Austrálie směřuje k fašismu ...ale odpor roste

Australská vláda je od počátku v čele tyranie založené na Covidu, ale tlačí své občany až na hranici únosnosti?

1.9.2021 Komentáře Témata: Austrálie a Oceánie, Covid teror 1363 slov

Kit Knightly

Covid19 byl použit jako záminka ke zvýšení vládní kontroly prakticky nad vším a všude. Je to bezpochyby největší kampaň za uchopení moci a největší útok na osobní svobodu v mém životě. Zdá se, že se země předhánějí ve zpřísňování, uzavírání, karanténách a programech sledování.

Od počátku "pandemie" udávaly tempo zejména tři země - Kanada, Austrálie a Nový Zéland. Od loňského jara se tyto tři země navzájem předhánějí v závodě která dříve dosáhne fašistické mety. A právě teď Austrálie nasazuje sprint, aby se odlepila od skupiny.

Města jsou zcela uzavřena kvůli jedinému pozitivnímu testu. V některých australských městech a státech platí nejen úplné uzavírky, ale také stále se prodlužující zákaz vycházení. Jejich detaily připomínají dystopický román.

Lidé nesmějí opustit okres, natož zemi. Dokonce se nesmějí vzdálit ani na více než 5 km od svého domova. Po deváté hodině večerní a před pátou hodinou ranní nesmějí ven vůbec. Roušky jsou všude pro všechny povinné. Venku i uvnitř. Žádné náboženské obřady. Žádné svatby. Psy v útulku pro jistotu zastřelili, aby zamezili dobrovolníkům si pro ně přijet.

Policie vtrhne do "neschválených" obchodů a pokutuje majitele podniků nebo chodí dům od domu a kontroluje, zda nikdo neodešel ven. Lidé s pozitivním testem jsou odváděni z domů na časově "neurčitý pobyt" do "karanténních hotelů".

Na stadionech se shromažďují tisíce a tisíce dětí bez rodičů, aby se provedlo (údajně) dobrovolné hromadné očkování navzdory možným nebezpečím. Armáda byla nasazena na kontrolu dokladů a covidových pasů na silničních zátarasech.

Na dveřích domů těch, kteří jsou v "dobrovolné karanténě", jsou přibita vládní oznámení.

"Nepovolené protesty" jsou zakázány, a pokud je zorganizujete, dostanete 8 měsíců vězení.

Neočkovaným je řečeno, že nesmí opustit své domovy: "Nechceš se nechat píchnout, zůstaň doma!"

A národní propagandistické kanály vlastněné miliardáři vypouštějí hysterické šíření strachu:

Jak "svobodný tisk" v Austrálii informuje o naprostém šílenství, společenské implozi a následném policejním státě... s naprostým potleskem.

Prostě děsivé.

Jejich pravidla a omezení se stále častěji stávají nejen tyranskými, ale doslova šílenými. Zdá se, že téměř každý den se ve zprávách objeví ten či onen australský politik nebo "odborník" na zdravotnictví, který říká něco šíleného.

Nesundávejte si roušky, abyste mohli pít. Nebuďte přátelští. Nedívejte se na západ slunce. Zalepte si balkonové dveře páskou. Nechoďte ven nakupovat a neobjednávejte ani přes internet:

Vítejte v Austrálii. Místo, kde je autoritářství už tak špatné, že dokonce nedoporučují nakupovat online:

To je australský "nový normál". Tohle je právě teď. Řekli, že život se už nikdy nevrátí do doby před covidem. I když budou mít "nulu případů" a přes 80 % je plně "očkovaných", stejně "budete muset respektovat některá pravidla týkající se roušek a sociálního odstupu":

Vždy budete muset žít s určitou mírou omezení.

Je to ještě horší.

Australské státy se rozhodly, že "karanténní hotely" jsou neefektivní, a proto nyní budují coronavirové tábory. Pardon, ne tábory, ale "národní centra odolnosti".

Jedno už stojí v Severním teritoriu, další se staví v Melbourne a třetí byla právě schválena k výstavbě v Brisbane. Abychom zdůraznili, že tato pravidla nejsou dočasná, tyto tábory nebudou v provozu ani do roku 2022.

