Koronavirus a pofiderní čísla úmrtí

William Engdahl

20.5.2020 Komentáře Témata: Covid teror 1448 slov

Nejen, že Světová zdravotnická organizace (WHO) a většina národních zdravotnických agentur používají takové modely ohledně koronaviru, které jsou založeny na velmi pochybných metodikách, a nejen, že jsou používány testy velmi odlišné kvality, které jen nepřímo potvrzují protilátky na možné onemocnění covid-19. Nyní se ukazuje, že určení skutečné příčiny úmrtí, souvisejících s koronavirem, je z různých důvodů stejně tak problematické. To je alarmující otázka k zamyšlení, neboť to vedlo k záměrné izolaci většiny lidí na světě - a s tím i k uzavření světové ekonomiky - po vzoru Gulagu, na základě argumentu, že je nutné omezit počty úmrtí a zabránit přetížení pohotovostních služeb v nemocnici.

Když se podrobněji podíváme na definice, používané v různých zemích pro „úmrtí související s covid-19“, získáme mnohem odlišnější představu o tom, o čem se tvrdí, že je to nejsmrtelnější epidemie pro lidstvo od roku 1918, kdy propukla „španělská chřipka“.

Spojené státy a definice CDC

Nyní se v médiích tvrdí, že USA jsou národ s dosud největším počtem úmrtí na „covid-19“, kde na tuto nemoc zemřelo zhruba 68 000 osob. Zde začínají být čísla velmi pofiderní. Vládní agentura CDC (Centrum pro kontrolu a prevenci nemocí), která je zodpovědná za evidenci o příčině úmrtí v zemi, provádí obrovské změny v tom, jak počítají úmrtí na tzv. nový koronavirus.

Národní centrum pro zdravotní statistiku (NCHS) při Centru pro kontrolu a prevenci nemocí v Atlantě, tj. centrální agentura zaznamenávající příčinu úmrtí na celostátní úrovni, oznámilo ke dni 5. května 39 910 úmrtí na covid-19. V poznámce pod čarou je to definováno jako „úmrtí na potvrzené nebo pravděpodobné onemocnění covid-19“. Nemocnice a zdravotní profesionálové mají obrovskou volnost v tom, jak má lékař učinit úsudek, že jde „pravděpodobně“ o tuto nemoc. Ačkoli je známo, že testy na koronavirus jsou předmětem falešných výsledků, CDC uvádí, že i když nebyly provedeny žádné testy, lékař se může „domnívat“, že šlo o covid-19. Pro ilustraci je užitečné uvést, jaký byl zaznamenaný počet úmrtí v USA ze všech příčin ve stejném období od 1. února do 2. května - 751 953 úmrtí.

Teď to bude ještě pochybnější. Centrum CDC uveřejnilo toto oznámení: „Ke dni 14. dubna 2020 jsou do počtu případů a počtu úmrtí zahrnovány ze strany CDC jak potvrzené, tak pravděpodobné případy a úmrtí.“ Od té doby počet takzvaných úmrtí na covid-19 v USA prudce vzrostl. V ten den 14. dubna byl v New Yorku počet obětí na koronavirus zkorigován a bylo připočteno 3 700 úmrtí, přičemž v ujednání se uvádí, že počet nyní zahrnuje „lidi, kteří nikdy nebyli pozitivně testováni na virus, ale pravděpodobně tuto nemoc měli“. CDC nyní definuje potvrzená úmrtí slovy, že jde o „potvrzující laboratorní důkazy pro covid-19“, což, jak jsme uvedli výše, zahrnuje testy, jejichž přesnost je sice pochybná, ale zahrnuje alespoň testy. Potom definují „pravděpodobná“ úmrtí slovy: „bez potvrzujícího laboratorního testování na covid-19“. Jde tedy jen o odhad příslušného lékaře.

Když ponecháme stranou větší nesrovnalosti mezi přehledem CDC o počtu 68 279 úmrtí na covid-19 ke dni 5. května a detailním celkovým počtem 39 910 úmrtí za stejné období, narazíme na jiný problém. Nemocnice a lékaři mají nařízeno, aby uváděli jako příčinu smrti covid-19, dokonce i když pacient, například muž ve věku 83 let, který má cukrovku, srdeční problémy nebo zápal plic, zemře, aniž by byl testován na covid-19. Centrum CDC radí: „V případech, kdy nelze určit konečnou diagnózu covid, ale existuje podezření nebo pravděpodobnost (např. pádné okolnosti s opodstatněnou mírou jistoty), je přijatelné uvést na úmrtním listu covid-19 jako pravděpodobnou nebo předpokládanou příčinu.“ Tím se doširoka otevírají dveře pro zneužívání počtu úmrtí na koronavirus ve Spojených státech.

