Nééé. ANO nééé!

Vladimír Stwora

23.10.2017 Komentáře Témata: Česká republika 1254 slov

Přemýšlím, jak začít. Jak začít a nenadávat. Výsledky včerejších voleb byly pro mne zklamáním. Doufal jsem v pud sebezáchovy národa, ve zdravý rozum a schopnost lidi vidět dál než na špičku nosu. Bohužel jsem se spletl. Babišovo podivné seskupení bez platformy a bez jasně zaujatých pozic, mlžící a bez názorů ve smyslu biblického „tvoje řeč budiž ano-ano a ne-ne. Co nad to jest, ze zlého jest“ převálcovalo všechno, co tady bylo, jako buldozer. Ne, že by tady toho bylo mnoho, ale par aspirantů na poradní funkce ve státě snad přeci jenom nebylo úplně hloupých a to, co říkali, dávalo smysl a naději. Bohužel jsme to zase prošvihli.

Máme zajištěnou další hektary geneticky upravené řepky olejné pěstované na dalších polích zasypávaných dalšími herbicidy Monsanto na dalších x-let – pokud ta pole nebudou vyčleněna na stavby nových hal a montoven. Máme zajištěn dostatek Kosteleckých uzenin a párků na stole každé rodiny. Máme zazichrováno EET, kterého se malí živnostníci nezbaví už nikdy. A máme zajištěno ještě těsnější samoděržaví, kde chlap s podivnou minulostí, který vlastní největší podniky a největší média v zemi, bude vlastnit i parlament. Italové si s Berlusconim nakonec poradili, my jdeme opačným směrem. Je to děsivé. Je to tragické. Jen mi hlava nebere, co na něm ti lidi vidí. Protože na něm není k vidění téměř nic. A to málo, co vidět je, z toho se mi dělá zle.

Dnes, den po volbách, se objevila zpráva, že Babiš odněkud vyhrabal dokonce Jana Švejnara. Byl to jeden z prvních jedinců, se kterými jednal. Prý ne o volbách, ale o školství. Prý potřebujeme reformu. No, potěš pánbůh. Pokud si vzpomínáte, Švejnar byl Američany a Havloidy nastrčený černý kůň kandidující na prezidenta. Nevýrazná, šedá osoba s nebezpečným potenciálem škodit.

Druhým velkým zklamáním a selháním pudu sebezáchovy, je povýšení Bartošových Pirátů na třetí nejsilnější stranu v zemi – po ANO a ODS. Pan Neff ve svém nedělním komentáři napsal, že Piráti jsou mu sympatičtí, ale nečitelní. Nečitelní? Pan Neff by měl skutečně vážně uvažovat o odchodu do novinářského důchodu, pokud jsou pro něj Piráti nečitelní. Piráti jsou čitelní a průhlední až moc, o tom snad ví i průměrný Franta z ulice, profesionální politický komentátor, spisovatel, ostřílený matador v novinařině to nemůže přehlédnout. Vítač afrických okupantů, aktivista Bartoš, s dredy a zahalený ve vlajce ultralevicové, teroristické Antify zasedne v parlamentu, kde bude mít 22 podržtašek a bude spolehlivě ničit poslední zbytky zdravého rozumu. Jak je možné, že lidi, kteří v 95 % odmítají invazi afrických kobylek do Evropy, dají hlas někomu, o kom se obecně ví, že by jich tady rád měl co nejvíc? Hlava mi to nebere. Bartoše prý volili především mladí. Pokud tedy nevolili zrovna TOP 09, četl jsem, že tato strana byla oblíbenou volbou naší budoucí generace. Číro už netáhne, teď táhnou dredy. Dobrý indikátor stavu našeho školství, které v souladu s přáním globalistů čím dál intenzivněji produkuje egoistické, sebevědomé a zcela prázdné a hloupé nádoby.

Když už mluvíme o TOP 09, není bez zajímavosti, že jednadvacetiletý exot zvaný Dominik Feri kandidující na pražském seznamu na posledním 36. místě, obdržel 15 tisíc preferenčních hlasů a má tedy místo ve sněmovně zajištěno. Proboha, za co, soudruzi, za co? Čím si tato trapná, komická figurka zajistila takovou popularitu? Fakt stačí být přičmoudlý a mít vlasy jako pokřivený dikobraz? To skutečně mladí volí na základě tak povrchních prvků? Čím může jednadvacetiletý utřinos bez zkušeností a bez českých kořenů pomoci naší zemi? Záhada, která by si zasloužila nějaký kvalifikovaný psychologický rozbor.

