Denní dávka propagandy aneb o čem vlastně je mainstreamové „zpravodajství“

Václav Jan

4.6.2018 Komentáře Témata: Média, manipulace, lží 2925 slov

Sleduji vývoj mainstreamové pop-propagandy po několik let a jednoho rána jsem se rozhodl udělat výčet ideologicky-aktivistických příspěvků, přítomných na jediném prosystémovém webu, v jediné hodině. Není to žádná výjimka, pouze náhodný příklad, jak to funguje ve větší či menší míře, nápadnější či méně nápadné formě non-stop, jak se může každý přesvědčit. A bývá i hůř, než bylo onoho slunečného úterý na konci května.

Zvolil jsem pro příklad nejčtenější zpravodajský portál iDNES, ale plus minus stejné je to na dalších velkých webech typu IHNed, Lidovky, Aktuálně, Novinky atd. Navštěvují je miliony čtenářů, jejichž myšlení a životní postoje jsou tím nezanedbatelně a často podprahově ovlivňovány.

Co to vlastně čteme, jaké informace se lidem dostávají do hlav, když se domnívají, že sledují zpravodajství, které se nerozpakuje nazývat se seriózním, či dokonce nezávislým?

V článcích, jejichž titulky zdobí úvodní stránku portálu iDNES dne 29. května 2018 v 11:00 hodin, je vlastně (skoro) všechno, čím liberálové vymývají lidem mozky. Chybí snad jedině holokaust. Příspěvky, které uvádím, jsou vzaty čistě jen z hlavní stránky, jak vypadala v uvedený čas. Stojí ale za pozornost, že stejná témata se točí den co den, týden co týden, stále dokola, do úmoru, jen dá asi práci vymýšlet stále nové formy, příběhy a důvody, jimiž mají být progresivní poselství stále ozvláštňována a prodávána v atraktivním, novém obalu. Ale jejich vyznění je – a musí být – důsledně stále totéž.

Za clonou nevinného bezobsažného zpravodajství o dopravě, módě, počasí, zahrádkaření, celebritách, hokeji atd., pod blikajícím neonem nějaké té malé politické kauzičky, se tyto servery zabývají svou stěžejní činností – prodejem neomarxistických životních postojů a přípravou lidí k odevzdanému přijetí budoucnosti jedné Evropy, jedné vlády, jednoho lidstva, jedné rasy, ale libovolného počtu pohlaví a jejich kombinací při vytváření tzv. rodin.

Finta spočívá v předstírání, že jde o informování lidí - zveřejňováním neškodných politických příspěvků, přebíráním zpráv z kontrolovaných světových agentur, a zabavováním čtenáře oddechovými tématy. Aby se neřeklo, občas se nabídne nějaké to investigativní odhalení, kontroverzní téma nebo dokonce názor jakoby z druhé strany. Na tyto v zásadě neškodné výjimky se pak může takový iDNES a jemu podobní odvolat, když někdo poukáže na jejich očividné prosazování jednoho světonázoru a jedné pravdy, a ukázat kritikům: hleďte, jak jsme objektivní, vyvážení a nezaujatí!

Skutečné jádro práce těchto webů spočívá v posunování Overtonových oken v proimigrační, genderové, antirasistické, sionistické či eurounijní agendě, v normalizaci dříve nepředstavitelných modelů vztahů a chování, v propagaci neomarxistických, liberalistických a proamerických postojů. Spočívá v estetizaci zvrhlostí, vedoucích lidi stále hlouběji do bahna amorality. Tím se tato média vědomě a aktivně podílejí na transformaci člověka z člena národně, kulturně, nábožensky, civilizačně ukotveného souručenství v pouhé číslo v zástupu šedé masy, živořícího v bezduchém světě bez obecně respektovaných zásad a hodnot. Z lidí se má stát lidstvo, které bude snadnou kořistí těch, kteří jsou už ve světě bezzásadovosti a amorality dávno jako doma.

Pojďme se na tedy několika příkladech podívat na ten hnis, co se pravidelně řine ze stránek iDNES. Tučně je vždy uveden titulek, tučně kurzívou případný úryvek z článku, zbytek jsou pak moje komentáře:

iDNES, 29. května 2018:

Co čeká pacienty při změně pohlaví, odpoví v Rozstřelu plastický chirurg

Narodili se fyzicky jako muži či ženy, ale přesto obvykle už od dětství cítí, že je to jinak. Řeč je o transsexuálech. Proč tito lidé potřebují změnu pohlaví? A co je při ní čeká? Na tyto a další otázky bude v úterý od 12:30 odpovídat plastický chirurg Lukáš Frajer.

