Čína na mušce - je na řadě válka na Dálném východě a v Tichomoří?

The Saker

7.10.2021 Komentáře Témata: Asie, Analýza, Čína 1646 slov

Stejně jako v předchozím příspěvku vás nejprve odkážu na dvě díla. Nejprve typická propaganda, která pomlouvá Čínu: Taiwan Bristles, Lashes Out After China's Largest Ever Aerial Show Of Force.

A zde velmi solidní vyvrácení výše uvedených keců o Číně: How AP, Reuters And SCMP Propagandize Their Readers Against China.

Mimochodem, všem čtenářům také vřele doporučuji, aby si alespoň jednou denně přečetli Moon of Alabama. 'b' je velmi solidní analytik a jeho webové stránky jsou vynikající. Ještě lepší je, že často píše o tématech, kterým se nevěnuji, nebo se jim věnuje jinak, takže ho určitě denně sledujte :-).

Nyní o Číně.

Nepochybuji o tom, že Anglosasové mají Čínu na mušce už delší dobu a že se nyní Čína stala zlým, prohnaným strašákem č. 1, který z této pozice vytlačil Rusko. Mimochodem, tuto hysterickou paranoiu a nenávist vůči Číně sdílejí stejnou měrou obě nerozlišitelné frakce jediné imperiální strany, která řídí USA: nenávist vůči Číně je politickým konsensem, přinejmenším ve vládnoucí třídě USA (odtud ten hloupý výraz "čínský virus" a další podobné negramotné infantility).

Zde je můj čistě osobní a subjektivní výklad toho, co se stalo a proč je Čína nyní oficiálním nepřítelem číslo jedna.

Srovnám Čínu s dalšími dvěma anglo-sionistickými oficiálními hyperzločineckými nepřáteli číslo 2 a 3.

Rusko. Politika USA, NATO a EU vůči Rusku zcela selhala. Selhala politicky (zlý Putinův "zabiják z KGB" je stále u moci a nemá ani poloseriózního konkurenta - prozápadní nálady v Rusku jsou nyní někde na úrovni maximálně 1-2 procent), ekonomicky (Rusko se vzpamatovalo ze sankcí i z krize vyvolané COVIDem a prosperuje, alespoň ve srovnání se Západem) i vojensky (USA a NATO jsou nyní příslovečnými papírovými tygry). A konečně, celá "ukrajinská strategie" se také ocitla na huntě a nyní se změnila v nezvládnutelnou noční můru pro EU (která si to bohatě zaslouží). Jinými slovy, Evropa je nyní "špatným místem" pro USA, které toho opravdu nemohou mnoho udělat, aby tuto skutečnost změnily.

Írán. Politika USA/NATO/EU vůči Íránu rovněž komplexně selhala. Ano, Írán prožívá velmi těžké časy, sankce a COVID mu uškodily a stále ubližují, ale vojensky Írán úspěšně porazil anglo-sionistickou alianci dvěma způsoby: jednak tím, že anglo-sionisty odradil od přímého útoku (zatím), a jednak tím, že ukázal své skutečné schopnosti při vynikajících raketových úderech na americké základny: útok CENTCOM+Izrael na Írán by byl sebevražedný a anglo-sionisté to vědí (i když to popírají). Přidejte k tomu ruské+íránské vítězství v Sýrii a konečnou neschopnost Izraelců vypořádat se s Hizballáhem a Saúdů vypořádat se s Hútíi a uvidíte, že Blízký východ je dalším "špatným místem" pro USA, které toho opravdu nemohou moc udělat, aby tuto realitu změnily (pokud zaútočí na Írán, bude to konec Izraele a CENTCOMu). A to se ani nezmiňuji o události v Kábulu, která ukázala na slovo vzatou pravou tvář a schopnosti ozbrojených sil USA.

