Neokonzervativci ženou USA a zbytek světa do nebezpečné krize

The Saker

25.8.2017 Komentáře Témata: USA, Analýza 3933 slov

V říjnu loňského roku jsem napsal analýzu s názvem USA budou čelit nejhorší krizi ve své historii aneb jak Putin může inspirovat Trumpa, a myslím, že nastala vhodná doba na to, abych ji přezkoumal. Analýzu jsem začal prozkoumáváním pohrom, k nimž by došlo ve Spojených státech, kdyby byla zvolena Hillary. Vzhledem k tomu, že se to nestalo (díky Bohu!), můžeme tuto část zcela ignorovat a podívat se na mou předpověď o tom, co by se stalo, kdyby byl zvolen Trump. Zde je to, co jsem napsal:

Trump vyhraje. Problém: bude úplně sám. Neokonzervativci mají totální, opakuji, totální kontrolu nad Kongresem, médii, bankovnictvím a financemi, a také soudy. Od dob prezidenta Clintona až po působení Hillary Clintonové coby ministryně zahraničí neokonzervativci pronikli do Pentagonu, na ministerstvo zahraničí a do federálních „třípísmenkových“ agentur. Jejich baštou je Federální rezervní systém. Jak se probůh Trump vypořádá s těmito „fanatiky utrženými ze řetězu“? Vezměme si brutální nenávistnou kampaň, kterou všechny tyto „osobnosti“ (od herců přes politiky až po novináře) rozpoutaly proti Trumpovi - spálily za sebou všechny mosty, neboť vědí, že všechno ztratí, pokud Trump vyhraje volby (a pokud se ukáže, že Trump je „měkkota“, tak jeho zvolení stejně žádnou změnu nepřinese). Neokonzervativci nemají co ztratit, a budou bojovat až do posledního dechu. Co by mohl Trump udělat, aby něco změnil, když bude obklopen neokonzervativci a jejich vlivnými agenty? Změnit celý tým? Jak se mu může podařit něco prosadit? Jeho první volbou byl Pence - což je katastrofa (Pence již začal Trumpa sabotovat v otázce Sýrie a ve výsledcích voleb). „Děsím se“ toho, koho bude Trump jmenovat šéfem štábu Bílého domu, a obávám se toho, že bude jmenovat někoho takového, jakým byl neblaze proslulý Rahm Emanuel, jen aby uklidnil neokonzervativce… A pokud se ukáže, že Trump má kuráž a dodržuje zásady, neokonzervativci se vždy mohou uchýlit k variantě „Dallas“ a nahradit ho Pencem. Voilà!

Dále jsem naznačoval, že jedinou volbou, kterou by Trump měl, by bylo následovat Putinův příklad a udělat neokonzervativcům to, co udělal Putin oligarchům. Je zřejmé, že se to nestalo. Měsíc po zvolení Trumpa jsem vlastně napsal další analýzu s názvem „Neokonzervativci a „deep state“ zbavili moci Trumpovo prezidentství; lidi, je po všem!

Ani ne měsíc předtím jsem varoval, že ve Spojených státech probíhá „barevná revoluce“. Mé první zrnko důkazu bylo tzv. „vyšetřování“, které agentury CIA, FBI, NSA (a některé další) vedly proti generálu Flynnovi, kandidátovi prezidenta Trumpa na poradce pro národní bezpečnost. Dnes večer se spiknutí, jehož cílem bylo zbavit se Flynna, podařilo, a generál Flynn musel nabídnout svou rezignaci. A Trump ji přijal. Nyní se zbavme jedné představy: Flynn byl stěží světcem nebo dokonalým moudrým mužem, jenž by byl sám schopen zachránit svět. Nebyl takový. Nicméně Flynn byl „základním kamenem“ Trumpovy politiky národní bezpečnosti. (...) Neokonzervativci řízený „deep state“ přinutil Flynna, aby rezignoval, a to pod idiotskou záminkou, že měl telefonní hovor na otevřené, nezajištěné a snadno odposlouchávatelné lince s ruským velvyslancem. A Trump tuto rezignaci přijal. Od té doby, co se Trump dostal do Bílého domu, začal to schytávat od neokonzervativci řízených sionistických médií, od Kongresu, od všech hollywoodských „dobře smýšlejících hvězd“ a dokonce od evropských politiků. A Trump to vše přijal, aniž by se jakkoliv bránil. Odnikud se neozýval jeho báječný výrok „Jste propuštěn!“ Ale stále jsem ještě doufal. Chtěl jsem doufat. Cítil jsem, že je mou povinností doufat. Ale teď nás Trump všechny zradil. Opět připomínám, že Flynn nebyl mým hrdinou, ale podle všeho byl Trumpovým hrdinou. A Trump ho zradil. Důsledky budou nesmírné. Už jen kvůli tomu, že Trump je nyní zlomen. Za pouhých pár týdnů dokázal „deep state“ Trumpa oslabit a donutit ho sklonit se před vyšší mocí. Ti, kteří by stáli za Trumpem, by nyní měli pocit, že se za ně v případě potřeby nepostaví, a proto se od něj všichni odvrátí. Neokonzervativci se budou cítit nadšení tím, že odstranili svého nejhoršího nepřítele, a povzbuzeni tímto vítězstvím budou jen víc a víc tlačit. Je po všem, lidi, deep state vyhrál.

