Koronavirus a Gatesova nadace

William Engdahl

26.3.2020 Komentáře Témata: Covid teror 1620 slov

Pravděpodobně nikdo nebyl v podporování a financování výzkumu vakcín, zaměřených na boj s koronavirem, aktivnější, než Bill Gates a Nadace Billa a Melindy Gatesových. Od sponzoringu simulace globální pandemie koronaviru, která byla provedena jen pár týdnů před oznámením vypuknutí nákazy ve Wu-chanu, až po financování mnohých snah korporace přijít s novou očkovací látkou na zjevně nový virus - to vše je spojeno s přítomností Gatese. Co to vlastně znamená?

Musíme uznat, že Bill Gates má přinejmenším věštecké schopnosti. Již celé roky tvrdí, že přijde globální zabijácká pandemie, a že na ni nejsme připraveni. Gates přednesl 18. března 2015 na konferenci TED ve Vancouveru projev o epidemiích. Ten den na svém blogu napsal: „Právě jsem krátce hovořil o tématu, které jsem v poslední době hodně studoval - o epidemii. Epidemie eboly v západní Africe je tragédie - v době, kdy toto píšu, zemřelo přes 10 000 lidí.“ Gates poté dodává: „Ano, tato epidemie je strašná, ale ta další by mohla být mnohem horší. Svět prostě není připraven na to, aby se vypořádal s takovou nemocí - obzvláště například s prudce nakažlivou chřipkou - která by velmi rychle infikovala velké množství lidí. Ze všeho, co by mohlo zabít 10 milionů lidí nebo více, je zdaleka nejpravděpodobnější epidemie.“

Ve stejném roce (2015) Bill Gates napsal článek pro časopis New England Journal of Medicine s názvem „Příští epidemie: Lekce z eboly“. Zde hovořil o speciální třídě léčiv, která „dají pacientům řadu konkrétních konstruktů, založených na RNA, které jim umožní produkovat specifické proteiny (včetně protilátek). Ačkoli je to velmi nová oblast, je to slibné, protože je možné, že by mohla být navržena bezpečná terapie, a mohla by být poměrně rychle uvedena do výroby ve velkém měřítku. Zásadnější výzkum, a také vývoj v biotechnologických společnostech, jako jsou Moderna a CureVac, by nakonec mohly z tohoto přístupu učinit klíčový nástroj pro zastavení epidemií.“ Moderna a CureVac dnes získávají finanční prostředky od Gatesovy nadace a jsou na čelním místě, pokud jde o vývoj schválené vakcíny COVID-19, založené na mRNA.

2017 a založení Koalice pro inovace epidemické připravenosti (CEPI)

Globální pandemie nemoci, která je podobná chřipce, je ve skutečnosti něco, na co se Gates a jeho dobře dotovaná nadace roky připravovali. V roce 2017 během Světového ekonomického fóra v Davosu založil Gates společně s vládami Norska, Indie, Japonska a Německa, a také s britskou charitativní organizací Wellcome Trust, tak zvanou Koalici pro inovace epidemické připravenosti. Jejím účelem, tak jak bylo zveřejněno, je „urychlit vývoj vakcín, které budeme potřebovat, abychom zabránili šíření“ budoucích epidemií. V té době poznamenal, že „jedna slibná oblast výzkumu vývoje vakcín spočívá ve využití pokroků v genomice ke zmapování DNA a RNA patogenů a výrobě vakcín.“ K tomu se ještě vrátíme.

