Biden cynicky využívá Ukrajinu k zakrytí potravinové sabotáže

William Engdahl

29.4.2022 Komentáře Témata: USA, Globální ekonomika, Velký reset 1640 slov

Začíná to vypadat, že někteří špatní aktéři záměrně podnikají kroky, které mají zaručit nadcházející celosvětovou potravinovou krizi. Každé opatření, které stratégové Bidenovy administrativy provádějí za účelem „kontroly energetické inflace“, poškozuje dodávky zemního plynu, ropy a uhlí do světové ekonomiky nebo zvyšuje jejich cenu. To má obrovský dopad na ceny hnojiv a produkci potravin. To začalo dávno před Ukrajinou. Nyní se šíří zprávy, že Bidenovi lidé zasáhli, aby zablokovali nákladní železniční dopravu hnojiv v nejkritičtějším období pro jarní setbu. Do letošního podzimu budou účinky výbušné.

[...]

V kritické fázi jarní výsadby v USA vydala společnost CF Industries z Deerfieldu ve státě Illinois, největší americký dodavatel dusíkatých hnojiv a také důležitého aditiva do dieselových motorů, tiskovou zprávu, v níž uvádí: „V pátek 8. dubna 2022 společnost Union Pacific bez předchozího upozornění informovala společnost CF Industries, že s okamžitou platností nařizuje některým odesílatelům snížit objem nákladních vagónů soukromých firem na své železnici.“ Union Pacific je jednou ze čtyř velkých železničních společností, které dohromady přepravují přibližně 80 % veškerého zemědělského nákladu v USA. Generální ředitel společnosti CF Tony Will prohlásil: „Načasování tohoto opatření ze strany Union Pacific nemohlo přijít pro zemědělce v horší dobu. Nejenže se hnojiva kvůli těmto omezením přepravy zpozdí, ale další hnojiva potřebná k dokončení jarních aplikací se k zemědělcům možná vůbec nedostanou. Uvalením tohoto svévolného omezení pouze na hrstku přepravců ohrožuje společnost Union Pacific úrodu zemědělců a zvyšuje cenu potravin pro spotřebitele.“ CF se obrátila na Bidenovu administrativu s naléhavou žádostí o nápravu, zatím bez kladného výsledku.

Přímá sabotáž

Společnost CF Industries uvedla, že je jednou z pouhých třiceti společností, na které se vztahuje přísné opatření, které je časově neomezené. Dodává zboží po železničních tratích společnosti Union Pacific především ze svého komplexu Donaldsonville v Louisianě a komplexu Port Neal v Iowě, aby obsloužila klíčové zemědělské státy včetně Iowy, Illinois, Kansasu, Nebrasky, Texasu a Kalifornie. Zákaz se dotkne dusíkatých hnojiv, jako je močovina a dusičnan amonný (UAN), a také kapaliny do výfukových plynů vznětových motorů, DEF (v Evropě nazývané AdBlue). DEF je produkt pro regulaci emisí, který je dnes vyžadován u nákladních vozidel se vznětovými motory. Bez něj nemohou motory fungovat. Vyrábí se z močoviny. Společnost CF Industries je největším výrobcem močoviny, UAN a DEF v Severní Americe a její komplex v Donaldsonville je největším samostatným výrobním závodem na tyto produkty v Severní Americe.

Bidenova parta zároveň oznámila falešný lék na rekordně vysoké ceny benzinu. Washington oznámil, že EPA povolí na léto 50% zvýšení podílu bionafty a etanolu v palivové směsi na bázi kukuřice. Ministr zemědělství 12. dubna oznámil „odvážnou“ iniciativu americké administrativy, jejímž cílem je zvýšit využívání biopaliv z kukuřice a etanolu vypěstovaných v tuzemsku. Ministr Tom Vilsack tvrdil, že toto opatření „sníží ceny energií a vyřeší problém rostoucích spotřebitelských cen způsobených Putinovým zdražováním (sic) tím, že využije silnou a zářnou budoucnost průmyslu biopaliv, a to v osobních a nákladních automobilech a v železničním, námořním a leteckém sektoru, a podpoří používání paliva E15 v létě“.

