Jak Západ vykradl libyjské milióny

Nikolaj Sologubovskij

5.4.2019 Komentáře Témata: Libye, NATO 1424 slov

30. března 2019 se belgický parlament se zanícením dotazoval bývalých ministrů financí. Jednou z hlavních otázek, kterou poslanci položili, zněla: „Kdo vám dovolil vybrat úroky a dividendy ze zmrazených účtů Libye v roce 2011?“ Touha belgických zákonodárců dodržovat mezinárodní právo je chvályhodná, ale... zatím nepřinesla žádné změny!

Vzpomínám si, že v roce 2011 byla na základě rozhodnutí Rady bezpečnosti OSN, bank Spojených států a dalších západních zemí zmrazena aktiva libyjské džamáhíríje, která byla na účtech tohoto arabského státu, a která byla určena na rozvoj mezinárodní spolupráce. Ukázalo se však, že peníze z účtů v Belgii, Lucembursku, Anglii, Německu a dalších zemích, které byly za všechny tyto roky navýšeny ve formě úroků a dividend ze zmrazených libyjských aktiv, záhadně zmizely.

Experti odhadují, že při této loupeži libyjských financí došlo ke ztrátě 3 - 5 miliard eur.

Belgičtí poslanci zjistili, že v říjnu 2012 belgické ministerstvo financí zaslalo belgickým bankám dopis, v němž bylo uvedeno, že se protilibyjské sankce nevztahují na úroky a dividendy. Tehdejší ministr financí Steven Vanackere v parlamentních slyšeních sice potvrdil existenci dopisu, jenže toto rozhodnutí bylo učiněno ještě předtím, než nastoupil do úřadu.

Avšak jeho předchůdce Didier Reynders, současný ministr zahraničních věcí Belgie, ubezpečil poslance, že v době, kdy byl ministrem, neexistovala žádná povolení k vyplácení úroků, ani dividend… Byly tam peníze, ale nyní zmizely. Záhada!

Poslanci z dob bývalých ministrů financí nezjistili, kam a na koho byly převedeny miliardy eur.

V evropských sdělovacích prostředcích se objevily články, že libyjské miliardy šly na… pokrytí výdajů aliance NATO, která v roce 2011 provedla agresi proti libyjské džamáhíríji!

Kromě toho byly tyto peníze, ukradené libyjskému lidu, použity na financování teroristických žoldáků v Libyi, Sýrii, Jemenu a… na přípravu teroristických činů v samotné Evropě.

Pravda o nejvelkolepější loupeži století, a to dokonce „pod záštitou OSN“, postupně prosakuje ze zdánlivě nejtajnějších bankovních trezorů na Západě.

Lupiči však po sobě vždy zanechávají stopy.

Jak aliance NATO vykradla libyjské peníze a vyzbrojila teroristy

Organizace spojených národů se 22. února 2011 rozhodla zmrazit miliardy dolarů suverénního státu libyjské džamáhíríje pod záminkou „péče o civilisty“ a „ochrany Libyjců před hrozným krvavým režimem“.

22. srpna 2011 gangy teroristů Al-Kájdy s podporou speciálních sil zemí aliance NATO, leteckých a námořních sil těchto zemí, zahájily útok na Tripolis, hlavní město libyjské džamáhíríje. Odpor obyvatel města a vojenských jednotek, věrných džamáhíríji, pokračoval až do konce října.

V té době země NATO již ukrajovaly peníze libyjského lidu.

Už v srpnu 2011 Rada bezpečnosti OSN vzala v úvahu návrhy Francie a Německa na „uvolnění“ libyjských aktiv. Francie navrhovala uvolnění částky ve výši 5 miliard a Německo ve výši 1 miliardy eur. Avšak stará dobrá Británie byla samozřejmě průkopníkem v ukrajování, i když hlavní kus koláče odřízly Spojené státy, hlavní finančník teroristů Al-Kájdy v Libyi.

Pod nátlakem Spojených států schválila Organizace spojených národů v srpnu 2011 žádost Spojených států o převedení 1,5 miliardy dolarů, patřící libyjské džamáhíríji, na potřeby... „demokratické vlády“ v Tripolisu. To znamená do kapes domácích demokratů, teroristů Al-Kájdy.

Španělsko

Píše se srpen 2011. Prozápadní loutka „PNS“ (Dočasná národní přechodná rada), která vládne v Libyi, brzy dostane ze Španělska část zmrazených aktiv libyjské džamáhíríje. Jak uvedl premiér José Luis Rodriguez Zapatero, pro iniciátory, „revolucionáře“, získá 16 milionů eur. „Poskytujeme PNS přístup k 16 milionům eur. Jedná se o libyjské fondy, které byly drženy ve Španělsku,“ řekl premiér novinářům. A poté ujistil rozhořčené novináře: v budoucnu by španělská strana mohla převést na PNS více peněz.