Oficiálním nepřítelem číslo jedna je tedy logicky pouze Čína. Zde je několik důvodů:

  • Čína je největší a nejsilnější ekonomickou mocností na planetě a Číňané jsou géniové v oblasti obchodu.
  • Čínu řídí vedení, které USA nemohou kontrolovat, zlomit, zkorumpovat ani jinak ovládnout (mluvím o vedení jako celku, ne o jednotlivcích; zrádci jsou všude).
  • Čína a Rusko uzavřely velmi úspěšné spojenectví, které se Angličané usilovně snažili rozbít šířením protičínské propagandy v Rusku a protiruské propagandy v Číně. Výsledek? Tyto dvě země jsou VÍC než "jen" spojenci, jsou to symbionti, kteří jsou tak "dokonale odlišní" a kteří do sebe "zapadají" jako kostičky Lega!
  • Čína udělala neuvěřitelný pokrok ve vojenské oblasti: v 80. a 90. letech měla Čína obrovskou armádu, která však byla o desítky let pozadu za USA a SSSR/Ruskem. To se nyní velmi rychle mění, a to již 20 let.
  • Zatímco USA mají tiskárnu na peníze, Čína disponuje skutečnými technologiemi a reálnými výrobními kapacitami a o výsledku zde není pochyb: je jen otázkou času, kdy se kvaziindustrializované USA stanou neudržitelné pouhým tisknutím miliard dolarů.
  • USA nemohou kontrolovat čínský internet, což je připravuje o hlavní zbraň (všechny ty kecy o lidských právech, (ne)masakru na Tienanmenu, Hongkongu, Tchaj-wanu, Tibetu atd. atd. atd., jako by Západ nebyl zdaleka nejhorším porušovatelem lidských práv na planetě!).

Důvodů je jistě mnohem více, ale výše uvedené jsou jen ukázkou. Je důležité mít na paměti rozdíl mezi důvody a záminkami. Všem ze západní vládnoucí třídy jsou lidská práva i jiné čínské problémy (ať už smyšlené, nebo zcela reálné) ukradené. A nepopírám, že v Číně existují skutečné problémy, ostatně jako v každé jiné zemi. Říkám jen, že západní rétorika o Číně je pokrytecké svinstvo.

Čína má také skutečné slabiny. Uvedu jen několik z nich, o kterých vím:

  • Čínská armáda sice dosáhla obrovského pokroku, ale převážně technologického. Ruští důstojníci, kteří cvičili se svými čínskými kolegy, pravidelně uvádějí, že "kultura" čínských pozemních sil je stále mnohem nižší než například ruských. Ale vsadím se s vámi, že čínský voják při obraně vlastní země předčí jakéhokoli anglo-imperialistického vojáka bojujícího za "demokracii" (Ha!) tisíce kilometrů od domova. Opět, podobně jako v USA, čínská kultura není ve skutečnosti vojenská a silné stránky Číňanů leží jinde (obchod, emigrace, podnikání atd.). Je také pravděpodobné, že problémy, které uvádějí ruští vojenští poradci ohledně čínských pozemních sil, se netýkají "high-tech" oblastí, jako je letectví, akustika atd. A konečně, i když Číňané historicky nejsou národem rozených válečníků, je pravděpodobné, že tato slabina je mnohem více patrná u vojenských sil "obecného určení" a mnohem méně se týká specializovaných a high-tech sil ČLR (letectvo, námořnictvo, speciální síly, ELINT atd.).
  • V některých klíčových oblastech vojenských technologií, jako jsou letecké motory, mají Číňané stále problémy, ale velmi rychle je dohánějí. Z hlediska Anglie to znamená, že jde o situaci "teď, nebo nikdy", aby Čína nedosáhla toho, co Rusko v letech 2000-2021, což by mohla.
  • Čína, stejně jako Rusko, je mnohonárodnostní a mnohonáboženský stát, a proto se Anglosasové vždy snaží využít této rozmanitosti proti čínským národům (v Rusku se jim to nepodařilo, ale v Čečensku k tomu měli velmi blízko, takže bychom nikdy neměli podceňovat skutečnou schopnost Anglosasů!).
  • Čínu řídí Komunistická strana Číny, což nevyhnutelně vyvolává představy Nike-Gulagů, prohnaných tajných agentů a všech ostatních věcí, kterými se Angličané rádi straší. To, že slovo "komunismus" má v roce 2021 úplně jiný význam než ve 20. století, je pro mnohé příliš složitá představa, než aby o ní vůbec uvažovali.
  • Jak mnozí z mých čtenářů vědí, nepovažuji Rusko za kulturní součást Evropy, ale je geograficky evropské, přinejmenším na západ od Uralu, a Rusové jsou (většinou) "bílí", což se dnes západním rasistům zřejmě velmi líbí (v dobách nacistické Evropy samozřejmě ne tolik). Takže starý zlý evropský rasismus, který je sám o sobě záminkou k imperialismu, je u těchto "rákosníků z Fu-manchu" ještě horší. Sinofobie má ve Spojených státech obzvlášť dlouhou historii, mimochodem mnohem starší než rusofobie.
  • Čína je přinejmenším zčásti obklopena anglofonními koloniemi vedenými kompradorskými elitami (Tchaj-wan, Japonsko atd.) a zeměmi, které se obávají velmi reálného regionálního vlivu a moci Číny (Filipíny, Indie atd.).
  • USA mají v regionu několik skutečně ideálních "nepotopitelných základen" (Japonsko, Havaj, Austrálie atd.), které je těžké neutralizovat (ale i to se rychle mění).

