Kolik červených čar lze ještě překročit, než přijde Armagedon?

Paul Craig Roberts

6.6.2022 Komentáře Témata: USA, NATO, Rusko, Ukrajina, Třetí světová válka 1668 slov

Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě zveřejnila 15. dubna 2016, tedy před více než šesti lety, zprávu o mučení Rusů v Donbasu ukrajinskými vojenskými a policejními silami. Zpráva dokumentuje otřesné mučení, které bylo prováděno z rasové nenávisti vůči Rusům. Zprávu si můžete přečíst zde.

Málokdo ze Západu je tak málo vzdělaný, aby nevěděl, že západní Ukrajina bojovala za druhé světové války na straně nacistického Německa. Když Washington v roce 2014 svrhl ukrajinskou vládu, nastolil vládu nacistickou. Nacistická vláda na Ukrajině 8 let ostřelovala ruské obyvatele dvou separatistických republik Donbasu, zatímco Washington a NATO cvičily a vybavovaly ukrajinskou armádu, aby separatistické republiky znovu dobyla.

Donbas, který byl vždy součástí Ruska, byl sovětskou vládou ze správních či jiných důvodů zařazen do ukrajinské provincie Sovětského svazu, stejně jako Krym Chruščovem v 50. letech. Když USA svrhly ukrajinskou vládu a nastolily protiruskou vládu, obyvatelé Krymu a Donbasu se jako Rusové odtrhli a drtivou většinou hlasovali pro znovusjednocení s Ruskem. Kreml Krym přijal, ale udělal strategickou chybu, když odmítl Donbas, což mělo za následek extrémní vraždění a mučení donbaských Rusů po dobu 8 let, než byl Kreml donucen zasáhnout. Přinutilo ho ruské veřejné mínění a objevení se 150 000 Američany vycvičené ukrajinské armády a nacistických milicí na hranicích Donbasu. Právě tuto armádu a nacistické milice ruská armáda v posledních několika měsících v Donbasu vyhlazuje. Zprávy západních médií o ukrajinských vítězstvích ukazují naprostou absenci integrity a úcty k pravdě, která západní žurnalistiku zatracuje.

Extrémní mučení ruských obyvatel Donbasu podpořili tři prezidenti USA, všechny evropské státy a všechna západní média, sbírka odporné spodiny.

Místo toho, aby západní média informovala o pravdě, přinesla falešné zprávy o znásilňování a rabování ruskými vojáky, nejdisciplinovanější armádou na světě. (Obávám se, že autor je v tomto názoru dosti naivní. Editor) Ukrajinci, nebo možná CIA, byli odhaleni při natáčení falešných bojových scén, v nichž jsou údajně ruské jednotky zobrazeny, jak prchají z boje. Natáčení je natolik nedbalé, že jsou k němu přiloženy pokyny režiséra k inscenovanému aktu a do záběru se dostává i samotný filmový štáb, což naznačuje, že se jedná o filmovou produkci a že v dané situaci nehrozí žádné nebezpečí.

Jakkoli je strašné, že „svobodný Západ“ podporuje mučení Rusů Ukrajinci a diplomaticky ho kryje, tato hrůza bledne ve srovnání s mimořádným rozhodnutím idiota z Bílého domu dát Ukrajině do rukou rakety schopné zasáhnout cíle na Krymu, tradičním domově ruské černomořské námořní základny.

Washington prohlásil, že nebude rozhodovat o jejich nasazení, a spoléhá na ujištění Ukrajiny, že nebudou použity k útoku na ruské území. Ukrajina však Krym za ruské území nepovažuje. Ani washingtonské „světové společenství“ si to nemyslí. „Světové společenství“ neuznává krymské hlasování o znovusjednocení s Ruskem. Oficiálně je pro Západ Krym součástí Ukrajiny. Ukrajina tak může použít Bidenovy rakety k útoku na ruskou námořní základnu na Krymu.

Jak poznamenává Eric Zuesse, neobvyklý levičák, který obecně respektuje pravdu, pokud ji vidí, což levice dělá jen zřídka, „Idiot Biden a jeho neokonzervativní kontroloři předali Zelenskému, Židovi spřízněnému s nacisty, rozhodnutí, zda bude Armagedon.