Pouze „Putinovo Zvýšení Cen“ (psáno s velkými písmeny na začátku slov) není důsledkem ruských akcí, ale rozhodnutí Washingtonu o postupném ukončení těžby ropy a plynu. Inflace cen energií bude v příštích měsících také výrazně vyšší v důsledku ekonomických sankcí USA a EU na vývoz ruské ropy a pravděpodobně i plynu. Hlavní je však to, že každý akr zemědělské půdy v USA věnovaný pěstování kukuřice pro biopaliva vyřazuje tuto produkci z potravinového řetězce, aby se mohla spálit jako palivo. Od přijetí amerického zákona o normách pro obnovitelné palivo v roce 2007, který nařizoval každoročně se zvyšující cíle pro produkci kukuřice pro palivové směsi s etanolem, získala biopaliva obrovskou část celkové plochy kukuřice, v roce 2015 více než 40 %. Tento zákonem nařízený přechod ke spalování kukuřice jako paliva přispěl k výraznému zdražení potravin dávno před začátkem kovidové krize. USA jsou zdaleka největším světovým producentem a vývozcem kukuřice. Nyní nařídit výrazné zvýšení podílu kukuřičného etanolu na pohonné hmoty v době astronomických cen hnojiv, přičemž železniční přeprava hnojiv je údajně na příkaz Bílého domu blokována, způsobí, že ceny kukuřice vyletí nahoru. Washington to dobře ví. Je to záměrné.

Není divu, že cena americké kukuřice dosáhla v polovině dubna desetiletého maxima, protože vývoz z Ruska a Ukrajiny, hlavních zdrojů, je nyní blokován sankcemi a válkou. Kromě energeticky neefektivního využívání americké kukuřice pro dodávky bionafty přispěje nejnovější Bidenova iniciativa v oblasti etanolu k rostoucí potravinové krizi a zároveň nijak nepřispěje ke snížení cen benzinu v USA. Hlavní využití americké kukuřice je jako krmivo pro dobytek, prasata a drůbež i pro lidskou výživu. Tato cynická objednávka biopaliv není o „energetické nezávislosti“ USA. Tu Biden ukončil hned v prvních dnech svého působení v úřadu sérií zákazů těžby ropy a zemního plynu a plynovodů v rámci svého programu Zero Carbon.

Situaci, která se zjevně stává válkou americké administrativy proti potravinám, dramaticky zhoršuje požadavek USDA, aby chovatelé kuřat utratili miliony kuřat v 27 státech, údajně kvůli příznakům nákazy ptačí chřipkou. „Virus“ ptačí chřipky H5N1 byl v roce 2015 odhalen jako naprostý podvod. Testy, které nyní američtí vládní inspektoři používají k určení ptačí chřipky, jsou stejné nespolehlivé PCR testy, které se používají pro COVID u lidí. Tento test je pro ni bezcenný. Američtí vládní úředníci odhadují, že od února, kdy byly „testovány“ první pozitivní případy, bylo utraceno nejméně 23 milionů kuřat a krůt, aby se údajně omezilo šíření nemoci, jejíž příčinou by mohlo být neuvěřitelně nehygienické klecové chovy v masových průmyslových chovech kuřat CAFO. Výsledkem je prudký nárůst cen vajec o přibližně 300 % od listopadu a vážný úbytek zdrojů kuřecích bílkovin pro americké spotřebitele v době, kdy celková inflace životních nákladů dosahuje 40letého maxima.

Situaci ještě zhoršuje fakt, že Kalifornie a Oregon opět vyhlásily stav nouze v zásobování vodou v důsledku mnohaletého sucha a výrazně omezují dodávky vody na zavlažování zemědělcům v Kalifornii, kteří produkují většinu čerstvé zeleniny a ovoce v USA. Toto sucho se mezitím rozšířilo na většinu zemědělské půdy na západ od řeky Mississippi, tedy na většinu zemědělské půdy v USA.