Opět se jedná o částečný výčet a jsem si jist, že naši komentátoři jej mohou rozšířit nebo poukázat na to, že některé z mých předpokladů jsou prostě chybné.

Ale ani to nepřeceňujme.

Západní vládnoucí elity propadají panice a konsolidují se do menší, ale potenciálně tvrdší "anglosféry", jejíž nejlepší (nebo "nejméně špatné") pozice jsou v Tichomoří (jak jsem vždy tvrdil, velké nadnárodní aliance jsou skvělé jako fíkový list ospravedlňující imperialismus, ale vojensky jsou nevyhnutelně na nic, a to pořádně). Z jejich pohledu dává tato politika "kroužení kolem vozu" (výraz přímo z dob genocidy a imperialismu) smysl a je skutečně vlastní životaschopnou možností.

Zmíním se o několika dobrých zprávách a pak nechám slovo našim komentátorům. Zde je několik dobrých:

  • Rusko nikdy nedopustí, aby anglosféra vojensky porazila Čínu. Jednoduše řečeno, nemůže si to dovolit. Dovolím si vyslovit předpověď: V blízké budoucnosti dostanou čínské SSN mnohem lepší senzory a integraci, "vyvinou" lepší technologie pro odhlučnění a rychlejší SSN s menšími posádkami a lepší automatizací. Co se týče čínských letadel, ta jsou již nyní velmi působivá a Čína nemá takovou potřebu jako Rusko mít vyspělé strategické bombardéry dlouhého doletu (kde stále nejvíce zaostává): místo nich může používat rakety.
  • Tempo pokroku ČLR je skutečně úžasné a na rozdíl od Ruska je čínská průmyslová základna obrovská a jakmile "chytí" nějakou technologii, dokáže ji vyrábět v obrovském množství. Takže i POKUD je nejlepší čínská ponorka stále horší nebo v nejlepším případě víceméně na stejné úrovni jako původní třída Los Angeles, mohou je (a další lodě či letadla) vyrábět v mnohem větším množství než anglosféra.
  • Čínský vesmírný program vypadá, podle mých, byť neinženýrských očí, mnohem slibněji než PR kecy Bezose nebo Muska, které se podařilo prodat smrtelně neinformovaným americkým daňovým poplatníkům. To je pro moderní válku velmi důležité, dokonce zásadní.
  • Čínští představitelé se (KONEČNĚ!) ozývají!! Dříve to byl samý Putin a Rusko, Číňané se většinou drželi při zemi, ale nyní jsou natolik sebevědomí, že dokážou nazvat "bílé bílou" a velmi úspěšně vracejí úder angloamerické propagandě, otevřeně a neomaleně.
  • Podle všeho jsou Číňané hrdí vlastenci, kteří svou nově a velmi bolestivě nabytou suverenitu nikomu neprodají (dobře jim tak, kéž by se tímto vzorem řídily všechny země!). Znají také historii, včetně toho, jak proti nim Angličané vedli válku kvůli prodeji opia (tehdy se nemluvilo o lidských právech, jen o brutální válce gangů). Mohou se také podívat na současné Japonsko a vidět, co dokáže skutečná angloamerická nadvláda udělat se starobylou a vznešenou kulturou.

