Íránští jestřábi ve Washingtonu

Peter Koenig

26.9.2018 Komentáře Témata: Írán, USA, Válka o dolar 1190 slov

Není pochyb o tom, že Washington je plný protiíránské propagandy. Je tam celá řada expertních skupin, řízených sionisty (sic), které tvoří americkou zahraniční politiku - a které vyostřují v USA hněv proti Íránu, avšak zaměřují se především na íránské obyvatelstvo v Íránu. Nechvalně proslulým ničemným vůdcem je Nadace pro obranu demokracie (FDD), kterou mimochodem do značné míry dotuje americké ministerstvo zahraničí, a co je možná ještě důležitější, také mocný vojensko-bezpečnostní komplex USA.

Před více než padesáti lety tehdejší prezident Dwight Eisenhower varoval svět před invazními, násilnickými a chamtivostí hnanými silami tohoto stále rostoucího válečného průmyslu.

Nikdo ve skutečnosti jeho rady nedbal, a už vůbec ne Spojené státy s jejich aspiracemi na světovou hegemonii. Dnes s tím ale musíme žít - a přiznat si, jaké nebezpečí představuje tento válečný komplex, který reguluje přes 50% HDP Spojených států, včetně všech přidružených odvětví a služeb. Kdyby měl zítra nastat mír, ekonomika USA by se zhroutila. Je to proto nová norma, že agrese z Washingtonu směřuje do všech těch hrdých zemí - jako je Írán, Venezuela, Severní Korea, Sýrie, Rusko, Čína, Pákistán, Kuba, a mnoho dalších - které se odmítají podrobit diktátu hegemona. Útoky na svobodně a nezávisle uvažující národy přicházejí v podobě slovních urážek, ekonomických sankcí, různých celních tarifů, porušených mezinárodních a dvoustranných dohod - a především válečných hrozeb a provokací. Je třeba se mít na pozoru, abyste se nedostali do pasti.

Írán není sám. Znamená to buď pokračovat a žít s ohledem na tento Západem vynucený systém - anebo...

Anebo z toho vybřednout. Bohužel nám příliš neprospěje, když budeme obviňovat toho ďábla za mořem, jako je FDD, NED (Národní nadace pro demokracii) a další, ať už se nazývají jakkoliv. Oni neodstoupí; prostě jen mají požitek ze vzteku, který vyvolávají. Také je nutno říci, že v současnosti existuje zřejmé nebezpečí, že prostřednictvím Netanjahua a Trumpa budou prováděny válečné provokace vůči Íránu. A ano, pokud bude Irán stále propojen se západním měnovým systémem, o který bude neustále usilovat, budou následovat další sankce, katastrofální sankce - avšak katastrofální pouze tehdy, pokud bude Írán svázán se západní ekonomikou, založenou na dolaru. Pokud Írán odstoupí od tohoto masivního západního měnového podvodu - což se samozřejmě nestane přes noc - postupně získá svou ekonomickou autonomii a politickou svrchovanost. To je zcela klíčové.

Bojovat a dohadovat se kvůli nesmyslným a naprosto nezákonným sankcím a agresi - nebo dokonce naléhavě žádat, aby Západ dodržoval jadernou dohodu, od které Washington odstoupil - je jen ztrátou času. Ničeho se tím nedosáhne. USA se nepodvolí. Lobby vojensko-průmyslového komplexu a Izraele je příliš silné. Počítat s tím, že se Evropa bude držet „dohody“, není dobrá strategie. Dokonce i kdyby - kvůli svým vlastním sobeckým zájmům - Evropa chtěla zachovat Společný komplexní akční plán 5+1 (JCPOA), zaprvé nikdy nevíte, zda a kdy se může podvolit tlaku Washingtonu a Izraele, a zadruhé, i kdyby tomu tak nebylo, stále byste byli spojeni se západní ekonomikou, založenou na Ponziho schématu, prostřednictvím eura, a byli byste tak zranitelní vůči sankcím.

Než hledat viníka venku - tedy ve Washingtonu nebo Bruselu - je mnohem důležitější najít řešení zevnitř. Existují dvě hlavní překážky, které je třeba mít na paměti. První překážku Írán postupem času zdolá, jde o to pustit se do „ekonomiky vzdoru“; druhá překážka je složitější, ale není nemožné ji zvládnout - jde o neutralizování pátého sloupu (tj. skupina lidí, kteří jednají zrádně a podvratně, pozn. překl.) v Íránu.

