Moc uvěznit

Dr. Joseph Mercola

Od půlnoci 15. listopadu 2021 začala v Rakousku další celostátní výluka, která se však týká pouze obyvatel, kteří odmítli experimentální injekci COVID a je jim více než 12 let. Výjimku tvoří neočkované osoby, které se nedávno zotavily z onemocnění COVID-19. Uzavírka se údajně dotkne přibližně 2 milionů z 8,9 milionu obyvatel.

Německo připravuje legislativu, podle které budou lidé opět pracovat z domova, pokud nebudou mít „závažný profesní důvod“ být v kanceláři, a v takovém případě budou muset prokázat, že se nechali očkovat proti COVID nebo se prokázat negativním PCR testem.

V roce 2017 získalo americké Centrum pro kontrolu a prevenci nemocí pravomoc omezit cestování mezi státy během zdravotní krize a uvalit karanténu na Američany, aniž by existovala jasná a přímá cesta, jak příkaz ke karanténě napadnout u federálního soudu.

Využije CDC tyto pravomoci? Na konci října 2021 ředitelka CDC Rochelle Walenskyová uvedla, že „existuje plán“ poskytnout neočkovaným pracovníkům „vzdělávání a poradenství“, což zní jako plán umístit lidi do převýchovných táborů.

Plán na karanténu lidí v jejich domovech a uzavření soukromých podniků jako formu reakce na pandemii vymyslel Dr. Rajeev Venkayya, prezident Global Vaccine Business Unit společnosti Takeda Pharmaceuticals a bývalý vedoucí pandemické politiky Gatesovy nadace.

O půlnoci 15. listopadu 2021 zahájilo Rakousko další celostátní uzávěru, údajně s cílem omezit rostoucí počet případů COVID. (1) Výjimečnost této výluky spočívá v tom, že se vztahuje pouze na obyvatele starší 12 let, kteří odmítli experimentální očkování proti COVID. Výjimku tvoří neočkované osoby, které se „nedávno zotavily z COVID-19“.

Dveře svých bytů smějí opustit pouze kvůli „nezbytné“ práci, „nezbytným“ nákupům (např. potravin), rychlému cvičení a očkování. Všechny ostatní venkovní volnočasové aktivity jsou zakázány. Uzavírka se údajně dotkne přibližně 2 milionů z 8,9 milionu obyvatel.

Namátkové kontroly jsou nařízeny, aby se zajistilo, že se po ulicích nepohybují zdraví neočkovaní lidé, a pokuty za porušení zákazu vstupu mohou dosáhnout až 1 450 eur (přibližně 1 37 tisíc korun).

Ještě před dvěma dny se předpokládalo, že se uzavírka bude týkat pouze severní části Rakouska a Salcburku, (2) ale to se rychle změnilo a rozšířilo se na celou zemi. Je těžké považovat toto opatření za něco jiného než za trest za odmítnutí stát se pokusným králíkem v medicíně, vzhledem k tomu, že kancléř Alexander Schallenberg označil 65% míru očkování COVID v zemi za „ostudně nízkou“. (3)

Co si o tom myslí Rakušané?

V první den rakouské karantény pro neočkované se Freddie Sayers z Unherd.com vydal do ulic, aby zjistil, jak se k tomu staví Rakušané. Píše: (4)

„Nejvíce mě zaráží třídní nádech celé věci. Začali jsme dnes ráno na jedné z luxusnějších nákupních ulic ve starém městě, plné obchodů s rolexkami a Karlem Lagerfeldem, v nichž se řadili dobře situovaní místní obyvatelé, aby vyjádřili svou podporu výluce. S trucovitou menšinou, která je považována za „hloupou“ a „která si za to může sama“, mají jen velmi málo pochopení.

Pokud však na téže ulici oslovíte lidi ve fluorescenčních vestách, kteří hlídají obchody a rozvážejí zboží, dočkáte se jiné reakce. Mluví s námi spíše neochotně, ale rozhodně méně vstřícně. „Je to blbost,“ zněla jadrná odpověď jednoho muže.

