Transgenderové léky jsou na prodej online za 25 liber: Britské děti mohou tajně nakupovat hormonální léky

Sue Reid

11.12.2018 Komentáře Témata: Zdraví, LGBT 1203 slov

Děti, které věří, že jsou transgendeři, tajně bez vědomí rodičů začínají proces změny pohlaví tím, že na internetu kupují léky, uvedl britský deník Daily Mail.

V rámci zkoumání byla redakci Daily Mail nabídnuta řada transgenderových léků online, a to bez jakýchkoliv otázek, za pouhých 25 liber.

Jedna matka, jejíž identitu Daily Mail zná, která si však přeje zůstat v anonymitě, uvedla svůj příběh o tom, jak zjistila, že si její dospívající syn nechával narůstat prsa, neboť si z online lékárny v USA objednal pilulky, obsahující ženský hormon estrogen.

[Děti, kter...]
Děti, které věří, že jsou transgendeři, tajně bez vědomí rodičů začínají proces změny pohlaví. Anna Frielová a její syn Callum Booth-Ford hovoří o transgenderových záležitostech v novém dokumentárním cyklu „Motýl“.

Léky, které našla v pokoji svého syna, byly obyčejně zabalené. Vyzvedával si je na místní poště v Londýně, stačil mu k tomu jen průkaz totožnosti.

Matka řekla: „Jednoho dne jsem si všimla, že mému synovi rostou prsa, stejně jako mladým děvčatům. Podívala jsem se na stůl v jeho pokoji, a objevila jsem tam sáček s pilulkami, s dokladem o dovozním clu.

„Byly posílány z Ameriky do schránky, kterou si nechal zařídit na poště na své jméno.“

„Řekl mi, v šestnácti, a v maturitním ročníku, že se cítí jako žena. Myslí si, že je ve špatném těle, a že by neměl být muž. Potom si začal kupovat léky online.“

Dodala: „Nevím, jak za to platil, ale hormonální léky jsou tak levné. Stejně jako ostatní děti, které to dělají taky tak, mohl použít peníze, které dostal k narozeninám od babičky, nebo kapesné.“

Deník Daily Mail také zjistil, že léky na změnu pohlaví jsou snadno dostupné na internetu - bez ověřování věku kupujících.

Mnoho diskusních fór na internetu vysvětluje, jak si mají rádoby transgenderové děti tyto léky objednat, a jaké lékárny online mají použít.

Daily Mail obdržel sáček s pilulkami, na kterých je napsáno, že blokují mužské hormony, za dva týdny od nákupu. Platba 34 liber, včetně poštovného a balného, byla provedena běžnou bankovní kartou v thajské lékárně.

Etiketa na obalu uvádí, že tablety obsahují „přirozený estrogen“, který podporuje „růst prsou transgenderů“. Najít „transgenderový hormon“ na internetu trvalo zhruba půl minuty.

[Daily Mail...]
Daily Mail obdržel sáček s pilulkami, na kterých je napsáno, že blokují mužské hormony, za dva týdny od nákupu. Platba 34 liber, včetně poštovného a balného, byla provedena běžnou bankovní kartou v thajské lékárně.

Nepadl žádný dotaz na věk, ani nebyl zapotřebí lékařský předpis.

Na jiné webové stránce se sídlem v Indii nabízeli sáčky s testosteronovým gelem, který se na trhu uvádí pod názvem Cernos. Prodává se jako transgenderová hormonální léčba pro ženy, které se mění v muže.

Na objednávce je uvedeno varování, že některé účinky tablet, jako je prohloubení hlasu, jsou pro dívky nevratné, „jakmile se jednou objeví“.

[Mnoho disk...]
Mnoho diskusních fór na internetu vysvětluje, jak si mají rádoby transgenderové děti tyto léky objednat, a jaké lékárny online mají použít. Daily Mail také zjistil, že léky na změnu pohlaví jsou snadno dostupné na internetu - bez ověřování věku kupujících.