Prozatím jsou tato "centra odolnosti" vyhrazena pro "navrátivší se cestující", kteří mají podstoupit "povinnou karanténu pod dohledem". Není však těžké si představit, že se z nich stanou téměř stálá zařízení pro umístění neočkovaných osob. Podle současné rychlosti zhoršování situace to vidím na konec týdne.

Také se to zlepšuje.

Dobrou zprávou je, že obyvatelé Austrálie se zřejmě dostávají za hranici toho, kolik toho snesou. Již v Den globální svobody (24. července) jsme viděli obrovské množství protestů a o uplynulém víkendu se konaly ještě větší protesty v Melbourne, Brisbane a Sydney:

No tak, Austrálie!!! Postavte se a bojujte. Jsme s vámi.

Podržte. Vaše. #together #COVID19Vic #NoVaccinePassport

Takové protesty jsou klíčem k vítězství v této bitvě.

Nedodržování předpisů funguje. Prosté odmítnutí udělat to, co se vám řekne, nelze porazit. Ukazuje také ostatním lidem, kteří se možná podřizují ze strachu a izolace, že nejsou sami.

Pokud pochybujete o síle takových masových hnutí, stačí se podívat na úsilí, které bylo vynaloženo na jejich diskreditaci.

Média hlavního proudu odsoudila "hanebné násilí". Davy lidí jsou obviňovány z toho, že jsou to jen "agresivní muži", kteří se "chtějí poprat". Nebo jsou označováni za blázny a antisemity.

Tisk lže o číslech a z 10 000 lidí dělá "4000" nebo jen "stovky" (to je starý trik).

Uvádějí počty zraněných policistů a vůbec se nezmiňují o tom, že by někdo z protestujících byl zraněn. Ale pak se podrobně věnují počtu zatčených, ale ponechávají je v anonymitě, aby náhodou nedošlo k polidštění disentu.

Takové záběry se nikdy nedostanou do zpráv:

Tohle nikdy nebývala #Austrálie! Jsem šokován, že policie je proti lidem, jak je to ospravedlnitelné?

Zatímco komisaři v televizi roní krokodýlí slzy nad násilím, pravdou je, že policie chtěla, aby se protesty změnily v násilí.

Násilí jim dává další záminku k potlačení protestů a zároveň diskredituje jejich poselství. Policejní reakce byla navržena tak, aby toto násilí podnítila.

Obecně lze říci, že australská policie se v uplynulém roce zhostila své role fašistických vymahačů s pozoruhodnou lehkostí. S nefalšovaným nadšením posílají výhružné dopisy nezávislým novinářům, najíždějí auty do protestujících, dupou jim na hlavy, stříkají pepřové spreje na dospívající dívky a provádějí nebezpečná škrcení.

Před plánovaným protestem dala policie jasně najevo, že zaujme konfrontační postoj:

AUSTRÁLIE - Policie dává najevo, že právo na protest již není lidským právem

Venkovní protesty ve Velké Británii nezvýšily rozšíření Covidu ani v době vrcholících vln. A oni to vědí.

Jde o kontrolu lidí, ne o COVID #COVID19Vic

V Melbourne vyšlo do ulic 1500 policistů v plné výstroji a obsadili barikády v celé ulici. Do davu stříleli gumovými projektily. Stříkali pepřové spreje na dospívající dívky (opět).

Bylo jasné, že chtějí vyvolat konfrontaci. Nebylo překvapením, když se lidé nakonec vrhli na barikády a prorazili je.

Je to další taktika, stará jako svět, nasadit do davu policejní provokatéry, jejichž úkolem je začít násilí, vyprovokovat davy a vyvolat první konflikt. To se stává pravidelně.

Bez ohledu na rétoriku státu a jeho nástrojů v tisku se do budoucna plánují další protesty. Australští řidiči kamionů, těžce zasažení výlukami, plánují protestní akci, která by uzavřela celou zemi, a ve hře je i několik právních výzev.

Australská vláda možná nastavuje standard orwellovské kontroly, ale obyvatelé Austrálie jsou ukázkou jednoduchého řešení: Odolávejte. Zvítězí jen tehdy, když jim to dovolíme.