Otázky týkající se praktické účinnosti takového opatření se nezdají být příliš zajímavé. Když se lidí zeptám, zda vědí, že se očkovaní lidé mohou také nakazit a přenést COVID, mají tendenci to odsunout stranou jako nepodstatný detail.

Ani jedna osoba, se kterou jsme dosud hovořili, se nezmínila o pravděpodobném praktickém výsledku této nové politiky - je to prostě jen přitvrzení politiky očkovacích pasů, která dosud zjevně selhala při zvládání poslední vlny infekcí...

Nemohu se ubránit pocitu, že motivace je přinejmenším částečně trestná. Nechápou lidi, kteří vakcínu neberou, nemají je rádi a trochu se jich bojí - takže nejjednodušší je úplně je odstranit ze společnosti.“

Totalitáři ignorují vůli lidu

Zajímavé je, že poslední kolo uzavírek přichází navzdory neustálým protestům veřejnosti. V některých oblastech Evropy se totiž pravidelně konají masové protesty již déle než rok, avšak vládní představitelé vůli lidu kategoricky ignorují a mainstreamová média o těchto shromážděních odmítají informovat.

A protože selhání záběrů COVID je stále zřejmější, veřejné demonstrace proti mandátům a výlukám nabírají na rychlosti. Jak informoval server The Vaccine Reaction, (5) Vídeň, Amsterdam, Haag, Řím, Brusel, Rotterdam a další evropská města uspořádala o víkendu 19. a 20. listopadu 2021 masové protesty. Některá z těchto měst patří k těm, která jsou v Evropě nejvíce proočkovaná. Reakce na očkování o tom informuje: 6

“19. listopadu 2021 rakouská vláda vyhlásila novou 10-20denní celostátní výluku... Vláda se také stala první zemí EU, která zavedla povinné očkování, a dala občanům termín 1. února 2022, aby se nechali očkovat.

Následující den vyšly do ulic Vídně desetitisíce Rakušanů, kteří pískali, troubili a bubnovali. Mávali rakouskými vlajkami, skandovali „Odpor“ a drželi transparenty, které hlásaly „ne očkování“ a „dost“ a „pryč s fašistickou diktaturou“, a pochodovali na náměstí Hrdinů před bývalým palácem Hofburg v centru Vídně.

Další velké shromáždění se konalo 27. listopadu ve Štýrském Hradci, Sankt Poeltenu a Klagenfurtu. Tentokrát se skandovalo „Mír, svoboda, žádná diktatura“ ...

Předseda rakouské populistické strany FPO Herbert Kickl označil vládní oznámení o povinném očkování za „protiústavní“ a prohlásil, že „Rakousko je nyní diktaturou“. Vyzval nejvyšší soud v zemi, aby zasáhl a zablokoval 'totalitní' opatření vlády, 'která se domnívá, že by měla myslet a rozhodovat za nás'. Řekl:

... Za téměř dva roky nebyla vláda schopna vypracovat účinné strategie na ochranu obyvatelstva. Místo toho týden co týden zavádí nové šikany, aby zdravé lidi kousek po kousku omezovala v jejich základních právech. A nyní jsme se s povinným očkováním dostali na úroveň, o které si vlastně nikdo nemyslel, že je možná. S tím se nemůžeme a nesmíme smířit.

Evropané požadují svobodu

I v několika dalších evropských zemích se objevují nepokoje, protože jejich vlády ignorují požadavky lidí na svobodu. Německo, které rovněž hlásí nový nárůst případů, údajně připravuje zákon, který lidem opět umožní pracovat z domova, pokud nemají „závažný profesní důvod“ být v kanceláři, a v takovém případě musí prokázat, že se nechali očkovat proti COVID nebo se prokázat negativním PCR testem. (7)

V Belgii, která má 76% míru výskytu COVID, vládní úředníci zpřísnili omezení COVID, což vyvolalo protesty nejméně 35 000 lidí v centru Bruselu. Lidé křičeli „Svoboda! Svoboda! Svoboda!“ a zpívali antifašistickou píseň „Bella Ciao“. (8)

Shromáždění zůstalo poklidné až do samého konce, kdy se několik lidí střetlo s policií, která použila slzný plyn a vodní děla. Čtyřicet dva protestujících bylo zadrženo, dva byli zatčeni.

