Posun v paradigmatu! Evropští sociální demokraté opouští hromadně imigraci

Steve Turley

4.8.2018 Komentáře Témata: Invaze kobylek do Evropy 1307 slov

V posledních několika týdnech jsme uveřejnili videa z Dánska a Švédska, která jsme považovali za indikátory velkého posunu v paradigmatu probíhajícího v celé Evropě. Nyní dochází k posunu v politickém paradigmatu, když kdysi okrajová či periferní politika či kroky stran se posunují z okraje do oficiálního proudu, a nyní se stává konsensuálním míněním mezi obyvateli.

[...]

V minulých příspěvcích jsme tvrdili, že co se týká bezpečnosti hranic, Dánsko a Švédsko téměř jednohlasně odmítly globalistickou vizi Evropské unie a jejích otevřených hranic. V Dánsku prakticky všechny politické strany, jak tradiční levice tak pravice, nyní soutěží o to, kdo bude více svým voličům demonstrovat, že je ohledně bezpečnosti hranic konzervativnější, než kdokoliv jiný. Jinými slovy, v Dánsku bezpečnost hranic a imigrace již nejsou otázkou levice nebo pravice; nyní se to oficiálně a formálně stalo součástí politiky. Každá strana prohlašuje, že je nezbytné zajistit bezpečnost hranic, a nyní jde jen o to, kdo to učiní efektivněji a konzistentně. Podobný vývoj vidíme ve Švédsku, kde různé politické strany začínají mluvit stále více jako tak zvaná „krajní pravice“. Švédští sociální demokraté nyní v průzkumech posilují; zdá se, že švédští demokraté jsou zdaleka nejoblíbenější stranou ve Švédsku, před volbami, které se mají konat 9. září.

Fascinujícím zde je, že centristická levice v Dánsku a Švédsku a jejich odmítání otevřených hranic se stále více stává vzorem pro sociální demokraty v celé Evropě; jinými slovy, sociální demokraté v celé Evropě si toho všímají a začínají zvažovat nasazení stejné strategie. Co se týká imigrace, přiznávají vítězství tak zvané krajní pravice a jsou připraveni. Centristicko-levicové strany v různých evropských zemích jsou připraveny odhodit celou svoji oddanost otevřeným hranicím a ničím neomezované imigraci a místo toho přijmout jako svoji oficiální platformu bezpečnost hranic a její vynucování.

Minulý měsíc, v červnu, se několik sociál-demokratických vůdců v Evropě sešlo v Amsterdamu, pod vedením Mette Frederiksena, prezidenta sociálních demokratů Dánska; zúčastnili se vůdci z Holandska, Rakouska, Belgie a Itálie. A jediným účelem tohoto setkání bylo dohodnout principy obnovené imigrační politiky, které by byly vzorem pro sociální demokraty v celé Evropě. A jakkoliv se to může zdát být udivující, jako součást těchto principů středo-levicoví sociální demokraté souhlasili, že žadatelé o azyl a uprchlíci již nemohou být nadále přijímáni evropskými zeměmi automaticky a že musí zažádat o vstup ve střediscích a táborech mimo Evropu, což je samozřejmě dohoda, která byla nedávno dojednána na Evropském summitu minulý týden. Tam sociální demokraté promluvili. Byli to lidé typu Tony Blaira a spojenci Angely Merkelové, kteří prosazovali globalistickou Evropu bez hranic. Nyní dokonce i oni mluví jako Viktor Orbán z Maďarska nebo Sebastian Kurz z Rakouska, či Matteo Salvini z Itálie. Nyní sociální demokraté chtějí bezpečnost hranic a její vynucování, což je samozřejmě přesný opak toho, co chtějí američtí demokraté, kteří zdvojnásobili úsilí otevřít hranice a povolit masovou imigraci. A stále si myslí, že CNN a New York Times je v nadcházejících volbách zachrání. No, pokud je Evropa nějakým vodítkem, pak myslím, že se velmi mýlí.

