Strýček Shmuel je opravdu vygumovaný...

The Saker

Už jste to jistě všichni slyšeli. Zde je oficiální přepis:

GEORGE STEPHANOPOULOS: Ředitel Národní zpravodajské služby dnes přišel se zprávou, že Vladimir Putin během voleb schválil operace, aby vás pod -- očernil, podpořil prezidenta Trumpa, podkopal naše volby a rozdělil naši společnost. Jakou cenu musí zaplatit?

PREZIDENT JOE BIDEN: Zaplatí cenu. Já, měli jsme dlouhý rozhovor, on a já, když jsme -- znám ho poměrně dobře. A já -- konverzace začala, já jsem řekl: „Znám vás a vy mě. Jestliže zjistím, že k tomu došlo, tak pak buďte připraven.“

GEORGE STEPHANOPOULOS: Řekl jste, že víte, že nemá duši.

PREZIDENT JOE BIDEN: Ano, skutečně jsem mu to řekl, ano. A -- a jeho reakce byla: „Rozumíme si navzájem.“ Bylo to -- nezachoval jsem se moudře. Byl jsem s ním v jeho kanceláři sám. A tak -- takhle k tomu došlo. Bylo to, když prezident Bush řekl: „Podíval jsem se mu do očí a spatřil jsem jeho duši.“ Řekl jsem: „Podíval jsem se vám do očí a nemyslím si, že máte duši.“ On se ohlédl a řekl: „Rozumíme si.“ Podívejte, nejdůležitější věc pro jednání se zahraničními lídry, je, podle mé zkušenosti, a já jsem během své kariéry jednal s obrovskou spoustou z nich, prostě znát toho druhého chlápka. Neočekávejte něco, co vy -- co -- neočekávejte, že on – nebo ona -- se dobrovolně objeví ve druhém vydání Profiles in Courage (tj. svazek krátkých životopisů z roku 1956, který popisuje činy statečnosti a bezúhonnosti osmi senátorů USA, pozn. překl.).

GEORGE STEPHANOPOULOS: Takže vy znáte Vladimíra Putina. Myslíte si, že je zabiják?

PREZIDENT JOE BIDEN: Mh-mhm. Ano.

GEORGE STEPHANOPOULOS: Takže jakou cenu musí zaplatit?

PREZIDENT JOE BIDEN: Cena, kterou zaplatí, to uvidíme -- uvidíte brzy.

Tohle je skutečně historický rozhovor a zlomový okamžik ve vztazích mezi USA a Ruskem. Pojďme si kriticky rozebrat, co se zde odehrálo:

Ředitel Národní zpravodajské služby přišel se zprávou“: Od 11. září je americká zpravodajská komunita pod ohromným tlakem, ne aby přicházela s informacemi od rozvědky, ale aby sloužila jako jakési měřítko pravdy, náhražka za jakákoli pravidla dokazování. Například když zítra budou chtít Bidenovi manipulátoři obvinit Putina z toho, že si dává novorozené děti k snídani, stačí jim přimět americkou zpravodajskou komunitu, aby jim vytvořila zprávu, která bude s „velkou jistotou“ tvrdit, že to je „vysoce pravděpodobné“, že Putin skutečně, vskutku, rád začíná svůj den tím, že si pochutnává na dětech. „Logika“ v tomto případě funguje takto: „jelikož my (Západ) jsme ti dobří lidé, naše zpravodajské služby jsou objektivní, nepolitické a důvěryhodné“. Q.E.D. („což mělo být dokázáno“) Nezáleží přitom na faktu, že historie CIA a FBI dokazuje mimo jakoukoli pochybnost, že obě tyto agentury byly po celá desetiletí naprosto zpolitizované. Proč? Protože americká média, která jsou rovněž „objektivní, nepolitická a důvěryhodná“, nám tvrdí, že zpravodajské komunitě musíme důvěřovat, protože je, hádáte správně, „objektivní, nepolitická a důvěryhodná“. Ach, jaká krása kruhové logiky...

