Znamení doby - mediální manipulace

David Dvořák

17.12.2020 Komentáře Témata: Média, manipulace, lží, Covid teror 1717 slov

Před několika dny jsem měl lehkou kontroverzi s adminem blogu na idnes.cz. Dal jsem si čas, abych se rozmyslel jak dál, protože časy, kdy na blogu idnes.cz šlo psát spisovnou češtinou své názory, jsou nenávratně pryč. Navíc přišel impulz, kdy jsem si uvědomil, že přizpůsobit se maximálně na idnes.cz povolené tzv. "konstruktivní kritice" je cesta do pekel. Pro mladší ročníky - "konstruktivní kritika" je termín zavedený komanči a znamená v podstatě takovou neškodnou kritiku, která ale musela být vždy završena tezí, že směr cesty je přes všechny drobné chybičky správný.

Co bylo tím impulzem? Blog nejmenovaného autora na blog.idnes.cz (a následně převzatý dalšími nezávislými weby). Autora osobně neznám, ale dle dostupných informací jde o učitele a pro další text je pak podstatné, že se tedy jedná o vysokoškolsky vzdělaného člověka s rozhledem a normálním myšlením.

Osobně ho považuji za jednoho z posledních blogerů na idnes.cz, který píše na hraně povolené kritiky, kdy ostatní již byli odejiti. V podstatě jde o to, že si myslím, že aniž si to uvědomuje, tak ho na idnes.cz "vytvarovali a přizpůsobili k obrazu svému". Navíc si myslím, že pravděpodobně zastává názor, že i omezená kritika pomůže. Já jsem ale přesvědčen, že nepomůže, resp. pomůže, ale lidem na opačné straně barikády.

Jsem si jistý, že takových lidí je spousta. To, že na jeho příkladu se pokusím vysvětlit mediální mašinérii, která nás zatím válcuje je jen náhodný výběr, nic za tím nehledejte. Navíc jsou zde spoluobčané, kteří nejsou ani zdaleka tak aktivní a jen se pasívně nevědomky podvolují.

O tom, že ta mediální mašinérie je neuvěřitelná nepochybujte. Bohužel jediná obrana je číst maximum zpráv ze všech zdrojů a udělat si vlastní úsudek. Tohle je ale časově velmi náročné a i přesto ovšem mám malé pochopení pro lidi, kteří tomu nechtějí věnovat čas, protože nakonec je to jako neinformované semele.

Nejdříve se na hypotetickém příkladu pokusím ukázat používaný mechanismus. Řekněme, že se má prosadit názor, že Země je placatá. Na začátku tomu bude věřit pár nevzdělaných lidí a ostatní budou prohlašovat, že tohle je přece blbost - stačí se např. podívat na snímky z ISS a je jasné, že Země je kulatá. Pak ale zakážou publikovat jakékoliv zprávy, které zpochybňují teorii placatosti Země, v mainstreamu uvidíte, uslyšíte a přečtete si zprávy jen o tom, že Země je placka, snímky z ISS zmizí a když se někde objeví, tak hlídači pravdy za hlasité podpory mainstreamu je označí za fejkňús a ruský hybridní útok na naše vědecké hodnoty.

V mainstreamu uslyšíte jen názory "vědců", kteří podporují teorii placatosti Země, přičemž vždy budete ujištěni, že je na této teorii ve vědeckých kruzích shoda. Vůbec vám nepřijde, že to je lež, že shoda není, jen nejsou připuštěny jiné názory a argumenty k veřejné diskuzi.

Do toho se budou zveřejňovat "průzkumy", kde se dočtete, že z oslovených občanů např. 55% věří na placatost, 30% respondentů připouští placatost a jen 15% placatost kategoricky odmítá.

Ověřit regulérnost průzkumu nemáte jak, proto je bude dost lidí pokládat za věrohodné, že jde o cílenou manipulaci si uvědomí málokdo.