Evropští sociální demokraté zúčastnivší se setkání všichni uznali, že centristická levice v Evropě kolabuje, a můžeme na tento seznam dodat i Demokraty v Americe. A tito účastníci, spolu se svými dánskými a švédskými protějšky, uznávají, že klíčovou záležitostí při implozi centristické levice je její postoj k otevřeným hranicím a neomezené imigraci. Samozřejmě, že z různých důvodů, kterými jsme se na této stránce zabývali, dochází k závěru, jakkoliv to pro ně může být bolestivé, že tyto dny jsou pryč. Pokud chtějí politicky přežít, budou muset opustit své náboženství otevřených hranic a multikulturalismu, což pro ně učiní velmi obtížným pokračovat v prezentování se coby zástupci politické levice.

Nyní se centristická levice musí smířit nejen se svojí neoblibou u stále více evropských voličů; začínají také chápat fakt, že jejich náboženství otevřených hranic odhalilo fundamentální rozpory v jejich vlastní politické platformě, co se týká jejich závazků ohledně sociálního státu. A myslím, že je pro nás velmi důležité to pochopit, protože tento fundamentální rozpor se stává stále více zjevným i pro voliče. Stále více lidí chápe, že mezi stoupenci masové imigrace na jedné straně a přežitím a integritou sociálního státu na straně druhé existuje fundamentální rozpor. Politická levice prostě nemůže zároveň tvrdit, že je ochránkyní sociálního státu na jedné straně a stoupenkyní ničím neomezované imigrace na straně druhé. Je to tak?

Zdá se, že selský rozum nás nechrání před potřebou provedení vědeckých studií, které již byly provedeny dánským ministerstvem financí, a tyto studie došly k závěru, že imigrace z třetího světa stála dánské daňové poplatníky desítky miliard euro ročně, což samozřejmě znamená, že tyto miliardy nemohly být vynaloženy na sociální politiku a veřejné služby pro dánské občany. No, co vy víte?

Takže opravdu neexistuje obojaká cesta; pokud bude centristická levice pokračovat ve snaze zachovat sociální stát a jeho integritu v Evropě, bude muset podporovat a prosazovat radikálně restriktivní imigrační politiku, což je rovněž známo jako jakási forma sociálního šovinismu; sociální stát je pouze pro občany země, a nemůže krmit každého, kdo náhodou překročí její hranice. A v rámci překvapivého tahu, který myslím signalizuje to, čeho budeme v budoucnosti svědky stále více, dánští a švédští sociální demokraté tento postoj plně adoptují; začínají mluvit o podpoře sociálního státu a silném potlačování imigrace. Přijímají stejný sociální šovinismus, který byl charakteristický pro tak zvanou krajní pravici po desetiletí.

Takže fakt, že celá záležitost s imigrací odhalila fundamentální rozpory v rámci jejich vlastní politické platformy, je prvním důvodem, proč Evropa zažívá obrovský posun u politického paradigmatu u sociálně-demokratických stran.

Ale nyní buďme upřímní: druhým důvodem změny je samozřejmě vlastní politické přežití. Mluvili jsme o tom dříve; tvrdili jsme, že jiná možnost není: sociální demokraté budou muset přijmout to, co bylo kdysi považované za imigrační politiku krajní pravice, chtějí-li politicky přežít. Zpráva Institutu Tonyho Blaira o evropském populismu, která vyšla koncem roku 2017, zdokumentovala výsledky z 946 evropských obvodů, kde se vloni konaly volby, kde v 94% z těchto 946 obvodů centristicko-levicová koalice prohrála; ztratila 94% ze všech 946 obvodů! New York Times připustily, že středo-levým stranám v Evropě v podstatě hrozí vyhynutí; v mnoha částech Evropy jsou nejen na ústupu, ale prakticky přestaly existovat. A tak se zdá, minimálně v Evropě, že sociální demokraté začínají kapírovat.

Samozřejmě, že existuje fundamentální problém, kterému všechny tyto centristické levicové strany čelí: v parlamentech se tradičně spřahávali se sociálně-liberálními stranami, kterou se naše Demokratická strana stává; a sociálně-liberální strany jsou absolutně oddány otevřeným hranicím a multikulturalismu. A tak by sociální demokraté mohli klidně získat většinu křesel v parlamentu, a přesto by nebyli schopni vládnout, protože jejich ultra liberální koaliční partner by prosazoval imigrační politiku, proti které sociální demokraté vedli kampaň. Teprve čas ukáže, co s tím ostatní země udělají, a v předešlém videu jsme informovali, že sociální demokraté v Dánsku již slíbili, že neutvoří koalici s žádnou další levicovou stranou; oficiálně se spojují, co se týká bezpečnosti hranic Dánska a velmi, velmi přísné imigrační politiky, s nacionalistickou pravicí.