Během protestu proti lockdownu vypukly násilnosti také v Nizozemsku. Vláda 12. listopadu 2021 stanovila limity na počet osob, které mohou být v každé domácnosti. Bary, restaurace, kavárny a supermarkety čelily povinnému uzavření ve 20:00 a „nedůležité“ obchody musely zavřít v 18:00. Zrušili také řadu veřejných akcí. Podle serveru The Vaccine Reaction: (9)

„19. listopadu bylo při demonstraci v jedné z hlavních nákupních zón Rotterdamu zraněno sedm lidí, nizozemská policie použila vodní děla a střílela na demonstranty, kteří házeli kameny a zábavní pyrotechniku, přičemž dva lidi zranila a dvacet zatkla.

Po střetu, při němž shořelo nejméně jedno policejní auto a byly zničeny desítky jízdních kol, hlídkovali v ulicích policisté se štíty a obušky a policisté na koních a v policejních dodávkách.“

Za svobodu bojují také lidé v Itálii, kde se 20. listopadu 2021 na římském náměstí Circus Maximus sešly tisíce lidí, aby protestovaly proti požadavku na zelený pas. Jeden z demonstrantů nesl transparent s nápisem „Lidé jako my se nikdy nevzdávají“.

Austrálie, kde v posledních týdnech došlo k některým z nejvíce zarážejících excesů, se také brání. Organizace Millions March against Mandatory Vaccination uspořádala 27. listopadu 2021 protesty ve 30 městech včetně Sydney a Melbourne, kde se sešly tisíce lidí. Protestující zde nesli nápisy „Už nikdy žádné uzavírání“ a „Méně vlády, více svobody“.

Neústavní pravomoci CDC v oblasti karantény

Po celém světě jsme svědky stále tyranštějšího porušování základních lidských práv a svobod, a přestože Nejvyšší soud nedávno pozastavil Bidenův mandát k očkování pro podniky se 100 a více zaměstnanci, dokud nebude proveden soudní přezkum, (10), (11) Američané ještě nejsou z nejhoršího venku.

Jak uvedl deník New York Times v lednu 2017, (12) je důvod k obavám, zda má Centrum pro kontrolu a prevenci nemocí pravomoc vyhlašovat karanténu Američanům podle své vůle. V té době jsme nevěděli, jak by tato pravomoc mohla být využita. Dnes nepotřebujete příliš bujnou fantazii, abyste viděli, jak by se toto nařízení z roku 2017 mohlo vytáhnout jako pojistka, kdyby mandáty padly. Jak tehdy uvedl NYT: (13)

„Pravidla poprvé nastiňují, jak může federální vláda omezit cestování mezi státy během zdravotní krize, a zavádějí interní dohled nad tím, zda má být někdo zadržen, aniž by poskytovala jasnou a přímou cestu, jak napadnout příkaz ke karanténě u federálního soudu.

Státní a místní orgány byly dříve těmi, kdo obvykle řešily podobné záležitosti během epidemií... Je nezbytné, aby kdykoli vypukne další epidemie, byla mimořádná zdravotní opatření podložena vědeckými důkazy a řídila se jasnými a spravedlivými pravidly, která by chránila lidi před neoprávněným zbavením jejich svobod....

Rychlý soudní přezkum byl vždy důležitý při epidemických obavách. Lidé mohou obvykle okamžitě napadnout státní příkaz ke karanténě. V některých státech totiž musí vláda před vyhlášením karantény získat souhlas soudce.

Nová pravidla bohužel poskytují ministerstvu vnitra významný interní dohled nad rozhodováním o karanténě, a to až ve třech úrovních interního přezkumu agentury. Tento interní přezkum není výslovně časově omezen a může se snadno protáhnout na týdny, zatímco zdravá osoba bude v karanténě živořit.