Opět se ukázala síla sedmé velmoci, totiž mainstreamových také-novinářů, kteří tak dlouho podkopávali, pomlouvali, špinili nebo ignorovali pozice těch několika rozumných stran, že se nakonec na ně buď nedostalo, nebo dostalo, ale jejich umístění neodpovídá zájmům tohoto národa. Mám na mysli Okamurovce (10,64 %), kteří měli jasný, srozumitelný a slušný program preferující národní zájmy a větší podíl přímé demokracie švýcarského střihu spolu s odklonem od EU a odmítnutím afrických okupantů. A pro ty, pro které je polojaponec Okamura příliš „xenofobní“ (dávám to to uvozovek, protože o žádné skutečné xenofoby samozřejmě nejde), tady byli Rozumní s panem Hanningem (0,72 %), Realisté s panem Robejškem (0,71 %) a případně i Svobodní s panem Machem (1,56 %). A ani ti nenávidění komunisté (7,76 %) nebyli úplně mimo a rozhodně představovali menší zlo než ANO a Piráti. Jak Okamura, tak Hanning, tak Robejšek, tak Mach mohli a měli dostat šanci. Ne se vším, co říkají, beze zbytku souhlasím, ale jejich názory měly hlavu a patu a v podstatě představovaly naději a světlo na konci tunelu.

Malinko pozitivní je, že havloidní proevropská a protičeská TOP09 zůstala s 5,39 % na chvostu, je dobře, že odkaz velkého Havla pomalu odchází na smetiště dějin a s ním i různí Kalouskové a Schwarzenbergové. Nicméně díky voličům v Praze TOP 09 těsně překonala hranici pěti procent a ve sněmovně bude mít 7 poslanců – dost na to, aby mohla sypat písek do soukolí. Stejně tak podivná rádoby klerikální, proněmecká KDU-ČSL bude zase strašit a otravovat vzduch další čtyři roky, i ona bude mít svých deset poslanců.

Zcela propadla původně dobře etablovaná a hlavní strana, ČSSD (7,27 %) a to navzdory nejdražší předvolební kampani. Ozubená Pleš je tedy na odchodu a nemyslím, že bude někomu chybět. ČSSD dlouhodobě ztrácí, je vnitřně rozhašená, bez vizí, bez osobností. Chtělo se mi napsat bez programu, ale uvědomil jsem si, že to je to poslední, na čem v tomto státě záleží. Viz ANO. Škoda, protože by to v podstatě nemusela být tak špatná strana.

ODS se vrací zpět do světel ramp. Není to sice slavný a silný návrat, ale se svými 11,32 % je druhou nejsilnější stranou ve volbách. Lidi mají krátkou paměť a už zapomněli na korupční a jiné skandály této zdráhám se říct pravicové strany. Návratu částečně pomohl Václav Klaus mladší, který svými čtivými a vůbec ne špatnými pravidelnými komentáři na stránkách Novinek.cz dokázal vzbudit zájem.

Už se hovoří o možných koalicích. To slovo mi nahání strach. Je to podle té známé pohádky, jak pejsek s kočičkou vařili dort. Koalice – jakákoliv koalice – spolehlivě garantuje, že strana ustoupí v něčem od svého programu a svých tézí. Je to vždy kompromis. Ano, politika jsou kompromisy, ale já si vždy připomenu slova z PSM, kde se v jednom paragrafu praví „zavedli jsme úmyslné chyby do demokracie, takže je zajištěno, že se nikdo nikdy v ničem nedomluví.“ Sám už dávno na slovo demokracie nevěřím, je vyprázdněno, bylo vyprázdněno od dob slavné athénské demokracie a dnes je to už pouhá floskule.

