Trumpova armáda shazuje každých 12 minut bombu a nikdo o tom nemluví

Lee Camp

3.7.2018 Komentáře Témata: Současné události, USA, Vojenství 1455 slov

Žijeme ve státě, který neustále válčí, ale my to vůbec nepociťujeme. Zatímco si dáváme zmrzlinu v té moderní cukrárně, kde nám k tomu ještě navrch přidají roztomilé lístečky máty, někdo je bombardován naším jménem. Zatímco se dohadujeme se 17letým prodavačem v kině, že nám dal malý popcorn místo velkého, někdo je vyhlazován naším jménem. Zatímco spíme, jíme, milujeme se a přivíráme oči před slunečními paprsky, něčí dům, rodina, život a tělo je rozmetáno na tisíc kousků naším jménem.

Každých 12 minut.

Armáda Spojených států shazuje výbušné bomby takovou silou, kterou lze těžko pochopit, každých 12 minut. A je to velmi zvláštní, protože technicky jsme ve válce - nechte mě přemýšlet - s žádnými zeměmi. Takže to znamená, že by neměly být shazovány žádné bomby, je to tak?

Sakra ne! Děláte tu běžnou chybu, že zaměňujete náš svět za nějaký racionální svět, v němž je americký vojensko-průmyslový komplex pod kontrolou, hudební průmysl je založen na zásluhách a talentu, kostky Lega mají jemně zaoblené hrany (takže když na ně stoupnete bosou nohou, nebudete mít pocit, že vám kulka projela přímo do svěrače), a lidé se zabývají klimatickými změnami jako dospělí lidé, neschovávají hlavu do písku a nesnaží se přesvědčit sami sebe, že písek kolem jejich hlavy není zatím ještě tak moc rozpálený.

Máte na mysli racionální svět. V něm ale nežijeme.

Místo toho žijeme ve světě, v němž je Pentagon zcela mimo kontrolu. Před pár týdny jsem psal o 21 bilionech dolarů(to není překlep), které se v Pentagonu ztratily. Armáda prezidenta George W. Bushe shodila 70 000 bomb v pěti zemích, ale z tohoto nehorázného počtu jen 57 bomb skutečně znepokojilo mezinárodní společenství.

Protože těch 57 bomb bylo shozeno na Pákistán, Somálsko a Jemen - země, s nimiž USA nebyly ve válce, ani s nimi neměly žádné přetrvávající konflikty. A svět byl poněkud šokován. Probíhalo hodně diskusí, které vypadaly asi takhle: „Počkej, copak my bombardujeme země, s kterými nejsme ve válečném stavu? Je možné, že jsme se dostali na šikmou plochu, a že bombardujeme celou tu zatracenou dobu? (Trapná pauza.)... Ale né. Ať už po Bushovi nastoupí jakýkoliv prezident, bude to normální dospělý člověk (alespoň s trochu funkčním mozkovým kmenem), který zastaví toto šílenství.“

Byli jsme tehdy tak roztomilí a naivní, asi tak jako koťátko, které se právě probudilo.

Úřad pro investigativní žurnalistiku uvedl, že v době prezidentování Baracka Obamy došlo k „563 útokům, většinou provedených dronem, na Pákistán, Somálsko a Jemen...“

Nejde jen o ten prostý fakt, že bombardování mimo válečnou zónu je nehorázné porušení mezinárodního práva a celosvětových norem. Je to také morálně zavrženíhodné zacílení na lidi kvůli pre-kriminalitě (tj. akademický termín, popisující a kritizující tendenci v rámci kriminální spravedlnosti zaměřovat se na zločiny, které dosud nebyly spáchány, pozn. překl.), což je přesně to, co děláme, a před čím nás varoval film s Tomem Cruisem „Minority report“. (Lidstvo dělá chybu, že si nebere příklad z dystopických sci-fi románů a filmů. Kdybychom naslouchali „1984“, nikdy bychom nedovolili, aby vznikla Národní bezpečnostní agentura. Kdybychom naslouchali „Terminátorovi“, nikdy bychom nedovolili, aby existovali dronové války. A kdybychom naslouchali filmu „Matrix“, nikdy bychom nedovolili, aby se drtivá většina lidí ztratila ve virtuální realitě tohoto nevídaného a duchaprázdného nesmyslu, zatímco v oceánech jsou bažiny plastového odpadu. ... Ale však víte, kdo si toho všímá?)