Mainstream rozproudí diskuzi, proč by vlastně Země nemohla být placka a souběžně bude probíhat mediální lynč odpůrců placatosti Země - jednak nebudou mít prostor pro své názory a argumenty v mainstreamových médiích a druhák budou neziskovými organizacemi dohlížejícími na odhalování nepravd označováni za extrémisty a pomatence. V jejich případě se pak navíc objeví zaručené zprávy, že v mládí někdo z nich pronesl vtip (nevhodný) o homosexuálech nebo se hanlivě vyjádřil o svém cikánském sousedovi ... a proto jeho odborné argumenty nejsou pravdivémé …

Na celé věci je pak naprosto klíčové, že je dav nasměrován, přesněji odvedena pozornost od hlavního faktu, k teoretizování nad pomyslnou zdánlivě logickou konstrukcí vystavěnou ovšem zcela na nesmyslu.

Rozumíte, je to nasměrováno k vážným hádkám - např. je vědec (extrémista) zastávající jiný názor rasista, protože v mládí řekl vtip o homosexuálech nebo není? .., ale už nikomu nedojde, že celá ta konstrukce, celá ta vyvolaná diskuze nemá základ, nestojí na ničem, tudíž vše dál je nesmysl a ztráta času. Země prostě placatá není a tudíž se nemá cenu zabývat na toto téma ničím dál.

Druhý příklad z aktuálního dění: EU-Jourovic nána a její smečka mele něco o vládě práva. Přitom všichni mohli vidět, jak bylo např. naloženo v Katalánsku s občany vyzbrojenými hlasovacími lístky.

Nešlo o žádné extremisty, šlo o Katalánce, kteří demokratickou procedurou šli za svým osamostatněním. Obušky dostali po tlamě všichni - ženy i starci, organizátoři referenda sedí na 20 let v base. A opět - jakákoliv diskuze o vládě práva v EU je tím bez jakéhokoliv základu a je to jen ztráta času. Kdo se účastní s bruselskými diskuze na toto téma jen legitimizuje jejich zvůli. Jakákoliv diskuze s Jourovic nánou na toto téma je jen legitimizace bruselské zvůle. Jediný správný postup je hned na začátku sdělit, že v diskuzi se bude pokračovat až po vyřešení např. Katalánska ... a můžeme přidávat ... např. Žluté vesty atd. Navíc, pokud někdo z bruselských jen pípne něco o vládě práva, měl by dostat katalánským obuškem přes ciferník, aby si srovnal myšlenky do EU reality.

A teď k předmětnému blogu, který se týká COVID-19. Zopakuji, že autor je vysokoškolsky vzdělaný člověk a když čtu jeho blogy tak jsem přesvědčen, že má docela normální vidění světa. Jenže na blogu idnes.cz nelze už psát svobodně, proto se musí i tento bloger přizpůsobit, což považuji za chybné, protože si myslím, že jen legitimizuje ten nesmyslný současný vládní covidový teror. Ve zkratce - v blogu jde o COVID, resp. logické úvahy nad smysluplností a oprávněností přijímaných opatření.

Nejprve si zopakujme fakta - samotný vynálezce testů PCR tvrdí, že něco v tom smyslu, že pokud test uděláte "dobře", můžete najít v komkoliv cokoliv. Tohle je dáno principem samotného testu, který používá replikování vzorku.

Ve zkratce - pokud vzorek např. namnožíte 1000x, pak nemusíte najít ani zbytkovou sekvenci viru. Ovšem pokud vzorek namnožíte např. 10.000x, pak už máte slušnou šanci něco najít a pokud vzorek zreplikujete např. 100.000x, pak máte v podstatě jistotu, že něco najdete i u bezpříznakového člověka. Problémem je, že není konsenzus na tom, jak moc replikovat. V mainstreamu se samozřejmě dočtete, že shoda mezi vědci je, ale už cudně zamlčí, že se opět jedná jen o shodu mezi příznivci aktuální covidové hysterie, ostatní jsou umlčeni.