Poté jsem dospěl k závěru, že důsledky tohoto vítězství budou pro Spojené státy katastrofické:

Ve svém nenávistném hněvu proti Trumpovi a americkému lidu budou muset neokonzervativci ukázat svou pravou tvář. Tím, že odmítli výsledky voleb, a tím, že vyvolávají nepokoje a démonizují Trumpa, ukázali neokonzervativci dvě zásadní věci: za prvé, že americká demokracie je jen smutný vtip, a že oni, neokonzervativci, jsou okupačním režimem, který se rozhoduje proti vůli amerického lidu. Jinými slovy, stejně jako Izraeli, ani Spojeným státům nezbyla žádná legitimnost. A protože Spojené státy, stejně jako Izrael, nejsou schopny vystrašit své nepřátele, tak jim v zásadě nic nezůstalo, žádná legitimnost, žádné donucovací prostředky. Takže ano, neokonzervativci vyhráli, ale jejich vítězství představuje poslední možnost, jak se USA mohou vyhnout kolapsu.

Myslím, že to, čeho jsme dnes svědky, je první známkou nadcházejícího kolapsu.

Symptomy agónie

  • Vnější zahraniční politika USA je v podstatě „zamrzlá“ a namísto zahraniční politiky máme nyní jen dlouhou řadu prázdných hrozeb, uvedených na seznamu démonizovaných zemí, kterým je nyní vyhrožováno „ohněm a sírou“, pokud se odváží neuposlechnout strýčka Sama. Vypadá to sice dobře na titulních stránkách novin, ale nedá se to v žádném případě považovat za „politiku“ jakéhokoli druhu (o této otázce jsem nedávno dlouze debatoval během rozhovoru, který jsem dělal pro SouthFront). A pak je tu Kongres, který v podstatě zbavil Trumpa moci, aby nemohl dělat zahraniční politiku.  Tato bizarní a nezákonná forma „hlasování o nedůvěře“ nám jen dál vtlouká do hlavy zprávu, že Trump je buď blázen, zrádce, nebo obojí.
  • Pokud jde o vnitřní politiku, z nedávných rasistických nepokojů v Charlottesville je nyní obviňován Trump, který byl nejprve „Putinovým agentem“, avšak nyní je démonizován coby „nějaký nacista“ (viz první a druhé varování Paula Craiga Robertsa o této dynamice).
  • Po organizační stránce je jasné, že Trump je obklopen nepřáteli, jak dokládá absolutně pobuřující skutečnost, že dokonce ani nemůže hovořit s vůdcem cizí země, aniž by přepis jeho rozhovoru nepronikl do sionistických médií.

Domnívám se, že všechny tyto kroky jsou přípravou k vyvolání nějaké velké závažné krize, kterou by mohli využít k odstranění Trumpa - buď formou procesu obžaloby, nebo za použití násilí pod záminkou určité krize. Jen se podívejte na hlavní sdělení, která sionistická média vtloukají do hlav americké populaci.