Ekonomika vzdoru - to je cesta k soběstačnosti, ekonomické autonomii a politické svrchovanosti. Írán se pod vedením ájatolláha již vydal na tuto cestu, která je opakem globalizace. Prezident Putin před několika lety řekl, že sankce jsou nejlepší věc, která se Rusku stala po zhroucení Sovětského svazu. Přinutilo to Rusko k rehabilitaci a obnově zemědělského sektoru a modernizaci průmyslového odvětví. Dnes je Rusko zdaleka největším vývozcem pšenice na světě a má špičkový průmyslový arzenál. Tuto zprávu přednesl Putin během své návštěvy v Teheránu v listopadu minulého roku tváří v tvář ájatolláhovi.

Řídit se principy ekonomiky vzdoru znamená postupné, ale nakonec radikální odtržení od západního měnového systému, a přilnutí k východním spojenectvím, jako je Šanghajská organizace pro spolupráci (ŠOS), BRICS a Eurasijská ekonomická unie (EAEU). Írán je připraven stát se v krátké době členem ŠOS. Tyto aliance již neobchodují v amerických dolarech, mají své vlastní mezinárodní měnové systémy - oddělené od Západem řízené, nezávislé společnosti SWIFT, která je zcela pod kontrolou amerických bankovních magnátů - a proto je SWIFT nejdůležitějším nástrojem pro uvalení finančních a ekonomických sankcí, neboť se tímto způsobem zadrží nebo blokují převody mezinárodních plateb, a zablokují nebo zabaví se aktiva v zahraničí.

Tyto východní aliance obchodují v místní měně, a v případě Číny a uhlovodíků dokonce i v jüanech, které jsou směnitelné za zlato. V jednání je jeden či více nových východních měnových systémů, což se týká i BRICS. Důležitou součástí východních aliancí je iniciativa čínského prezidenta, nazvaná Jedno pásmo, jedna cesta (BRI) - neboli nová Hedvábná stezka, rozsáhlý investiční plán pro infrastrukturu a dopravu v řádu několika bilionů jüanů - zahrnující svět z východu na západ, který bude propojen několika spojujícími „cestami“, včetně námořních tras. Tento plán BRI, který byl nedávno začleněn do čínské Ústavy, je předvojem nového ekonomického systému, založeném na rovnosti a prospěšnosti pro všechny partnery. Je to jasný odklon od západního přístupu „cukr a bič“, tj. „dělej, jak říkám, nebo jinak“ budou následovat sankce.

Zadruhé, a to je skutečná výzva - země jako Írán, Venezuela, Rusko, Čína, a všechny národy, které odolávají pokusům Západu o dobývání, vedení a podmanění - mají silný tzv. „pátá kolona“, tj. přístupná a tajná, infiltrovaná západní nebo místní „aktiva“, která jsou školena a financována Západem. Tito lidé jsou obvykle začleněni do finančního sektoru, zejména do centrálních bank a činností, spojených s obchodem. Oni jsou „příjemci“ zpráv od jestřábů z Washingtonu - rozšiřují je v Íránu, přivádí lidi do ulic (často tím, že jim za to platí), aby to vypadalo, že vůči vládě existuje silná opozice.

Řídí místní média, publikují falešné ekonomické informace (nezaměstnanost, inflace), a usilují o užší spojení investičních vazeb se Západem. Představitelé pátého sloupu (neboli stoupenci NATO) pomáhají manipulovat směnné kurzy měny, devalvovat peníze své vlastní země - Íránu; zveličují dopad sankcí doma, aby vytvořili strach a nepřátelství vůči vládě - stručně řečeno, brojí proti své vlastní vládě a manipulují s veřejným míněním. Kolaborují s nepřáteli Íránu.

Představitelé pátého sloupu jsou nebezpeční kriminálníci, netransparentní spojenectví odpůrců, pracující ve prospěch zahraničních zájmů v Íránu, stejně jako v Rusku, Venezuele, Číně - kdekoliv, kde washingtonská hegemonie a její temní páni chtějí dosáhnout změny režimu. Jejich zneškodnění je velkou výzvou, neboť jejich aktivity jsou hluboce zakořeněny ve finančním systému, soukromém bankovnictví a mezinárodním obchodu jejich vlastní země.