A protože federální soudy často čekají, dokud agentura neukončí svůj interní proces, a teprve poté začnou zvažovat projednání odvolání, nedozvíme se až do příští krize, zda federální soudce bude souhlasit s projednáním petice někoho, kdo byl zadržen před dokončením přezkumu C.D.C.. Kromě toho má nyní C.D.C. jasnou právní pravomoc převzít v mnoha případech roli karantény od států a omezit mezistátní cestování.“

Nyní, koncem října 2021, ředitelka CDC Rochelle Walenskyová prohlásila, že „existuje plán“, jak poskytnout neočkovaným pracovníkům „vzdělání a poradenství“, což zní podobně jako zavírání lidí do převýchovných táborů FEMA. Takže pravomoci CDC v oblasti karantény mohou být ještě využity.

Zakladatel uzamykání

Jeffrey Tucker v polovině listopadu 2021 v článku pro časopis Brownstone rozebírá, jak se zrodila myšlenka celostátních výluk v reakci na infekční pandemii a z čí hlavy vzešla.

Plán na karanténu lidí v jejich domovech a uzavření soukromých podniků jako formu reakce na pandemii vymyslel Dr. Rajeev Venkayya, prezident globální divize vakcín společnosti Takeda Pharmaceuticals a bývalý vedoucí pandemické politiky Gatesovy nadace.

Michael Lewis ve své knize „Předtucha“ označuje Venkayu za pověstného „otce výluk“. V roce 2005 vedl Venkayya studijní skupinu pro bioterorismus pod vedením tehdejšího prezidenta George W. Bushe, který údajně požadoval „celospolečenský plán“ pro řešení pandemických hrozeb.

Bush chtěl něco, co by zahrnovalo hranice, cestování a obchod, nejen konvenční hodnocení hrozeb, distribuci léčiv a vývoj vakcín. Venkayyova odpověď byla plošné uzávěry. Základ této myšlenky je však přinejmenším pochybný.

Myšlenka zbavená vědy

Tucker vysvětluje: (16)

„Dr. Venkayya začal hledat lidi, kteří by dokázali vymyslet domácí obdobu operace Pouštní bouře, jak se vypořádat s novým virem. Nenašel žádné seriózní epidemiology, kteří by mu pomohli. Byli příliš chytří na to, aby na to skočili.

Nakonec narazil na skutečného inovátora uzamykání, který pracoval v národních laboratořích Sandia v Novém Mexiku. Jmenoval se Robert Glass, počítačový vědec bez lékařského vzdělání, natož znalostí o virech. Glass se zase nechal inspirovat vědeckým projektem, na kterém pracovala jeho čtrnáctiletá dcera.

Vyslovila teorii (podobně jako při hře na kuřátka na základní škole), že kdyby se děti ve škole více rozdělily, nebo dokonce vůbec nebyly ve škole, přestaly by si navzájem dělat zle.

Glass se touto myšlenkou zabýval a vytvořil model kontroly nemocí založený na zákazu pobytu doma, omezení cestování, uzavření podniků a nuceném oddělování lidí. Šílené, že? Nikdo ve veřejném zdravotnictví s ním nesouhlasil, ale jako každého klasického podivína to Glasse přesvědčilo ještě víc...

Glass si představoval, že je chytřejší než 100 let zkušeností v oblasti veřejného zdraví. Jeden člověk s fantastickým počítačem by vyřešil všechno! No, podařilo se mu přesvědčit pár lidí, včetně dalšího člověka, který se motal kolem Bílého domu, jménem Carter Mecher, který se stal Glassovým apoštolem.

Vezměte prosím v úvahu následující citát Dr. Mechera z Lewisovy knihy: Kdybyste každého z nich zavřeli do jeho vlastního pokoje a nedovolili jim s nikým mluvit, neměli byste žádnou nemoc.

Konečně má intelektuál plán, jak zrušit nemoci - a také lidský život, jak ho známe! Jakkoli je to absurdní a děsivé - celá společnost nejen ve vězení, ale i na samotce -, vystihuje to celý Mecherův pohled na nemoc.