Udělat z lidí tvory bez identity, národní, etnické, dokonce i pohlavní, podporovat a normalizovat všechno, co směřuje k nejistotě a relativizaci základního duchovního i biologického ukotvení člověka, a udělat z něho ovladatelné zvířátko, pod heslem respektu k jeho svobodné volbě a ve jménu odstraňování předsudků, patří mezi stěžejní části neomarxistické agendy. Neustále toto téma posouvat do popředí, prodávat ho a dělat z něho standard, nad nímž se už nikdo nepozastaví, lze nejrůznějšími cestami a formami, a taky se tak dnes a denně děje.

Migrant z Mali zachránil v Paříži dítě visící z balkonu

Zatímco denní dávky násilí, vraždy, sociální problémy, veškerá rizika imigrace i jednotlivé otřesné případy, jsou médii hlavního proudu ignorovány, banalizovány a upozaďovány, tento případ byl oslavován na titulních stránkách velkých novin a portálů, imigrant byl přijat prezidentem Macronem a byla zorganizována a mohutně mediálně podporována petice, aby mu byl udělen ve Francii azyl. Existují směrnice, jimiž se novináři dobrovolně podvolují, jak psát o imigraci pozitivně, aby nebyly podporovány nacionalistické a xenofobní nálady. Jsou tabuizovány statistiky kriminality, aby se zatajila otřesná čísla o zločinnosti neevropanů. Ale jeden takový akrobatický kousek stačí, abychom tu měli hrdinu ze žurnálu, kterého je nutno zpravodajsky beze zbytku vytěžit. Bože, vždycky žasnu, jak strašně je tady chtějí mít!

Hledám utopii. A tou je pro mne EU, říká francouzský revolucionář

Byl hlavní tváří francouzské studentské revolty na jaře roku 1968. „To už je však dávná minulost,“ říká německo-francouzský politik a dlouholetý poslanec Evropského parlamentu Daniel Cohn-Bendit v rozhovoru pro MF DNES.

Tak v tomhle článku je snad úplně všechno. Marxista, světoobčan, Žid, který se dlouho rozhodoval, zda bude raději Francouzem nebo Němcem, který nakonec přijal německé občanství, protože se mu nechtělo na vojnu, ale studoval v Paříži a patřil k vůdcům studentských bojůvek pod přezdívkou Rudý Danny, člen strany Zelených, pedofilní aktivista, zde popisuje zářné zítřky sjednocené Evropy a varuje před hádejte čím? Ano, nacionalismem, chybějící solidaritou, rasismem a antisemitismem. Kolovrátek. Neuvěřitelná je návodnost otázek reportérky, přímo vidíte, jak nadšeně kýve hlavou před argumentací velkého Dannyho. Cohn-Bendit otevřeně a s neskrývaným zadostiučiněním popisuje blížící se smrt evropských národů, aniž by redaktorka nad touto spikleneckou teorií projevila nejmenší překvapení nebo dokonce znepokojení, naopak společně se utvrzují v tom, že jediným naším problémem je přesvědčit o nutnosti této smrti hloupější a zaostalejší Evropany. Redaktorka vyjadřuje obavu o vzestup populistických hnutí, která by zářnou budoucnost EU mohla ohrozit. Rozhovor je zakončen vševypovídající dvojící harmonizujících otázek a odpovědí:

Není to ta hlavní chyba evropských politiků, že přenechali prostor populistům a demagogům na lokální úrovni?

Když se něco povede, místní politici to prezentují jako vlastní úspěch. Pokud je někde problém, je to najednou chyba Evropy.

Tak to by se evropští politici měli víc snažit s tím něco dělat.

Je to tak.