Psychologická příprava na nadcházející převrat: vyděsit je všechny k smrti

Zde jsou tři velmi poučné příklady z titulní strany časopisu Newsweek:

Zeptejte se sami sebe, co je tím hlavním sdělením?

Trump je zrádce, pracuje pro Putina, Putin chce zničit demokracii ve Spojených státech a tito dva muži společně jsou nejnebezpečnějšími muži na planetě. Toto je „spiknutí proti Americe“, o nic víc, o nic méně!

Není to špatné, že?

„Oni“ tam na nás venku číhají, aby „nás“ dostali, a „my“ všichni jsme v hrozném nebezpečí: Kim Čong-un se chystá Spojeným státům vyhlásit jadernou válku, Xi a Putin ohrožují svět svými armádami a „náš“ vlastní prezident se dostal k moci s laskavou pomocí „ruské KGB“ a „Putinových hackerů“; nyní Trump pracuje pro Rusy, je také zcela jasně nacista, bílý šovinista, rasista a možná i „nový Hitler” (stejně jako Putin, samozřejmě!).

A pak nás také straší těmi opravdu děsivými muslimy a Araby, kteří zřejmě v životě usilují jen o dvě věci: zničit „náš způsob života“ a zabít všechny „nevěřící“. Proto potřebujeme Úřad pro bezpečnost v dopravě (TSA), 16 zpravodajských služeb a militarizované policejní jednotky SWAT - pro případ, že by přišli teroristé, aby nás dostali v místě, kde žijeme.

Nebezpečné mezinárodní důsledky

Tohle všechno by bylo docela zábavné, kdyby to nebylo tak extrémně nebezpečné. A to především kvůli tomu, že USA si skutečně neustále zahrávají s nebezpečným nepřítelem a stále se snaží vystrašit Kim Čong-una a celé vedení KLDR. Ne, ne kvůli severokorejským jaderným zbraním (které pravděpodobně ani nejsou skutečnými jadernými mezikontinentálními balistickými raketami, ale také ne nutně kompatibilní kombinací jaderných zařízení a balistických raket středního doletu), ale kvůli zničení severokorejské konvenční armády. Skutečnou hrozbou nejsou rakety, ale smrtelná kombinace konvenčního dělostřelectva a speciálních vojenských jednotek, které představují velmi malé nebezpečí pro USA nebo americkou armádu, ale představují obrovskou hrozbu pro obyvatelstvo Soulu a severní části Jižní Koreje. Jaderné zbraně, a to v jakékoliv formě, představují ve skutečnosti jen dodatečný problém, toxickou „polevou“ na již tak nebezpečném „konvenčním dortu“.

[Poznámka na okraj - skutečná noční můra: Pokud se chcete „opravdu“ vyděsit a zůstat vzhůru celou noc, zvažte následující. Zatímco si osobně myslím, že Kim Čong-un není žádný šílenec, a že hlavním cílem Severní Koreje je vyhnout se válce za každou cenu, co když se mýlím? Co když ti, kteří tvrdí, že severokorejští vůdci jsou naprosto šílení, mají pravdu? Nebo, což je podle mého názoru mnohem pravděpodobnější, co když Kim Čong-un a severokorejští vůdci dospěli k závěru, že nemají co ztratit, že Američané je stejně všechny pozabíjejí i s jejich rodinami a přáteli? Co by mohli teoreticky udělat, kdyby byli opravdu zoufalí? No, řeknu vám to: zapomeňte na Guam, pomyslete na Tokio! Opravdu, zatímco by KLDR mohla zničit Soul pomocí zastaralých dělostřeleckých systémů, rakety, které KLDR má, jsou pravděpodobně schopné zasáhnout Tokio nebo oblast Keihanšin, zahrnující Kjóto, Ósaku a Kóbe, včetně klíčového průmyslu v industriální oblasti Hanšin. Větší Tokio (region Kantó) a Keihanšin jsou oblasti, které jsou velmi hustě osídlené (Větší Tokio: 37 milionů; Keihanšin: 20 milionů obyvatel) a nachází se zde ohromný počet průmyslových komplexů, z nichž mnohé z nich by způsobily ekologickou katastrofu obrovských rozměrů, kdyby byly zasaženy raketami. Nejen to, ale útok na klíčové ekonomické a finanční uzly Japonska by pravděpodobně způsobil mezinárodní ekonomický kolaps takových rozměrů, jaký způsobil útok 11. září 2001 v USA. Takže kdyby Severokorejci opravdu, ale opravdu chtěli ublížit Američanům, tak by zaútočili na Soul a klíčová města v Japonsku, což by skončilo obrovskou politickou krizí na celé planetě. Během studené války jsme studovali důsledky sovětského úderu proti Japonsku a závěr byl vždy stejný: Japonsko si nemůže dovolit válku jakéhokoliv druhu. Japonská pevnina je příliš malá, příliš hustě osídlená, příliš bohatá na lukrativní cíle, a válka by zpustošila celou zemi. To dnes stále platí, ba dokonce víc. Jen si představte, jak by zareagovala Jižní Korea a Japonsko, kdyby nějaký šílený americký úder proti KLDR vedl k tomu, že by Severní Korea vypálila rakety na Soul a Tokio! Jihokorejci již mimochodem své stanovisko jednoznačně vyjádřili. Co se týče Japonska, oficiálně vkládají své naděje do raket (jako kdyby technologie mohla zmírnit následky šílenství!). Takže ano, KLDR je velmi nebezpečná, a tlačit je do kouta, kde už jim bude zbývat jen poslední možnost, je absolutně nezodpovědné, ať už se to týká jaderných zbraní nebo ne.]

