Strhávání památníků je příznakem americké sebevraždy

Sergej Latyshev

28.8.2017 Komentáře Témata: USA 1398 slov

Bill de Blasio, starosta města New York, má v plánu strhnout pomník Kryštofa Kolumba, objevitele Ameriky. Pokud Spojené státy začnou strhávat pomníky „politicky nevhodných“ prezidentů, představitelů Konfederace a velkých mořeplavců minulých epoch, potom se to rovná sebevraždě.

Levicově liberální a globalistická Amerika menšin - národnostních a sexuálních - nesouhlasila s vítězstvím Donalda Trumpa v prezidentských volbách, a tak se rozhodla, že nebude ztrácet čas a pokusí se vypudit současného vlastníka Bílého domu - buď tím, že ho obžalují, nebo tím, že rozpoutají kulturní revolucí. Bylo by samozřejmě korektnější říci, že mohou rozpoutat také nekulturní revoluci a antihistorickou revoluci, aby se tak spojili všichni, kteří nejsou spokojeni s Trumpem a jeho politickým směrem.

Ti, kteří v USA zorganizovali kulturní revoluci, se necítí zahanbeně. Ačkoliv je velmi pravděpodobné, že tito lidé prostě nevědí, že jakákoliv revoluce je zaměřena na radikalizaci, dokud nevyvolá kontrarevoluci. Revolucionáři nikdy neukončí revoluci včas. A navíc, jak poukázal Bismarck, revoluce plánují romantici, uskutečňují je fanatici a lumpové využívají důsledků revolucí; jenže dnes ničemové dělají všechno.

Výtržnosti, zaměřené proti historii

To je to, k čemu dnes dochází v zámoří. Starostové měst a obcí, kteří fungují v souladu s vládou demokratů, zahájili boj proti pomníkům představitelů Konfederace – „bílých“ Američanů, kteří se nějak zasloužili v občanské válce v letech 1861-1865. Záměrně podněcují rasovou nenávist z politických důvodů a přitom obviňují Trumpa, že podněcuje nenávist svojí „kontroverzní politikou“. Generálové, politici, vojáci Států konfederace – uznávaní jako typ amerického hrdiny – jsou prohlašováni za otrokáře, zastánce otrokářství a rasové diskriminace (která trvala jedno století po vítězství Yankeeů v občanské válce) a nepřátele „moderních hodnot“. Liberální a levicová média vážně označují představitele Konfederace za „nacisty“ a srovnávají je s nacistickým Německem. Jenže Hitler a další postavy tehdejšího režimu nemají památníky. A proč stále ještě tolerujeme památníky konfederačního prezidenta Jeffersona, generála Lee, Jacksona a dalších? Samozřejmě, že tento historický podvrh nikoho neobtěžuje.

To je jen začátek

Problém je v tom, že tohle je jen začátek. Koneckonců revolucionáři, jak víme, nikdy takhle nekončí, ale vždy pokračují dál. Proto jim strhávání památníků jižanských hrdinů nestačilo – „Zakládající otcové“ Spojených států amerických byli také obviněni z rasismu: prezidenti George Washington a Thomas Jefferson. Korektnost a zároveň absurdita těchto obvinění jsou zřejmé. Všechny americké osobnosti byly v 18. století rasisté, protože upřímně nepovažovaly africké otroky za sobě rovné. Obviňovat je za to ve 21. století je prostě nesmysl; je přeci nemožné soudit lidi ze zcela jiné epochy podle nynějších zákonů, které neznali. Tohle musíte pochopit. A pomníky prvních amerických prezidentů a představitelů Konfederace slouží jako připomínka toho, jaký obrovský krok vpřed byl od té doby učiněn v souvislosti s naplňováním lidských práv.

Takhle chápe tuto situaci viceprezident USA Michael Pence: „Považuji za důležité nezapomenout na minulost a posílit stanoviska a postoje na základě dosaženého pokroku.“ Na Fox News odsoudil snahy o „vymazání části naší společné historie kvůli úkolům moderní politiky“ a zdůraznil, že Američané si musí „pamatovat své dějiny a nesmí zapomenout na dosažené úspěchy.“

Prezident Trump to pochopil dokonale: „Nyní jsou strhávány pomníky generála Lee a ‘Stonewall’Jacksona, příští týden to bude George Washington a o týden později Thomas Jefferson, velký otrokář, měli byste se zeptat sami sebe - kde to skončí?“

Absurdita bez hranic

Mimochodem, když Trump vyslovil tato slova o památnících, uctívajících Washingtona a Jeffersona, jako o dalších kandidátech na stržení, vůbec se v té době o stržení těchto památníků nemluvilo. Ale Trump předpověděl trend. Za pár dní se tyto historické postavy také dostaly na seznam.

