Přicházející války ukončí všechny války

Edward Curtin

28.2.2018 Komentáře Témata: Rusko-americký konflikt 1417 slov

„Pudová nenávist, kterou vůči Putinovi pociťují mnozí z těch, kteří o něm nebo o ruské historii mají téměř nulovou představu, se nedá racionálně vysvětlit, ale nijak nepřekvapuje. V představách liberálů působí Trump a Putin jako ujetí dvojníci.“ John Steppling, „Trump, Putin a Nikolas Cruz přišli do baru a….“

Trumpova a Netanjahuova vláda mají problém: jak zahájit masivní blízkovýchodní válku, aniž by pro ni měli zdůvodnění. Určitě usilovně pracují na tom, jak tento problém vyřešit. Pokud nebudou moci nalézt „ospravedlnění“ (což nebudou moci), budou si ospravedlnění muset vymyslet (což si vymyslí). Nebo najdou takové, které už vlastně sami stvořili. Ať už to dopadne jakkoli, můžeme si být jisti, že nebudou sedět se založenýma rukama. Historie učí ty, kteří se chtějí poučit, že pokud agresor v prvním dějství vytasí zbraň, v dalším dějství vystřelí.

Tito zlověstní hráči už nám jasně naznačili, co mají za lubem. Vše nasvědčuje tomu, že bude následovat mohutný izraelsko-americký útok na Libanon a Sýrii a všechna podlézavá média hlavního proudu se na tuto hostinu pečlivě připravují. Rusko a Írán budou hlavním chodem, zatímco Libanon a Sýrie předkrmem. Média jako vždy budou spolupracovat, jakoby nechápaly, oč tu běží. Všichni zasvěcení vědí, oč tu ve skutečnosti běží, ale nevědí přesně kdy. A média jen dychtivě odpočítávají minuty od okamžiku, kdy budou moci nahlásit incident, který přiměje „nevinné“, aby zaútočili na „viníky“.

Každý, kdo není úplně slepý, může v posledních několika týdnech registrovat nárůst protiruské propagandy. Dochází k tomu poté, co se na prach rozpadlo tvrzení o ruské stopě, jak pečlivě zdokumentovali bývalý analytik CIA Raymond McGovern, nebožtík Robert Parry a Paul Craig Roberts. Napříč celým mediálním spektrem počínaje dominantními korporátními médii jako New York Times, CNN, National Public Radio či The Washington Post přes časopisy The Atlantic a Nation a další „levicové“ publikace jako Mother Jones a Who What Why, jsou Rusko a Putin hystericky skloňováni v rámci fanatické kampaně vedené proti Trumpovi, jako kdyby byl Trump drahým přítelem Putina a Ruska a nebyl spojen s Netanjahuovou vládou a jejími blízkovýchodními plány. Jako kdyby Trump vše řídil.
Rusko vidí nadcházející doplňující volby jako šanci vyvolat nové rozpory“ (NY Times, 13. 2. 2018),
Ruský silný muž (Putin) dokázal provést jeden z největších aktů politické sabotáže v moderní historii“ (The Atlantic, leden/únor 2018),
Poslední obvinění Muellera ukazují, že Trump pomohl Putinovi skrýt zločin“ (Mother Jones, 16. 2. 2018),
Ruský vyhlídkový okruh pro realisty“(whowhatwhy.com, 7. 2. 2018)
atd.

Připomíná mi to obrat doprava, který provedli během a po skončení 1. světové války tehdejší „investigativní“ novináři. V obavách ze vzpoury zdola, okouzleni vlastní vizí budoucího světa, opojeni svou vlastní válečnou propagandou a přející si stát stranou zásahu vlády proti tehdejšímu disentu (zákon o špionáži, Palmerovy nájezdy proti tzv. radikálům atd.), mnoho pokrokářů oné doby podlehlo tehdy hurávlastenectví podobnému dnešní protiruské mánii.

Jen ten, kdo zcela postrádá smysl pro humor a je slepý k propagandě, se dnes hlasitě nesměje nesmyslným tvrzením médií o Rusku, byť tento smích provází zlá předtucha, že až na Blízkém východě dojde k výbuchu a až USA a NATO podpoří Kyjev při útoku na Donbas na východě Ukrajiny, svět vstoupí do velmi nebezpečného období. Trump mimo jiné prohlásil: „USA mají velkou sílu i trpělivost, ale pokud budou nuceny bránit sebe nebo naše spojence, nebudeme mít jinou možnost než úplně Severní Koreu zničit.“ Tedy totálně zničit 26 milionů lidí. Jeho násilnický izraelský kamarád Benjamin Netanjahu mezitím na bezpečnostní konferenci v Mnichově tvrdil, že Írán je „největší hrozbou pro celý svět“, srovnával ho s nacistickým Německem a tvrdil, že vyvíjí balistické střely, které mají zasáhnout vnitrozemí Spojených států. „Írán se snaží ovládnout náš region, Blízký východ, snaží se ovládnout svět prostřednictvím agrese a teroru,“ prohlásil. Zároveň přislíbil, že se postaví Íránu a každému, kdo ho podporuje, tedy Libanonu a Sýrii (a Rusku).