Nyní jsme svědky smyčky s pozitivní zpětnou vazbou, kdy každý krok, který učiní neokonzervativci, vede k hlubší a hlubší destabilizaci celého systému. Netřeba dodávat, že je to mimořádně nebezpečné a může to vést pouze ke konečné katastrofě/kolapsu. Vskutku, náznaky toho, že USA začínají zcela ztrácet kontrolu, jsou již všude patrné. Zde je na ukázku několik hlavních titulků:

Prezident Rúhání uvedl, že by Írán mohl během několika „hodin“ ukončit jadernou dohodu, pokud USA uloží nové sankce

Izrael: Netanjahu vyslovil podporu kurdskému státu

Syrské síly osvobodily během první vzdušné operace další tři města při postupu na Deir ez-Zor

Maduro vyzval k celonárodním „protiimperialistickým“ cvičením poté, co Trump pohrozil „možným vojenským zásahem“

Na 201. (ruské) vojenské základně v Tádžikistánu byl v rámci vojenského cvičení vyhlášen bojový poplach

Potvrzeno: Turecko přestane podporovat teroristy v Sýrii, kteří bojují proti vládě

Rusko plánuje rozsáhlé vojenské cvičení „Západ 2017“ s Běloruskem

Francouzi říkají: „Když kocour není doma, myši tancují“ (v češtině: „když kocour není doma, myši mají pré“), a to je přesně to, co se nyní děje. Spojené státy jsou velmi slabé a v podstatě „nejsou doma“. Arméni zase říkají: „Myš má takové sny, že by vyděsily i kocoura“. Nuže, „myši“ na světě tancují, sní a jednoduše „kocoura“ ignorují. Každý pohyb, který kocour udělá, mu všechno jen zhoršuje. Svět jde dál, ale kocour je zcela pohlcen sebezničováním.

Nebezpečné důsledky domácí politiky

První na seznamu by byly rasové nepokoje. Vlastně k nim dochází již po celých Spojených státech, ale jen zřídkakdy jsou takto prezentovány. A nehovořím jen o „oficiálních“ nepokojích, jenž má na svědomí hnutí „Black Lives Matter“ (Na černých životech záleží), a které jsou už tak dost špatné, ale hovořím o mnoha drobných nepokojích, které se oficiální média snaží systematicky zamlžovat. Pokud někoho toto téma zajímá, měl by si přečíst knihu Don’t Make the Black Kids Angry (Nezlobte černé děti) od Colina Flahertyho, v níž se poukazuje na to, že rasistické útoky, kdy černí napadají bílé (tzv. „lov na polární medvědy“), jsou na vzestupu téměř po celé zemi. A stejně tak každý, kdo tvrdošíjně ignoruje přesvědčivou souvislost mezi rasismem a zločinem, by si měl přečíst klíčovou analýzu Race and Crime in America (Rasismus a zločin v Americe) od Rona Unze. Předtím, než mě nějaký samozvaný policejní dobrovolník obviní z rasismu, bych rád vysvětlil, že zde vůbec nemluvím o příčinách rasových problémů ve Spojených státech. Říkám jen, že rasové násilí v USA je závažným problémem a velmi rychle se přiostřuje.

