Sundejte TV FOX

Oto Jurnečka

20.3.2021 Komentáře Témata: USA, Liberalismus, Trump 1629 slov

V lednu proběhla ve Spojených státech inaugurace konečně slušného prezidenta, který ve svém projevu vyzval ke znovu sjednocení a usmíření rozděleného národa. Ó jaký státnický projev, pochvalovali si mnozí.

V zákulisí se však už v té chvíli rozběhla akce na odstranění všech rušivých elementů z veřejného a mediálního prostoru. Protože: „In the name of diversity, we must have uniformity.

Usmíření ano, ale nejprve vymazat bývalého prezidenta ze všech platforem, podobně, jako se po vládě heretického faraona Achnatona, odsekávalo jeho jméno i každá zmínka o něm, ze všech nápisů vytesaných do kamene během jeho panování.

Byl spuštěn impeachment, který měl odstranit z funkce prezidenta, kterýžto ve funkci již nebyl. Jaký to má smysl? Chtějí rozsudek, aby již nemohl nikdy do žádné funkce kandidovat. Asi vědí proč.

U Trumpa to ale nekončí. Protože jednota národa je nejlépe zajištěna tím, že jsou ti, co jednotu narušují, odstraněni, rozběhla se také vlna rušení a mazání ze sociálních sítí mnoha dalších skupin i jednotlivců, kteří mají nějaký dosah. Liberální část americké veřejnosti má po Bidenově vítězství našlápnuto a železo se musí kout, dokud je žhavé. Později by už nemusela být pro takové kroky podpora.

Všechno konzervativní musí pryč. Třeba takový náboženský příspěvek s odkazem na bibli, to je rozhodně šíření nenávisti. Alespoň podle Facebooku, který smazal příspěvek s odkazem na http://biblehub.com. „Your post could`nt be shared, because this link goes against our Comunity Standards.

[Odkaz na B...]
Odkaz na Bibli je porušením politik Facebooku (Facebook)

Dne 11.2.2021 zrušil Google kanál „LifeSiteNews“, který vystupuje proti potratům. Kanál měl s Googlem dlouhodobě spory, neboť má jiný názor na potraty, nyní však bylo oficiálním důvodem zrušení to, že mezi videi publikovanými na kanálu, jsou i taková, ve kterých zaznívají informace o Covid-19 odporující výkladu autorit z WHO.

O den později, 12.2.2021 uvalila společnost Twitter „ban“ na kanál „Project Veritas“ Jamese O'Keefa. Důvod? Jako obvykle, prý dezinformace. Ale jaképak vytváří Projekt Veritas dezinformace? Iniciativa nedělá nic jiného, než že skrytou kamerou pořídí záznam nějakého potentáta z politiky nebo z prostředí technologických gigantů, na kterém říká otevřeně něco, co by veřejně nikdy neřekl. Projekt takto odhalil již pěknou řádku špinavostí a nikdy nikdo nepopřel autenticitu nahrávky. Pouze se vždy vymlouvali, že to, co říkají na nahrávce, tak vlastně nemysleli, že je to vytržené z kontextu, či sestříhané. Prostě klasické výmluvy těch, kteří jsou chyceni při nějaké nepravosti. Tentokrát „agent“ Projektu Veritas konfrontoval Vice Presidenta Facebooku Guye Rosena. Kladl mu otázky týkající se politiky cenzury Facebooku a bohužel tak činil před jeho domem, čímž se provinil proti anti-doxing pravidlu Twitteru. (Doxing je veřejné odhalení soukromých osobních údajů. Např. číslo domu reportované osoby) Ten nezaváhal a tuto chybu využil k permanentnímu zrušení účtu Projektu Veritas.