Dále,

Jakou cenu musí zaplatit?“ Tohle je tak důležité, že Stephanopoulos pokládá tuto otázku dvakrát a Biden ho o tom dvakrát „ujistí“. Sdělení je takové, že to není Stephanopoulos, kdo požaduje odvetu, ale je to vox populi, pobouřený lid Spojených států. Ale proč by lidé v USA měli nenávidět Putina a Rusko a požadovat odvetu? Proč? Protože objektivní, nepolitická a důvěryhodná americká média plně souhlasí s tvrzením objektivní, nepolitické a důvěryhodné americké zpravodajské komunity! Jak může vůbec někdo pochybovat o těchto dvou vzorech poctivosti?! Pouze „Putinův agent“ by pochyboval, že?

Dále,

Putin nemá duši“. To je docela ubohé, protože Stephanopoulos pochází z řecké pravoslavné rodiny a měl by vědět, že všichni lidé mají duši, a tvrdit opak je ve skutečnosti totální a kategorické odmítání všeho, co znamená křesťanství. Je to také jasný případ odlidštění, něčeho, co dělají všichni politici předtím, než se obrátí k násilí a válce. Je nepravděpodobné, že by měl Biden vůbec nějaké ponětí o tom, co řekl či neřekl Putinovi, když se setkali, ale i když budeme předpokládat, že Biden skutečně řekl Putinovi, že nemá duši, umím si představit ten údiv (a vnitřní smích) Putina, když to slyšel. Mimochodem, „oficiální“ reakce Putina byla „rozumíme si“, což nedává absolutně žádný logický smysl. Takže tady máme v podstatě vygumovaného „pseudoprezidenta“, který je naprogramován svými manipulátory tak, aby řekl americké veřejnosti, že Putin nemá duši, a že mu to Biden řekl tváří v tvář. Ohledně toho, jaký skutečný záměr toto prohlášení sleduje, nepadne žádný dotaz, ani odpověď.

Nakonec,

Je Putin zabiják?“ Za prvé, proč se ptát na tak zcela stupidní věc. Proč? Protože tato otázka nemá žádný objektivní význam, pokud není určen kontext nebo rozsah. Mohlo by to znamenat, že „spáchal vraždu“, což je nezákonné zabití a podle ruského práva zločin. Nebo by to mohlo znamenat, že „on, ruský prezident, nařídil ruským speciálním službám, aby zabily Litviněnka, Skripala, Navalného a další osoby?“. To by bylo podle ruského práva legální a Rusové ve skutečnosti nikdy nepopřeli nařízení popravy, řekněme, wahábistických teroristů (v Rusku, i za hranicemi země). To by bylo politické rozhodnutí podobné tomu, když USA (domněle) popravily Usámu bin Ládina nebo generála Sulejmáního. A konečně by tato otázka také mohla znamenat, zda „nařídil Putin jako vrchní velitel ruských ozbrojených sil vojenské operace, které vedly ke ztrátám na životech, včetně zřejmě nevinných lidských životů?“ To by také bylo politické rozhodnutí, které musí učinit každý vrchní velitel. Tohle všechno jsou úplně jiné otázky, ale pro takové mikromozečky, jako jsou Stephanopoulos nebo Biden, není účelem otázek získat odpovědi, ale nastavit emocionální tón, jakési „mentální pozadí“, které Orwell velmi trefně nazval „dvě minuty nenávisti“.

Ano, všechno výše uvedené je zcela bezprecedentní: ani v nejhorších chvílích studené války západní politici nepoužívali takovýto jazyk. To, čeho jsme dnes svědky, není jen skutečně extrémně nebezpečné, je to také konec diplomacie. Ano, vím, od dob administrativy prezidenta Obamy byli američtí „diplomaté“ většinou neprofesionální političtí pověřenci s neuvěřitelně nízkou úrovní vzdělání, což bylo u nich plně kompenzováno nehorázně vysokou úrovní arogance a pokrytectví. Ale i když lidé, jako je mluvčí Psakiová, chrlí kdejakou hloupost, američtí prezidenti nikdy neklesli na úroveň Bidena.

Zřejmě si říkáte, jaká byla reakce Ruska?

