Proč spojenci na Afghánistán zaútočili a proč tam jejich vojáci dosud jsou

Michal Brand

16.8.2018 Komentáře Témata: Afghánistán, NATO 1229 slov

Na serveru Pravý prostor vyšel článek Víta Kučíka s výše uvedeným titulkem. Tento text se pokouší s tímto článkem polemizovat. Poznámka editora.

Tak věcně:

ad 1) „Hlavním a jediným důvodem útoku na Afghánistán byla eliminace agresivního režimu Talibanu, který umožnil na afghánském území vznik základen Al-Kaidy, odkud tato osnovala, plánovala a prováděla vojenské útoky proti centrům moci USA (Pentagon, Bílý dům, finanční centra, apod.

Talibán nebyl žádný agresívní režim - na rozdíl například od USA. Afghánistán za Talibánu nenapadl žádnou cizí zemi. Na rozdíl od např. USA. nebyl to´sympatický režim, nechtěl bych v té zemi žít. Ale jejich země, jejich vláda, jejich věc.

Útoky z 11. září nemohly proběhnout bez minimálně těsné spolupráce amerických tajných služeb a nejvyšších míst velení Pentagonu - doporučuji např. velice dobrou knihu New Pearl Harbor, kde je podrobně rozebráno, co vše nemohl Osáma zařídit a co přitom muselo proběhnout zcela v rozporu s logikou i předpisy a nařízeními armády USA atd. Mnohem spíše šlo od začátku do konce o akci naplánovanou a realizovanou americkými tajnými službami, s minimální rolí údajných pachatelů, kteří hráli roli pouhého křoví.

Pamatujete, jak kerosin z letadel roztavil ocelovou konstrukci projektovanou na odolnost i proti nárazu velkého dopravního letadla, takže po nárazu dvou letadel spadly tři mrakodrapy cestou největšího odporu a to sice přímo do svých základů? Ocelová konstrukce se roztavila a na povrchu trosek zůstal zcela nedotčený pas únosce letadla. A do svých základů se sesunul rychlostí řízené destrukce i třetí mrakodrap, nezasažený žádným letadlem a jen minimálním požárem – WTC 7. Náhoda. Náhodička.

WTC 7 https://www.youtube.com/watch?v=D7Rm6ZFROmc a https://tinyurl.com/y8s7dblj

Mimochodem z údajných pachatelů útoků 11. září jich minimálně 7 bylo ještě v říjnu prokazatelně naživu a poskytovali interview i západním médiím (USA Today, BBC a další). https://tinyurl.com/ycy3dwb3

A když USáci vytvářeli „důvody“ k agresívní válce proti Iráku, tak jsme se pro změnu dozvěděli, že vlastně atentátníky z 11. září vycvičil Saddám. A po okupaci Iráku hrdinné usácké jednotky dokonce objevily Boeing, na kterém dle US propagandy dozajista trénovali únosci letadel z 911.

Ale jako False Flag Attack se 911 režimu USA hodil - a tak USáci napadli Afghánistán.

A to i přesto, že Talibán byl ochoten Osámu vydat, pokud USA předloží DŮKAZY, že Osáma zorganizoval 911. USA samozřejmě nic nepředložily a napadly bez důvodu Afghánistán.

Sám Osáma se v prvních videích po 911 pochechtával a říkal, že to amíkům přeje a že je to super AŤ UŽ TO UDĚLAL KDOKOLI.

Pak USáci obsadili Afghánistán a najednou našli v Kábulu mraky videokazet, kde se Osáma chlubí, že zorganizoval 11. září - jen nám chlapec nějak omládl, zhoustly a ztmavly mu vousy, ztmavly a zhoustly mu vlasy, změnil se mu nos i vzdálenost očí, ale to je jistě jen nepěkná konspirační teorie, kdepak, že by mirko-dušínovský režim USA padělal nějaké důkazy. Vždyť i ta sůl v ampulce, se kterou mával Colin Pówl v OSN, byla pravá.

