Jak moc jsou Zelení v EU rudí?

Krvavě rudí. Ale to je zakázané si myslet

Eric Zuesse

30.12.2021 Komentáře Témata: Evropská unie, Německo 1672 slov

Zde jsou vyhlášené hodnoty ("hlavní zásady") Evropské strany zelených:

  • Odpovědnost za životní prostředí
  • Svoboda prostřednictvím sebeurčení
  • Rozšíření spravedlnosti
  • Rozmanitost, nezbytná podmínka
  • Nenásilí
  • Stručně řečeno, udržitelný rozvoj

Tato "Charta evropských zelených" vyplňuje tato prázdná místa řetězením klišé, která se budou líbit 90 % veřejnosti, protože jsou napsána tak, aby (pokud možno) neříkala nic, co by bylo obecně kontroverzní. Například: "Naší odpovědí je udržitelný rozvoj, který integruje environmentální, sociální a ekonomické cíle ku prospěchu všech." (Aha? A jak se to má realizovat ve skutečné politice? Jaká jsou opatření a přesné pořadí priorit, když je některá z těchto hodnot v rozporu s jinou, což se stává často?) Strana zelených prostě podvádí liberály, ale jaká je jejich realita? Co skutečně dělají, když jsou u moci? Ve vlastní zemi a v EU? Vezměme si zcela konkrétní (ale široce reprezentativní) případ:

Jak jsem nedávno upozornil, Německo je tak zkorumpované, že prakticky nemá žádná omezení, co se týče darů politickým stranám. Zahraniční zájmové skupiny mohou přispívat, korporace mohou přispívat, dokonce i korporace, které mají státní zakázky (prodávají vládě), mohou přispívat, dary nemusí procházet bankovním systémem, dary mohou být přijímány v jakékoli výši, anonymní dary jsou přijatelné atd. Je to superlibertariánské. Je to otevřená hra pro miliardáře a multi-miliardáře (několik málo lidí, kteří mají nejvíce peněz), aby ovládali vládu prostřednictvím svých "zpravodajských" médií, která přesvědčují voliče, a prostřednictvím darů na politické kampaně, aby prezentovali názory favorizovaných kandidátů miliardářů co nejpříznivějším způsobem - a jejich nejméně favorizovaných kandidátů co nejméně příznivým způsobem. Jde o ovládání pomocí dolarů namísto ovládání voliči. To je libertariánství.

Akademická studie z března 2015 ukázala, že ze všech 28 členských států EU je pouze pět zemí, které jsou více zkorumpované než Německo, a to Malta, Rakousko, Dánsko, Irsko a Nizozemsko. Následně 10. června 2015 průzkum Pew v Německu, Polsku, Španělsku, Francii, Itálii, Velké Británii, USA a Kanadě ukázal, že z těchto 8 zemí se proti vstupu Ukrajiny do NATO postavilo POUZE Německo (a to s velkým náskokem: 57 % ku 36 %). Když si však němečtí a zahraniční miliardáři zvolili novou německou vládu, která byla ustavena 8. prosince 2021, vláda jmenovala novou německou ministryní zahraničí poraženou kandidátku Strany zelených na kancléřku Annalenu Baerbockovou, která se po celou svou kariéru kandidátky i úřednice nejvíce zasloužila o ostré prosazování nepřátelství vůči Rusku a o přijetí Ukrajiny do NATO (protiruské vojenské aliance USA). Stala se tak - ačkoli svou kampaň na kancléřský post prohrála - nejvlivnější političkou Strany zelených v Evropě i kdekoli jinde.

Okamžitě zrušila politiku Angely Merkelové, která umožnila výstavbu rusko-švýcarsko-německého plynovodu z Ruska do Německa, Nord Stream 2, který má do EU nejlevněji přivádět nejlevnější, tedy ruský plyn. Ceny plynu v Německu již nyní prudce rostou a Němci budou v důsledku této "německé demokracie" a její poslušnosti vůči svým miliardářským pánům v Americe stále více mrznout.