Zde je Zuesse, který mluví sám za sebe:

Ukrajina prohlásila, že by mohla použít americké zbraně k napadení Ruska

Eric Zuesse

Abychom tuto záležitost pochopili, je třeba nejprve stručně představit některé základní souvislosti a sice: Krym byl součástí Ruska od roku 1783 až do roku 1954, kdy jej sovětský vůdce Chruščov převedl na Ukrajinu. Následně se Krym v roce 2014 od Ukrajiny odtrhl a připojil k Rusku. Rusko zde obnovilo svou svrchovanost poté, co v roce 2014 na Krymu proběhlo referendum, v němž se více než 90 % voličů vyslovilo pro to, aby tak učinilo Rusko. Ukrajinská vláda neustále slibuje, že jej získá zpět. To je pozadí.

Když Bílý dům 1. června oznámil, že na Ukrajinu pošle zbraně, které by mohly být použity k napadení Ruska, Jonathan Finer, zástupce poradce Bílého domu pro národní bezpečnost, řekl, že Washington požádal Ukrajinu o ujištění, že rakety nezasáhnou ruské území. 3. června ukrajinská vláda odmítla slíbit cokoliv.

V době, kdy Biden 1. června učinil toto oznámení, napsala agentura Reuters, že „Biden oznámil plán poskytnout Ukrajině přesné raketové systémy HIMARS poté, co obdržel ujištění z Kyjeva, že je nepoužije k zasahování cílů na ruském území.“

Buď lže vláda USA, nebo lže ukrajinská vláda. Pokud Ukrajina skutečně poskytla Bidenovi „ujištění“, že tyto zbraně nebudou použity k napadení Ruska, pak prohlášení Ukrajiny z 3. června dokazuje, že Ukrajina při poskytování těchto „ujištění“ lhala.

Pokud Ukrajina Bidenovi takové „ujištění“ neposkytla, pak lhal Biden.

Takto informovala ruská televize RT News o odmítnutí Bidenovy žádosti ze strany Ukrajiny (za předpokladu, že Biden takovou žádost skutečně podal; nelhal o tom):

“Ukrajina odmítá svůj slib USA“

3. června 2022

Podle poradce ukrajinského prezidenta může Kyjev udeřit na Krym, přestože ujistily USA, že zbraně nebudou použity k úderu na ruské území.

Ukrajina použije raketové systémy dodané USA k útoku na ruské území, pokud to bude považovat za nutné,“ uvedl ve čtvrtek poradce ukrajinského prezidenta Alexej Arestovič. ...

Krym je náš. Patří Ukrajině. A oni [Rusko] to vědí.“ ... dodal.

Arestovičův komentář přišel navzdory tomu, že americký ministr zahraničí Antony Blinken ve středu prohlásil, že Kyjev poskytl Washingtonu „ujištění“, že nepoužije americké rakety k útokům na cíle v Rusku. ...

Arestovičovo prohlášení je opakem tvrzení jiného ukrajinského politika. Ukrajinský poslanec Jegor Černěv ve středu prohlásil, že ruská letadla a armáda umístěná na území Ruska jsou „legitimními cíli“.

Pokud Ukrajina použije americké zbraně k invazi do Ruska, pak se podle stávajícího mezinárodního práva USA na této invazi podílejí. Rusko by mělo dobrý důvod k tomu, aby (vzhledem ke skutečnostem, které zde byly právě zdokumentovány) vnímalo tuto účast jako úmyslná ou, nebo nedbalostní. Ze strany Ameriky by se nejednalo o neúmyslnou účast.

Rusko by se pak Ameriky přinejmenším zeptalo, zda tato účast byla úmyslná, nebo naopak nedbalostní. Pokud by Amerika řekla „nedbalostní“, pak by se Rusko zeptalo, co Amerika udělá pro nápravu této záležitosti. Pokud by Amerika namísto toho řekla „úmyslně“, pak by od té chvíle mezi Ruskem a Amerikou existovala horká válka. Poražený v každé horké válce mezi Ruskem a Amerikou vystupňuje konflikt do jaderné války, aby se vyhnul dobytí druhou stranou. To by byla nejen třetí světová válka, ale i třetí jaderná válka, která by zničila všechny spojence obou stran, vážně by zamořila i neutrální země a celosvětově by skončila jadernou zimou, která by možná ukončila veškerý život, jaký na této planetě existoval.

