Nenávistné pokrytectví:

V Británii posedlé tresty za zločiny z nenávisti se nenávist vůči odmítačům očkování setkává se souhlasem establishmentu

14.9.2021 Komentáře Témata: Očkování 1440 slov

Neil Clark

Ve „woke“ Británii často slyšíme o „hrozných zločinech z nenávisti" a tom, jak jsou nepřijatelné. Ale právě teď jsme uprostřed mimořádně odporné kampaně proti těm, kteří se nechtějí dát očkovat proti Covidu. A tato kampaň je považována za přijatelnou.

Na Dvou minutách nenávisti nebylo tak hrozné, že se jich člověk musel účastnit, ale že bylo nemožné nezapojit se. Po třiceti vteřinách se už nikdo nemusel přetvařovat.

Odporná extáze strachu a pomstychtivosti, touha zabíjet, mučit, rozsekat obličeje kovářským kladivem, projela všemi jako elektrický proud a změnila každého i proti jeho vůli v ječícího šílence. Byla to však zuřivost abstraktní a přímo nesměrovaná, takže se dala přenést z jednoho předmětu na druhý jako plamen z plamenometu.

Z knihy George Orwella "1984".

"Sobečtí idioti." "Odmítači." "Antivaxerští blázni." "Drží zemi jako výkupné." "Jsou hrozbou pro své vlastní i naše zdraví." "Chovají se jako řidiči pod vlivem alkoholu." To je jen několik urážek, které se snesly na Brity, kteří se navzdory největší propagační kampani v našich dějinách rozhodli, že se nedají očkovat některou z nových vakcín proti Covidu.

Svoboda volby? Tělesná autonomie? Zdá se, že tato práva vyletěla oknem, stejně jako všechna ostatní základní práva, o která jsme v Británii za posledních 15 měsíců přišli. Píše se rok 2021, ale ve skutečnosti žijeme v Orwellově "1984" s každodenními "dvěma minutami nenávisti".

Celá řada protivných publicistů, rozhlasových "šokujících provokatérů" a některých "celebrit" se snaží být co nejhrubší k těm, kteří si nechtějí dát píchnout vakcínu - a vyzývají k použití extrémních opatření, která by se hodila spíše do nějakého totalitního státu v Evropě v polovině 30. let minulého století než do země, která se stále považuje za "demokratickou". Extrémní opatření, jako třeba v Prétorii kolem roku 1965.

Apartheid, který jsme všichni odsuzovali, když vládl v Jihoafrické republice, se nám v roce 2021 vrátil v oblasti veřejného zdraví a je opět v módě: "kovidové očkovací pasy" nahradily tehdejší jihoafrické "pasové zákony".

It’s time covid-denying, anti-vaxxer loonies had their bullsh*t bluff called & bar themselves from going anywhere that responsible citizens go,” tweeted media motormouth Piers Morgan.

"Mě se ten nápad kovidových očkovacích pasů líbí. A rozhodně bych je vyžadoval všude – pro odbavení na letišti, v restauracích, v klubech, na fotbalových zápasech, v posilovnách, v obchodech atd. Je načase, aby se protivaxerští magorové, kteří Covid popírají, nechali slyšet, že blafují, a sami přestali chodit kamkoli, kam chodí zodpovědní občané," napsal na Twitteru mediální žvanil Piers Morgan (@piersmorgan) 14. února 2021

Nick Cohen napsal pro Observer článek s názvem "Je jen otázkou času, kdy se obrátíme proti neočkovaným". "Rozumní lidé se budou ptát, proč by měli nadále přijímat omezení svých svobod kvůli nevědomým bludům," napsal.

Sloupkař Richard Littlejohn zašel ještě dál a vyzval neočkované, aby se veřejně prohlásili za "nečisté". "Pokud se některým lidem nelíbí myšlenka, že by se měli nechat očkovat, je to těžké. Já bych je nenutil. Ale možná by odmítající měli nosit na krku zvonek a na hrudi a na zádech ceduli, která by upozorňovala, že jsou 'nečistí'," napsal v deníku Daily Mail v článku nazvaném "Žádné očkování, žádná práce - to je bez debat".

Podobně se zachoval i Sean O'Grady, spolupracovník údajně "liberálního" listu Independent. Jeho článek, zveřejněný počátkem tohoto týdne, nesl název "Co uděláme s antivaxery: Žádná práce. Žádný vstup nikam. Žádný přístup ke zdravotní péči NHS - britské zdravotní služby."