Dále všichni mohli zaregistrovat, že např. E. Musk si nechal udělat několik testů současně a polovina z nich vyšla pozitivně, druhá pak negativně. Můžete narazit i na články o prezidentu Tanzánie, který nelidské vzorky označil lidskými jmény a odeslal na test. A co se nestalo ... bylo to tam. Můžete si říct, že to bude fejk, ale aktuálně máme poslance rakouského parlamentu, který namočil testovací tyčinky do Coca-Coly ... a neuvěříte, bylo to tam. A dalo by se pokračovat.

Zkrátka, fakta ukazují, že vypovídací hodnota testů je nulová. Nezblbnutý člověk si musí uvědomit, že takhle je schopen kdokoliv vygenerovat jakékoliv číslo COVID-19 pozitivních ... a že se loví a testují i bezpříznakoví pak svědčí o tom, že cílem je něco jiného než zdraví občanů.

Nikomu není nápadné, že pokud by opravdu byla biblická pandemie, pak polovina jeho známých je nějak zdravotně COVID-19 zasažena a mají těžké příznaky. Mám kolem sebe asi 500 lidí a neznám nikoho s COVIDEM, který by měl těžké příznaky. Logickým výsledkem pak musí být poznání, že jakékoliv restrikce založené na "výsledcích" těchto testů jsou bez základu. Nestojí na ničem. Vůbec nemá smysl se bavit, jestli je PES na 3., 4. nebo 10. stupni. Dejte si Colu, nechte se otestovat a zvýšíte počet pozitivních. Z tohoto hlediska je to podvod a nesmysl. Opět je jediná obrana nediskutovat, pouze poukázat, že to celé nestojí ani na vodě, ale přímo ve vzduchoprázdnu.

A to se nebavíme o tom, že od jara tady máme přehlídku rozhodnutí, které z dnešního pohledu dávají jediný smysl - vyrabovat státní kasu, utužit nadvládu nad občany, zničit malé a posílit velké. Běží to tak od jara, proto diskuze nad logikou přijímaných opatření je i z tohoto důvodu naprosté chucpe.

Z výše napsaného pak usuzuji, že nejmenovaný bloger ve svém blogu, částečně i díky politice na blogu idnes.cz, přistoupil na aktuální hru tvůrců COVID-19 hysterie a tím, že vážně a logicky rozebírá přijímaná opatření jen nevědomky legitimizuje tyto ničemnosti.

Jsem přesvědčen, že nejúčinnější by bylo psát jen o faktu, že celé testování nestojí na ničem, protože lze vyrobit jakýkoliv počet COVID-19 pozitivních a tudíž jakékoliv přijímané opatření na základě takto získaných údajů je čirá libovůle.

Před tvůrci COIVID-19 hysterie ale smekám, protože tohle je geniálně rozehráno. A to si nemyslím, že to někdo centrálně organizuje. Jen někdo dal prvotní impuls a pak s etoho všichni iniciativně chopili a využívajé ke svým cílům. Jednak - nikdo nemůže říct, že COVID-19 neexistuje nebo, že se na něj nedá zemřít. Málokomu dochází, že úplně vymizely jiné nemoci, zejména každoroční sezónní chřipka. V maistreamu jede jen COVID-19 a jiné nevhodné názory nejsou připuštěny. Další šílená geniálnost je v tom, že COVID-19 v podstatě přebral většinu příznaků chřipky - od sezónnosti až po skutečné příznaky.

Zatím jediným zádrhelem je, že počet zemřelých nedosahuje počtu úmrtí, když u nás před lety řádila chřipka, přičemž žádná likvidace ekonomiky nebyla zahájena.

A připomínám, že nelze seriózně ani operovat počtem zemřelých, protože statistika (po necelém roce!) zemřelých jen na COVID-19 neexistuje a ani není zájem ji vytvářet ... proč asi?. Tento nedostatek ale zatím vyrovnává mediální hysterie.

V poslední řadě geniální ničemnost spočívá ve faktu, že situace všem rozhodujícím hráčům maximálně vyhovuje. Politici a jejich byznys kámoši mají svůj vysněný nouzový stav, kdy jedni rabují státní kasu bez jakýchkoliv omezení, druzí pak utužují svou moc nad občany. Vyhovuje to i velkým korporátům, protože dochází k likvidaci drobných podnikatelů a jejich majetky budou za chvíli za hubičku k dispozici u exekuční mafie. Vyhovuje to i majitelům nemocnic - za vykázání pacienta s COVID-19 jsou tučné příplatky, tak kdo by mě snahu počty zlehčovat a uvádět do reality ...