Druhý problém, s nímž se podle mého názoru potýká americká společnost, je mimořádně rychle narůstající nelegitimita celého amerického politického systému, zejména federální vlády. Po desetiletí Američané hlasovali pro „A“, ale pokaždé to skončilo tím, že dostali opak. Jako příklad můžeme samozřejmě uvést nechvalně proslulý výrok George Bushe st.: „Odezírejte mi ze rtů, nebudu zvyšovat daně!“, ale Obama také sliboval, že ukončí hloupé války, anebo tu máme Trumpův slib, že „vymýtí všechno špatné“. Američanům se už po desetiletí lže a oni to vědí.

Mezi takzvanými „americkými hodnotami“, které se vyučují ve školách, a skutečnou mocí, je rozšiřující se propast. Zatímco oficiálně mají USA hájit demokracii, svobodu a všechny ostatní dobré věci, které hlásali naši Zakládající otcové, odpornou skutečností je, že USA jsou ve spolku s wahhábismem, nacisty a sionisty. Nyní hrozí, že veškeré pokrytectví toho všeho svrhne celý americký politický systém stejně tak, jako se to stalo v Sovětském svazu (o tomto tématu si můžete přečíst více zde). Pravdou je, že žádný režim netrvá příliš dlouho, pokud aktivně podporuje přesný opak toho, o co by se měl oficiálně snažit a zastávat. Výsledek? Ještě jsem se nesetkal s dospělým Američanem, který by upřímně věřil, že žije „ve svobodné zemi, kde je na prvním místě statečnost“. Malé děti tomu možná věří, ale dokonce už i teenageři vědí, že jde o snůšku nesmyslů.

Za třetí, na rozdíl od všech povzbudivých statistik ohledně akciového indexu Dow Jones, nezaměstnanosti a růstu, je skutečnost taková, že se americká společnost rychle přeměňuje na tříúrovňovou: na vrcholu je malý počet nestoudně bohatých lidí, pod nimi je určité množství kvalifikovaných profesionálů, sloužících boháčům, kteří se snaží udržet životní styl, jenž byl v minulosti spojován se střední třídou. A pak je zde drtivá většina Američanů, kteří se snaží vydělat „minimální mzdu plus něco málo navíc“, a kteří v podstatě přežívají tím způsobem, že neplatí zdravotní pojištění, obvykle mají dvě zaměstnání, jedí levnou a nezdravou „stravu chudých“, a již se také vzdali nadějí, že by si mohli dopřávat to, co každý americký dělník v 50. a 60. letech (jeden z rodičů mohl zůstat doma, mít placenou dovolenou, vlastnit chatu, atd.). Američané jsou převážně dříči, a přesto velká většina z nich pouze přežívá, většinou je jen jedna výplata dělí od skutečné chudoby. Mnozí z nich vyvíjejí veškeré úsilí, aby vše poplatili, v čemž jim pomáhají jejich rodiče a prarodiče (totéž platí i pro jižní Evropu). Velká část Američanů přežívá jen díky síti levných obchodů, jakými jsou Walmart a Dollar Store. Jakmile i toto selže, potravinové lístky jsou poslední možnost. Buď tohle, nebo vězení, samozřejmě.

Zkombinujte tohle všechno dohromady a máte potenciálně extrémně výbušnou situaci. Není divu, že když Američané slyšeli komentář Hillary o „koši plném zoufalců“ (tak promluvila Hillary Clintonová o voličích Trumpa, pozn. překl.), domnívali se, že jde o vyhlášení války.

A jaké jsou plány neokonzervativců? Co s tím hodlají dělat?

Ostře zakročí proti svobodě projevu a proti jakémukoliv odporu, samozřejmě! Co jiného?

Jejich jediná reakce - samozřejmě útisk!