"Nastal čas, kdy se blíží těžká rozhodnutí," napsal O'Grady. "Pokud nechceme, aby tato kovidová krize trvala věčně, potřebujeme nějaké nové, jednoduché návody: Žádné očkování, žádný přístup ke zdravotní péči NHS; žádné očkování, žádné státní vzdělání pro vaše děti. Žádné očkování, žádný přístup do hospod, restaurací, divadel, kin, na stadiony. Žádné očkování, žádný vstup do Spojeného království. A mohl bych pokračovat." Myslím, že jsme pochopili, kam míříš, Seane. Nezavedl bys povinné očkování, ale neočkovaní by nemohli nikam chodit ani nic dělat. A kdyby onemocněli? No, museli by prostě zemřít, protože by neměli mít přístup ke zdravotní péči NHS. A to vše ve jménu "obecného dobra".

Ve stejný den, kdy byl zveřejněn článek O'Gradyho, přispěchala se svým příspěvkem i Sarah Vineová. "Nemůžeme dovolit, aby nás idioti, kteří odmítají nechtějí vakcíny proti Covidu, drželi jako rukojmí", zněl název jejího výlevu zveřejněného v Daily Mail. "Jste hloupí. Jste blbí jako troky," takto se obrátila na ty, kteří se nechtějí dát očkovat vakcínou proti koronaviru. Koho zajímá, co si tahle jedovatá paní Vineová myslí, slyším vás ptát se? Ale ve skutečnosti na tom záleží, protože jejím manželem není nikdo jiný než Michael Gove, ministr britské vlády, který v současné době ( květen 2021) vede revizi očkovacích pasů. Pokud si Goveova manželka myslí, že odmítači očkování jsou "blbí jako troky", pak nám to sotva dává jistotu, že se její manžel nerozhodne je nelítostně diskriminovat.

Útoky na "odmítače" se objevují nejen v tisku. Je to i v rozhlase. Iain Dale tento týden ve svém rozhlasovém pořadu na stanici LBC nadával neočkovaným. "Skutečnost, že lidé stále odmítají očkování z jakéhokoli důvodu, je mi úplně jedno, z jakého důvodu, nevystavují riziku jen sebe - vystavují riziku i ostatní lidi," řekl. "Pokud je vám 50, 60, 70, 80 let a ještě jste nevyužili možnosti nechat se očkovat, obávám se, že byste si měli nechat vyšetřit hlavu. Jste sobecký jedinec."

Opakujte po mně: "Jsem sobecký člověk. Jsem sobec." Zjevnější už to opravdu být nemůže.

Dale alespoň nenavrhoval, aby se "odmítačům" dával do kávy jed, jak to udělala jeho kolegyně z LBC Shelagh Fogartyová. "Já bych se s těmi lidmi - odmítači očkování - doslova ráda poprala," řekla jednomu z volajících. "Jak se s nimi můžete proboha setkávat v práci, aniž byste jim neměl chuť nasypat do kafe jed."

Shelagh Fogartyová šikanuje lidi, kteří se bojí.Naznačuje, že by jim "otrávila kávu" a řekla jim, že jim "prdlo v bedně" jen proto, že uplatňují své právo volby. Žádná tolerance. Žádný soucit. Zní mi to trochu fašisticky. #COVID19pic.twitter.com/AA5CrrD5fM

- Bernieho tweety (@BernieSpofforth) 17. května 2021

Nebudeme si nic nalhávat: Jde o zcela otevřenou a zjevnou démonizaci skupiny lidí bez jakýchkoli důsledků pro ty, kdo tuto démonizaci provádějí. A to vše se děje, nesmíme zapomenout, v naší "woke" době, kdy cokoli řeknete, může být považováno za "urážku", "rasismus", "sexismus", "genderismus" nebo nějako jinou formu "ismu" či "fobie".

Abyste viděli, jak je to hrozné, stačí nahradit slovo "neočkovaní" nějakou rasou nebo menšinou nebo náboženskou skupinou. Ale nenávidět neočkované je OK. Podle webových stránek Crown Prosecution Service lze jako trestné činy z nenávisti klasifikovat "řadu trestných činů, kdy je pachatel motivován nepřátelstvím nebo projevuje nepřátelství vůči postižení, rase, náboženství, sexuální orientaci nebo transgenderové identitě oběti". Očkovací status není "chráněnou charakteristikou", takže se zdá, že lidé mohou být k neočkovaným lidem nenávistní, jak chtějí.

Ale to neznamená, že to, co se děje, je správné. To zdaleka ne.

Pokud je někdo očkovaný, proč by se měl starat o to, že někdo jiný očkovaný není? Nikdy předtím jsme se například o očkování proti chřipce takhle nehádali. Buď vakcína očkovaného ochrání, nebo ne. Ti, kteří se rozhodli nenechat se očkovat proti chřipce, nebyli označováni za "antivaxery". Můžete být obecně pro očkování, ale mít racionální výhrady typu "počkejme a uvidíme" vůči nově uváděným koronavirovým vakcínám, zejména pokud je vaše šance, že onemocníte nebo dokonce zemřete na Covid, extrémně nízká. Ale tento postoj se v současné nátlakové hysterii typu "prostě si dejte tu zatracenou vakcínu píchnout" neuznává.