Máme tady rozhovor se sympatickým rebelem a citlivým snílkem, který chce v zájmu lepších zítřků obětovat jen drobnost: národy Evropy, tedy jinými slovy lidi, kteří tuto Evropu stvořili. Je jasné, že vzhledem ke svému původu, zrozen jaksi mimo tyto národy, a dále vzhledem k tradiční židovské obavě z evropského nacionalismu, je jeho postoj očekávatelný. Typická je ovšem také stále podsouvaná myšlenka, že ať se nám zánik Evropy v její tradiční podobě líbí nebo ne, je to neodvratnost, jakýsi přírodní zákon, nebo alespoň nutnost, díky níž můžeme přežít v globálním světě. V tom globálním světě, který lidé jako Cohn aktivně celý život budují, modelují a milují.

Že má Cohn za sebou skandální pedofilní minulost, samozřejmě redaktorka naprosto nezmiňuje. Cohn kdysi, když pracoval v alternativní mateřské školce, prohlásil např. toto: „Když se malé, pětileté děvče začne svlékat, je to fantastické. Je to hra, neuvěřitelně erotická hra.“ Mimochodem fantastické je taky to, že na Wikipedii jsou jeho otevřeně prezentované pedofilní sklony diagnostikovány jako radikálně levicový aktivismus. Tento radikální levicový aktivismus zjevně nepřekáží v tom, aby byl Cohn už čtvrtstoletí celebritou Evropského parlamentu. A propos vsadíme se, jak dlouho bude trvat, než těmhle lidem definitivně narostou křídla a pedofilie bude zlegalizována? Nebo než bude „vědecky prokázáno“, že pedofilie vlastně neexistuje, je to jen sociální konstrukt, což bude ve výsledku totéž? Mimochodem, už jsem četl na některém z těchto bulvárně obskurně propagandistických webů i článek o zoofilovi, článek plný soucitu s tímto laskavým mužem, plný pochybností, zda má někdo právo odsuzovat hodného člověka jen za to, že má rád zvířátka …

MI6 spustila reklamu zaměřenou na ženy, chce rozbít svou bondovskou image

Britská rozvědka MI6 spustila svou první televizní reklamu. Zaměřená je na ženy a jejím cílem je rozbít machistický obrázek této tajné služby, píšou britská média. MI6 v reklamě naznačuje, že stojí o kandidátky s takzvanými měkkými dovednostmi, například emoční inteligencí a kreativitou.

Genderové téma chybět nesmí. Vsadíme se, kdy bude agentem 007 žena? A kdy to bude černoška?

Armáda, síla vůle a Putin. Čím dál víc Rusů věří, že jsou opět velmoc

Rusko si podle respondentů respekt na mezinárodní scéně vysloužilo především díky armádě, silnému duchu národa a „dobrému a silnému prezidentovi“.

Článek si sice nedovolí přímo zpochybnit, že Rusko skutečně je velmoc, protože o tom ani nikdo pochybovat nemůže. Přesto celý vyznívá tak, že Rusové věřící ve velmocenské postavení své země jsou oběti jakési putinovské propagandy a dezinformací, asi jako Američané věřící v placatou Zemi. Všimněme si sofistikované práce s uvozovkami, bez nichž zjevně o Putinovi jako dobrém a silném prezidentovi psát nelze.

„Slušní lidé“ podali trestní oznámení kvůli divadelní hře, na niž vtrhli

Hnutí Slušní lidé podalo trestní oznámení kvůli sobotnímu představení Naše násilí a vaše násilí, ve kterém Ježíš znásilňuje muslimku nebo herečka vytahuje z přirození českou vlajku.

Řeč uvozovek je stěžejní i v tomto článku - slušní lidé v uvozovkách, to mluví samo za sebe. Ostatně výraz slušní lidé je ve sluníčkovém žargonu již nějakou dobu používán výhradně jako výsměch nebo rovnou jako nadávka.

Drobné nejsou třeba. Pouliční umělci v Londýně jako první na světě berou i karty

Pouliční umělci v Londýně už nebudou muset spoléhat na to, že kolemjdoucí mají po kapsách dostatek drobných. Nově budou moci hudebníkům přispět i lidé, kteří u sebe zrovna žádnou hotovost nemají. Místní radnice totiž umělce na ulicích vybaví systémem, díky kterému budou moci jako první na světě přijímat i platby kartou.