Shrnuto a podtrženo: Opět se ukázalo, že volby nemohou nic změnit. Měli jsme možnost vydat se určitým směrem, ale propásli jsme ji. Země se bude dále potácet zleva doprava, zvolení lídři jsou nevýrazní, kam vítr, tam plášť, sledující jen vlastní zájmy. Pokračuje berlusconizace země, lidi znovu potvrdili, že chtějí, abych jejich země byla samoděržavím pod taktovkou jednoho muže, který je snad schopný podnikatel, ale určitě ne moudrý a osvícený vládce a vlastenec. Jeho poradci, a tím nemyslím jen členy jeho strany, ale všechny, kteří zasednou ve vysokém státním postu s možností ovlivňovat směrování země, jsou převážně sebrankou rozhádaných kariéristů držících se navzájem v šachu tím, že každý na každého něco ví. Ne, lidi by asi fakt neměli mít právo volit. Z důvodu své omezenosti a nedostatku rozhledu.

P.S. Sledoval jsem den po volbách v neděli večer Události na ČT1. Samozřejmě hlavním tématem byly právě proběhnuvší volby. To je v pořádku. Reportéři postupně s kamerou navštívili mnoho vítězů i několik poražených. ANO, ODS, Piráty, KSČM, ČSSD, KDU-ČSL, TOP 09, STAN… Nevím, jestli jsem to nějak přehlédnul, ale Okamurovo SPD jsem nezaznamenal.

Známka 1.4 (hodnotilo 205)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

44

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 92 čtenářů částkou 15 531 korun, což je 44 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

LGBT ideologie se má stát součástí dějepisu26.04.24 01:03 Česká republika 0

Byl na koberečku u CIA a teď je s ním konec. Černochová mlčí25.04.24 18:54 Česká republika 0

Mrazy ve velkém poškodily úrodu ovoce24.04.24 21:16 Česká republika 5

Česká republika směřuje do války24.04.24 20:47 Česká republika 0

Dalších několik čínských bank přestalo přijímat platby z Ruska24.04.24 20:41 Čína 0

Více než 100 000 ukrajinských vojáků již dezertovalo24.04.24 19:39 Ukrajina 0

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet.24.04.24 06:56 Česká republika 3

Po dezinformátorovi Zítkovi pátrá policie23.04.24 19:31 Česká republika 0

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil Sunak23.04.24 19:23 Británie 0

Polský prezident Andrzej Duda je pro umístění jaderných zbraní NATO v Polsku. 23.04.24 19:10 Polsko 0

Totalitní opatření za covidu byla záměrně cílená proti lidem. Věděli přesně, co dělají!23.04.24 19:02 Evropská unie 2

Velká policejní akce měření rychlosti - šikana nebo prevence?22.04.24 21:13 Česká republika 1

České zbrojovky jedou na plné obrátky 22.04.24 20:55 Česká republika 2

V Gaze byl objeven masový hrob s těly bez hlavy a kůže a odstraněných orgánů.21.04.24 19:56 Palestina 0

Špatné zprávy přináší Ladislav Vrábel (neověřeno)21.04.24 19:20 Česká republika 6

Evropa začala nakupovat více ruského plynu21.04.24 18:44 Evropská unie 0

Fentanyl se začíná rozmáhat i u nás. Drogu horší než heroin lze sehnat na inzerát.20.04.24 06:03 Česká republika 1

Účast Ruska na ceremoniálu osvobození koncentračních táborů považována za "nežádoucí".19.04.24 19:08 Německo 1

ICC zvažuje vydání zatykačů pro válečné zločiny na Netanjahua19.04.24 19:00 Neurčeno 0

Írán odhalil polohu všech izraelských jaderných zařízení a je připraven na ně udeřit19.04.24 18:54 Írán 1

Měnové kurzy

USD
23,44 Kč
Euro
25,15 Kč
Libra
29,32 Kč
Kanadský dolar
17,16 Kč
Australský dolar
15,27 Kč
Švýcarský frank
25,69 Kč
100 japonských jenů
15,06 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,82 Kč
100 maď. forintů
6,40 Kč
Ukrajinská hřivna
0,59 Kč
100 rublů
25,40 Kč
1 unce (31,1g) zlata
54 683,67 Kč
1 unce stříbra
641,76 Kč
Bitcoin
1 516 112,38 Kč

Poslední aktualizace: 25.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 15 150