Tato "zelená" strana však slouží i mnoha evropským miliardářům. Podobně jako američtí miliardáři z Demokratické strany (nebo liberální miliardáři), i evropští liberální miliardáři investují velké prostředky do "zelených" technologií a sázejí proti svým oponentům, konzervativním miliardářům, kteří jsou stále oddáni fosilním palivům. Strana zelených tedy představuje liberální miliardáře proti konzervativním miliardářům.

Dne 8. září 2021 přinesl zpravodaj "Capital Radar" banner "Nejdůležitější volba pro příštích 100 let": 1,25 milionu eur z Nizozemska pro Zelené" ("Wichtigste Wahl der nächsten 100 Jahre: 1,25 Millionen Euro aus den Niederlanden für die Grünen") a uvedl, že:

  • Nizozemský technologický miliardář věnuje německým Zeleným 1,25 milionu eur.
  • Jedná se o největší dar v historii strany.
  • V rozhovoru pro RND tento významný dárce vysvětluje, proč by měla Annalena Baerbocková řídit státní loď a proč jsou federální volby tak důležité.

Amsterdam. Nizozemský podnikatel a filantrop Steven Schuurman [archive.md/ZjwWW] věnoval německým Zeleným 1,25 milionu eur. Jedná se o největší dar v historii strany. Miliardář Schuurman, narozený v roce 1975, je spoluzakladatelem a bývalým šéfem společnosti Elastic zabývající se vyhledáváním a analýzou dat a spoluzakladatelem společnosti Atlantis Entertainment. V nizozemské volební kampani již věnoval miliony.

Zelení již letos obdrželi vysoké částky: dědic farmaceutické firmy Antonis Schwarz [archive.md/COcng] jim odkázal 500 000 eur, Greifswald Moritz Schmidt, který zbohatl na obchodech s bitcoiny, milion eur a čistý dědic Sebastian Schel 250 000 eur. Ve volebním programu pro spolkové volby se uvádí: "Dary stranám by měly být omezeny maximální roční částkou 100 000 eur na jednoho dárce." [V Německu však platí samostatné zákony pro kandidáty, pro které žádné limity na dary stanoveny nejsou].

Schuurman se nechal slyšet, že ze tří kandidátů na kancléře bere globální oteplování vážně pouze Baerbock. Ignoroval přitom naléhavější a dřívější nebezpečí zabránění jaderné válce, v níž jsou Baerbockovy politické závazky zběsile protiruské. Proti tomu se žádný miliardář - ať už liberální, nebo konzervativní - spojený s USA nestaví. Ale tato politika je krvavě rudá, a to hned.

Na úrovni samotné EU je nejmocnější osobou celé Evropské unie celoživotní nenávistník Ruska, americký miliardář George Soros, který ovládá nadaci Open Society Foundation a další "neziskové organizace", které po desetiletí (od roku 1993, pouhé dva roky poté, co se jeho samozvaná válka proti komunismu v Rusku stala zbytečnou záminkou, když Rusko v roce 1991 komunismus opustilo) lily miliardy dolarů do barevných revolucí namířených proti Rusku. Alex Gorka na stránkách Strategic Culture 5. listopadu 2017 pod titulkem "Mýtus evropské demokracie: A Shocking Revelation" (Šokující odhalení) napsal:

Je veřejným tajemstvím, že "Sorosova síť" má rozsáhlou sféru vlivu v Evropském parlamentu a dalších institucích Evropské unie. Sorosův seznam byl nedávno zveřejněn. Je v něm uvedeno 226 poslanců Evropského parlamentu ze všech stran politického spektra, včetně bývalého předsedy Evropského parlamentu Martina Schulze, bývalého belgického premiéra Guye Verhofstadta, sedmi místopředsedů a řady šéfů výborů, koordinátorů a kvestorů. Tito lidé prosazují Sorosovy myšlenky, jako je přivádění většího počtu migrantů, sňatky osob stejného pohlaví, integrace Ukrajiny do EU a boj proti Rusku. V Evropském parlamentu zasedá 751 poslanců. To znamená, že Sorosovi přátelé mají více než třetinu křesel.

George Soros, americký investor maďarského původu, zakladatel a majitel nevládní organizace Open Society Foundations, se mohl setkat s předsedou Evropské komise Jeanem-Claudem Junckerem, přičemž "jejich jednání za zavřenými dveřmi nemělo žádný transparentní program".