Je to také úplně špatně. Patogeny jsou součástí našeho světa, nevznikají při kontaktu s lidmi. Předáváme si je navzájem jako daň za civilizaci, ale vyvinuli jsme si také imunitní systém, abychom se s nimi vypořádali. To je biologie deváté třídy, ale Mecher o tom neměl ani ponětí.“

Rozpoutané peklo

12. března 2020 byl Venkayův nyní již 15 let starý plán uveden do praxe a školy po celých USA byly uzavřeny, přestože neexistoval jediný důkaz, který by naznačoval, že vzdělávací zařízení jsou ohniskem šíření viru. Skutečné vědecké poznatky totiž naznačovaly pravý opak, tedy že děti nejsou dobrými přenašeči infekce a nepředstavují pro dospělé vážnou hrozbu.

Na ničem z toho však nezáleželo. Podle modelů Glasse a Mechera by uzavření škol snížilo míru přenosu o 80 %. Jak poznamenal Tucker, to, co vidíme, „není věda, ale ideologický fanatismus ve hře“. Pokračuje: (17)

„Jako téměř u každé revoluce v dějinách zvítězila malá menšina bláznivých lidí, kteří měli svůj důvod, nad lidskou racionalitou davů. Až to lidi chytne, oheň pomsty bude hořet velmi žhavě. Nyní je úkolem znovu vybudovat civilizovaný život, který už nebude tak křehký, aby dovolil šíleným lidem zničit vše, co lidstvo tak usilovně budovalo.“

Nemohu než souhlasit. Zároveň si musíme uvědomit převládající psychologické základy celé společnosti, které tuto menšinu opravňují k tomu, aby zasáhla a pokusila se nás rozdrtit.

Psychologické podmínky umožňující totalitarismus

Jak vysvětluje profesor psychologie Mattias Desmet ve výše uvedeném rozhovoru, důvodem, proč tolik lidí uvěřilo zjevně nelogickým pandemickým opatřením, je to, že dost z nás bylo psychicky oslabeno už na začátku.

To následně umožnilo vznik psychologického stavu známého jako „hromadná formace“. Lze ho přirovnat k jisté formě masové hypnózy, protože masově eliminuje schopnost kritického myšlení. To je také shodou okolností předpokladem pro totalitu. Aby mohlo dojít k masové formaci, musí velká část společnosti splnit čtyři základní podmínky:

  1. Nedostatek sociálních vazeb - sociální izolace byla rozšířeným problémem již dlouho před pandemií. V jednom průzkumu 25 % respondentů uvedlo, že nemají jediného blízkého přítele.
  2. Vnímání života jako nesmyslného a bezúčelného - Desmet cituje výzkum, podle kterého polovina dospělých má pocit, že jejich práce je zcela bezvýznamná a nepřináší žádnou hodnotu ani pro ně, ani pro ostatní.
    V jiném průzkumu z roku 2012 63 % respondentů uvedlo, že své pracovní dny prožívají jako „náměsíční“ a do své práce nevkládají žádné nadšení. Takže podmínka č. 2 pro masovou hypnózu formace byla také splněna, a to ještě předtím, než pandemie udeřila.
  3. Rozšířená volně plovoucí úzkost a volně plovoucí nespokojenost - Volně plovoucí úzkost označuje úzkost, která nemá žádnou zjevnou nebo zřetelnou příčinu. Soudě podle obliby antidepresiv a dalších psychiatrických léků byla podmínka č. 3 splněna i dlouho před pandemií.
  4. Rozsáhlá frustrace a agrese - následuje přirozeně po předchozích třech případech. I zde platí, že frustrace a agrese nemají žádnou zřetelnou příčinu.

Masová formace dává vzniknout totalitě

Pokud tyto čtyři podmínky splňuje dostatečně velká část společnosti, je zralá na masovou hypnózu - a nástup totalitarismu. Stačí jen příběh, v němž je identifikována příčina úzkosti a současně je poskytnuta strategie, jak tuto příčinu neutralizovat.