YouTube, Google, Facebook, Twitter - všechny tyto sociální sítě podnikají rázná opatření proti „špatným“ řečem, což samozřejmě zahrnuje téměř jakékoli téma, které se samozvaným „liberálům“ nelíbí. GoDaddyGoogle dokonce jdou po názvech domén. Jistě, nikdo se za to nedostane do vězení - například z toho důvodu, že by obhajoval Druhý dodatek Ústavy USA - ale osoby, jichž se to bude týkat, budou na sítích „znehodnoceny“, a jednoduše jim zavřou účet. Ne, nejsou to policisté, kdo podnikne rázné opatření a zakročí proti svobodě projevu, ale „korporátní Amerika“, účinek však bude stejný. Neokonzervativci si zjevně neuvědomují, že cenzura není v době internetu životaschopnou strategií. Nebo si to možná uvědomují, a snaží se záměrně ostře reagovat?

Potom také v médiích probíhá očerňující kampaň: pokud nepatříte k nějaké „menšině“, předpokládá se, že jste od narození podlí, a že nesete vinu za jakékoliv zlo, které je na planetě. A váš vůdce je Trump, samozřejmě, nebo dokonce i samotný Putin, viz výše. Křesťanští heterosexuální bílí muži by se měli raději schovat…

Ať je tomu, jak chce, ale svou šílenou úpornou snahou ponížit a zničit Trumpa na jedné straně a snahou utiskovat milióny Američanů na druhé straně, se neokonzervativci dopouštějí hned dvou chyb. Za prvé, ukazují svou pravou tvář, a za druhé, rozvracejí samotné instituce, kterých používají k řízení a ovládání USA. To samozřejmě oslabuje samotné neokonzervativce i Spojené státy, a dále se tím jen urychluje smyčka s pozitivní zpětnou vazbou, o níž byla řeč výše, která nyní ohrožuje celý mezinárodní systém.

My a oni

Důvod, proč je postupné hroucení anglosionistického impéria tak nebezpečné, je ten, že jde zdaleka o největší a nejsilnější impérium ve světových dějinách. Žádná říše dosud nikdy neměla jakoby monopol na moc, jakému se těší USA od konce 2. světové války. Na základě jakýchkoli měřítek - vojenských, ekonomických, politických i sociálních, USA vyšly z 2. světové války jako obr, a zatímco v následujících desetiletích docházelo střídavě k výkyvům, rozpad SSSR pouze potvrdil celkové vítězství Spojených států. Podle mého zcela subjektivního názoru byl posledním kompetentním (ne, neřekl jsem „dobrým“, ale „kompetentním“) americkým prezidentem George Herbert Walker Bush, který, na rozdíl od svých nástupců, alespoň věděl, jak má impérium řídit. Potom to šlo všechno rychle z kopce. Pokud označíme Obamu za zřejmě nejneschopnějšího prezidenta v dějinách USA, potom Trump by byl prvním prezidentem, který byl ve svém prezidentském úřadu otevřeně lynčován. Výsledek si můžeme představit tak, že anglosionistické impérium je nyní jako obrovský nákladní vlak, který ztratil lokomotivu, ale který se stále ještě řítí ohromnou rychlostí, i když už nad ním nikdo nemá kontrolu. Zbytek planety - s výjimkou Východoevropanů, kteří s tím nesouvisí - se v hrůze dere pryč, aby se dostal z cesty tomuto vlaku, který nikdo neřídí. Zatím koleje (běžný selský rozum, politická realita) víceméně drží, ale k havárii (politické, ekonomické nebo vojenské) by mohlo dojít kdykoliv. A to je velmi, velmi děsivé.

USA mají všude po světě rozmístěno asi 700-1000 vojenských základen, celý mezinárodní finanční systém je silně propletený s americkou ekonomikou, americký dolar je stále jedinou skutečnou rezervní měnou, státní cenné papíry Spojených států si drží všichni klíčoví mezinárodní hráči (včetně Ruska a Číny), společnost SWIFT je politicky řízena USA, USA jsou jedinou zemí na světě, která může tisknout tolik peněz, kolik chce, a v neposlední řadě mají USA obrovský jaderný arzenál. V důsledku toho by kolaps Spojených států ohrozil všechny, a to znamená, že nikdo nechce tento kolaps vyvolat. Zhroucení Sovětského svazu ohrožoval zbytek lidstva pouze jedním způsobem: svým jaderným arzenálem. Oproti tomu by jakákoliv forma zhroucení USA ohrozila všechny, a to mnoha způsoby.