Také Putin podobně jako všichni bájní strašáci je dnes zobrazován coby nový Hitler chystající se pokořit svět. Pokud by americká veřejnost nebyla dostatečně „sofistikovaná“ a neuměla prohlédnout lži, zamyslet se a pak se nad věcí pousmát, mohly by nás čekat plakáty podobné těm z první světové války, tentokráte plakáty s ruskými vojáky (podobnými Hunům), s ostrými lesknoucími zuby podobající se silným a příšerným gorilám, jak se chystají zabíjet a znásilňovat. Když vloni prokázal Oliver Stone světu velkou službu tím, že natočil svůj čtyřdílný rozhovor s Putinem, přirozeně se mu dostalo nakládačky. Podobně tomu bylo s jeho filmem JFK, jediným filmem v historii, který byl recenzován a rozcupován listem Washington Post už rok před tím, než byl dokončen, a to na základě ukradeného scénáře. Washington Post: předmětem posledního filmu – bláboly. The Post: falešné zobrazení spasitele národa připomínající zveřejnění tzv. Pentagon Papers o vietnamské válce (což je jiný příběh). Ukazuje se, že Washington Post je skutečně nejmilejším přítelem CIA.

Ve svých rozhovorech s Putinem umožnil Oliver Stone, muž pravdy a cti, aby si diváci mohli udělat alespoň letmou představu o skutečném Vladimíru Putinovi. Přirozeně, Putin je především politikem a vůdcem velkého a mocného národa a jeho slova by měl člověk přijímat s určitou skepsí. Ovšem po shlédnutí čtyřhodinového rozhovoru Stonea s Putinem, i když málokdo asi vydržel celé čtyři hodiny, odchází člověk s pocitem, že je Putin rozumný muž. A když odložíme stranou dojmy, Putin získává body, které by si měl jednoznačně uvědomit každý, kdo respektuje fakta. Zaprvé: USA potřebují vnějšího nepřítele („vím to, cítím to…“). Zadruhé: USA zosnovaly státní převrat na Ukrajině při ruských hranicích. Zatřetí: Spojené státy obklíčily Rusko vojenskými silami a základnami USA a NATO s antibalistickými raketami, které mohou být, jak Putin po právu řekl Stoneovi, v několika hodinách přeměněny na standardní ofenzivní jaderné rakety cílící na Rusko. To je věcné a pravdivé tvrzení, které by mělo každého férového člověka přimět k závažnému zamyšlení. Kdyby Rusko mělo rakety, které by Spojené státy obkličovaly z Kuby, Mexika a Kanady, považovali by to Američané za přijatelné? Co by asi říkaly CNN a The New York Times? A přitom právě tato média záměrně popírají legitimitu ruských stanovisek, uchylují se k nálepkování a nelogické rétorice. Rusko je obklopeno silami a raketami USA a NATO a přesto je označováno za agresora. Stejně tak i Irán, který také čelí obklíčení. Tato média se totiž zabývají propagandou. Stejně jako v minulost i teď propagují válku. Volají po válce s Ruskem prostřednictvím Sýrie, Libanonu, Íránu a Ukrajiny, nihilisticky démonizují Severní Koreu (coby součást Obamova příklonu směrem k Asii a k obklíčení Číny, jak to brilantně ukázal John Pilger ve svém filmu Nadcházející válka proti Číně - The Coming War on China) což nelze nazvat jinak než jako spiknutí za účelem spáchání genocidy, jak to jasně dokládají Dr. Graeme MacQueen a Christopher Black ve svém otevřeném dopise Mezinárodnímu trestnímu soudu.