Přijetím a zapojením se do jakékoli strategie se lidé s volně plovoucí úzkostí cítí vybaveni prostředky, jak svou úzkost ovládat a vyhnout se panice. Také se najednou cítí znovu spojeni s ostatními, protože všichni identifikovali stejnou nemesis.

Spojí se v hrdinském boji proti mentální reprezentaci své úzkosti a tato nově nalezená solidarita dává jejich životům smysl a cíl, který předtím postrádaly. To vysvětluje, proč tolik lidí uvěřilo zjevně nelogickému vyprávění a proč jsou ochotni se podílet na předepsané strategii - „i když je naprosto absurdní“, říká Desmet.

Hromadná formace je velmi nebezpečný stav, zejména pro ty, kteří jsou jí okouzleni, ale i pro všechny, kteří jí okouzleni nejsou. „Duševní opojení“, které z toho plyne, způsobuje, že lidé jsou ochotni dělat věci, které jsou zjevně špatné a naprosto nemorální, a to až po dobrovolné zabití vlastní rodiny a sebe sama, pokud se jim řekne, že je to pro vyšší dobro. Stručně řečeno, masy lidí se stávají hluboce důvěřivými a sebedestruktivními, což není dobrá kombinace.

Protože sebedestruktivita je v totalitním systému zabudována od základu, totalitní režimy se nemohou udržet věčně. Rozpadají se, protože jsou ničeny zevnitř. Dokud však trvá, může to být peklo, protože totalita postavená na masové formaci téměř vždy vede k ohavným zvěrstvům páchaným ve jménu konání dobra.

Akční plán

Dobrou zprávou je, že pochopení psychologie, která nás sem přivedla, nám dává i odpověď, jak se z toho dostat. Desmet trvá na tom, že klíčovou strategií je nesouhlasit, a to hlasitě. Ne násilně, ale vytrvale a často. Musíme se spojit a vystupovat proti totalitě ze dvou důvodů:

1. Poskytnout zbabělé většině rozumnou alternativu - v totalitní společnosti je obvykle pouze 30 % lidí skutečně pod hypnotickým kouzlem masové formace. Dalších 40 % s tím prostě souhlasí, protože se bojí vyčnívat nebo jít proti proudu.

Zbývajících 30 % není zhypnotizováno a chce ostatní probudit. Tím, že se nespokojenci sdružují, dávají 40% většině alternativu k tomu, aby překonala strach z ostrakizace.

Jakmile se spojí hlasití nespokojenci a souhlasící většina, masová formace se rozpadne a totalitní stát skončí, protože právě ti, kteří souhlasí s tím, co vědí, že je špatné, umožňují masové formaci zakořenit a růst. Jakmile se na tomto procesu přestanou podílet a živit ho, totalitní převzetí moci nemůže být úspěšné.

2. V tradiční diktatuře diktátor obvykle zmírní svou moc, jakmile jsou nespokojenci umlčeni, ale v totalitním systému je tomu naopak. Jakmile jsou nesouhlasné hlasy umlčeny, v tu chvíli dochází ke skutečným zvěrstvům, a to jak vůči příteli, tak vůči nepříteli.

Příznaky toho můžeme pozorovat již nyní. Čím více lidí se podřizuje, tím je to horší. „Nechte se očkovat a nebudete muset nosit roušku“ se stalo „musíte nosit roušku, i když jste očkovaní, a mimochodem, nejste plně očkovaní, dokud nedostanete všechny boostery, aha, a i když jsou všichni očkovaní, možná budeme muset ještě uzavřít, pokud se zvýší počet případů, aha, a nemůžete pracovat, dokud nebudete plně očkovaní nebo nebudete mít přístup k lékařské péči“ - prostě to jde od špatného k horšímu.

V jakém bezbožném vesmíru lidé odsuzují jiné lidi k smrti na léčitelné zdravotní potíže nebo jim zakazují nákup potravin, „aby zachránili životy“? Teď mě napadá jen jeden a v něm jsme my.