Třetí lékárna online, která je v americkém státě Florida, nabízela lék s názvem Triptorelin za 25 liber. Působí na hypofýzu, aby zastavil sexuální vývoj u chlapců a dívek, které dosáhly raného stadia puberty, což jim usnadní podstoupit úplnou přeměnu později.

Triptorelin je stejný lék, který některým dětem předepisují kliniky ve Velké Británii, zaměřené na genderovou identitu, uvedl deník Daily Mail, který si vyžádal informace na základě Zákona o svobodě informací.

Stephanie Daviesová-Araiová, která řídí rodičovskou skupinu „Transgender Trend“, obávající se obrovského nárůstu počtu dětí, které chtějí změnit pohlaví, včera varovala, že internet podněcuje tento fenomén.

„Ze zkušenosti vím, že to může začít tím, že teenageři chodí na webové stránky, jako např. Tumblr nebo Reddit, kde je naprosto cizí lidé na diskusních fórech přesvědčují o tom, že musí být transgendeři, přestože to, co cítí, může být jen o něco větší úzkost, kterou běžně teenageři mívají,“ řekla.

„Existují mladí transgendeři – celebrity, se stovkami tisíc stoupenců na webových stránkách, kde jsou děti pobízeni k tomu, aby si změnily pohlaví, a kde dostávají rady, jak to mají udělat.“

Skupina „Transgender Trend“ uvedla, že kliniky zaměřené na genderovou identitu mají dlouhé čekací listiny, zvláště pro děti do 18 let. Může trvat více než rok, než je mladý člověk objednán na konzultační schůzku s lékařem.

Paní Daviesová-Araiová dodala: „Děti nechtějí čekat, tak se obrátí na internet. Někteří tak dokonce učiní s pomocí rodičů, kteří se domnívají, že by do toho neměli zasahovat, pokud jejich děti chtějí změnit pohlaví.

[„Mermaids ...]
„Mermaids (Mořské panny)“, charitativní organizace, která pomáhá transgenderovým dětem, tvrdí, že léky „mohou mladého člověka vystavit zneklidňujícím tělesným změnám, které mohou vést ke zvýšenému riziku úzkosti, deprese, sebepoškozování a sebevražedných myšlenek“.

„Rodiče, kteří vznáší námitky, jsou nazýváni transfobní, a musí čelit společnosti, která v tom jejich děti naopak povzbuzuje, protože je nyní super, když je někdo trans.“

Požaduje zavedení rodičovské kontroly, která by zablokovala stránky, které prosazují léky na změnu pohlaví, zaměřené na děti a mladistvé, „stejně jako můžete zablokovat stránky, které jsou zaměřené na anorexii a sebepoškozování, kam to přitahuje mladé zranitelné lidi“.

Nicméně varovala před tím, že 15leté dívky a chlapci žádají své starší kamarády, kteří jsou na univerzitě a tudíž mimo rodičovskou kontrolu, aby jim objednali tyto léky online.

Organizace pro rozvoj genderové identity pro mladistvé (GIDS) do 18 let při Institutu Tavistock také tvrdí, že je znepokojena tím, že si mladiství nakupují léky na změnu pohlaví online, protože je to „zcela neregulované. Oni nevědí, co užívají.“

„Je naprosto nebezpečné kupovat si tyto věci online,“ řekl mluvčí organizace, který poukázal na to, že mnoho mladých lidí si to později rozmyslí, a změní názor na změnu pohlaví. „Tím, že si adolescenti obstarají léky přes internet, mohou nastartovat cestu, po které nebudou chtít později jít.“

Mluvčí řekl, že čekací lhůta, než mohou děti a dospívající začít s léčbou, je nyní mezi 14 a 18 měsíci. „Zdá se to být velmi dlouhá doba, když jste mladí,“ dodala.

Mnoho těchto mladistvých do 18 let se začne měnit sociálně - například změní styl oblékání, nebo své křestní jméno, aby to odráželo pohlaví, kterým se chtějí stát – ještě předtím, než navštíví zkušeného lékaře na klinice.