Když byl Obama prezidentem, bylo zde v podstatě mediální embargo. Na prstech jedné ruky jste mohli spočítat, kolik mainstreamových médií zveřejňovalo zprávy o tom, že Pentagon řídí vojenské akce, kdy denně docházelo k bombardování. A i když se o tom média opravdu zmínila, pod povrchem zpráv jste cítili něco jako: „Jo, ale podívejte se, jak zdvořilý a příjemný Obama je, když souhlasí s tímto nekonečným ničením. Stejně jako Steve McQueen při vražedné letecké akci.“

Zbavme se nyní na chvíli myšlenky, že naše „moderní zbraně“ zabíjejí jen špatné lidi. Jak uvedl David DeGraw: „Podle dokumentů CIA lidé na ‘seznamu osob, které mají být zabity‘ prostřednictvím dronu, představovali pouze 2% úmrtí, způsobených dronovými útoky.

Dvě procenta. Skutečně Pentagon? Skutečně dvě?

Ale těch 70 000 bomb, které byly shozeny za vlády Bushe - to byla jen dětská hra. Znovu citujme DeGrawa: „[Obama] shodil 100 000 bomb v sedmi zemích. Překonal Bushe o 30 000 bomb a 2 země.“

Musíte uznat, že to je skutečně strašlivé. Tím se dostává Obama do té nejužší elitní skupiny vítězů Nobelovy ceny za mír, kteří zabili tolik nevinných civilistů. Sraz po letech by se týkal zejména jeho a Henryho Kissingera, kdy by měli na sobě připnutou ručně psanou jmenovku a dávali by si vejce po ďábelsku.

Nyní však víme, že administrativa Donalda Trumpa zahanbila všechny předchozí prezidenty. Čísla Pentagonu ukazují, že během osmi let prezidentování George W. Bushe bylo průměrně shozeno 24 bomb denně, což je 8 750 za rok. Za Obamovy vlády jeho armáda shodila 34 bomb denně, což je 12 500 ročně. A během prvního roku prezidentování Trumpa bylo shozeno v průměru 121 bomb za den, což je 44 096 za rok.

Trumpova armáda shodila během prvního roku jeho působení v prezidentském úřadě 44 000 bomb.

Trump v podstatě sundal Pentagonu rukavice, odejmul vodítko již tak fanatickému psovi. Takže v konečném důsledku se armáda chová jako Lil Wayne, kterého si podá Conor McGregor. Chvilku se nedíváte, a když se kouknete zpátky na televizi, divíte se: „Co jsi to ksakru udělal? Nedíval jsem se jen vteřinku!“

Za prezidentování Trumpa je každou hodinu shozeno pět bomb - každou hodinu denně. Takže v průměru je to jedna bomba každých 12 minut.

Co je šílenější? Neskutečný počet úmrtí a strašlivá zkáza, kterou vytváříme po celém světě, nebo skutečnost, že se tím vaše mainstreamová korporátní média NIKDY nezabývají? Média hovoří o Trumpových nedostatcích. Tvrdí, že je rasista, že má hlavu jako cibuli, že je to sebestředný idiot (což je naprosto přesné) - ale už nekritizují neustálé masakry „Amityville“ (v americkém městě Amityville došlo v roce 1974 k masakru, kdy dvaatřicetiletý muž ve vzteku zastřelil všech šest členů své rodiny, pozn. překl.), kterých se armáda USA dopouští tím, že každých dvanáct minut shodí bombu, přičemž většina z nich zabije 98% civilistů, kteří nejsou cílem útoků.

Když máte ministerstvo války s naprosto nezodpovědným rozpočtem - jak jsme viděli s 21 biliony dolarů - a máte prezidenta, který nemá zájem dohlížet na to, jak velký počet úmrtí má ministerstvo války na svědomí, no tak skončíte s tím, že shazujete tolik bomb, že dokonce Pentagon oznámil, že jim docházejí bomby.

Ó Bože. Až nám dojdou bomby, jak potom zabráníme tomu, aby všichni ti nevinní civilisté... farmařili? Pomyslete na to, kolik koz se bude moci pást.

A pokud jde o 21 bilionů dolarů, zdá se, že za to nikdo „nenese odpovědnost“.

Novinář Witney Webb v únoru napsal: „Je šokující, že přes 80% lidí, kteří byli zabiti, nebylo dosud nikdy identifikováno, a samotné dokumenty CIA dokazují, že vůbec nemají ponětí o tom, koho zabíjejí. Vyhýbají se oznamování civilních úmrtí jednoduchým způsobem - pouze oznámí, že v zóně úderu byly nepřátelští bojovníci.

To je pravda. Zabíjíme pouze nepřátelské bojovníky. Ale jak víme, že to jsou nepřátelští bojovníci? Protože byli v naší zóně úderu. A jak jsme věděli, že to je zóna úderu? Protože tam byli nepřátelští bojovníci. Ale jak jsme zjistili, že to jsou nepřátelští bojovníci? Protože byli v zóně úderu... Chcete, abych pokračoval, nebo vám to došlo? Mám na to celý den...