Velké finanční pobídky

Opatření v rámci zákona o pomoci, podpoře a ekonomické bezpečnosti z března 2020, známého jako zákon CARES, pobízí nemocnice v USA, z nichž většina je soukromých, se zájmem o zisk, aby považovaly nově přijaté pacienty za „pravděpodobně nakažené nemocí covid-19“. Tímto jednoduchým způsobem nemocnice splní podmínky pro získání větších finančních částek z vládního programu Medicare, národního pojištění pro osoby starší 65 let. Slovo „pravděpodobné“ není vědecký termín, není vůbec přesný, ale je velmi lákavý pro nemocnice, které se zajímají o příjmy v době této krize.

Dr. Summer McGhee, děkan fakulty zdravotnických věd na univerzitě v New Haven, poznamenal, že „zákon CARES schválil dočasné 20 procentní navýšení úhrad za pacienty postižené covid-19 z programu Medicare...“ Dodal, že v důsledku toho „nemocnice, které přijímají hodně pacientů s covid-19, rovněž dostávají od vlády peníze navíc“.

Jak sdělil doktor Scott Jensen z Minnesoty, který je také státním senátorem, pokud je pacient s diagnózou covid-19 připojen na plicní ventilaci, i když jde jen o předpoklad, že má covid-19, nemocnice dostane proplaceno z programu Medicare až trojnásobek částky. Dr. Jensen řekl v celostátní televizi: „V současnosti bylo v rámci Medicare stanoveno, že pokud nemocnice přijme pacienta s covid-19, obdrží 13 000 dolarů. Pokud je pacient s covid-19 připojen na plicní ventilaci, dostane 39 000 dolarů, tedy třikrát tolik.“ Není divu, že státy, jako např. Massachusetts, náhle začaly antedatovat celkové počty příčin úmrtí k 30. březnu, což výrazně navýšilo počet úmrtí na covid, nebo že Andrew Cuomo, guvernér státu New Yorku, začal požadovat 30 000 ventilátorů a nouzové vybavení přibližně ve stejnou dobu - na začátku dubna - navíc šlo o vybavení, kterého nebylo třeba.

Stručně řečeno, statistiky úmrtí na covid-19 v USA jsou velmi pochybné z různých důvodů, v neposlední řadě kvůli obrovským finančním pobídkám nemocnicím, jimž bylo řečeno, aby zrušily všechny ostatní operace a vytvořily další volné prostory pro očekávanou záplavu pacientů s koronavirem. Tento rostoucí počet obětí, o nichž se tvrdilo, že zemřeli na „covid-19 nebo pravděpodobně na tuto nemoc“, ovlivnil rozhodnutí uzavřít ekonomiku a vlastně vytvořit ekonomickou pandemii, která nemá obdoby.

Úmrtí na covid v Itálii?

Nejen v USA jsou počty úmrtí na covid-19 vystaveny vážným otázkám. Pokud se na tuto problematiku podíváme zblízka, zjistíme, že většina velkých zemí má stejně tak pochybné údaje. Až donedávna byla Itálie jednou ze zemí s nejvyšší úmrtností na covid-19 v EU, s ohnisky šíření nemoci v Lombardii a sousedních regionech na průmyslovém severu. I zde byla definice příčiny smrti nejasná. Zpráva v časopise Americké lékařské asociace, kterou napsala skupina italských lékařů, analyzujících alarmující vysoká čísla covid-19, poukázala na to, že když státní lékařské autority provedly detailní zkoumání vzorku 355 „pravděpodobných“ úmrtí na covid-19, zjistily, že průměrný věk byl 79,5 let. „V tomto vzorku mělo 117 pacientů (30%) ischemickou srdeční chorobu, 126 osob (35,5%) mělo cukrovku, 72 z nich (20,3%) mělo aktivní rakovinu, 87 pacientů (24,5%) mělo atriální fibrilaci, 24 (6,8%) jich trpělo demencí a 34 osob (9,6%) mělo v minulosti mozkovou mrtvici. Průměrný počet dřívějších nemocí byl 2,7. Z celkového počtu pouze tři pacienti (0,8%) neměli žádnou nemoc.“ To znamená, že z celého vzorku mělo 99,2% pacientů jiné závažné nemoci.

U osob, které byly v Itálii pozitivně testovány na covid-19, byla bez ohledu na dřívější závažné onemocnění uváděna jako příčina úmrtí covid-19. Navíc má Itálie v průměru nejstarší populaci v EU a také nejvíce znečištěné ovzduší v EU, zejména v oblasti Lombardie. Od začátku února, kdy se v Itálii objevil první případ, až do 6. května, bylo v zemi nahlášeno 29 315 úmrtí na covid-19. To je více, než celkový počet úmrtí na chřipku a/nebo zápal plic v roce 2017, kdy bylo hlášeno 25 000 úmrtí.