Organizace GIDS při Institutu Tavistock nyní provozuje online poradenskou službu pro mladistvé, kteří jsou na čekací listině. Doufá, že to pomůže těm, kteří by jinak byli v pokušení obrátit se na internet, a koupili si hormonální léky. „Snažíme se takto pomoci, než se s námi setkají,“ řekl mluvčí.

Včera 50letá matka, která hovořila s deníkem Daily Mail, jež se rozhodla, že zůstane v anonymitě, aby chránila identitu svého syna, který právě nastoupil na vysokou školu, uvedla: „Tyto léky pro trans děti jsou zcela neregulované a každé dítě si je může koupit. Chci před tím rodiny varovat.“

„Byla jsem na těch webových stránkách, které jsou pro děti, nakloněné transgenderům. Myslím si, že mému synovi vymyli mozek. Kvůli nim začal věřit, že je ve špatném těle, a potom mu řekli, jak má postupovat, co s tím má dělat, bez jakéhokoli ověřování.“

Známka 1.1 (hodnotilo 53)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

35

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 73 čtenářů částkou 12 198 korun, což je 35 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Účast Ruska na ceremoniálu osvobození koncentračních táborů považována za "nežádoucí".19.04.24 19:08 Německo 0

ICC zvažuje vydání zatykačů pro válečné zločiny na Netanjahua19.04.24 19:00 Neurčeno 0

Írán odhalil polohu všech izraelských jaderných zařízení a je připraven na ně udeřit19.04.24 18:54 Írán 1

Dluh České republiky rekordně narůstá 19.04.24 18:05 Česká republika 0

Apollo 11 – Přistáli Američané na Měsíci?18.04.24 19:58 USA 7

Nové informace o kauze „Ostatkový kříž“18.04.24 18:48 Česká republika 0

Třetina Ukrajinců živoří 18.04.24 10:57 Česká republika 6

Rakušan neříkal pravdu17.04.24 16:43 Česká republika 3

Lidé nebděli, lidé mlčeli, aneb “jak pr.s..t naši vlast“16.04.24 19:44 Česká republika 1

Už i Německu kolabuje rozvodná síť16.04.24 17:39 Německo 2

Kávička s Bidenem nás vyjde pěkně draho16.04.24 15:24 Česká republika 4

Takže je to PRAVDA! FBI konečně vyšetřuje útok na Baltimore Bridge jako kybernetický16.04.24 12:31 USA 2

Euro 7: Rada EU přijala nová pravidla pro emisní limity osobních a nákladních automobilů a dodávek15.04.24 19:02 Evropská unie 3

"Nikdy jsem neslyšela žádné odsouzení ukrajinských úderů proti Rusku": Marie Zacharová se vyjádřila k výzvě Izraele, aby odsoudil íránské údery.15.04.24 18:51 Rusko 1

Neuroložka, která nemlčí. Končí u ní lidé s následky. Stát je ignoruje.15.04.24 06:59 Česká republika 0

Rozpočet USA - 2024: kolaps a následky15.04.24 06:48 USA 0

Írán zaútočil na Izrael14.04.24 05:58 Írán 3

Ceny elektřiny pro obyvatele, včetně daní, přepočteno dle kupní síly13.04.24 10:40 Neurčeno 1

Spoluzakladatel Greenpeace otevřeně: „změna klimatu“ je podvod!12.04.24 21:32 Neurčeno 0

Pandemická „ďábelská“ smlouva, Green Deal v Německu a Gender agenda – Velký rozhovor o aktuálních informacích se Zdeňkem Chytrou.12.04.24 20:12 Evropská unie 1

Měnové kurzy

USD
23,71 Kč
Euro
25,26 Kč
Libra
29,33 Kč
Kanadský dolar
17,24 Kč
Australský dolar
15,22 Kč
Švýcarský frank
26,06 Kč
100 japonských jenů
15,34 Kč
Čínský juan
3,28 Kč
Polský zloty
5,86 Kč
100 maď. forintů
6,41 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,25 Kč
1 unce (31,1g) zlata
56 853,68 Kč
1 unce stříbra
682,25 Kč
Bitcoin
1 522 506,33 Kč

Poslední aktualizace: 19.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 6 858