Zapatero také oznámil, že je ochoten uvolnit zbytek účtu libyjského státu. Podle předsedy vlády je k tomu požadován pouze souhlas Rady bezpečnosti OSN. Problém však spočívá v tom, že Radu bezpečnosti OSN měly v hrsti Spojené státy.

Itálie

Italská vláda se také rozhodla „uvolnit“ účty libyjské džamáhíríje a dát tyto peníze „povstalcům“ (jiná označení: „revolucionáři“, „demokraté“, „oběti režimu“).

Toto prohlášení oznámil italský ministr zahraničních věcí Franco Frattini 31. srpna 2011.

Británie

Mluvme však v prvé řadě o Británii, a to zejména proto, že Britové nazývají sami sebe „nejdemokratičtějším, nejhumánnějším, nejstarostlivějším (národem), který se stará o osud světa a lidská práva“.

Rada bezpečnosti OSN povolila v úterý 30. srpna 2011 Británii na naléhání Spojených států, aby z účtů Libye uvolnila 1,6 miliardy dolarů a převedla je na „povstalce“, které přivedli k moci - na pomoc… Libyi. Toto rozhodnutí bylo učiněno, jak uvedli Anglosasové, vzhledem k faktu, že v této arabské zemi začala potravinová krize.

Osm měsíců letecké síly aliance NATO bombardovaly libyjská města, která byla zároveň ostřelována z moře válečnými loděmi NATO. Osm měsíců úplné ekonomické a humanitární blokády ze strany aliance NATO přineslo západním demokratům kýžené výsledky. Neexistují slova, která by dokázala popsat, na jakou noční můru proměnili mírotvůrci Spojených států, Británie a jejich přisluhovači v NATO tuto prosperující mírovou zemi.

A co na to média? Anglosasové mají naprostý zákaz zveřejňování zpráv o zkáze a obětech v Libyi.

Fakta hovoří sama za sebe. V roce 2011 vydala Británie 1,5 miliardy dolarů z účtů libyjské džamáhíríje teroristům Al-Kájdy.

30. srpna 2011 Rada bezpečnosti OSN umožnila Spojenému království „uvolnit“ 1,6 miliardy dolarů libyjských vládních peněz, které byly vedeny v anglických bankách jako hotovost.

31. srpna 2011 Anglie získala povolení od výboru OSN k uvolnění sankcí a také k tomu, aby džamáhíríji vrátila 1,5 miliardy dolarů v bankovkách národní libyjské měny, řekl šéf ministerstva zahraničí William Hague.

Bankovky libyjské národní měny s obrazem vůdce libyjské džamáhíríje Muammara Kaddáfího tiskla britská firma ještě před začátkem agrese aliance NATO proti Libyi. Britské úřady zablokovaly přepravu finančních prostředků v únoru 2011, avšak část peněz ve výši 160 milionů dolarů již byla na lodi v Tripolisu. Loď dostala nařízení vrátit se v doprovodu britských válečných lodí zpět. Uplynulo několik měsíců a teroristé Al-Kájdy se zmocnili vlády v Tripolisu. Poté OSN ochotně umožnila Anglii, aby poskytla miliardy dolarů… teroristům.

Kromě toho se Británie zavázala „naplnit Libyi“ libyjskými penězi, ale za podmínek...

Za jakých podmínek?

Britská vláda byla odhodlána uvolnit dalších 12 miliard liber (téměř 19 miliard dolarů) libyjských aktiv. Oznámil to britský premiér David Cameron 15. září 2011 na společné tiskové konferenci s francouzským prezidentem Nicolasem Sarkozym a vůdci prozápadní Dočasné národní přechodné rady (PNS) Libye.

Tedy za podmínek... najít Muammara Kaddáfího, vůdce libyjské revoluce. „Pomůžeme vám najít Kaddáfího a přivést ho před spravedlnost,“ řekl Cameron na tiskové konferenci v Tripolisu. Premiér také zdůraznil, že Spojené království je připraveno pomoci novým libyjským vládcům, z nichž většinu tvoří teroristé Al-Kájdy, a také v jiných směrech. „Nyní se arabské jaro může stát Arabským létem,“ byl si Cameron jistý.

Jeho prognóza byla překvapivě přesná: po Libyi vzplála Sýrie a Jemen. A kromě libyjské džamáhíríje byly dodatečně nasazeny speciální jednotky Anglie, Francie a USA, které se zúčastnily útoku na bránící se libyjské město Sirte, a podílely se na represáliích proti vůdcům libyjské džamáhíríje.

20. října 2011 obletěly svět fotografie a videozáznamy s popravou Kaddáfího.

Belgie

Ať už západní média tvrdila o „libyjských penězích“ mimo Libyi cokoliv, faktem je, že vůdce libyjské revoluce Muammar Kaddáfí neměl v zahraničních bankách ani jediný OSOBNÍ účet. Ani v evropských, arabských, afrických či asijských bankách. Žádný takový účet neexistoval!

Zmrazené libyjské peníze jsou na účtech libyjských státních firem a nadací, vytvořených v dobách prosperující a dynamické libyjské džamáhíríje za účelem rozvíjet mezinárodní spolupráci s různými zeměmi a financovat mezinárodní obchodní projekty za účasti Libye.