Musíme však připustit, že nepředpověděl celou budoucnost - radikalismus účastníků kulturní revoluce a jejich manipulátorů. Po několika dnech přišly nové požadavky - strhnout památník Kryštofa Kolumba, který objevil Nový svět. Jistě, Evropané cestovali do severní Ameriky dříve - navštívili ji Vikingové, jejichž osady prozkoumali archeologové, pravděpodobně sem dopluly i lodě templářů, Féničanů a Řeků. Nicméně Kolumbus je považován za objevitele Ameriky, i když kontinent získal jméno po jiném italském obchodníkovi a cestovateli (Amerigo Vespucci). Vida, máme dalšího kandidáta na vymazání z dějin, neboť původní obyvatelé Ameriky jej nežádali, aby to celé zahájil! Koneckonců jméno Kolumbus bylo použito k pojmenování federálního distriktu District of Columbia (D.C.), který obklopuje hlavní město USA, a jenž by se měl tedy raději přejmenovat na počest nějakého indiánského náčelníka nebo bojovníka za černošská práva Martina Luthera Kinga, nebo nějaké popové hvězdy, představující „moderní hodnoty“. A to samé se týká hlavního města státu Ohio, které se nazývá Columbus, a měst se stejným názvem v jiných státech, slavné univerzity a různých vzdělávacích institucí po celé zemi...

New York jde příkladem

Těmito vyhlídkami se však nedali zmást ti, kteří se pevně rozhodli přeměnit Američany na „lidi, kteří si nepamatují své pokrevné příbuzné“. Bill de Blasio, starosta New Yorku, finančního kapitálu Spojených států, se rozhodl okamžitě napadnout památník Kolumba. Jak potvrdila média, oficiální zástupce newyorské radnice Ben Sarle uvedl: „Socha Kryštofa Kolumba patří k památkám, které z naší strany vyžadují okamžitou pozornost, a to s ohledem na obrovské znepokojení, které vyvolává.“ Již před tímto oznámením však bylo známo, že Bill De Blasio nařídil kontrolu všech památníků v New Yorku, která probíhala 90 dnů, a jejímž cílem bylo analyzovat potenciál k „vyvolání nenávisti“.

To, co demonstranti nechápou

Historii své vlastní země nenávidí pouze ti, kdo věří, že byli v dějinách podvedeni a chtějí se mstít. A zároveň existuje několik skupin, předstírajících, že jsou obětí dějin ve Spojených státech, i když už tomu tak dávno není. Je však tak pohodlné obviňovat ostatní, všechny nenávidět a očekávat nějaké „odškodnění“. Je zřejmé, že sjednocení takové skupiny není příliš obtížné, protože tito lidé vůbec nechápou, že pokud bude historie zničena, potom také zmizí vzpomínka na „nespravedlnosti“ z minulosti, a nebude možné v budoucnosti požadovat „odškodnění“. Budoucí páni světa se toho budou držet a s „dobytkem“ budou zacházet šetrně, jak jen to půjde.

Je těžké říci, zda to vůdci amerických „revolucionářů“ chápou. Samozřejmě tomu velmi dobře rozumí ti, kteří je navedli k organizování protestů. A právě je popadá čím dál větší vztek: seznam „nepřátel lidu“ se neustále rozšiřuje, a přibývají na něm jména nejen světoznámých osobností, ale také těch méně známých lidí, kteří mohou být jednoho dne použiti ve věci „rasismu“.

Na mítinku, který uspořádala mluvčí městské rady Melissa Mark-Viveritová a další prominentní newyorští demokraté, byl učiněn návrh na stržení pomníku… Dr. J. M. Simsovi (1813-1883), který je považován za „otce moderní gynekologie“. Obviňují ho z provádění lékařských experimentů na otrokyních; operoval černošské ženy bez anestézie a testoval na nich nové metody léčby. A vůbec nezáleží na tom, že se ukázalo, že tyto metody byly správné, a že metody a nástroje, které Sims vyvinul, jsou v medicíně používány dosud. Bohužel, tohle je v USA realita. Velmi nebezpečná realita.

Většina Američanů je proti, ale my je neslyšíme

Všechny revoluce, včetně těch kulturních, jsou dílem menšin - nikoli však jednoduchých menšin: jsou organizované, dobře placené, mají podporu vládnoucí třídy. Památníky jsou strhávány po celé Americe. Připravuje se celonárodní kulturní vzpoura, televize a média vyzývají k ničení, demolici a odstraňování nových památníků. Ovšem podle průzkumu, který provedl institut veřejného mínění „Marist Institute“ společně s některými masmédii, je 62% Američanů proti strhávání pomníků představitelů Konfederace. Jejich hlasy však nejsou nikde slyšet.