Téma konečného stažení peněz a jejich nahrazení virtuálními konty, nutnost platit jen kartou, bude znamenat ještě větší odtržení vlády finanční oligarchie od veškerých zákonitostí reálného života. Jednotlivec bude už zcela ponechán na milost či nemilost systému, který o nich bude vědět už i to, kdy, kde a kolik krejcarů věnoval pouličnímu kejklíři. Odstranění peněz jakožto jeden z hlavních atributů orwellizace společnosti je samozřejmě třeba prodávat hlupákům jako úžasný a obdivuhodný technologický pokrok.

Jsou vdané, mají děti a jdou na interrupci. Proč chtějí tyto ženy potrat?

Máte ji spojenou spíš s nezodpovědným dospíváním a úletem na jednu noc. Jenže interrupci podstoupí každoročně i spousta vdaných žen, které už vlastní děti mají.

Nějaké dilema, jestli je morálně únosné vraždit děti, v tomto článku nehledejte. To je samozřejmě již překonaným tématem, patřícím do temného středověku. Tady už se spekuluje na zcela jiné úrovni. Není třeba říkat, že interrupce je zde brána jako něco zcela normálního, jako nezadatelné právo a osobní rozhodnutí každé ženy, zazní naopak rady, jak se chovat k těm zaostalejším jedincům, kteří by v tom ženu nehodlali podpořit. Je odmítnuto, že by interrupce měla nějaké závažné psychické následky. Dokonce zazní zajímavá informace: „Údaje American Psychological Association naznačují, že mezi psychickým dopadem nechtěného těhotenství a interrupcí není žádný rozdíl.“ Ani radši nechci vědět, jakým měřením výzkumníci k tomuto navýsost vhodnému závěru došli a jak vysoký grant na svůj pokrokový výzkum dostali. A od koho.

A nakonec něco pro muže v sekci Xman (všimněme si, jak konzervativně zatím iDNES rozlišuje lidstvo na muže a ženy, jsem zvědav, kdy někdo poukáže ne genderovou problematičnost rubrik Xman a Ona, případně kdy alespoň přibude rubrika pro osoby s nejasnou pohlavní identitou: zde navrhuji název X-Ona):

Velká touha po větším penisu. Experimentátor vsadil na kmenové buňky

Je posedlý touhou po superzdravém a supervýkonném těle. Podstupuje genové terapie, permanentně měří svoje biologické funkce, vyhodnocuje biometrická data, účastní se riskantních klinických testů. Teď biohacker Ben Greenfiled vyrazil o úroveň výš. Chtěl větší a výkonnější penis, proto si do něj nechal implantovat kmenové buňky.

Muži už sice nejsou ochotni chránit svojí vlast a schopni bránit vlastní ženy, ale asi nutně potřebují mít velké penisy. Asi aby se vyrovnali uprchlíkům?

A na úplný závěr perlička, upoutávka na video o jisté celebritě:

Pro Čechy je typická malost a zbabělost, myslí si Emma Smetana

A jak Smetana vidí typické charakteristiky českého národa? „Docela dobrý smysl pro humor a často taky malost a zbabělost, které mě vytáčejí.“ říká v upoutávce na video plné podobných postřehů tato zpěvačka a moderátorka DVTV.

A potom, věřte nebo ne, dodává: „Přála bych si mír, a aby všichni našli lásku“.

Tady asi není co dodat… něco banálnějšího jste sotva kdy četli, ale ideologicky je to velmi v pořádku.

Mimochodem, vzhledem k hypertrofované politické korektnosti: nevadí, jestliže někdo označí za charakteristiku celého národa malost a zbabělost? A vzhledem k původu paní Smetany nebo jejího muže, nevadilo by, kdyby někdo označil za typickou charakteristiku židovského národa třeba „docela dobrý smysl pro humor a často taky prohnanost a prolhanost, které mě vytáčejí“? To je ovšem čistě akademická otázka, neboť se nedomnívám, že právě zde bychom se mohli dočkat praktického naplnění jinak nábožně vzývaných principů rovnosti.

Každopádně je třeba kvitovat s povděkem, že se nám dostalo od této mudrlantky velmi ceněného nezaujatého pohledu zvenčí. A všimněme si synchronicity tohoto bulvárního článku a rozhovoru s pedofilním europoslancem:

Cohn-Bedit:

Zároveň si však musíme uvědomit, že v době globalizace je sjednocená Evropa jedinou možností, jak přežít. Národní státy v dalších třiceti letech už nebudou na globální scéně znamenat vůbec nic.