Event 201 (simulace pandemie)

Bill Gates a nadace rozjeli v průběhu roku 2019 na plné obrátky své pandemické scénáře. Natočil video pro Netflix, které mělo až strašidelný imaginární scénář. Ve videu, které je součástí série „Explained“ („Objasněno“), je představen trh v Číně (na němž se zabíjejí zvířata), jenž je plný živých i mrtvých zvířat, kde se objeví vysoce smrtící virus, který se šíří globálně po celém světě. Gates se ve videu objevuje jako odborník, který varuje: „Pokud přemýšlíte o tom, co by mohlo přijít a zabít miliony lidí, tak pandemie je naše největší riziko.“ Řekl, že pokud se neudělá nic pro lepší přípravu na pandemii, přijde čas, kdy se svět začne ohlížet zpět a přát si, aby v minulosti více investoval do potenciálních vakcín. K tomu došlo několik týdnů předtím, než se svět dozvěděl o netopýrech a mokrém trhu se živými zvířaty v čínském Wu-chanu.

V říjnu 2019 začala Gatesova nadace spolupracovat se Světovým ekonomickým fórem a Centrem pro zdravotní bezpečnost z prestižní Johns Hopkins School of Public Health, aby schválili tzv. simulaci „fikčního“ scénáře, které se zúčastnili i přední světové osobnosti z oblasti veřejného zdraví. Tato epidemiologická hra dostala název „Event 201“.

Jak je popsáno na jejich webu, Event 201 simulovala „vypuknutí nákazy novým koronavirem, přenášeným z netopýrů na prasata a poté na lidi, který je nakonec přenosný z člověka na člověka, což vede k vážné pandemii. Patogen a onemocnění, které způsobuje, jsou modelovány převážně na SARS, ale v komunitě jej lidé s mírnými příznaky přenáší mnohem více.“

Ve scénáři Event 201 nemoc pochází z chovu prasat v Brazílii, šíří se v regionech, kde žijí lidé s nízkými příjmy, a nakonec je z ní epidemie. Nemoc se dál šíří leteckou dopravou do Portugalska, USA a Číny a dále, a žádná země epidemii nezvládá. Ve scénáři se popisuje, že v prvním roce nebude dostupná žádná vakcína. „Protože je celá lidská populace náchylná k této nemoci, během prvních měsíců pandemie se kumulativní počet případů exponenciálně navýší, a každý týden se zdvojnásobí.“

Scénář poté končí po 18 měsících, kdy fiktivní koronavirus má na svědomí 65 milionů úmrtí. „Pandemie se začíná snižovat kvůli klesajícímu počtu lidí, náchylných k této nemoci. Pandemie by jinak pokračovala až do chvíle, než by byla vynalezena účinná vakcína nebo dokud by se nenakazilo 80 až 90 procent světové populace.“

Event 201 - hráči

Stejně tak, jako je zajímavý prorocký fiktivní scénář simulace Event 201 z října 2019, může být zajímavý i seznam účastníků, pozvaných k účasti na hře o imaginární globální nákaze.

Mezi vybranými „hráči“, jak je nazývají, byl i George Fu Gao. Profesor Gao je od roku 2017 ředitelem čínského Centra pro prevenci a kontrolu nemocí. Jeho specializace zahrnuje výzkum „přenosu mezidruhových virů chřipky (host jump)... Také se zajímá o ekologii virů, zejména o vztah mezi virem chřipky a stěhovavých ptáků, nebo o trhy s prodejem živé drůbeže a ekologii virů, pocházejících od netopýrů, a molekulární biologii.“ Ekologii virů, pocházejících od netopýrů...

Kromě profesora byla v týmu i Avril Hainesová, bývalá zástupkyně ředitele CIA v době Obamova prezidentování, která působila také jako Obamova poradkyně v rámci národní bezpečnosti. Dalším z hráčů Gatesovy hry byl kontradmirál Stephen C. Redd, ředitel Úřadu pro ochranu a připravenost veřejného zdraví v Centru pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC). Právě CDC je v centru obrovského skandálu, protože nemá k dispozici adekvátní funkční testování na onemocnění COVID-19 v USA. Jejich připravenost nebyla v žádném případě chvályhodná.