Komentář PCR:

Od začátku říkám, že Kreml je reaktivní, nikoli proaktivní, a to jen pomalu. Důsledkem toho je, že červené linie Kremlu pro Západ nic neznamenají. Dokonce i pod extrémním nátlakem si Kreml dovolil pouze omezený vojenský zásah na východní Ukrajině, kde žijí etničtí Rusové. Neokonzervativcům ovládajícím západní zahraniční politiku to připadá jako nerozhodnost, a tak Západ tlačí na pilu. Je překračována jedna červená linie za druhou a Kreml nedělá nic. Trvalo osm let, než zareagoval na masakr Rusů v Donbasu, a učinil tak až poté, co se Západ vysmál bezpečnostním obavám Kremlu a smetl je ze stolu. Postup Ruska v zahraniční politice ukazuje na nerozhodnost, a to vybízí k dalším provokacím. Kreml ukazuje neschopnost pochopit dilema, které si sám vytváří.

Máme se domnívat, že léta podřízenosti Kremlu Západu za Jelcina a léta váhání Kremlu za Putina přesvědčila Západ, že v Rusku není síla a že Washington může pokračovat ve Wolfowitzově doktríně washingtonské hegemonie? Možná je to bezpečný předpoklad. Koneckonců Washington měl tři desetiletí, kdy Kreml toleroval Washingtonem financované nevládní organizace, média a podvratné organizace působící uvnitř Ruska, které kazily mládež a podněcovaly nespokojenost u lidí. Prvky tohoto druhu jsou dokonce přítomny v ruské vládě.

Na Západě je ruská armáda terčem posměchu. Média uvádějí, že ruské síly budou převálcovány demokratickými Ukrajinci za použití amerických zbraní. Nereálnost této představy znamená, že budou překročeny další červené linie.

Chystají se atlantičtí integrátoři sesadit Putina? Bude do Ruska dosazen nový vůdce, který se omluví Ukrajině a zaplatí reparace?

Pokud ne, co se stane, až ty americké rakety poskytnuté Ukrajině zasáhnou cíle na Krymu?

Putinova lidskost, tolerance k provokacím a neochota použít sílu povzbudily Západ k většímu tlaku. Dříve či později bude překročena červená linie, z níž není návratu.

Tato prohlášení ruských představitelů naznačují, že idiotský Západ překročil osudovou červenou linii:

Západ nechápe, jak extrémní nebezpečí představuje jeho vyzbrojování Ukrajiny.

Idiotský Bidenův režim a šílení neokonzervativci přivedli svět na cestu k Armegeddonu

V televizním rozhovoru pro televizi Al-Džazíra Dmitrij Medveděv, místopředseda Rady bezpečnosti Ruska, řekl: „To není prognóza, ale to, co už probíhá. Jezdci apokalypsy cválají vpřed a nám nezbývá než vzhlížet k Bohu.

V ruské televizi se neustále hovoří o tom, že konflikt na Ukrajině je ve skutečnosti zástupnou válkou mezi Spojenými státy a Ruskem.

Ve státním televizním pořadu 60 minut moderátorka Olga Skabejevová prohlásila:

„I když metodicky ničíme zbraně, které jsou dodávány [na Ukrajinu], nestíháme. Množství, v jakém je Spojené státy posílají, nás nutí k určitým globálním závěrům. Možná je na čase uznat, že ruská speciální operace na Ukrajině skončila v tom smyslu, že začala skutečná válka: TŘETÍ SVĚTOVÁ VÁLKA. Jsme nuceni provést demilitarizaci nejen Ukrajiny, ale celé aliance NATO.“

Vladimir Avatkov z Diplomatické akademie ministerstva zahraničních věcí řekl: „Zmínil jste třetí světovou válku a způsob, jakým Američané a Poláci působí na území Ukrajiny - je třeba mít na paměti slova Vladimira Vladimiroviče Putina, že každý, kdo se pokusí zasahovat do speciální vojenské operace, zaplatí vysokou cenu.“ Skabejevová ho přerušila: „Na tato slova Vladimira Vladimiroviče Putina nikdy nezapomínáme, ale ve frontě už stojí velké množství lidí, kteří se snaží zasahovat do ruské speciální operace na území Ukrajiny. Ukazuje se, že musíme jednat - ale ještě musíme vymyslet, jak můžeme jednat, aniž bychom provedli jaderný úder.