Smetana:

V dnešní situaci moc nechápu patriotismus. Já jsem hlavně Evropanka, na to jsem docela hrdá.

Kolik toho jen najdeme v jednu jedinou chvíli na jednom jediném webu. Na jednom z mnoha. Kolik lidí a jejich pečlivé propagandistické práce za tím stojí. Žádný jiný systém v minulosti neměl propagandu tak dokonale a neprůstřelně zorganizovanou.

Jde o výběr témat a způsob, jak jsou prezentována. Jako celek to funguje jako čirá manipulace. Jako Rudé právo v minulém režimu, i když samozřejmě sofistikovaněji a v jiných reáliích, vyžadujících jiný druh lhaní. Samozřejmě, oni to nikdy nepřiznají. Ale ti inteligentnější z nich dobře vědí, oč tu běží, ti nejhorší z nich to přímo vymýšlejí a řídí, a bohužel je dostatek pitomců, kteří to dělají proto, že jim samotným už byly vymyty mozky a oni teď věří tomu, co píší. A zbytek? Ten je za peníze a kariéru, a za pocit býti elitou, ochoten udělat cokoli a raději o tom moc nedumat …

Lži, polopravdy, manipulace, účelové informace z čistě politické sféry jsou už, alespoň pro informovaného člověka, poměrně snadno identifikovatelné a většina myslících lidí v tomto směru nebere mainstream příliš vážně. iDNES a spol. slouží jen jako lepší bulvár. Většinou zdánlivě nepolitické příspěvky, jaké pro příklad uvádím v tomto přehledu, jsou mnohem méně nápadné, přitom však propagandisticky stěžejní, neboť pracují přímo na změně myšlenkových schémat a východisek lidí, na zpřeházení a relativizaci základních hodnotových kategorií. Tato změna, po svém definitivním završení, bude v důsledku znamenat mimo jiné i bezvýhradné přijetí oněch trapných lží otevřené politické propagandy většinou čtenářů, neboť od lidí s rozvrácenou integritou, zapomenutou identitou a vymytými mozky se netřeba obávat hrozby kritického myšlení.

P. S.: Než jsem tenhle článek dopsal, objevil se na webu iDNES, téhož dne večer, další příspěvek, který nemohu nezaznamenat, neboť to bude taková hezká tečka za tím dnešním večerem …

Kauza Ježíš a Slušní lidé: Ježíš znásilňující muslimku provokuje k zamyšlení, míní Halík

Tomáše Halíka mrzí, že některé prosté věřící uvedení postmoderního divadla s jeho drsným výrazivem pobouřilo, ale chápe jejich kritiku. „Někteří tzv. prostí věřící tak jistě činili z dobré vůle, mysleli si, že tím brání údajně napadané křesťanství, na jejich svědomí – jak radil už svatý Pavel – bychom měli mít ohled; ti však opravdu na taková představení nemají chodit a nikdo je ostatně k tomu nenutí,“ píše Halík.

Milý Tomáši, jako prostý věřící se budu modlit za spásu vaší duše.

Poznámka editora

A já jen doplním dva titulky z posledních dnů. Ten první Fotbalový chuligán nebo hvězda Playboye: Kdo jsou členové Slušných lidí? Zjevnou snahou autora článku je pošpinit, poplivat, dehonestovat spolek Slušní lidé, ukázat, kdo ve skutečnosti tvoří jeho členskou základnu. Přesně ve stylu mediální manipulace popsané v článku. Metoda manipulace jde napříč mainstreamem, něco se objeví tam, něco jinde, ale linie pomluv a plivání zůstává zachována. Takže je jedno, co čtete, dávku jedu dostanete tak jako tak.

Druhý titulek Slovák ukopal Filipínce k smrti. Úřady ho vzaly do vazby až na nátlak veřejnosti vévodí úvodníku iDnes z 3.6., tak moc je pro manipulátory důležitá. Článek informuje o rvačce dvou mužů, při které byl jeden natolik vážně zraněn, že svým zraněním podlehl. Jak vysvětluje čtenář v diskuzi za článkem, soud nevzal Slováka do vazby proto, že se nejdřív pracovalo s verzí, že to byl ten Filipínec, kdo obtěžoval ženy. Soud to bral jako rvačku. Navíc není vůbec jisté, že šlo o rasově orientovaný čin, přesto se v článku opakovaně zdůrazňuje, že útočníkem byl Slovák a obětí Filipínec. Dokonce to dali i do titulku.