Tato pravidla však neplatí pro každého. Když CNN navštěvovala voliče Trumpa, které přesvědčovala, že jejich volba mohla být ovlivněna ruskými trolly, natáčela svoje reportáže rovněž před domy dotazovaných. V tomto případě však zveřejnění místa bydliště nevadila. Na účet CNN nikdo nesáhl, videa jsou na webu nadále. Twitter tedy udělal tuto službičku Facebooku, svému bratru ve zbrani, a Veritasu to prostě zatrhli. Proč by ne, když mohou?

A tak nám tu vytouženou jednotu, o které nový americký prezident tak pěkně hovořil ve svém inauguračním projevu, kazí už jen jediné médium s velkým dosahem. Televize Fox News. Známý podnikatel a snad již nejbohatší člověk planety Jeff Bezos, který koupil v roce 2013 za 250 milionů dolarů deník The Washington Post, se rozhodl, že musí ve jménu národní jednoty zasáhnout. Do redakce deníku zaslal pokyny ohledně strategického cíle, jímž je ukončení TV Fox News. A jeho zaměstnanci se vskutku činili. The Washington Post vydalo několik článků na téma nutnosti umlčet Fox News, protože má prostě příliš velký dosah.

Jeden ze zaměstnanců The Washington Post hovořil na kanále CNN takto: „Je mnoho způsobů, jak umlčet Fox News. Včetně toho, že kabelový operátoři, jako je např. Comcast Cable Communications, je budou volat k zodpovědnosti podobně jako to učinil Facebook a Twitter. Také můžeme oživit The fairness doctrine. Je spoustu možností, jak Fox News umlčet,“ řekl v přímém přenosu v narážce na možnost odstřihnout Fox prostřednictvím poskytovatele sítě. V řeči použil i další zajímavé termíny: „Make it go away“ a „Get it in line“. Chtějí je zkrátka „Srovnat do latě!

The New York Times ze dne 11.2.2021 vydal článek s titulkem: „Can we put Fox News on trial with Trump?“ Tedy: „Můžeme soudit Fox News společně s Trumpem?“ V něm píší: „Even if we cannot impeach media companies, we can do more to hold them acoountable for sowing sedition.“ Tedy cosi ve smyslu: „I když nemůžeme obvinit mediální společnost, můžeme ji přivést k zodpovědnosti za štvaní a pobuřování.“ A jak TV Fox štvala a pobuřovala?

Inu, údajně ji občas sledovala veteránka Ashli Babbitt, která se účastnila lednového vniknutí do budovy Kapitolu a která při tom byla, byť neozbrojená, zastřelena. Za chybu zaplatila životem, což však nebyla dostatečně vysoká cena podle těch, kteří jejímu zastřelení aplaudovali. Fakt, že Ashli sledovala Fox News je pro Nicholase Kristofa z The New York Times důkazem, že kanál podporuje terorismus. A tak během ledna 2021 napsal hned tři články, ve kterých požaduje okamžité zastavení provozu TV Fox News. Jestli požadoval také zákaz televizí, na které se dívali účastníci rabovaček z Black Lives Matter, agentury neuvádí.

Redaktor CNN Brian Stelter ovšem vše uvedl na pravou míru, když vysvětlil: „Fox si stěžuje že je chceme umlčet a jako obvykle lžou! Dovolte mi podat to jinak. To není cenzura, to je: Harm reduction model (model minimalizace škod). Omezit lhářův dosah není to samé, jako omezovat svobodu slova,“ vysvětlil Brian. Kdo je lhář a kdo není, by samozřejmě rozhodovali hoši ze CNN.

A ještě dodal: „Freedom of speech is different from freedom of reach“ (Svoboda slova se liší od svobody dosahu), výrok, který předznamenává další strategii těchto kruhů: „Můžete si plkat co chcete, ale jen do chvíle, než dosáhnete na signifikantní počet čtenářů, posluchačů, nebo diváků. Potom už se postaráme.

A postarali. Minimálně o Stevena Crowdera, jehož dosah na YouTube čítá 5,25 milionu odběratelů. 23. února 2021 byl odstraněn z Twitteru s mimořádně zajímavým zdůvodněním.