Abych parafrázoval film Život brouka, jsme mnohem silnější, než se říká, a oni to vědí. Nebo, abychom citovali jednoho ikonického protestujícího na bílém koni: "Přejděte na druhou stranu, všechny nás zatknout nemůžou."

Dnes ráno se na televizní obrazovce objevil viktoriánský premiér Daniel Andrews, aby vyslal vzkaz. Odsoudil "hrozné scény. Ošklivé scény." A "nechutné násilí" a snažil se vykroutit, že šlo o protest proti Covidu, a ne o okázale krutý zásah vlády:

Dnes je pondělí a virus je stále tady... protože protesty, ať jsou jakkoli vzrušené, jakkoli důrazné, ať jsou jakkoli odhodlané, na tohle nezabírají.

Všichni ale víme, a každým dnem si to uvědomuje stále více lidí, že nejde o virus. Nikdy nešlo o virus. Jde o tyranii.

A protesty budou pokračovat.

Australia is going full Fascist …but resistance is growing vyšel 23.8.2021 na off-guardian.org. Překlad v ceně 541 Kč Zvědavec.

Známka 1.1 (hodnotilo 165)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

50

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc březen přispělo 87 čtenářů částkou 17 614 korun, což je 50 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Prohlášení Dr. Füllmicha z vězení: „Jejich domeček z karet se hroutí“ (video)27.03.24 19:41 Německo 2

Generál Flynn vznáší otázky ohledně zasažení mostu v Baltimoru (video)27.03.24 18:37 USA 0

Farmáři přitvrdili 27.03.24 12:30 Belgie 1

Nejcennější část korunovačních klenotů v Německu! »Zaprodali naši zemi,« kritizuje Národní proud26.03.24 19:16 Česká republika 4

Cenzurní legislativy DSA a EMFA prošly. Česká vláda v obou případech poslušně souhlasila.26.03.24 19:03 Evropská unie 0

Puškov vyzval k ostražitosti vůči WHO26.03.24 18:46 Rusko 0

STK pro pacienty26.03.24 13:24 Česká republika 0

Nájemní teroristé, kteří zaútočili na Crocus, jednali velmi neprofesionálně.26.03.24 08:15 Rusko 5

Americké zdravotnické úřady v tichosti odebraly Američanům právo na informovaný souhlas, které bylo kodifikováno v Norimberském kodexu26.03.24 08:04 USA 0

Útok spáchali islamisté, prohlásil Putin25.03.24 21:47 Rusko 0

Ruský plyn v ČR - fakta25.03.24 10:06 Česká republika 0

Korčok s příznivci na náměstí, Pellegrini nahrál video24.03.24 21:56 Slovensko 1

Bombardování části Prahy 25. března 1945 24.03.24 19:51 Česká republika 0

Policie bude nabírat do svých řad cizince24.03.24 15:35 Česká republika 4

Naštvaní Češi z Václaváku Fialu „nezaujali“.24.03.24 06:31 Česká republika 1

Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 40 lidí 22.03.24 21:05 Rusko 8

V Anglii zemřelo téměř 7 krát víc očkovaných proti covidu, než neočkovaných. Oficiální data.22.03.24 16:41 Británie 9

Někdo umírá na frontě, ostatní se pakují na válce22.03.24 10:06 Ukrajina 3

K žalobě proti Ursule von der Leyenové se přidaly i tři členské země21.03.24 21:32 Evropská unie 0

Česká ekonomika je stále hluboko pod ekonomickou úrovní před pandemií21.03.24 16:23 Česká republika 0

Měnové kurzy

USD
23,39 Kč
Euro
25,33 Kč
Libra
29,56 Kč
Kanadský dolar
17,24 Kč
Australský dolar
15,28 Kč
Švýcarský frank
25,85 Kč
100 japonských jenů
15,46 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,87 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,30 Kč
1 unce (31,1g) zlata
51 300,61 Kč
1 unce stříbra
575,87 Kč
Bitcoin
1 606 378,33 Kč

Poslední aktualizace: 27.3.2024 22:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 14 074