Do skupiny ještě patřil Adrian Thomas, viceprezident obrovské lékařské a farmaceutické společnosti Johnson & Johnson, provázené skandálem. Thomas je v této společnosti zodpovědný za pandemickou připravenost, včetně vývoje vakcín proti ebole, horečce dengue a HIV. Dalším z účastníků byl Martin Knuchel, ředitel krizového oddělení a managementu obchodní kontinuity ve společnosti Lufthansa Group Airlines. Lufthansa byla jednou z hlavních leteckých společností, která během pandemické krize COVID-19 výrazně omezila lety.

To vše poukazuje na to, že Bill Gates byl velmi posedlý možností rozšíření globální pandemie, o níž uvedl, že by mohla být ještě větší, než úmrtí způsobená záhadnou španělskou chřipkou v roce 1918, a jeho varování trvala nejméně posledních pět let. Nadace Billa a Melindy Gatesových se kromě jiného také podílí na financování vývoje nových vakcín za pomoci nové a riskantní metody editace genů CRISPR a dalších technologií.

Vakcíny proti koronaviru

Finance z Gatesovy nadace podporují vývoj vakcíny na všech frontách. Biotechnologická společnost Inovio Pharmaceuticals v Pensylvánii obdržela 9 milionů dolarů od Koalice pro inovace epidemické připravenosti (CEPI), podporované Gatesem, aby vyvinula vakcínu INO-4800, která má být testována na lidech v dubnu, což je podezřele rychlý časový rámec. Kromě toho Gatesova nadace poskytla nedávno této společnosti dalších 5 milionů dolarů na vývoj patentovaného chytrého zařízení pro intradermální aplikaci nové vakcíny.

Navíc peníze z Gatesovy nadace financují prostřednictvím koalice CEPI vývoj radikální nové očkovací metody, známé jako messengerRNA nebo mRNA.

Spolufinancují americkou biotechnologickou společnost Moderna Inc. v Cambridge, ve státě Massachusetts, která vyvíjí vakcínu proti novému koronaviru, který se poprvé objevil v čínském městě Wu-chan, nyní nazývanému SARS-CoV-2. Partnerem této společnosti Moderna je americký Národní institut pro alergie a infekční choroby (NIAID), jenž je součástí Národního ústavu zdraví (NIH). Šéfem institutu NIAID je Dr. Anthony Fauci, který je zároveň členem pracovní skupiny pro koronavirovou krizi při Trumpově administrativě. Na vakcíně Fauci-Gates Moderna mRNA-1273 je pozoruhodné zvláště to, že byla připravena v řádu několika týdnů, nikoli let, a že 24. února ji obdržel Fauciho institut, aby ji testoval přímo na lidských pokusných králících, nikoli na myších, jak je to běžné. Tal Zaks, hlavní lékařský poradce ve společnosti Moderna, uvedl: „Nedomnívám se, že testování na zvířecím modelu je na kritické cestě k tomu, aby mohlo dojít ke klinickým testům.“

Dalším pozoruhodným přiznáním Moderny je právní informace na jejich webových stránkách - „Zvláštní poznámka, týkající se výhledových prohlášení:... Tato rizika, nejistoty a další faktory zahrnují mimo jiné:... fakt, že nikdy neexistoval komerční produkt, využívající technologii mRNA, schválenou k použití.“ Jinými slovy, zcela neověřený dopad na lidské zdraví a bezpečnost.

Další biotechnologickou společností, která pracuje s neověřenou technologií mRNA na vývoji vakcíny pro COVID-19, je německá společnost CureVac. Od roku 2015 získala CureVac peníze z Gatesovy nadace na vývoj své vlastní technologie mRNA. Gatesem podporovaná Koalice pro inovace epidemické připravenosti (CEPI) v lednu udělila více než 8 milionů dolarů na vývoj vakcíny mRNA na nový koronavirus.