Twitter má ve svých pravidlech napsáno, že nebude tolerovat podkopávání důvěry v demokratický systém Spojených států nedoloženými tvrzeními o podvodech. Steven Crowder souhlasí, když říká: “Nemůžete tvrdit, že Trump vyhrál volby a Biden je prohrál, pokud pro takové tvrzení nemáte důkazy. Každé tvrzení musí být ověřeno. Teprve potom to bude verifikované tvrzení.” Rozhodl se tedy, že půjde pravidlům Twitteru vstříc a zveřejní pouze to, co bude schopen doložit. Se svými spolupracovníky udělali následující:

  • Navštívili vládní webové stránky, obsahující seznamy voličů a adresy odkud odvolili v prezidentské volbě.
  • Vybrané adresy vyhledali přes Google Earth a vybraly ty, které se na mapách jevily jako neexistující.
  • Otestovali doručitelnost těchto adres. (zda lze na adresu něco doručit zásilkovou službou UPS)
  • Ověřili, zda je na těchto adresách registrovaný (nemovitý) majetek.
  • Nakonec tyto adresy fyzicky navštívili, aby ověřili, zda na nich žijí lidé vedení na vládních webech jako voliči.

Co zjistili?

  • Na uvedené adrese nikdo nežije.
  • Na uvedené adrese nestojí žádný dům, či jakákoli stavba.
  • Na uvedené adrese sice stojí nějaký dům, ale nežije na ní nikdo vedený ve voličských seznamech.
  • Jedna a tatáž osoba je vedena hned na několika neexistujících adresách a z obou adres odvolila.
  • Osoba, která údajně z této adresy odvolila, sedí již několik let ve vězení.

Co s tím udělali?

Místa nafotili a zdokumentovali. Spojili je s adresami voličů z vládního webu. Prázdné parcely posloužili jako důkaz, že na adrese nikdo nežije, a tedy ani nemohl volit. Údaje zveřejnili (nejen) na Twitteru, protože již nyní neporušovali zásadu platformy: „Žádná neprokázaná tvrzení“. Tvrzení byla prokázána, což ovšem, jak jistě správně tušíte, nebylo nic platné – účet byl přesto smazán.

Co to znamená?

Můžete pochybovat o poctivosti voleb všude na světě. Můžete pochybovat o volbách v Bělorusku, Rusku, Turecku, Venezuele i kdekoli jinde. Mohli jste pochybovat o regulérnosti voleb dokonce i ve Spojených státech, ale jen do roku 2020. A pochybovalo se – ó ano – hojně se pochybovalo, mezi léty 2016 a 2020. Nyní tedy již pochybovat nesmíte. Od nynějška tím oslabujete demokratický systém. A nejen že nesmíte pochybovat, nesmíte ani přinést důkazy o nějaké neregulérnosti.

Crowder přitom netvrdí, že neexistující voliči na neexistujících adresách jsou důkazem, že Biden volby nevyhrál. To by samozřejmě záleželo na měřítku. Je to ovšem závažný symptom ukazující na děravost systému – každý, kdo to myslí s důvěrou v demokratický systém vážně, by musel mít zájem tyto věci řádně vyšetřit a zajistit, aby k nim nemohlo docházet.

Představme si Lukašenka, jak zakazuje vyšetřovat volební podvody a jak potom na základě neexistence takového vyšetřování tvrdí, že vše bylo v pořádku, protože nejsou důkazy o opaku. Absurdní? Realita USA dneška. Nesmíte zpochybnit volby bez důkazů, ale důkazy přinést také nesmíte.