Z psychologie je známo, že lidé žijí nejen ve světě představ, ale také ve stopách představ. Když člověk ztratí paměť, znamená to, že zapomene nejen na své životní zkušenosti, ale také na zkušenosti celého lidstva, které se hromadily mnoho staletí, protože nejdůležitější hodnota paměti spočívá v aktualizování zkušenosti z minulosti, aby bylo možné vyřešit stávající problémy. Pokud člověk ztratí paměť, znamená to, že ztratil svou osobnost, a upadne do čistě biologické, vegetativní existence.

Věřící lidé mají za to, že člověk ztrácí svou paměť kvůli hříchům. A totéž se děje, pokud jde o národy. Pokud zapomenou na svou historii, symboly, hrdiny, neznají události z minulosti, které vedly k událostem současným, potom onemocní a nejsou ničeho schopné, jsou odsouzeny k opakování své vlastní historie a všech starých chyb. Světovému koloběhu, který stojí za kampaní zničit nebo zfalšovat historickou vzpomínku na Američany, je to jedno: manipulovat a zařídit, aby si „lidé nepamatovali své pokrevné příbuzné“, je velmi výhodné. Jejich záměrem je totiž přemýšlet a rozhodovat za lidi. Neuvědomují si však, že lživá propaganda, která stojí za demolicí historických památníků, ovlivní nejen ty, proti nimž je zaměřena, ale i samotné tvůrce. Takže Amerika ničí sama sebe a kdo ví, kdy tomu bude konec.

Fighting with monuments as a symptom of America's suicide vyšel 25. srpna 2017 na katehon.com. Překlad v ceně 617 Kč Zvědavec.

Známka 1.1 (hodnotilo 109)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

50

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc březen přispělo 87 čtenářů částkou 17 614 korun, což je 50 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Prohlášení Dr. Füllmicha z vězení: „Jejich domeček z karet se hroutí“ (video)27.03.24 19:41 Německo 2

Generál Flynn vznáší otázky ohledně zasažení mostu v Baltimoru (video)27.03.24 18:37 USA 0

Farmáři přitvrdili 27.03.24 12:30 Belgie 1

Nejcennější část korunovačních klenotů v Německu! »Zaprodali naši zemi,« kritizuje Národní proud26.03.24 19:16 Česká republika 4

Cenzurní legislativy DSA a EMFA prošly. Česká vláda v obou případech poslušně souhlasila.26.03.24 19:03 Evropská unie 0

Puškov vyzval k ostražitosti vůči WHO26.03.24 18:46 Rusko 0

STK pro pacienty26.03.24 13:24 Česká republika 0

Nájemní teroristé, kteří zaútočili na Crocus, jednali velmi neprofesionálně.26.03.24 08:15 Rusko 5

Americké zdravotnické úřady v tichosti odebraly Američanům právo na informovaný souhlas, které bylo kodifikováno v Norimberském kodexu26.03.24 08:04 USA 0

Útok spáchali islamisté, prohlásil Putin25.03.24 21:47 Rusko 0

Ruský plyn v ČR - fakta25.03.24 10:06 Česká republika 0

Korčok s příznivci na náměstí, Pellegrini nahrál video24.03.24 21:56 Slovensko 1

Bombardování části Prahy 25. března 1945 24.03.24 19:51 Česká republika 0

Policie bude nabírat do svých řad cizince24.03.24 15:35 Česká republika 4

Naštvaní Češi z Václaváku Fialu „nezaujali“.24.03.24 06:31 Česká republika 1

Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 40 lidí 22.03.24 21:05 Rusko 8

V Anglii zemřelo téměř 7 krát víc očkovaných proti covidu, než neočkovaných. Oficiální data.22.03.24 16:41 Británie 9

Někdo umírá na frontě, ostatní se pakují na válce22.03.24 10:06 Ukrajina 3

K žalobě proti Ursule von der Leyenové se přidaly i tři členské země21.03.24 21:32 Evropská unie 0

Česká ekonomika je stále hluboko pod ekonomickou úrovní před pandemií21.03.24 16:23 Česká republika 0

Měnové kurzy

USD
23,39 Kč
Euro
25,33 Kč
Libra
29,56 Kč
Kanadský dolar
17,24 Kč
Australský dolar
15,28 Kč
Švýcarský frank
25,85 Kč
100 japonských jenů
15,46 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,87 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,30 Kč
1 unce (31,1g) zlata
51 300,61 Kč
1 unce stříbra
575,87 Kč
Bitcoin
1 606 378,33 Kč

Poslední aktualizace: 27.3.2024 22:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 10 415