Nejlepší způsob, jak zničit podlý vliv těchto osob, je uplatnit pravidla ekonomiky vzdoru - odpoutat se od západního dolarového systému, deglobalizovat ekonomiku, nalézt znovu politickou a ekonomickou suverenitu - tzn. vytvořit lokální produkci pro zdejší trhy, s místní měnou a tamním veřejným bankovnictvím pro rozvoj místní ekonomiky; obchodovat s přátelskými, kulturně a ideologicky spřízněnými zeměmi. Pokud by se zpřetrhalo pouto s globalizovaným Západem, jejich síla by zmizela. Írán je na správné cestě - budoucnost je na východě. Chamtivostí hnaný agresivní Západ páchá ekonomickou a morální sebevraždu - Západ se stal potápějící se lodí.

Iran Hawks in Washington vyšel 19. září 2018 na ICH. Překlad v ceně 500 Kč Zvědavec.

Známka 1.1 (hodnotilo 86)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

35

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 73 čtenářů částkou 12 198 korun, což je 35 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Apollo 11 – Přistáli Američané na Měsíci?18.04.24 19:58 USA 4

Nové informace o kauze „Ostatkový kříž“18.04.24 18:48 Česká republika 0

Třetina Ukrajinců živoří 18.04.24 10:57 Česká republika 6

Rakušan neříkal pravdu17.04.24 16:43 Česká republika 3

Lidé nebděli, lidé mlčeli, aneb “jak pr.s..t naši vlast“16.04.24 19:44 Česká republika 1

Už i Německu kolabuje rozvodná síť16.04.24 17:39 Německo 2

Kávička s Bidenem nás vyjde pěkně draho16.04.24 15:24 Česká republika 4

Takže je to PRAVDA! FBI konečně vyšetřuje útok na Baltimore Bridge jako kybernetický16.04.24 12:31 USA 2

Euro 7: Rada EU přijala nová pravidla pro emisní limity osobních a nákladních automobilů a dodávek15.04.24 19:02 Evropská unie 3

"Nikdy jsem neslyšela žádné odsouzení ukrajinských úderů proti Rusku": Marie Zacharová se vyjádřila k výzvě Izraele, aby odsoudil íránské údery.15.04.24 18:51 Rusko 1

Neuroložka, která nemlčí. Končí u ní lidé s následky. Stát je ignoruje.15.04.24 06:59 Česká republika 0

Rozpočet USA - 2024: kolaps a následky15.04.24 06:48 USA 0

Írán zaútočil na Izrael14.04.24 05:58 Írán 3

Ceny elektřiny pro obyvatele, včetně daní, přepočteno dle kupní síly13.04.24 10:40 Neurčeno 1

Spoluzakladatel Greenpeace otevřeně: „změna klimatu“ je podvod!12.04.24 21:32 Neurčeno 0

Pandemická „ďábelská“ smlouva, Green Deal v Německu a Gender agenda – Velký rozhovor o aktuálních informacích se Zdeňkem Chytrou.12.04.24 20:12 Evropská unie 1

Jaderný poplach v Polsku po zásahu ruské hypersonické rakety Kh-47 Kinzhal12.04.24 19:14 Ukrajina 0

Vysokoškolská pedagožka vyškolila Fialu12.04.24 06:31 Česká republika 1

Politico - v rámci EU nakupuje Francie nejvíce LNG z Ruska11.04.24 18:21 Francie 0

Šialený migračný pakt zmení Európu na Afriku. Hrozba aj pre Slovensko!11.04.24 17:56 Slovensko 3

Měnové kurzy

USD
23,74 Kč
Euro
25,28 Kč
Libra
29,53 Kč
Kanadský dolar
17,24 Kč
Australský dolar
15,24 Kč
Švýcarský frank
26,03 Kč
100 japonských jenů
15,36 Kč
Čínský juan
3,28 Kč
Polský zloty
5,83 Kč
100 maď. forintů
6,41 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,22 Kč
1 unce (31,1g) zlata
56 542,60 Kč
1 unce stříbra
671,01 Kč
Bitcoin
1 499 268,76 Kč

Poslední aktualizace: 18.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 6 539