Potravinová bezpečnost USA je ohrožena jako nikdy předtím od dob Dust Bowl ve 30. letech 20. století a „zelená agenda“ Bidenovy administrativy dělá vše pro to, aby dopad na občany ještě zhoršila.

Americký prezident Biden v nedávných komentářích bez bližšího upřesnění poznamenal, že nedostatek potravin v USA „bude skutečný“. Jeho administrativa je také hluchá k prosbám farmářských organizací, aby umožnila obdělávání přibližně 4 milionů akrů zemědělské půdy, která byla z „ekologických důvodů vyřazena z obdělávání“. To však není jediná část světa, kde se rozvíjí potravinová krize.

Globální katastrofa

Tyto záměrné kroky Washingtonu probíhají v době, kdy řada celosvětových potravinových katastrof způsobuje nejhorší situaci v zásobování potravinami za poslední desetiletí, možná od konce druhé světové války.

V EU, která je významně závislá na Rusku, Bělorusku a Ukrajině, pokud jde o krmné obilí, hnojiva a energii, sankce dramaticky zhoršují nedostatek potravin způsobený paktem. EU se vymlouvá na svou hloupou zelenou agendu, aby italské vládě zakázala ignorovat pravidla EU omezující státní podporu zemědělcům. V Německu nový ministr zemědělství za stranu Zelených Cem Özdemir, který chce postupně zrušit tradiční zemědělství údajně kvůli jeho emisím „skleníkových plynů“, chladně odpověděl zemědělcům, kteří chtějí pěstovat více potravin. EU čelí mnoha stejným katastrofálním hrozbám pro potravinovou bezpečnost jako USA a ještě větší závislosti na ruské energii, na kterou se EU chystá uvalit sebevražedné sankce.

Hlavní jihoamerické země produkující potraviny, zejména Argentina a Paraguay, se potýkají s velkým suchem, které je způsobeno periodickou tichomořskou anomálií La Niña, jež ochromila úrodu. Sankce uvalené na Bělorusko a Rusko v souvislosti s hnojivy ohrožují úrodu v Brazílii, což se ještě zhoršuje v důsledku překážek v námořní dopravě.

Čína právě oznámila, že v důsledku silných dešťů v roce 2021 by letošní úroda ozimé pšenice mohla být nejhorší v její historii. ČKS také zavedla přísná opatření, aby přiměla zemědělce rozšířit obdělávání půdy na nezemědělské pozemky, což má údajně jen malý účinek. Podle zprávy pozorovatele Číny Erika Mertze „v čínských provinciích Ťi-lin, Chej-lung-ťiang a Liao-ning úředníci oznámili, že každý třetí farmář nemá dostatečné zásoby osiva a hnojiv, aby mohl začít s výsadbou pro optimální jarní období... Podle zdrojů z těchto oblastí uvízli v čekání na osivo a hnojiva, které byly do Číny dovezeny ze zámoří - a které uvízly v nákladních lodích stojících u pobřeží Šanghaje. „Šanghaj, největší kontejnerový přístav na světě, je již více než čtyři týdny v podivné totální karanténě „Zero Covid“, jejíž konec je v nedohlednu. V zoufalé snaze ČKS „nařídit“ zvýšenou produkci potravin začali místní úředníci CP po celé Číně přeměňovat basketbalová hřiště a dokonce i silnice na ornou půdu. Situace s potravinami v Číně nutí zemi v době celosvětového nedostatku dovážet mnohem více, což ještě více zvyšuje světové ceny obilí a potravin.

Na Afriku mají vážný dopad také sankce uvalené Spojenými státy a válka, která ukončuje vývoz potravin a hnojiv z Ruska a Ukrajiny. Třicet pět afrických zemí dostává potraviny z Ruska a Ukrajiny. Dvacet dva afrických zemí odtud dováží hnojiva. Vzhledem k prudkému nárůstu cen a kolapsu dodávek vážně chybí alternativy. Předpovídá se hladomor.