Tím vším chci říct, že co se týká celé té záležitosti otevřených hranic a masové imigrace, Evropa skutečně prochází velkým posunem u paradigmatu. Dokonce i tradičně levicoví sociální demokraté upouští od své podpory otevřených hranic a přijímají imigrační politiku, kterou ještě před pár lety démonizovali jako fašistickou a pravičáckou. Když si zkombinujete tento politický posun s ústupky učiněnými minulý týden na Evropském summitu, s vypuštěním jakýchkoliv zmínek o přistěhovaleckých kvótách, a zřizováním uprchlických táborů mimo Evropu, tak se zcela jistě nezdá, že evropská nacionalistická pravice nyní vyhrává. Evropská nacionalistická pravice již zvítězila.

Paradigm Shift! Europe’s Social Democrats Abandoning Immigration in Mass!!! vyšel 2. srpna 2018 na katehon.com. Překlad v ceně 586 Kč Zvědavec.

Známka 1.3 (hodnotilo 69)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

35

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 73 čtenářů částkou 12 198 korun, což je 35 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Účast Ruska na ceremoniálu osvobození koncentračních táborů považována za "nežádoucí".19.04.24 19:08 Německo 0

ICC zvažuje vydání zatykačů pro válečné zločiny na Netanjahua19.04.24 19:00 Neurčeno 0

Írán odhalil polohu všech izraelských jaderných zařízení a je připraven na ně udeřit19.04.24 18:54 Írán 1

Dluh České republiky rekordně narůstá 19.04.24 18:05 Česká republika 0

Apollo 11 – Přistáli Američané na Měsíci?18.04.24 19:58 USA 7

Nové informace o kauze „Ostatkový kříž“18.04.24 18:48 Česká republika 0

Třetina Ukrajinců živoří 18.04.24 10:57 Česká republika 6

Rakušan neříkal pravdu17.04.24 16:43 Česká republika 3

Lidé nebděli, lidé mlčeli, aneb “jak pr.s..t naši vlast“16.04.24 19:44 Česká republika 1

Už i Německu kolabuje rozvodná síť16.04.24 17:39 Německo 2

Kávička s Bidenem nás vyjde pěkně draho16.04.24 15:24 Česká republika 4

Takže je to PRAVDA! FBI konečně vyšetřuje útok na Baltimore Bridge jako kybernetický16.04.24 12:31 USA 2

Euro 7: Rada EU přijala nová pravidla pro emisní limity osobních a nákladních automobilů a dodávek15.04.24 19:02 Evropská unie 3

"Nikdy jsem neslyšela žádné odsouzení ukrajinských úderů proti Rusku": Marie Zacharová se vyjádřila k výzvě Izraele, aby odsoudil íránské údery.15.04.24 18:51 Rusko 1

Neuroložka, která nemlčí. Končí u ní lidé s následky. Stát je ignoruje.15.04.24 06:59 Česká republika 0

Rozpočet USA - 2024: kolaps a následky15.04.24 06:48 USA 0

Írán zaútočil na Izrael14.04.24 05:58 Írán 3

Ceny elektřiny pro obyvatele, včetně daní, přepočteno dle kupní síly13.04.24 10:40 Neurčeno 1

Spoluzakladatel Greenpeace otevřeně: „změna klimatu“ je podvod!12.04.24 21:32 Neurčeno 0

Pandemická „ďábelská“ smlouva, Green Deal v Německu a Gender agenda – Velký rozhovor o aktuálních informacích se Zdeňkem Chytrou.12.04.24 20:12 Evropská unie 1

Měnové kurzy

USD
23,71 Kč
Euro
25,26 Kč
Libra
29,33 Kč
Kanadský dolar
17,24 Kč
Australský dolar
15,22 Kč
Švýcarský frank
26,06 Kč
100 japonských jenů
15,34 Kč
Čínský juan
3,28 Kč
Polský zloty
5,86 Kč
100 maď. forintů
6,41 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,25 Kč
1 unce (31,1g) zlata
56 853,68 Kč
1 unce stříbra
682,25 Kč
Bitcoin
1 522 506,33 Kč

Poslední aktualizace: 19.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 9 893