Směřujeme ke globální válce, která přeroste v jadernou, pokud se mezinárodní protiválečné hnutí nedokáže rychle postavit na odpor. Většina lidí lamentuje na takovou válku, která ukončí všechny války, ale odmítá analyzovat faktory, které k ní vedou. Dochází k tomu krok za krokem. Mnohé kroky již byly učiněny a další přijdou co nevidět. Je to tak zřejmé, že to většina lidí ani nevidí nebo nechce vidět. Korporátní mainstreamová média jsou nepřátelé pravdy; jsou jednoznačně součástí pokračování operace CIA Mockingbird (kampaň CIA na ovlivňování médií z 50. let – pozn. překladatele) a ti, kdo se ještě na tato média spoléhají, jsou mimo realitu. Douglas Valentine v The CIA as Organized Crime říká, že CIA dlouhodobě usilovala o získání a kooptování „kompatibilní levice, která v amerických podmínkách představuje liberály a pseudointelektuální hledače svého místa, kteří jsou snadno ovlivnitelní.“ A dodává, že propagandu nevytváří pouze CIA, ale i armáda, ministerstvo zahraničí a červeno-modro-bílá, všudypřítomná reklama. Od doby tzv. Church Committee hearings v sedmdesátých letech (kongresového šetření činnosti zpravodajských služeb – pozn. překladatele) se nic nezměnilo. Valentine k tomu dodává:

Toto vše pokračuje i nadále nehledě na to, že koncem šedesátých let vyšla celá tato záležitost před veřejností najevo. Zásluhou technologického pokroku, včetně internetu, se síť rozšířila po celém světě a mnozí lidé si ani neuvědomují, že jsou její součástí, že podporují linii CIA. Říkají: „Asad je řezník“ nebo „Putin zabíjí novináře“, nebo „Čína utlačuje“. Nemají tušení, o čem mluví, ale podobnou propagandu nadále omílají.

William Blake moudře napsal:

A v každém pláči lidských strázní
i v děcku, které strachem lká,
a v každém hlase, kletbě zazní
zlá pouta v duši ukutá.
(přeložil Zdeněk Hron)

Jak rozetnout řetězy – to je náš úkol.

The Coming Wars to End All Wars vyšel 21. února 2018 na Global Research. Překlad v ceně 538 Kč Zvědavec.

Známka 1.2 (hodnotilo 186)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

44

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 92 čtenářů částkou 15 531 korun, což je 44 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Podivné okolnosti vypnutí jádra v Německu 26.04.24 06:03 Německo 1

LGBT ideologie se má stát součástí dějepisu26.04.24 01:03 Česká republika 0

Byl na koberečku u CIA a teď je s ním konec. Černochová mlčí25.04.24 18:54 Česká republika 0

Mrazy ve velkém poškodily úrodu ovoce24.04.24 21:16 Česká republika 6

Česká republika směřuje do války24.04.24 20:47 Česká republika 0

Dalších několik čínských bank přestalo přijímat platby z Ruska24.04.24 20:41 Čína 0

Více než 100 000 ukrajinských vojáků již dezertovalo24.04.24 19:39 Ukrajina 0

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet.24.04.24 06:56 Česká republika 3

Po dezinformátorovi Zítkovi pátrá policie23.04.24 19:31 Česká republika 0

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil Sunak23.04.24 19:23 Británie 0

Polský prezident Andrzej Duda je pro umístění jaderných zbraní NATO v Polsku. 23.04.24 19:10 Polsko 0

Totalitní opatření za covidu byla záměrně cílená proti lidem. Věděli přesně, co dělají!23.04.24 19:02 Evropská unie 2

Velká policejní akce měření rychlosti - šikana nebo prevence?22.04.24 21:13 Česká republika 1

České zbrojovky jedou na plné obrátky 22.04.24 20:55 Česká republika 2

V Gaze byl objeven masový hrob s těly bez hlavy a kůže a odstraněných orgánů.21.04.24 19:56 Palestina 0

Špatné zprávy přináší Ladislav Vrábel (neověřeno)21.04.24 19:20 Česká republika 6

Evropa začala nakupovat více ruského plynu21.04.24 18:44 Evropská unie 0

Fentanyl se začíná rozmáhat i u nás. Drogu horší než heroin lze sehnat na inzerát.20.04.24 06:03 Česká republika 1

Účast Ruska na ceremoniálu osvobození koncentračních táborů považována za "nežádoucí".19.04.24 19:08 Německo 1

ICC zvažuje vydání zatykačů pro válečné zločiny na Netanjahua19.04.24 19:00 Neurčeno 0

Měnové kurzy

USD
23,44 Kč
Euro
25,15 Kč
Libra
29,32 Kč
Kanadský dolar
17,16 Kč
Australský dolar
15,27 Kč
Švýcarský frank
25,69 Kč
100 japonských jenů
15,06 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,82 Kč
100 maď. forintů
6,40 Kč
Ukrajinská hřivna
0,59 Kč
100 rublů
25,40 Kč
1 unce (31,1g) zlata
54 683,67 Kč
1 unce stříbra
641,76 Kč
Bitcoin
1 516 112,38 Kč

Poslední aktualizace: 25.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 13 552