Už jen proto, abychom omezili znehodnocování a ničení života, ke kterému zaručeně dochází v každém totalitním systému, nesmíme nikdy mlčet. To, co dělají, je špatné a je třeba to zastavit.

Jakmile se osvobodíme od totalitní hrozby, musíme se zabývat čtyřmi základními podmínkami masové formace, abychom zabránili tomu, že se tento stav znovu objeví. Prozatím se však musíme soustředit na sjednocování a vystupování proti tyranii a zbavování našich Bohem daných práv a svobod.

Odkazy

1, 3, 7 Euronews November 15, 2021
2 The Pulse November 13, 2021
4 Unherd November 15, 2021
5, 6, 8, 9 The Vaccine Reaction November 30, 2021
10 The Defender November 17, 2021
11 OSHA November 12, 2021
12, 13 NYT January 23, 2021 (Archived)
14 Daily Wire October 24, 2021
15, 16, 17 Brownstone November 15, 2021

The Power to Imprison — Life in Pandemicland vyšel 3.12.2021 na Global Research. Překlad v ceně 1342 Kč Zvědavec.

Známka 1.3 (hodnotilo 81)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

44

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 92 čtenářů částkou 15 531 korun, což je 44 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Byl na koberečku u CIA a teď je s ním konec. Černochová mlčí25.04.24 18:54 Česká republika 0

Mrazy ve velkém poškodily úrodu ovoce24.04.24 21:16 Česká republika 5

Česká republika směřuje do války24.04.24 20:47 Česká republika 0

Dalších několik čínských bank přestalo přijímat platby z Ruska24.04.24 20:41 Čína 0

Více než 100 000 ukrajinských vojáků již dezertovalo24.04.24 19:39 Ukrajina 0

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet.24.04.24 06:56 Česká republika 3

Po dezinformátorovi Zítkovi pátrá policie23.04.24 19:31 Česká republika 0

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil Sunak23.04.24 19:23 Británie 0

Polský prezident Andrzej Duda je pro umístění jaderných zbraní NATO v Polsku. 23.04.24 19:10 Polsko 0

Totalitní opatření za covidu byla záměrně cílená proti lidem. Věděli přesně, co dělají!23.04.24 19:02 Evropská unie 2

Velká policejní akce měření rychlosti - šikana nebo prevence?22.04.24 21:13 Česká republika 1

České zbrojovky jedou na plné obrátky 22.04.24 20:55 Česká republika 2

V Gaze byl objeven masový hrob s těly bez hlavy a kůže a odstraněných orgánů.21.04.24 19:56 Palestina 0

Špatné zprávy přináší Ladislav Vrábel (neověřeno)21.04.24 19:20 Česká republika 6

Evropa začala nakupovat více ruského plynu21.04.24 18:44 Evropská unie 0

Fentanyl se začíná rozmáhat i u nás. Drogu horší než heroin lze sehnat na inzerát.20.04.24 06:03 Česká republika 1

Účast Ruska na ceremoniálu osvobození koncentračních táborů považována za "nežádoucí".19.04.24 19:08 Německo 1

ICC zvažuje vydání zatykačů pro válečné zločiny na Netanjahua19.04.24 19:00 Neurčeno 0

Írán odhalil polohu všech izraelských jaderných zařízení a je připraven na ně udeřit19.04.24 18:54 Írán 1

Dluh České republiky rekordně narůstá 19.04.24 18:05 Česká republika 0

Měnové kurzy

USD
23,44 Kč
Euro
25,15 Kč
Libra
29,32 Kč
Kanadský dolar
17,16 Kč
Australský dolar
15,27 Kč
Švýcarský frank
25,69 Kč
100 japonských jenů
15,06 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,82 Kč
100 maď. forintů
6,40 Kč
Ukrajinská hřivna
0,59 Kč
100 rublů
25,40 Kč
1 unce (31,1g) zlata
54 683,67 Kč
1 unce stříbra
641,76 Kč
Bitcoin
1 516 112,38 Kč

Poslední aktualizace: 25.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 7 126