Mnoho jeho zástupců v Evropském parlamentu, ale ne všichni, jsou zelení. Miliardáři z USA a jejich spojenců přispívají všem politikům, kteří jsou připraveni, ochotni a schopni prosazovat americké impérium zahrnující celý svět, a nepřispívají jen jedné straně.

Soros byl a major funder (hlavní finančník) převratu, který začal v Obamově administrativě (vedené Victorií Nulandovou za Hillary Clintonové) nejpozději v červnu 2011 s cílem svrhnout demokraticky zvoleného ukrajinského prezidenta Janukovyče a nahradit ho rasisticko-fašistickým (či nacistickým) protiruským kandidátem Porošenkem a zmocnit se největší ruské námořní základny, která byla a je na Krymu, aby ji přeměnil na americkou námořní základnu. (Putinovi se podařilo tento druhý pokus zablokovat.) Hillary a Obama se poprvé setkali s Janukovyčem v roce 2010 a nepodařilo se jim ho přesvědčit, aby prosadil členství Ukrajiny v NATO. Řekl ne - NATO bylo tehdy mezi Ukrajinci velmi nepopulární. V letech 2003-2009 si členství v NATO přálo jen asi 20 % Ukrajinců, zatímco asi 55 % bylo proti. V roce 2010 Gallup zjistil, že zatímco 17 % Ukrajinců považovalo NATO za "ochránce své země", 40 % uvedlo, že je to "hrozba pro naši zemi". Ukrajinci převážně vnímali NATO jako nepřítele, nikoliv přítele. Po Obamově ukrajinském puči v únoru 2014 by však "členství Ukrajiny v NATO získalo 53,4 % hlasů, třetina Ukrajinců (33,6 %) by byla proti". Obama obrátil Ukrajinu - z neutrální země na hranicích s Ruskem se stala nacistická protiruská země. A Annalena Baerbocková je silnou podporovatelkou dnešní nacistické Ukrajiny.

Strana zelených je však zelená v jednom ohledu: sleduje dolary (zelené bankovky), nikoli voliče. Kromě tohoto zájmu jsou od zelené daleko, spíše inklinují k krvavě rudé. Dokonce i jejich plány proti globálnímu oteplování jsou nedostatečné k tomu, aby zabránily globálnímu vyhoření, a ignorují jedinou politiku, která by, byť jen myslitelně, mohla globální oteplování zastavit: zakázat nákup akcií a dluhopisů společností těžících fosilní paliva. (Zakázat nákup akcií? Zbláznil se autor? A jaký by byl výsledek toho zákazu? Nedostatek fosilních paliv a v podstatě situace, v jaké jsme dnes. Poznámka editora) Takže: jsou to naprostí podvodníci. Reakcí miliardářů je sázet buď na progresivní podnikatelské záměry, které mají zastavit globální oteplování, nebo na to, aby se ještě více do budoucna prodloužilo využívání především fosilních paliv, a ignorovat dokonce i předstíranou starost o blaho generací, které teprve přijdou. Jinými slovy, všichni miliardáři, jak liberální, tak konzervativní, jsou v konečném důsledku ve skutečnosti jen krvavě rudí, pro další rozšiřování svého impéria.

To nevychází z toho, co chtějí voliči, ale odráží to pouze to, co chtějí miliardáři. Zde je několik údajů, které ukazují, že navzdory veškeré propagandě miliardářů za další rozšiřování impéria USA a jejich spojenců si to většina v některých zemích - včetně Německa - nepřeje:

https://www.pewresearch.org/global/2015/06/10/1-nato-public-opinion-wary-of-russia-leary-of-action-on-ukraine/:

Proti vstupu Ukrajiny do NATO "jsou pouze Němci": 57 % ku 36 %

"Vstup Ukrajiny do EU" odmítají Němci v poměru 54 % ku 41 %, Francouzi v poměru 53 % ku 46 %.

"Proti dodávkám zbraní Ukrajině proti Rusku: Němci 77 % ku 19 %, Francouzi 59 % ku 40 %, Italové 65 % ku 22 %.

https://www.pewresearch.org/global/2015/06/10/2-russian-public-opinion-putin-praised-west-panned/:

V roce 2013 činil medián příznivého hodnocení Ruska v EU 37 %, v roce 2015 to bylo 26 % - 26/37, tedy o 30 % méně než o pouhé dva roky dříve.