David M. Beasley, výkonný ředitel Světového potravinového programu OSN, nedávno prohlásil o celosvětových potravinových vyhlídkách: „Od druhé světové války tahle situace nemá obdoby.“

Je pozoruhodné, že to bylo právě Bidenovo ministerstvo financí, které vypracovalo seznam nejrozsáhlejších hospodářských sankcí proti Rusku a Bělorusku a tlačilo na poddajnou EU, aby je poslušně následovala, přičemž dopad těchto sankcí na světové dodávky a ceny obilí, hnojiv a energií byl zcela předvídatelný. V podstatě se jednalo o sankce proti americké a světové ekonomice.

To jsou jen nejnovější příklady záměrné sabotáže potravinového řetězce ze strany vlády USA v rámci Bidenovy zelené agendy, davoského WEF, Billa Gatese a Rockefellerovy nadace, která je součástí jejich dystopické eugenické agendy Velkého resetu. Tradiční zemědělství má být celosvětově nahrazeno syntetickou laboratorně pěstovanou stravou z falešného masa a bílkovin z kobylek a červů. To vše pro údajnou slávu kontroly globálního klimatu. To je opravdu šílené.

Biden Cynically Uses Ukraine to Cover Food Sabotage vyšel 26.4.2022 na NEO New Eastern Outlook. Překlad v ceně 653 Kč Zvědavec.

Známka 1.3 (hodnotilo 54)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

53

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc březen přispělo 95 čtenářů částkou 18 536 korun, což je 53 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Drony útočí na ruské rafinerie28.03.24 17:22 Rusko 0

Prohlášení Dr. Füllmicha z vězení: „Jejich domeček z karet se hroutí“ (video)27.03.24 19:41 Německo 2

Generál Flynn vznáší otázky ohledně zasažení mostu v Baltimoru (video)27.03.24 18:37 USA 0

Farmáři přitvrdili 27.03.24 12:30 Belgie 1

Nejcennější část korunovačních klenotů v Německu! »Zaprodali naši zemi,« kritizuje Národní proud26.03.24 19:16 Česká republika 4

Cenzurní legislativy DSA a EMFA prošly. Česká vláda v obou případech poslušně souhlasila.26.03.24 19:03 Evropská unie 0

Puškov vyzval k ostražitosti vůči WHO26.03.24 18:46 Rusko 0

STK pro pacienty26.03.24 13:24 Česká republika 0

Nájemní teroristé, kteří zaútočili na Crocus, jednali velmi neprofesionálně.26.03.24 08:15 Rusko 5

Americké zdravotnické úřady v tichosti odebraly Američanům právo na informovaný souhlas, které bylo kodifikováno v Norimberském kodexu26.03.24 08:04 USA 0

Útok spáchali islamisté, prohlásil Putin25.03.24 21:47 Rusko 0

Ruský plyn v ČR - fakta25.03.24 10:06 Česká republika 0

Korčok s příznivci na náměstí, Pellegrini nahrál video24.03.24 21:56 Slovensko 1

Bombardování části Prahy 25. března 1945 24.03.24 19:51 Česká republika 0

Policie bude nabírat do svých řad cizince24.03.24 15:35 Česká republika 4

Naštvaní Češi z Václaváku Fialu „nezaujali“.24.03.24 06:31 Česká republika 1

Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 40 lidí 22.03.24 21:05 Rusko 8

V Anglii zemřelo téměř 7 krát víc očkovaných proti covidu, než neočkovaných. Oficiální data.22.03.24 16:41 Británie 9

Někdo umírá na frontě, ostatní se pakují na válce22.03.24 10:06 Ukrajina 3

K žalobě proti Ursule von der Leyenové se přidaly i tři členské země21.03.24 21:32 Evropská unie 0

Měnové kurzy

USD
23,39 Kč
Euro
25,33 Kč
Libra
29,56 Kč
Kanadský dolar
17,24 Kč
Australský dolar
15,28 Kč
Švýcarský frank
25,85 Kč
100 japonských jenů
15,46 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,87 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,30 Kč
1 unce (31,1g) zlata
51 300,61 Kč
1 unce stříbra
575,87 Kč
Bitcoin
1 606 378,33 Kč

Poslední aktualizace: 27.3.2024 22:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 5 030