Opět vás všechny vyzývám, abyste tento seznam doplnili nebo vyvrátili mé mylné představy!

Můj osobní závěr je následující: všechny velmoci se připravují na velkou válku v Dálném východě Asie a Tichomoří. Dá-li Bůh a moudré vedení Putina a Si, nikdy k ní nedojde.

Ale ano, Čína je podle mého názoru rozhodně na mušce Angloameričanů.

China in the crosshairs – is a war in the Far East and Pacific next? vyšel 3.10.2021 na thesaker.is. Překlad v ceně 677 Kč Zvědavec.

Známka 1.2 (hodnotilo 137)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

35

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 73 čtenářů částkou 12 198 korun, což je 35 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Fentanyl se začíná rozmáhat i u nás. Drogu horší než heroin lze sehnat na inzerát.20.04.24 06:03 Česká republika 0

Účast Ruska na ceremoniálu osvobození koncentračních táborů považována za "nežádoucí".19.04.24 19:08 Německo 0

ICC zvažuje vydání zatykačů pro válečné zločiny na Netanjahua19.04.24 19:00 Neurčeno 0

Írán odhalil polohu všech izraelských jaderných zařízení a je připraven na ně udeřit19.04.24 18:54 Írán 1

Dluh České republiky rekordně narůstá 19.04.24 18:05 Česká republika 0

Apollo 11 – Přistáli Američané na Měsíci?18.04.24 19:58 USA 9

Nové informace o kauze „Ostatkový kříž“18.04.24 18:48 Česká republika 0

Třetina Ukrajinců živoří 18.04.24 10:57 Česká republika 6

Rakušan neříkal pravdu17.04.24 16:43 Česká republika 3

Lidé nebděli, lidé mlčeli, aneb “jak pr.s..t naši vlast“16.04.24 19:44 Česká republika 1

Už i Německu kolabuje rozvodná síť16.04.24 17:39 Německo 2

Kávička s Bidenem nás vyjde pěkně draho16.04.24 15:24 Česká republika 4

Takže je to PRAVDA! FBI konečně vyšetřuje útok na Baltimore Bridge jako kybernetický16.04.24 12:31 USA 2

Euro 7: Rada EU přijala nová pravidla pro emisní limity osobních a nákladních automobilů a dodávek15.04.24 19:02 Evropská unie 3

"Nikdy jsem neslyšela žádné odsouzení ukrajinských úderů proti Rusku": Marie Zacharová se vyjádřila k výzvě Izraele, aby odsoudil íránské údery.15.04.24 18:51 Rusko 1

Neuroložka, která nemlčí. Končí u ní lidé s následky. Stát je ignoruje.15.04.24 06:59 Česká republika 0

Rozpočet USA - 2024: kolaps a následky15.04.24 06:48 USA 0

Írán zaútočil na Izrael14.04.24 05:58 Írán 3

Ceny elektřiny pro obyvatele, včetně daní, přepočteno dle kupní síly13.04.24 10:40 Neurčeno 1

Spoluzakladatel Greenpeace otevřeně: „změna klimatu“ je podvod!12.04.24 21:32 Neurčeno 0

Měnové kurzy

USD
23,71 Kč
Euro
25,26 Kč
Libra
29,33 Kč
Kanadský dolar
17,24 Kč
Australský dolar
15,22 Kč
Švýcarský frank
26,06 Kč
100 japonských jenů
15,34 Kč
Čínský juan
3,28 Kč
Polský zloty
5,86 Kč
100 maď. forintů
6,41 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,25 Kč
1 unce (31,1g) zlata
56 853,68 Kč
1 unce stříbra
682,25 Kč
Bitcoin
1 522 506,33 Kč

Poslední aktualizace: 19.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 6 967