Obama se zmocnil Ukrajiny v rámci velmi krvavého puče řízeného z USA. (Obama byl nejúspěšnějším dědicem Hitlera od druhé světové války a obzvláště úspěšně ohrozil národní bezpečnost Rusů tím, že ovládl Ukrajinu na ruských hranicích a zesílil protiruskou vojenskou alianci NATO, zatímco Hitlerův pokus o dobytí Ruska se ukázal jako kolosální neúspěch).

Takže Baerbocková - nejmocnější "zelená" politička v Evropě, a dokonce kdekoli jinde, ačkoli u volebních uren neuspěla - zde získává nenávist (vůči Rusku), své válečné štvaní, nikoli od voličů, ale z čiré touhy amerických a spřátelených miliardářů rozšířit své americké a spřátelené impérium tak, aby zahrnovalo celý svět. To je to, co ona (a mnozí politici Strany zelených) prosazují nejvíce.

How Red Are The EU’s ‘Greens’? vyšel 23.12.2021 na southfront.org. Překlad v ceně 711 Kč Zvědavec.

Známka 1.5 (hodnotilo 55)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

50

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc březen přispělo 87 čtenářů částkou 17 614 korun, což je 50 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Prohlášení Dr. Füllmicha z vězení: „Jejich domeček z karet se hroutí“ (video)27.03.24 19:41 Německo 2

Generál Flynn vznáší otázky ohledně zasažení mostu v Baltimoru (video)27.03.24 18:37 USA 0

Farmáři přitvrdili 27.03.24 12:30 Belgie 1

Nejcennější část korunovačních klenotů v Německu! »Zaprodali naši zemi,« kritizuje Národní proud26.03.24 19:16 Česká republika 4

Cenzurní legislativy DSA a EMFA prošly. Česká vláda v obou případech poslušně souhlasila.26.03.24 19:03 Evropská unie 0

Puškov vyzval k ostražitosti vůči WHO26.03.24 18:46 Rusko 0

STK pro pacienty26.03.24 13:24 Česká republika 0

Nájemní teroristé, kteří zaútočili na Crocus, jednali velmi neprofesionálně.26.03.24 08:15 Rusko 5

Americké zdravotnické úřady v tichosti odebraly Američanům právo na informovaný souhlas, které bylo kodifikováno v Norimberském kodexu26.03.24 08:04 USA 0

Útok spáchali islamisté, prohlásil Putin25.03.24 21:47 Rusko 0

Ruský plyn v ČR - fakta25.03.24 10:06 Česká republika 0

Korčok s příznivci na náměstí, Pellegrini nahrál video24.03.24 21:56 Slovensko 1

Bombardování části Prahy 25. března 1945 24.03.24 19:51 Česká republika 0

Policie bude nabírat do svých řad cizince24.03.24 15:35 Česká republika 4

Naštvaní Češi z Václaváku Fialu „nezaujali“.24.03.24 06:31 Česká republika 1

Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 40 lidí 22.03.24 21:05 Rusko 8

V Anglii zemřelo téměř 7 krát víc očkovaných proti covidu, než neočkovaných. Oficiální data.22.03.24 16:41 Británie 9

Někdo umírá na frontě, ostatní se pakují na válce22.03.24 10:06 Ukrajina 3

K žalobě proti Ursule von der Leyenové se přidaly i tři členské země21.03.24 21:32 Evropská unie 0

Česká ekonomika je stále hluboko pod ekonomickou úrovní před pandemií21.03.24 16:23 Česká republika 0

Měnové kurzy

USD
23,39 Kč
Euro
25,33 Kč
Libra
29,56 Kč
Kanadský dolar
17,24 Kč
Australský dolar
15,28 Kč
Švýcarský frank
25,85 Kč
100 japonských jenů
15,46 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,87 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,30 Kč
1 unce (31,1g) zlata
51 300,61 Kč
1 unce stříbra
575,87 Kč
Bitcoin
1 606 378,33 Kč

Poslední aktualizace: 27.3.2024 22:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 3 745