A co argument, že neočkovaní drží ostatní spoluobčany jako rukojmí, protože ohrožují konec kovidových omezení? Sarah Vineová by se opravdu měla podívat kolem sebe. A to doslova. Byla to vláda, jejímž významným členem je její manžel, která nás ujišťovala, že život se vrátí do normálu, jakmile budou ti nejzranitelnější očkováni. V lednovém rozhovoru pro The Spectator ministr zdravotnictví Matt Hancock prohlásil, že jakmile budou očkováni ti nejzranitelnější, "vyhlásí návrat svobody".

Ale svobodu pořád ještě nemáme. Cíl se posunul od očkování "nejzranitelnějších" k očkování všech. Lze se divit, že se najdou tací, kteří se ptají, zda to není motivováno zavedením očkovacích pasů, které by následně mohly vést k dalším digitalizovaným systémům sociálního kreditu?

Výrazný posun oproti Hancockovi. V lednu v rozhovoru pro Spectator uvedl, že návrat svobody závisí na zavedení vakcín. Jazyk nyní upravil. https://t.co/9fcqoDlksMhttps://t.co/IDe6CH0rBd

- Fraser Nelson (@FraserNelson) 5. dubna 2021

Rozhodně se ale hodí obviňovat z dále pokračujících omezení nikoli úřady, ale "odmítače" očkování, kteří jsou aktuálním tématem každodenních orwellovských Dvou minut nenávisti. V této toxické době nebylo "rozděl a panuj" ještě nikdy tak zjevné.

__________
Neil Clark je novinář, spisovatel, hlasatel a bloger. Jeho oceňovaný blog najdete na adrese www.neilclark66.blogspot.com. O politice a světových událostech píše na Twitteru @NeilClark66

Známka 1.1 (hodnotilo 98)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Články s podobnou tématikou

Káva pro Zvědavce

53

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc březen přispělo 95 čtenářů částkou 18 536 korun, což je 53 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Harabin měl vyzvat své voliče, aby ve druhém kole podpořili národního kandidáta28.03.24 19:22 Slovensko 0

Armáda plánuje nákup 76 moderních Leopardů 2A828.03.24 18:45 Česká republika 0

Drony útočí na ruské rafinerie28.03.24 17:22 Rusko 0

Prohlášení Dr. Füllmicha z vězení: „Jejich domeček z karet se hroutí“ (video)27.03.24 19:41 Německo 2

Generál Flynn vznáší otázky ohledně zasažení mostu v Baltimoru (video)27.03.24 18:37 USA 0

Farmáři přitvrdili 27.03.24 12:30 Belgie 1

Nejcennější část korunovačních klenotů v Německu! »Zaprodali naši zemi,« kritizuje Národní proud26.03.24 19:16 Česká republika 4

Cenzurní legislativy DSA a EMFA prošly. Česká vláda v obou případech poslušně souhlasila.26.03.24 19:03 Evropská unie 0

Puškov vyzval k ostražitosti vůči WHO26.03.24 18:46 Rusko 0

STK pro pacienty26.03.24 13:24 Česká republika 0

Nájemní teroristé, kteří zaútočili na Crocus, jednali velmi neprofesionálně.26.03.24 08:15 Rusko 5

Americké zdravotnické úřady v tichosti odebraly Američanům právo na informovaný souhlas, které bylo kodifikováno v Norimberském kodexu26.03.24 08:04 USA 0

Útok spáchali islamisté, prohlásil Putin25.03.24 21:47 Rusko 0

Ruský plyn v ČR - fakta25.03.24 10:06 Česká republika 0

Korčok s příznivci na náměstí, Pellegrini nahrál video24.03.24 21:56 Slovensko 1

Bombardování části Prahy 25. března 1945 24.03.24 19:51 Česká republika 0

Policie bude nabírat do svých řad cizince24.03.24 15:35 Česká republika 4

Naštvaní Češi z Václaváku Fialu „nezaujali“.24.03.24 06:31 Česká republika 1

Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 40 lidí 22.03.24 21:05 Rusko 8

V Anglii zemřelo téměř 7 krát víc očkovaných proti covidu, než neočkovaných. Oficiální data.22.03.24 16:41 Británie 9

Měnové kurzy

USD
23,45 Kč
Euro
25,30 Kč
Libra
29,60 Kč
Kanadský dolar
17,31 Kč
Australský dolar
15,28 Kč
Švýcarský frank
26,00 Kč
100 japonských jenů
15,49 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,87 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,33 Kč
1 unce (31,1g) zlata
52 102,56 Kč
1 unce stříbra
583,51 Kč
Bitcoin
1 662 657,11 Kč

Poslední aktualizace: 28.3.2024 22:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 7 367