Měla by se řádně prošetřit příčina zjevně prudkého nárůstu, ale svou roli mohly také sehrát zprávy o panice mezi nemocničním personálem ohledně prohlášení Conteho vlády o zastavení provozu, kdy údajně tisíce lidí prchaly z Itálie do svých domovů v Polsku a jinde. Ve zprávě ze severní Itálie, datované k 31. březnu, se uvádí: „V posledních týdnech většina zdravotních sester z východní Evropy, které pracovaly 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, v rámci péče o pacienty v Itálii, narychlo opustily zemi. To je v neposlední řadě kvůli šířící se panice, a také zákazu vycházení a uzavření hranic, čímž vyhrožovaly „vládní krizové štáby“.

V mnoha zemích převládá obraz převážně mírné infekce, podobné chřipce, se srovnatelnou mírou úmrtnosti. Nedostatek jednotných testů a nepřesnosti mnoha používaných testů, jakož i naprosto pochybná kritéria pro příčinu úmrtí „na“ covid-19 naznačují, že je nejvyšší čas znovu přehodnotit bezprecedentní opatření, týkající se izolace a uzavření, sociálního distancování, návrhů na povinné očkování s neověřenými účinky, což jsou všechno věci, které vedou k nejhorší ekonomické depresi od 30. let.

Coronavirus and Dodgy Death Numbers vyšel 11. května 2020 na journal-neo.org. Překlad v ceně 510 Kč Zvědavec.

Známka 1.3 (hodnotilo 85)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

35

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 73 čtenářů částkou 12 198 korun, což je 35 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Účast Ruska na ceremoniálu osvobození koncentračních táborů považována za "nežádoucí".19.04.24 19:08 Německo 0

ICC zvažuje vydání zatykačů pro válečné zločiny na Netanjahua19.04.24 19:00 Neurčeno 0

Írán odhalil polohu všech izraelských jaderných zařízení a je připraven na ně udeřit19.04.24 18:54 Írán 1

Dluh České republiky rekordně narůstá 19.04.24 18:05 Česká republika 0

Apollo 11 – Přistáli Američané na Měsíci?18.04.24 19:58 USA 7

Nové informace o kauze „Ostatkový kříž“18.04.24 18:48 Česká republika 0

Třetina Ukrajinců živoří 18.04.24 10:57 Česká republika 6

Rakušan neříkal pravdu17.04.24 16:43 Česká republika 3

Lidé nebděli, lidé mlčeli, aneb “jak pr.s..t naši vlast“16.04.24 19:44 Česká republika 1

Už i Německu kolabuje rozvodná síť16.04.24 17:39 Německo 2

Kávička s Bidenem nás vyjde pěkně draho16.04.24 15:24 Česká republika 4

Takže je to PRAVDA! FBI konečně vyšetřuje útok na Baltimore Bridge jako kybernetický16.04.24 12:31 USA 2

Euro 7: Rada EU přijala nová pravidla pro emisní limity osobních a nákladních automobilů a dodávek15.04.24 19:02 Evropská unie 3

"Nikdy jsem neslyšela žádné odsouzení ukrajinských úderů proti Rusku": Marie Zacharová se vyjádřila k výzvě Izraele, aby odsoudil íránské údery.15.04.24 18:51 Rusko 1

Neuroložka, která nemlčí. Končí u ní lidé s následky. Stát je ignoruje.15.04.24 06:59 Česká republika 0

Rozpočet USA - 2024: kolaps a následky15.04.24 06:48 USA 0

Írán zaútočil na Izrael14.04.24 05:58 Írán 3

Ceny elektřiny pro obyvatele, včetně daní, přepočteno dle kupní síly13.04.24 10:40 Neurčeno 1

Spoluzakladatel Greenpeace otevřeně: „změna klimatu“ je podvod!12.04.24 21:32 Neurčeno 0

Pandemická „ďábelská“ smlouva, Green Deal v Německu a Gender agenda – Velký rozhovor o aktuálních informacích se Zdeňkem Chytrou.12.04.24 20:12 Evropská unie 1

Měnové kurzy

USD
23,71 Kč
Euro
25,26 Kč
Libra
29,33 Kč
Kanadský dolar
17,24 Kč
Australský dolar
15,22 Kč
Švýcarský frank
26,06 Kč
100 japonských jenů
15,34 Kč
Čínský juan
3,28 Kč
Polský zloty
5,86 Kč
100 maď. forintů
6,41 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,25 Kč
1 unce (31,1g) zlata
56 853,68 Kč
1 unce stříbra
682,25 Kč
Bitcoin
1 522 506,33 Kč

Poslední aktualizace: 19.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 7 242