Nejdříve došlo k tomu, že ruská média vše zaznamenala a zveřejnila klíčové výňatky z tohoto rozhovoru s mluveným komentářem v ruštině, to stejné udělal i ruský internet. Cíl byl jednoznačný: ukázat naprosto každému Rusovi, jak moc Západ nenávidí Rusko a všechno ruské. Kromě toho člověk nemusí být génius, aby pochopil důsledky kombinace těchto dvou následujících faktů:

  1. Putin je zdaleka nejpopulárnějším ruským politikem, přinejmenším od dob Stalina
  2. Západ vnímá Putina jako nějaké vtělení ďábla
  3. Tudíž: Západ nenávidí veškerý ruský lid kvůli tomu, že pravidelně volí Putina

Jednoduché a zcela nesporné. Ve skutečnosti stále více Rusů říká: „jsme Židé 21. století“. Abych byl upřímný, s tím nemohu nesouhlasit. Je zde však velký rozdíl - Židé 20. století neměli tisíce jaderných zbraní na svou obranu. Rusové je mají.

Zajímalo by mě, zda to Stephanopoulos a ostatní chápou? Pochybuji o tom. Ve Spojených státech je kultura naprosté beztrestnosti, která vychází ze skutečnosti, že USA nikdy ve své historii nevedly válku na obranu svého území, a ze skutečnosti, že USA byly dříve chráněny dvěma oceány a dvěma absolutně mírovými sousedy.

Rusko je v ostrém kontrastu - nemá žádné přirozené hranice a má 1 000 let zkušeností s válkami, většinou existenčními, přičemž většina z nich se odehrála na ruské půdě.

Dále bych k tomu dodal, že mnoho ruských představitelů k tomu ještě učinilo další komentář, že Biden prostě postrádá dokonce i základní společenské chování. Aby bylo jasno: neříkají pouze to, že Biden má nulové znalosti diplomacie, ale tvrdí také to, že Biden prostě nemá žádné základní společenské chování, které by měl mít každý, alespoň napůl vzdělaný člověk. Reportéři na hlavní ruské televizní stanici se dokonce dnes dotazovali, zda by Rusko mělo zcela přerušit diplomatické vztahy s USA! To by byla velmi nebezpečná chyba a osobně si nemyslím, že Kreml zajde tak daleko, alespoň oficiálně, ale ruští představitelé zcela jasně chápou, že i když oficiálně mají obě země diplomatické vztahy, ve skutečnosti je USA v podstatě ukončily.

Opravdu musím vysvětlovat, jak je to šíleně nebezpečné?

I když je pro některé kmeny (např. Sentinelce), stále žijící v době bronzové, naprosto normální, že provádějí rituální hrozby a projevy chlapácké udatnosti, aby zapůsobily na protivníka, vidět (pouze formálního) lídra jaderné supervelmoci, jak se chová jako takový kmenový vůdce z doby bronzové, je přinejmenším zarážející.

A stejně jako členové kmene Sentinelců věří, že jejich luky a šípy mohou zahnat kovové lodě a dokonce vrtulníky, tak i „Bidenovi členové kmene“ (říkejme jim tak) doufají, že sankce nebo vojenský potenciál USA vyděsí Rusko natolik, že se úplně podrobí.

Kromě toho Stephanopoulos nikdy během rozhovoru nevyslovuje pochybnosti o morálním a zákonném právu prezidenta USA „potrestat“ Rusko a/nebo Putina. Opakováním této otázky ve skutečnosti silně naznačuje, že potrestání Ruska a/nebo Putina není jen právem amerického prezidenta, ale také jeho morální a zřejmě i dokonce zákonnou povinností. To je přesně to, co Dr. John Marciano nazývá „impérium jako způsob života“ (podrobnosti viz zdezde). To je ignorantská, arogantní, narcistická, mesiášská a zcela klamná víra, že USA jsou jakýmsi „kolektivním mesiášem“, jehož příroda nebo nějaký bůh pověřili policejním dohledem nad naší planetou. Sentinelci se snaží „bránit“ své vlastní břehy a půdu, a nemají miliony členů v organizaci, zvané „Veteráni zahraničních válek“ (což nemají ani kousek studu?), a neutrácejí za „obranu“ více, než zbytek planety dohromady.