A tak to je. Naše média i jim oddaná část veřejnosti nadále zlořečí Trumpovi, protože ty vlasy, ty tweety a tak. A aplaudují Bidenovi, protože je to takový slušný pán a má hezký vztah s manželkou. Náhle jim nevadí, že se ten slušný pán lísá k Číně a její politiku represí omlouvá jinou tradicí, přestože u nás jim ještě včera přesně tohle vadilo na Zemanovi a dalších příznivcích politiky všech azimutů. Ti samí lidé halekali, že jsou volby v Bělorusku zfalšované ještě v jejich průběhu, ale dnes tleskají cenzuře každého, kdo je schopen přinést reálné důkazy o neregulérnosti voleb v Americe. Tak nekonzistentní jsou. Důvěru v „demokratický“ systém jsou schopni zajistit jen silou a naprostým umlčením jakékoli opozice, tedy cenzurou.

Video, kde jsou falešné adresy voličů prezentovány. Zhruba od 25 minuty.
Video z následujícího dne, kde již rozebírají potlačení obsahu na Twitteru. 20:20 minuta.

Text vyšel 16.3.2021 na blogu Oty Jurnečky. Vyšel původně dříve, ale iDěs omezila jeho vidění, takže pan Jurnečka článek stáhl a znovu uveřejnil 16. K cenzuře tohoto článku na iDěs se ještě vrátíme.

Známka 1.1 (hodnotilo 121)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

53

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc březen přispělo 95 čtenářů částkou 18 536 korun, což je 53 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

V Rusku se zatýká za internetové diskuse schvalující terorismus - to samé se dělo u nás před 4 měsíci29.03.24 06:23 Rusko 0

Harabin měl vyzvat své voliče, aby ve druhém kole podpořili národního kandidáta28.03.24 19:22 Slovensko 0

Armáda plánuje nákup 76 moderních Leopardů 2A828.03.24 18:45 Česká republika 0

Drony útočí na ruské rafinerie28.03.24 17:22 Rusko 0

Prohlášení Dr. Füllmicha z vězení: „Jejich domeček z karet se hroutí“ (video)27.03.24 19:41 Německo 2

Generál Flynn vznáší otázky ohledně zasažení mostu v Baltimoru (video)27.03.24 18:37 USA 0

Farmáři přitvrdili 27.03.24 12:30 Belgie 1

Nejcennější část korunovačních klenotů v Německu! »Zaprodali naši zemi,« kritizuje Národní proud26.03.24 19:16 Česká republika 4

Cenzurní legislativy DSA a EMFA prošly. Česká vláda v obou případech poslušně souhlasila.26.03.24 19:03 Evropská unie 0

Puškov vyzval k ostražitosti vůči WHO26.03.24 18:46 Rusko 0

STK pro pacienty26.03.24 13:24 Česká republika 0

Nájemní teroristé, kteří zaútočili na Crocus, jednali velmi neprofesionálně.26.03.24 08:15 Rusko 5

Americké zdravotnické úřady v tichosti odebraly Američanům právo na informovaný souhlas, které bylo kodifikováno v Norimberském kodexu26.03.24 08:04 USA 0

Útok spáchali islamisté, prohlásil Putin25.03.24 21:47 Rusko 0

Ruský plyn v ČR - fakta25.03.24 10:06 Česká republika 0

Korčok s příznivci na náměstí, Pellegrini nahrál video24.03.24 21:56 Slovensko 1

Bombardování části Prahy 25. března 1945 24.03.24 19:51 Česká republika 0

Policie bude nabírat do svých řad cizince24.03.24 15:35 Česká republika 4

Naštvaní Češi z Václaváku Fialu „nezaujali“.24.03.24 06:31 Česká republika 1

Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 40 lidí 22.03.24 21:05 Rusko 8

Měnové kurzy

USD
23,45 Kč
Euro
25,30 Kč
Libra
29,60 Kč
Kanadský dolar
17,31 Kč
Australský dolar
15,28 Kč
Švýcarský frank
26,00 Kč
100 japonských jenů
15,49 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,87 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,33 Kč
1 unce (31,1g) zlata
52 102,56 Kč
1 unce stříbra
583,51 Kč
Bitcoin
1 662 657,11 Kč

Poslední aktualizace: 28.3.2024 22:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 7 826