K tomuto faktu si přidejte skutečnost, že Gatesova nadace a související subjekty, jako je CEPI, představují největší financovatele veřejně-soukromého subjektu, známého jako Světová zdravotnická organizace (WHO), jejíž současný ředitel Tedros Adhanom - historický první ředitel WHO, který není doktor medicíny - pracoval celá léta na HIV v rámci Gatesovy nadace v době, kdy byl ministrem vlády v Etiopii. Skutečně vidíme, že prakticky neexistuje žádná oblast současné koronavirové pandemie, kde bychom nenašli otisky všudypřítomného Gatese. Zda je to pro dobro lidstva nebo důvod k obavám, ukáže jen čas.

Coronavirus and the Gates Foundation vyšel 18. března 2020 na journal-neo.org. Překlad v ceně 611 Kč Zvědavec.

Známka 1.1 (hodnotilo 102)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

35

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 73 čtenářů částkou 12 198 korun, což je 35 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Účast Ruska na ceremoniálu osvobození koncentračních táborů považována za "nežádoucí".19.04.24 19:08 Německo 0

ICC zvažuje vydání zatykačů pro válečné zločiny na Netanjahua19.04.24 19:00 Neurčeno 0

Írán odhalil polohu všech izraelských jaderných zařízení a je připraven na ně udeřit19.04.24 18:54 Írán 1

Dluh České republiky rekordně narůstá 19.04.24 18:05 Česká republika 0

Apollo 11 – Přistáli Američané na Měsíci?18.04.24 19:58 USA 9

Nové informace o kauze „Ostatkový kříž“18.04.24 18:48 Česká republika 0

Třetina Ukrajinců živoří 18.04.24 10:57 Česká republika 6

Rakušan neříkal pravdu17.04.24 16:43 Česká republika 3

Lidé nebděli, lidé mlčeli, aneb “jak pr.s..t naši vlast“16.04.24 19:44 Česká republika 1

Už i Německu kolabuje rozvodná síť16.04.24 17:39 Německo 2

Kávička s Bidenem nás vyjde pěkně draho16.04.24 15:24 Česká republika 4

Takže je to PRAVDA! FBI konečně vyšetřuje útok na Baltimore Bridge jako kybernetický16.04.24 12:31 USA 2

Euro 7: Rada EU přijala nová pravidla pro emisní limity osobních a nákladních automobilů a dodávek15.04.24 19:02 Evropská unie 3

"Nikdy jsem neslyšela žádné odsouzení ukrajinských úderů proti Rusku": Marie Zacharová se vyjádřila k výzvě Izraele, aby odsoudil íránské údery.15.04.24 18:51 Rusko 1

Neuroložka, která nemlčí. Končí u ní lidé s následky. Stát je ignoruje.15.04.24 06:59 Česká republika 0

Rozpočet USA - 2024: kolaps a následky15.04.24 06:48 USA 0

Írán zaútočil na Izrael14.04.24 05:58 Írán 3

Ceny elektřiny pro obyvatele, včetně daní, přepočteno dle kupní síly13.04.24 10:40 Neurčeno 1

Spoluzakladatel Greenpeace otevřeně: „změna klimatu“ je podvod!12.04.24 21:32 Neurčeno 0

Pandemická „ďábelská“ smlouva, Green Deal v Německu a Gender agenda – Velký rozhovor o aktuálních informacích se Zdeňkem Chytrou.12.04.24 20:12 Evropská unie 1

Měnové kurzy

USD
23,71 Kč
Euro
25,26 Kč
Libra
29,33 Kč
Kanadský dolar
17,24 Kč
Australský dolar
15,22 Kč
Švýcarský frank
26,06 Kč
100 japonských jenů
15,34 Kč
Čínský juan
3,28 Kč
Polský zloty
5,86 Kč
100 maď. forintů
6,41 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,25 Kč
1 unce (31,1g) zlata
56 853,68 Kč
1 unce stříbra
682,25 Kč
Bitcoin
1 522 506,33 Kč

Poslední aktualizace: 19.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 11 459