Takže otázka zní ve skutečnosti takto: může zbytek planety zabránit katastrofickému kolapsu anglosionistické říše?

To je ironie naší situace: i když je celá planeta nemocná a snaží se vymanit z nezpůsobilé arogance anglosionistů, nikdo vlastně nechce, aby došlo ke katastrofálnímu kolapsu impéria. A přesto, tím že jsou u moci neokonzervativci, zdá se takový kolaps nevyhnutelný, i s potenciálně ničivými důsledky pro všechny.

Je to opravdu neskutečné, přemýšlejte o tom: všichni nenávidí neokonzervativce, a to nejen většina Američanů, ale skutečně celá planeta. A přesto se této početně malé skupince osob nějakým způsobem podařilo uvrhnout všechny lidi do nebezpečí, včetně sebe samých. Na vině je jejich příšerná pomstychtivost, nesmírná arogance a krátkozrakost, vyvolaná ideologií. To, že k tomu vůbec došlo, a to v planetárním měřítku, je dramatickým svědectvím o morálním a duchovním úpadku naší civilizace: jak jsme to mohli nechat dojít tak daleko?!

Takže další otázka, která se nabízí, je: můžeme je stále ještě zastavit?

Abych byl upřímný, nevím. Doufám, že ano, ale nejsem si jistý. Mojí největší nadějí v souvislosti s Trumpem bylo to, že bude ochoten obětovat impérium ve prospěch USA (což by byl opak toho, co dělají neokonzervativci: ti jsou ochotni obětovat USA kvůli jejich impériu), a že se mu podaří relativně bezpečný a snad i nenásilný přechod od impéria k „normální zemi“. To se samozřejmě neděje. Místo toho začali neokonzervativci každého ohrožovat: Číňany, Rusy, Severokorejce a samozřejmě Venezuelu, ale také Evropany (ekonomicky), celý Blízký východ (prostřednictvím „jediné demokracie na Středním východě“), všechny rozvojové země a dokonce i samotné Američany. Sakra, vždyť oni dokonce ohrožují samotného amerického prezidenta, a to ne příliš vybranými způsoby!

Takže, co bude dál?

Opravdu nevím. Ale mám takový nesmírně zdrcující pocit, že Trumpa odstraní z úřadu, a to buď kvůli „těžkým zločinům a proviněním“ anebo z „lékařských důvodů“ (prostě prohlásí, že je šílený, a že je pro funkci prezidenta nezpůsobilý). Když vidíme, jak je Trump slabý a zbabělý, mohlo by také dojít k tomu, že ho „přesvědčí“, aby rezignoval. Nedokážu si představit, že by ho prostě jen tak zabili, už proto ne, že není jako Kennedy. Poté by se dostal k moci Pence, což by bylo prezentováno jako úžasná událost, následovalo by skupinové objetí elit, a poté by se okamžitě zakročilo proti jakékoliv formě politické opozice nebo odporu, což by bylo okamžitě označeno za rasistické, homofobní, antisemitské, teroristické, atd. Zlá ruka „ruské KGB“ (ano, vím, KGB byla rozpuštěna v roce 1991) by se objevila všude, zejména mezi americkými liberály (kteří by byli pravděpodobně jediní, kdo by pochopil, co se ve skutečnosti děje). (Pseudo) „levice“ by jásala. Pokud by tento sled událostí vyústil v neočekávanou úroveň odporu (buď regionálního, nebo sociálního), byl by dalším nejpravděpodobnějším scénářem útok pod falešnou vlajkou ve stylu 9/11, po němž by následovala válka. (Proč opouštět něco, co už tak dobře zafungovalo předtím?!) Pokud se USA nerozhodnou znovu podniknout invazi do Grenady nebo dát co proto ostrovnímu státu Nauru, nějaká více či méně skutečná válka by měla pro USA katastrofické následky, takže neokonzervativní blázni by klidně mohli použít jaderné zbraně, zvláště pokud by byly zasaženy symbolické americké cíle, jako jsou letadlové lodě. (Když v roce 1991 USA poslaly do Iráku 82. pěchotní brigádu, nic nestálo v cestě mezi touto lehkou pěchotou a iráckými obrněnými divizemi. Kdyby na ně tehdy Iráčané zaútočili, Američané měli v plánu použít taktické jaderné zbraně. Potom se na to všechno rychle zapomnělo).