Koneckonců, historie USA je přímo vydlážděna útoky pod falešnou jako podvodnými záminkami k válce. Od potopení lodi USS Maine jako zámince k americko-španělské válce a okupaci Kuby a Filipín, přes podvod s útokem v Tonkinském zálivu jako záminkou k válce ve Vietnamu, přes „kuvajtské děti vyhazované iráckými vojáky z inkubátorů“ jako zámince k útoku na Irák poté, co Saddámovi Bush sr. jako prezident USA vzkázal Saddámovi, ať si to jde klidně s Kuvajtem vyříkat a klidně si obsadí tuto bývalou provincii Iráku (viz. např. ultra-neocon Richard Perle ve své knize How to win a war on terror, nebo např. Ron Paul v několika projevech dostupných v Ron Paul Institute a další a další potvrzení této verze událostí), přes Powellovy kresby pastelkou jako „důkaz iráckých zbraní hromadného ničení“ až po „útoky syrské armády chemickými zbraněmi“ nebo „Irán bude mít do roka atomovku“. Hitler s vysílačem v Gliwicích byl ubohý amatér a malovýrobce, USA na to mají velkokapacitní výrobní linku.

ad 2) „Spojenci Spojeným státům podle Smlouvy vyhověly a protože talibanský režim nebyl ochoten rozumě spolupracovat proti hrozbě Al-Kaidy, po varování a marném diplomatickém úsilí začala vojenská intervence.

Taliban byl připraven Osamu vydat, pokud nejprve USA vůbec předloží nějaké důkazy.

Ale USA nechtěly Osámu,natožpak skutečné pachatele False Flag Attack 911, a napadly Afghánistán.

ad 3) „Proč jsou zbytky spojeneckých vojsk v Afghanistánu dosud i po 16 letech má jediný důvod – slabost afghánské vlády se udržet u moci přes neustálé ofenzivy talibanských partyzánů.

Vojáci USA a jejich vazalů jsou v Afghánistánu i po 16 letech proto, že je to prostě okupační moc, kterou obyvatelstvo Afghánistánu nikdy nepřijme. A vždy proti ní bude bojovat. A místní obyvatelé na to mají nekonečně mnoho času a nekonečně mnoho lidí.

Jediná šance, jak "vyhrát" "válku" v Afghánistánu je proměnit ho na jednu velkou skleněnou a v noci světélkující tabuli. Ale i to by bylo vítězství Pyrrhovo.

Vláda v Kábulu je slabá. A dokud v zemi budou okupační vojska, nikdy nebude jiná než slabá. Nikdy nebude mít podporu lidu vlastní země. Vždy se bude muset spoléhat na cizí armádu. A jednou skončí celá tato vláda jako Nadžíbulláh. A ten skončil fakt ošklivě.

ad 4) „Češi se mise účastní díky článku 5 Smlouvy o NATO.

Češi se této mise účastní jako vazalský stát USA. Protektorát Czechia und Moravia. Dodáváme zdání legitimity a legality zločinné agresívní války zahájené a pokračující na základě vylhaných záminek.

Dodatek – bod 5. Nedovážejme muslimskou kulturu a sociálně-ekonomický model do Evropy – dováželi bychom zaostalost, nehumánnost a neefektivnost do té nejefektivnější, nejvýkonnější a nejhumánnější civilizace, jakou tato planeta doposud poznala. Jako bychom lili krabicový rybízák do láhve s Dom Perignon a čekali ve výsledku skvělé šampaňské, ještě lepší než původní Dom Perignon.

Ale nevyvážejme vojenskou silou ani náš model – k tomu, jak chtějí žít, si musí cizí národy a země dojít samy. Na svoji zodpovědnost a za svoje „peníze“. A pokud jejich model například znamená vysokou úmrtnost a bídu, musí buď oni sami, ze své vůle, svým rozumem a svým poznáním svůj model změnit, nebo s ním mohou být spokojeni – a musí nést ONI jeho důsledky. Ale my nebudeme řešit jejich problémy – na rozpálená kamna si všechny národy, i národy muslimského světa, musí sáhnout vlastní rukou a ne naší. A pokud je ani sáhnutí na rozpálená kamna nepoučí, nemůžeme je přemlouvat. Mohou si na rozpálená kamna sahat jak dlouho a kolikrát budou chtít.

