Pro Severní Koreu jsou sankce, uvalené Radou bezpečnosti OSN, vražedné

Peter Koenig

16.8.2017 Komentáře Témata: OSN, Světová banka, Severní Korea 1239 slov

Jak uvedla televizní společnost CNN: „Rada bezpečnosti OSN v sobotu [5. srpna 2017] přijala rezoluci, která ukládá nové sankce Severní Koreji za nepřetržité testování mezikontinentálních balistických raket (ICBM) a porušování rezolucí OSN.

Rezoluce 2371 byla jednohlasně schválena, získala všech 15 hlasů.

Rezoluce se zaměřuje na hlavní export Severní Koreje, včetně uhlí, železa, železné rudy, olova, olovnaté rudy a mořských plodů. Sankce také cílí na další příjmové toky, jako jsou banky a podniky, spojené se zahraničními společnostmi.

Rezoluce 2371 byla uložena - kým jiným? - Spojenými státy, hlavním agresorem na světě; mimořádně škodícím národem, který nikdy nebyl potrestán, ani sankciován samotným orgánem pro budování míru, Radou bezpečnosti OSN (UNSC), za miliony válečných úmrtí a vražd, provedených bezpilotními letadly. USA mají na svědomí nezákonné a hegemonické války, vedené v zastoupení nebo prostřednictvím vlastních smrtících strojů, po celé planetě, k nimž došlo za posledních 70 let - nebo možná více.

Tuto rezoluci, zaměřenou proti KLDR, jednomyslně schválilo všech 15 členů Rady bezpečnosti OSN, včetně jediných spojenců Severní Koreje - Číny a Ruska. Možná k tomu měli tito dva spojenci své vlastní strategické a sobecké důvody, že rezoluci nevetovali a nenavrhli místo ní jiná diplomatická opatření – nebo něco jiného. Diplomatická opatření, která možná mohla pádnými důvody přesvědčit Washington a jestřáby z Pentagonu, a také zastavit v podněcování k válce Trumpa, který vykřikuje výhrůžky ohledně jaderné hrozby ze svého golfového klubu v Bedminsteru (ve státě New Jersey): „Střetnou se s ohnivou zlobou, jakou svět nikdy neviděl“. Rusko a Čína mohly navrhnout opačné usnesení, které by usilovalo o dialog a přinutilo by Washington k zastavení agresivity a útočnosti. - Rusko a Čína to však neudělaly. A to je smutné.

Je to neskutečná hanba, do jaké míry se doslova celý svět může přetrhnout, jen aby byl Washington spokojený - a s ním i manipulanti stínového státu a „deep state“ kteří tahají za nitky loutek v Bílém domě, ostatně jako vždy. To jsme se opravdu stali světem vazalů pro umírající impérium?

Ti samí vojenští agresoři, kteří jsou řízeni Washingtonem, zničili před více než 60 lety Severní Koreu tak, že z ní zbyla hromada trosek, a tehdejší populace 10 milionů obyvatel se snížila o třetinu. USA nikdy neumožnily podepsání mírové dohody. Namísto toho měla Korejská lidově demokratická republika (KLDR) jen nejistou smlouvu o příměří, a navíc ji neustále ohrožovaly obrovské americké vojenské základny v Jižní Koreji a Japonsku, plné flotil válečných letounů a plavidel. Do vzdušného prostoru KLDR se často dostanou americké bombardéry. Vojenské manévry, které provádí americká armáda společně s Japonskem a Jižní Koreou, jsou opakovanou hrozbou pro mírumilovný život Severokorejců. Striktně vynucená vojenská demarkační linie o délce 250 km (podél 38. rovnoběžky) rozděluje korejské rodiny po více než tři generace.

To, co režim Kim Čong-una ukazuje světu, není nic jiného, ​​než ochota a připravenost bránit dosažených úspěchů KLDR, úžasně přebudované země, nabízející veškeré sociální výhody, které zahrnují bezplatné vzdělání a zdravotní služby pro více než 25 milionů lidí. Jaderné odstrašování není nebezpečné pro nikoho, ani pro Japonsko, ani pro Jižní Koreu, a už vůbec ne pro USA. A Trump to zatraceně dobře ví. Jeho vychloubání se „ohnivou zlobou“ není ničím jiným než řinčením zbraní, šoumenstvím, které přísluší golfovému multimiliardářskému psychopatovi, jehož snem je řídit díky Bohu slábnoucí impérium. Neodvážil by se Severní Koreje ani dotknout, protože jinak by musel čelit „ohnivé zlobě“ spojenců KLDR (tj. Rusko a Čína), a to i navzdory jejich nešťastnému hlasování pro rezoluci.