Existuje důvod, proč se neokonzervativcům v době krize daří: dovoluje jim to ukrývat se za chaos, zvláště když to jsou právě oni, kdo vyvolal tento zmatek. To znamená, že dokud budou mít neokonzervativci alespoň nějakou moc, nikdy neumožní, aby nastal mír, a to ze strachu, aby se na ně nedalo přímo posvítit. Chaos, války, krize - to je jejich přirozené prostředí. Představte si to jako vedlejší produkt jejich existence. Nakonec samozřejmě budou zastavení a budou poraženi, stejně jako všichni jejich předchůdci v historii. Jen se velmi obávám toho, když si uvědomím, jakou cenu bude ještě lidstvo muset zaplatit.

Neocons Pushing USA And The Rest Of The World Towards A Dangerous Crisis vyšel 21. srpna 2017 na ICH. Překlad v ceně 1 487 Kč Zvědavec.

Známka 1.1 (hodnotilo 210)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

44

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 92 čtenářů částkou 15 531 korun, což je 44 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše26.04.24 19:07 Slovensko 0

Z německých vlaků se stávají zóny strachu - Kopance, plivání, výhrůžky a zběsilé útěky před zbitím.26.04.24 14:30 Německo 0

Podivné okolnosti vypnutí jádra v Německu 26.04.24 06:03 Německo 1

LGBT ideologie se má stát součástí dějepisu26.04.24 01:03 Česká republika 0

Byl na koberečku u CIA a teď je s ním konec. Černochová mlčí25.04.24 18:54 Česká republika 0

Mrazy ve velkém poškodily úrodu ovoce24.04.24 21:16 Česká republika 6

Česká republika směřuje do války24.04.24 20:47 Česká republika 0

Dalších několik čínských bank přestalo přijímat platby z Ruska24.04.24 20:41 Čína 0

Více než 100 000 ukrajinských vojáků již dezertovalo24.04.24 19:39 Ukrajina 1

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet.24.04.24 06:56 Česká republika 3

Po dezinformátorovi Zítkovi pátrá policie23.04.24 19:31 Česká republika 0

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil Sunak23.04.24 19:23 Británie 0

Polský prezident Andrzej Duda je pro umístění jaderných zbraní NATO v Polsku. 23.04.24 19:10 Polsko 0

Totalitní opatření za covidu byla záměrně cílená proti lidem. Věděli přesně, co dělají!23.04.24 19:02 Evropská unie 2

Velká policejní akce měření rychlosti - šikana nebo prevence?22.04.24 21:13 Česká republika 1

České zbrojovky jedou na plné obrátky 22.04.24 20:55 Česká republika 2

V Gaze byl objeven masový hrob s těly bez hlavy a kůže a odstraněných orgánů.21.04.24 19:56 Palestina 0

Špatné zprávy přináší Ladislav Vrábel (neověřeno)21.04.24 19:20 Česká republika 6

Evropa začala nakupovat více ruského plynu21.04.24 18:44 Evropská unie 0

Fentanyl se začíná rozmáhat i u nás. Drogu horší než heroin lze sehnat na inzerát.20.04.24 06:03 Česká republika 1

Měnové kurzy

USD
23,51 Kč
Euro
25,17 Kč
Libra
29,39 Kč
Kanadský dolar
17,22 Kč
Australský dolar
15,37 Kč
Švýcarský frank
25,74 Kč
100 japonských jenů
14,91 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,83 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,59 Kč
100 rublů
25,58 Kč
1 unce (31,1g) zlata
55 032,65 Kč
1 unce stříbra
642,07 Kč
Bitcoin
1 505 757,11 Kč

Poslední aktualizace: 26.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 14 180