Nejde vůbec o Trumpa, i když je maniak. Nejde o Obamu, i když je to válečný zločinec. Nejde o Bushe, přestože má inteligenci vařené kapusty. (Už osm let jsem neřekl žádný vtip o Bushovi, tenhle byl docela dobrý. Možná se vrátím do starých kolejí.)

Jde o nekontrolovatelný a neovladatelný vojensko-průmyslový komplex, kterému naše vládnoucí elita s radostí dala volnost. Téměř nikdo v Kongresu nebo předsednictvu se nepokouší omezit našich 121 bomb denně. Téměř nikdo v mainstreamových médiích se nesnaží vést lidi k tomu, aby o to projevili zájem.

Nedávno získal určitou pozornost hashtag #21Trillion (21 bilionů) o nevyjasněné ztrátě peněz Pentagonu. Začněme další: #121BombsADay (121 bomb denně).

Jedna bomba každých 12 minut.

Víte, kam dopadnou? Koho zabíjejí? Proč? Sto dvacet jedna bomb denně rozděluje životy rodin z celého světa - naším jménem, a mým jménem, a jménem mladíka, který nandává popcorn v kině do špatného kelímku.

Jsme ničemný stát se zlotřilou armádou a vládnoucí elitou, která se nikomu nezodpovídá. Vláda i armáda, které podporujeme už jen tím, že jsme součástí této společnosti, vraždí civilisty každých 12 minut - a reakcí je pouhopouhé strašidelné ticho. Je to pod úroveň nás jako lidu i jako druhu, že k tomuto tématu mlčíme. Je to zločin proti lidskosti.

Trump’s Military Drops a Bomb Every 12 Minutes, and No One Is Talking About It vyšel 19. června 2018 na truhdig.com. Překlad v ceně 525 Kč Zvědavec.

Známka 1.2 (hodnotilo 101)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

42

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 87 čtenářů částkou 14 686 korun, což je 42 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Mrazy ve velkém poškodily úrodu ovoce24.04.24 21:16 Česká republika 4

Česká republika směřuje do války24.04.24 20:47 Česká republika 0

Dalších několik čínských bank přestalo přijímat platby z Ruska24.04.24 20:41 Čína 0

Více než 100 000 ukrajinských vojáků již dezertovalo24.04.24 19:39 Ukrajina 0

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet.24.04.24 06:56 Česká republika 3

Po dezinformátorovi Zítkovi pátrá policie23.04.24 19:31 Česká republika 0

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil Sunak23.04.24 19:23 Británie 0

Polský prezident Andrzej Duda je pro umístění jaderných zbraní NATO v Polsku. 23.04.24 19:10 Polsko 0

Totalitní opatření za covidu byla záměrně cílená proti lidem. Věděli přesně, co dělají!23.04.24 19:02 Evropská unie 2

Velká policejní akce měření rychlosti - šikana nebo prevence?22.04.24 21:13 Česká republika 1

České zbrojovky jedou na plné obrátky 22.04.24 20:55 Česká republika 2

V Gaze byl objeven masový hrob s těly bez hlavy a kůže a odstraněných orgánů.21.04.24 19:56 Palestina 0

Špatné zprávy přináší Ladislav Vrábel (neověřeno)21.04.24 19:20 Česká republika 6

Evropa začala nakupovat více ruského plynu21.04.24 18:44 Evropská unie 0

Fentanyl se začíná rozmáhat i u nás. Drogu horší než heroin lze sehnat na inzerát.20.04.24 06:03 Česká republika 1

Účast Ruska na ceremoniálu osvobození koncentračních táborů považována za "nežádoucí".19.04.24 19:08 Německo 1

ICC zvažuje vydání zatykačů pro válečné zločiny na Netanjahua19.04.24 19:00 Neurčeno 0

Írán odhalil polohu všech izraelských jaderných zařízení a je připraven na ně udeřit19.04.24 18:54 Írán 1

Dluh České republiky rekordně narůstá 19.04.24 18:05 Česká republika 0

Apollo 11 – Přistáli Američané na Měsíci?18.04.24 19:58 USA 11

Měnové kurzy

USD
23,60 Kč
Euro
25,24 Kč
Libra
29,39 Kč
Kanadský dolar
17,22 Kč
Australský dolar
15,33 Kč
Švýcarský frank
25,80 Kč
100 japonských jenů
15,20 Kč
Čínský juan
3,26 Kč
Polský zloty
5,83 Kč
100 maď. forintů
6,41 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,33 Kč
1 unce (31,1g) zlata
54 764,37 Kč
1 unce stříbra
642,69 Kč
Bitcoin
1 512 547,00 Kč

Poslední aktualizace: 24.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 6 971