Zrovna nedávno jeden z významných ruských politiků otevřeně hovořil o zničení obou pobřeží Spojených států mezikontinentálními balistickými raketami Sarmat

K politikovi Alexeji Žuravlevovi se v talk show připojil jeho kolega poslanec a mluvčí ruského státu Jevgenij Popov, moderátor pořadu na kanálu Rossija 1

Zákonodárce tvrdil, že dvě ruské rakety Sarmat by zničily celé východní pobřeží Ameriky - a pak dodal, že na západní pobřeží by stačily také „jen dvě rakety“.

„Čtyři rakety a nezbude nic.“

How Many More Red Lines Can Be Crossed Before Armageddon Arrives? vyšel 5.6.2022 na stránkách PCR. Překlad v ceně 743 Kč Zvědavec.

Známka 1.2 (hodnotilo 103)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

53

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc březen přispělo 95 čtenářů částkou 18 536 korun, což je 53 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

V Rusku se zatýká za internetové diskuse schvalující terorismus - to samé se dělo u nás před 4 měsíci29.03.24 06:23 Rusko 0

Harabin měl vyzvat své voliče, aby ve druhém kole podpořili národního kandidáta28.03.24 19:22 Slovensko 0

Armáda plánuje nákup 76 moderních Leopardů 2A828.03.24 18:45 Česká republika 0

Drony útočí na ruské rafinerie28.03.24 17:22 Rusko 0

Prohlášení Dr. Füllmicha z vězení: „Jejich domeček z karet se hroutí“ (video)27.03.24 19:41 Německo 2

Generál Flynn vznáší otázky ohledně zasažení mostu v Baltimoru (video)27.03.24 18:37 USA 0

Farmáři přitvrdili 27.03.24 12:30 Belgie 1

Nejcennější část korunovačních klenotů v Německu! »Zaprodali naši zemi,« kritizuje Národní proud26.03.24 19:16 Česká republika 4

Cenzurní legislativy DSA a EMFA prošly. Česká vláda v obou případech poslušně souhlasila.26.03.24 19:03 Evropská unie 0

Puškov vyzval k ostražitosti vůči WHO26.03.24 18:46 Rusko 0

STK pro pacienty26.03.24 13:24 Česká republika 0

Nájemní teroristé, kteří zaútočili na Crocus, jednali velmi neprofesionálně.26.03.24 08:15 Rusko 5

Americké zdravotnické úřady v tichosti odebraly Američanům právo na informovaný souhlas, které bylo kodifikováno v Norimberském kodexu26.03.24 08:04 USA 0

Útok spáchali islamisté, prohlásil Putin25.03.24 21:47 Rusko 0

Ruský plyn v ČR - fakta25.03.24 10:06 Česká republika 0

Korčok s příznivci na náměstí, Pellegrini nahrál video24.03.24 21:56 Slovensko 1

Bombardování části Prahy 25. března 1945 24.03.24 19:51 Česká republika 0

Policie bude nabírat do svých řad cizince24.03.24 15:35 Česká republika 4

Naštvaní Češi z Václaváku Fialu „nezaujali“.24.03.24 06:31 Česká republika 1

Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 40 lidí 22.03.24 21:05 Rusko 8

Měnové kurzy

USD
23,45 Kč
Euro
25,30 Kč
Libra
29,60 Kč
Kanadský dolar
17,31 Kč
Australský dolar
15,28 Kč
Švýcarský frank
26,00 Kč
100 japonských jenů
15,49 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,87 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,33 Kč
1 unce (31,1g) zlata
52 102,56 Kč
1 unce stříbra
583,51 Kč
Bitcoin
1 662 657,11 Kč

Poslední aktualizace: 28.3.2024 22:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 8 071