Tento stát byl zničen na žádost finančních makléřů po celém světě.

Navzdory tomu, že OSN vydala zákaz používat tyto peníze, západní banky je používají již sedm let a zvyšují tak své zisky.

Peníze navíc zmizely z celé řady účtů. Vyšetřovatelé OSN zjišťují, kam byly tyto peníze převedeny. Ano, v roce 2011 byly na těchto účtech peníze, miliardy libyjských peněz, které OSN zmrazila. Byly připsány úroky. Tyto výnosy však zmizely.

Proč? Kdo povolil rozmrazení?

ŠEST MILIARD DOLARŮ! - bylo použito k financování… teroristických gangů v Libyi a Sýrii, včetně gaunerů ze zločinecké organizace ISIS-DAEŠ, kterou vytvořily zpravodajské agentury USA.

Šest miliard pro alianci NATO

Devět měsíců poté deník Politico poprvé uvedl, že úrokové platby ve výši téměř 70 miliard dolarů, vztahující se ke zmrazeným aktivům, která dříve vlastnila libyjská džamáhíríje, byly vyplaceny (převedeny) na několik tajných účtů. Vyšetřovatelé OSN konečně začali zjišťovat, kam byly tyto peníze skutečně převedeny.

Je známo, že úrokové platby z libyjských aktiv dosáhly výše 5,7 miliard dolarů.

Podle belgické veřejnoprávní vysílací organizace RTBF byly peníze převedeny na účty gangů žoldáků v Libyi, které mezinárodní společenství obvinilo ze zločinů proti lidskosti.

How the West plunders Libyan billions vyšel 1. dubna 2019 (a ne, není to april, bohužel) na katehon.com. Překlad v hodnotě 614 Kč Zvědavec.

Známka 1.1 (hodnotilo 143)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

39

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 80 čtenářů částkou 13 586 korun, což je 39 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Velká policejní akce měření rychlosti - šikana nebo prevence?22.04.24 21:13 Česká republika 0

České zbrojovky jedou na plné obrátky 22.04.24 20:55 Česká republika 0

V Gaze byl objeven masový hrob s těly bez hlavy a kůže a odstraněných orgánů.21.04.24 19:56 Palestina 0

Špatné zprávy přináší Ladislav Vrábel (neověřeno)21.04.24 19:20 Česká republika 6

Evropa začala nakupovat více ruského plynu21.04.24 18:44 Evropská unie 0

Fentanyl se začíná rozmáhat i u nás. Drogu horší než heroin lze sehnat na inzerát.20.04.24 06:03 Česká republika 1

Účast Ruska na ceremoniálu osvobození koncentračních táborů považována za "nežádoucí".19.04.24 19:08 Německo 1

ICC zvažuje vydání zatykačů pro válečné zločiny na Netanjahua19.04.24 19:00 Neurčeno 0

Írán odhalil polohu všech izraelských jaderných zařízení a je připraven na ně udeřit19.04.24 18:54 Írán 1

Dluh České republiky rekordně narůstá 19.04.24 18:05 Česká republika 0

Apollo 11 – Přistáli Američané na Měsíci?18.04.24 19:58 USA 10

Nové informace o kauze „Ostatkový kříž“18.04.24 18:48 Česká republika 0

Třetina Ukrajinců živoří 18.04.24 10:57 Česká republika 6

Rakušan neříkal pravdu17.04.24 16:43 Česká republika 3

Lidé nebděli, lidé mlčeli, aneb “jak pr.s..t naši vlast“16.04.24 19:44 Česká republika 1

Už i Německu kolabuje rozvodná síť16.04.24 17:39 Německo 2

Kávička s Bidenem nás vyjde pěkně draho16.04.24 15:24 Česká republika 4

Takže je to PRAVDA! FBI konečně vyšetřuje útok na Baltimore Bridge jako kybernetický16.04.24 12:31 USA 3

Euro 7: Rada EU přijala nová pravidla pro emisní limity osobních a nákladních automobilů a dodávek15.04.24 19:02 Evropská unie 3

"Nikdy jsem neslyšela žádné odsouzení ukrajinských úderů proti Rusku": Marie Zacharová se vyjádřila k výzvě Izraele, aby odsoudil íránské údery.15.04.24 18:51 Rusko 1

Měnové kurzy

USD
23,70 Kč
Euro
25,26 Kč
Libra
29,29 Kč
Kanadský dolar
17,31 Kč
Australský dolar
15,29 Kč
Švýcarský frank
26,02 Kč
100 japonských jenů
15,31 Kč
Čínský juan
3,27 Kč
Polský zloty
5,85 Kč
100 maď. forintů
6,41 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,34 Kč
1 unce (31,1g) zlata
55 162,58 Kč
1 unce stříbra
645,22 Kč
Bitcoin
1 572 952,62 Kč

Poslední aktualizace: 22.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 11 946