Nakonec si můžeme být jisti tím, že kdokoli, kdo velí Sentinelcům, ať už je to on či ona, je mnohem chytřejší a poctivější lídr, než ta vygumovaná živá mrtvola, která se dostala k moci kvůli ukradeným volbám v roce 2020.

V nádherné pohádce Císařovy nové šaty od Hanse Christiana Andersena dochází ke zlomovému okamžiku, kdy nevinné dítě řekne, že císař „na sobě nic nemá!“, zatímco ostatní lidé jsou v moci čar, jimž se říká „pluralitní ignorance“.

Na závěr mi dovolte otázku: za jak dlouho si myslíte, že tvrzení, například „strýček Shmuel je vygumovaný...“, se stane trestným činem v tzv. „zemi svobodných a domově odvážných“?

Uncle Shmuel is truly brain dead vyšel 17.3.2021 na thesaker.is. Překlad v ceně 643 Kč Zvědavec.

Známka 1.2 (hodnotilo 148)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

35

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 73 čtenářů částkou 12 198 korun, což je 35 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Účast Ruska na ceremoniálu osvobození koncentračních táborů považována za "nežádoucí".19.04.24 19:08 Německo 0

ICC zvažuje vydání zatykačů pro válečné zločiny na Netanjahua19.04.24 19:00 Neurčeno 0

Írán odhalil polohu všech izraelských jaderných zařízení a je připraven na ně udeřit19.04.24 18:54 Írán 1

Dluh České republiky rekordně narůstá 19.04.24 18:05 Česká republika 0

Apollo 11 – Přistáli Američané na Měsíci?18.04.24 19:58 USA 7

Nové informace o kauze „Ostatkový kříž“18.04.24 18:48 Česká republika 0

Třetina Ukrajinců živoří 18.04.24 10:57 Česká republika 6

Rakušan neříkal pravdu17.04.24 16:43 Česká republika 3

Lidé nebděli, lidé mlčeli, aneb “jak pr.s..t naši vlast“16.04.24 19:44 Česká republika 1

Už i Německu kolabuje rozvodná síť16.04.24 17:39 Německo 2

Kávička s Bidenem nás vyjde pěkně draho16.04.24 15:24 Česká republika 4

Takže je to PRAVDA! FBI konečně vyšetřuje útok na Baltimore Bridge jako kybernetický16.04.24 12:31 USA 2

Euro 7: Rada EU přijala nová pravidla pro emisní limity osobních a nákladních automobilů a dodávek15.04.24 19:02 Evropská unie 3

"Nikdy jsem neslyšela žádné odsouzení ukrajinských úderů proti Rusku": Marie Zacharová se vyjádřila k výzvě Izraele, aby odsoudil íránské údery.15.04.24 18:51 Rusko 1

Neuroložka, která nemlčí. Končí u ní lidé s následky. Stát je ignoruje.15.04.24 06:59 Česká republika 0

Rozpočet USA - 2024: kolaps a následky15.04.24 06:48 USA 0

Írán zaútočil na Izrael14.04.24 05:58 Írán 3

Ceny elektřiny pro obyvatele, včetně daní, přepočteno dle kupní síly13.04.24 10:40 Neurčeno 1

Spoluzakladatel Greenpeace otevřeně: „změna klimatu“ je podvod!12.04.24 21:32 Neurčeno 0

Pandemická „ďábelská“ smlouva, Green Deal v Německu a Gender agenda – Velký rozhovor o aktuálních informacích se Zdeňkem Chytrou.12.04.24 20:12 Evropská unie 1

Měnové kurzy

USD
23,71 Kč
Euro
25,26 Kč
Libra
29,33 Kč
Kanadský dolar
17,24 Kč
Australský dolar
15,22 Kč
Švýcarský frank
26,06 Kč
100 japonských jenů
15,34 Kč
Čínský juan
3,28 Kč
Polský zloty
5,86 Kč
100 maď. forintů
6,41 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,25 Kč
1 unce (31,1g) zlata
56 853,68 Kč
1 unce stříbra
682,25 Kč
Bitcoin
1 522 506,33 Kč

Poslední aktualizace: 19.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 9 740