Jsem přesvědčen, že cesta ven je pouze přes osvětu, proto blog zmiňovaného blogera s daným obsahem považuji za chybu. Dále si myslím, že by měla začít veřejná diskuze, jak se postavit v budoucnu k lidem, kteří se na těchto a podobných ničemnostech aktivně podíleli.

Pandemie skončí až se najde dostatek lidí, kteří už nebudou mít na výběr, kdy veřejný odpor i s následky bude menší zlo, než se pasivně podvolovat. Zatím je postižených chudáků málo.

Známka 1.3 (hodnotilo 151)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

33

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 66 čtenářů částkou 11 638 korun, což je 33 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Apollo 11 – Přistáli Američané na Měsíci?18.04.24 19:58 USA 1

Nové informace o kauze „Ostatkový kříž“18.04.24 18:48 Česká republika 0

Třetina Ukrajinců živoří 18.04.24 10:57 Česká republika 5

Rakušan neříkal pravdu17.04.24 16:43 Česká republika 2

Lidé nebděli, lidé mlčeli, aneb “jak pr.s..t naši vlast“16.04.24 19:44 Česká republika 1

Už i Německu kolabuje rozvodná síť16.04.24 17:39 Německo 2

Kávička s Bidenem nás vyjde pěkně draho16.04.24 15:24 Česká republika 4

Takže je to PRAVDA! FBI konečně vyšetřuje útok na Baltimore Bridge jako kybernetický16.04.24 12:31 USA 2

Euro 7: Rada EU přijala nová pravidla pro emisní limity osobních a nákladních automobilů a dodávek15.04.24 19:02 Evropská unie 3

"Nikdy jsem neslyšela žádné odsouzení ukrajinských úderů proti Rusku": Marie Zacharová se vyjádřila k výzvě Izraele, aby odsoudil íránské údery.15.04.24 18:51 Rusko 1

Neuroložka, která nemlčí. Končí u ní lidé s následky. Stát je ignoruje.15.04.24 06:59 Česká republika 0

Rozpočet USA - 2024: kolaps a následky15.04.24 06:48 USA 0

Írán zaútočil na Izrael14.04.24 05:58 Írán 3

Ceny elektřiny pro obyvatele, včetně daní, přepočteno dle kupní síly13.04.24 10:40 Neurčeno 1

Spoluzakladatel Greenpeace otevřeně: „změna klimatu“ je podvod!12.04.24 21:32 Neurčeno 0

Pandemická „ďábelská“ smlouva, Green Deal v Německu a Gender agenda – Velký rozhovor o aktuálních informacích se Zdeňkem Chytrou.12.04.24 20:12 Evropská unie 1

Jaderný poplach v Polsku po zásahu ruské hypersonické rakety Kh-47 Kinzhal12.04.24 19:14 Ukrajina 0

Vysokoškolská pedagožka vyškolila Fialu12.04.24 06:31 Česká republika 1

Politico - v rámci EU nakupuje Francie nejvíce LNG z Ruska11.04.24 18:21 Francie 0

Šialený migračný pakt zmení Európu na Afriku. Hrozba aj pre Slovensko!11.04.24 17:56 Slovensko 3

Měnové kurzy

USD
23,74 Kč
Euro
25,28 Kč
Libra
29,53 Kč
Kanadský dolar
17,24 Kč
Australský dolar
15,24 Kč
Švýcarský frank
26,03 Kč
100 japonských jenů
15,36 Kč
Čínský juan
3,28 Kč
Polský zloty
5,83 Kč
100 maď. forintů
6,41 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,22 Kč
1 unce (31,1g) zlata
56 542,60 Kč
1 unce stříbra
671,01 Kč
Bitcoin
1 499 268,76 Kč

Poslední aktualizace: 18.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 6 556