[...]

Vrcholem manipulace bylo, že se jim podařilo do textu zamíchat i Kotlebovce, takže až si někdo bude přes vyhledávač zadávat Kotlebovci, vypadne i tenhle článek.

Jak to udělali? Tím, že citovali příspěvek nejmenovaného čtenáře v diskuzi za článkem v Pravdě, kde napsal: „Juraj H. způsobil těžká zranění Filipínci Henrymu, který jim následně podlehl. A to vše jen proto, že chtěl obtěžovat děvčata a ten ‚zlý imigrant‘ mu to nedovolil? Kde jsou teď (krajní nacionalisté) Kotlebovci? Anebo když útočí Slovák, tak je to v pořádku?

A to není všechno. Třešničkou na dortu je, že kromě Kotlebovců tam dokázali zmínit i stranu Směr, migraci a protimigrační nálady. Tím blbou rvačku zpolitizovali a dali jí úplně jiný rozměr. Článek tedy vyznívá tak, že zatímco migrant z Filipín se zastává slovenských žen a přitom umírá rukou Slováka, strana Směr a Kotlebovci odmítají přerozdělování migrantů Evropskou unii.

Fuj, fuj a ještě jednou fuj.

Známka 1.2 (hodnotilo 153)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

53

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc březen přispělo 95 čtenářů částkou 18 536 korun, což je 53 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Drony útočí na ruské rafinerie28.03.24 17:22 Rusko 0

Prohlášení Dr. Füllmicha z vězení: „Jejich domeček z karet se hroutí“ (video)27.03.24 19:41 Německo 2

Generál Flynn vznáší otázky ohledně zasažení mostu v Baltimoru (video)27.03.24 18:37 USA 0

Farmáři přitvrdili 27.03.24 12:30 Belgie 1

Nejcennější část korunovačních klenotů v Německu! »Zaprodali naši zemi,« kritizuje Národní proud26.03.24 19:16 Česká republika 4

Cenzurní legislativy DSA a EMFA prošly. Česká vláda v obou případech poslušně souhlasila.26.03.24 19:03 Evropská unie 0

Puškov vyzval k ostražitosti vůči WHO26.03.24 18:46 Rusko 0

STK pro pacienty26.03.24 13:24 Česká republika 0

Nájemní teroristé, kteří zaútočili na Crocus, jednali velmi neprofesionálně.26.03.24 08:15 Rusko 5

Americké zdravotnické úřady v tichosti odebraly Američanům právo na informovaný souhlas, které bylo kodifikováno v Norimberském kodexu26.03.24 08:04 USA 0

Útok spáchali islamisté, prohlásil Putin25.03.24 21:47 Rusko 0

Ruský plyn v ČR - fakta25.03.24 10:06 Česká republika 0

Korčok s příznivci na náměstí, Pellegrini nahrál video24.03.24 21:56 Slovensko 1

Bombardování části Prahy 25. března 1945 24.03.24 19:51 Česká republika 0

Policie bude nabírat do svých řad cizince24.03.24 15:35 Česká republika 4

Naštvaní Češi z Václaváku Fialu „nezaujali“.24.03.24 06:31 Česká republika 1

Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 40 lidí 22.03.24 21:05 Rusko 8

V Anglii zemřelo téměř 7 krát víc očkovaných proti covidu, než neočkovaných. Oficiální data.22.03.24 16:41 Británie 9

Někdo umírá na frontě, ostatní se pakují na válce22.03.24 10:06 Ukrajina 3

K žalobě proti Ursule von der Leyenové se přidaly i tři členské země21.03.24 21:32 Evropská unie 0

Měnové kurzy

USD
23,39 Kč
Euro
25,33 Kč
Libra
29,56 Kč
Kanadský dolar
17,24 Kč
Australský dolar
15,28 Kč
Švýcarský frank
25,85 Kč
100 japonských jenů
15,46 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,87 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,30 Kč
1 unce (31,1g) zlata
51 300,61 Kč
1 unce stříbra
575,87 Kč
Bitcoin
1 606 378,33 Kč

Poslední aktualizace: 27.3.2024 22:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 11 496