Takže proč USA jejich vazalové zaútočili na Afghánistán? Protože se tak USA snaží realizovat svoji strategii celosvětové dominance a nadvlády nad světem – jak přesně vysvětlil například již Brzezinski ve svém americkém Mein Kampfu nazvaném „Velká šachovnice“. Případně jak vysvětlili neocons z American Enterprise Institute ve svém dílku New American Century – kde téměř na den přesně rok před 11. zářím volají po nutnosti zbrojit a ovládnout vojenskou mocí celý svět k zajištění „zájmů“ USA; jenom si tak trochu s politováním konstatují, že bez nějakého pořádného katalyzátoru, bez nějaké pořádné události, která by zmanipulovala mínění americké veřejnosti, to nepůjde prodat voličům v USA. Ale už o rok později to šlo. Náhoda. Náhodička. No vážně. Prostě měli jenom kliku, že jim to tak přišlo jako na zavolanou.

PS: A kdo věří tomu, že USA a jejich mocenská a finanční elita chce ovládnout celý svět pro dobro všech ostatních lidí na celé planetě, včetně nás Čechů, tak to je fakt magor. :-)

Známka 1.2 (hodnotilo 136)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

44

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 92 čtenářů částkou 15 531 korun, což je 44 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

LGBT ideologie se má stát součástí dějepisu26.04.24 01:03 Česká republika 0

Byl na koberečku u CIA a teď je s ním konec. Černochová mlčí25.04.24 18:54 Česká republika 0

Mrazy ve velkém poškodily úrodu ovoce24.04.24 21:16 Česká republika 5

Česká republika směřuje do války24.04.24 20:47 Česká republika 0

Dalších několik čínských bank přestalo přijímat platby z Ruska24.04.24 20:41 Čína 0

Více než 100 000 ukrajinských vojáků již dezertovalo24.04.24 19:39 Ukrajina 0

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet.24.04.24 06:56 Česká republika 3

Po dezinformátorovi Zítkovi pátrá policie23.04.24 19:31 Česká republika 0

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil Sunak23.04.24 19:23 Británie 0

Polský prezident Andrzej Duda je pro umístění jaderných zbraní NATO v Polsku. 23.04.24 19:10 Polsko 0

Totalitní opatření za covidu byla záměrně cílená proti lidem. Věděli přesně, co dělají!23.04.24 19:02 Evropská unie 2

Velká policejní akce měření rychlosti - šikana nebo prevence?22.04.24 21:13 Česká republika 1

České zbrojovky jedou na plné obrátky 22.04.24 20:55 Česká republika 2

V Gaze byl objeven masový hrob s těly bez hlavy a kůže a odstraněných orgánů.21.04.24 19:56 Palestina 0

Špatné zprávy přináší Ladislav Vrábel (neověřeno)21.04.24 19:20 Česká republika 6

Evropa začala nakupovat více ruského plynu21.04.24 18:44 Evropská unie 0

Fentanyl se začíná rozmáhat i u nás. Drogu horší než heroin lze sehnat na inzerát.20.04.24 06:03 Česká republika 1

Účast Ruska na ceremoniálu osvobození koncentračních táborů považována za "nežádoucí".19.04.24 19:08 Německo 1

ICC zvažuje vydání zatykačů pro válečné zločiny na Netanjahua19.04.24 19:00 Neurčeno 0

Írán odhalil polohu všech izraelských jaderných zařízení a je připraven na ně udeřit19.04.24 18:54 Írán 1

Měnové kurzy

USD
23,44 Kč
Euro
25,15 Kč
Libra
29,32 Kč
Kanadský dolar
17,16 Kč
Australský dolar
15,27 Kč
Švýcarský frank
25,69 Kč
100 japonských jenů
15,06 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,82 Kč
100 maď. forintů
6,40 Kč
Ukrajinská hřivna
0,59 Kč
100 rublů
25,40 Kč
1 unce (31,1g) zlata
54 683,67 Kč
1 unce stříbra
641,76 Kč
Bitcoin
1 516 112,38 Kč

Poslední aktualizace: 25.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 10 294