Pokud by sankce OSN byly dodržovány, snížily by se roční příjmy Severní Koreje z vývozu o třetinu, tj. asi o částku 1 miliardy amerických dolarů. To by mohlo uvrhnout celou zemi, již tak izolovanou předchozími západními sankcemi, do extrémních těžkostí a hladomoru. Ačkoli je nepravděpodobné, že by Čína, s níž Severní Korea obchoduje (objem exportu tvoří 90%), trvala na dodržování těchto sankcí, je to nicméně nespravedlivá hrozba.

Podívejme se nyní na legitimitu rezoluce OSN o sankcích v širším kontextu - v kontextu, který světová populace vůbec nezná, nebo na něj snadno zapomene.

Kapitola VII Charty Organizace spojených národů, zabývající se akcemi při ohrožení míru, porušení míru a činech útočných.

Tyto akce se řídí konkrétně články 39, 40, 41 a 42 (kapitola VII):

Článek 39

Rada bezpečnosti určí, zda došlo k ohrožení míru, porušení míru nebo útočnému činu, a doporučí nebo rozhodne, jaká opatření budou učiněna v souladu s články 41 a 42, aby byl zachován nebo obnoven mezinárodní mír a bezpečnost.

Článek 40

Aby předešla zhoršení situace, může Rada bezpečnosti, dříve než učiní doporučení nebo rozhodne o opatřeních, stanovených v článku 39, vyzvat dotyčné strany, aby splnily předběžná opatření, jež považuje za nezbytná nebo žádoucí. Taková prozatímní opatření nejsou na újmu práv, nároků nebo postavení zúčastněných stran. Rada bezpečnosti náležitě přihlédne k tomu, pokud taková prozatímní opatření nebudou splněna.

Článek 41

Rada bezpečnosti může rozhodnout, jaká opatření, nezahrnující užití ozbrojené síly, mají být použita, aby jejím rozhodnutím bylo dodáno účinnosti, a může požádat členy Organizace spojených národů, aby taková opatření provedli. Tato opatření mohou zahrnovat úplné nebo částečné přerušení hospodářských vztahů, spojů železničních, námořních, leteckých, poštovních, telegrafních, rádiových a jiných, jakož i přerušení diplomatických styků.

Článek 42

Pokud se Rada bezpečnosti domnívá, že by opatření podle článku 41 byla nedostatečná, nebo se ukázala jako nedostatečná, může podniknout takové akce leteckými, námořními nebo pozemními silami, jaké považuje za nezbytné k udržení nebo obnovení mezinárodního míru a bezpečnosti. Takové akce mohou zahrnovat demonstrace, blokádu a jiné operace leteckými, námořními nebo pozemními silami členů Organizace spojených národů.

Bilaterálně uložené ekonomické sankce, které jsou hlavním trestem Spojených států, jenž napaří podle libosti jakémukoliv národu, který jim nezobe z ruky, jsou naprosto nezákonné a porušují mezinárodní právo.

Legitimita ekonomických sankcí, které uložila OSN, je ve většině případů velmi diskutabilní, a to platí zvláště v případě Severní Koreje, neboť tyto sankce mohou ovlivnit lidská práva nebo konkrétněji hospodářská, sociální a kulturní práva civilistů (ESCR, tj. Rada pro výzkum v ekonomické a sociální oblasti), protože nepříznivé důsledky mohou vést k humanitární krizové situaci, tzn. že může nastat nedostatek určitého zboží a služeb, které jsou nezbytné k zajištění základních životních potřeb (Robin Gebs: „Humanitární záruky během režimu ekonomických sankcí: žádost o doložky s automatickým odvoláním, pravidelné sledování a následné posouzení dlouhodobých účinků“. Harvard Human Rights Journal 18, 2005, str. 173).

V případě Severní Koreje jsou takové sankce naprosto absurdní, ne-li nelegální, protože hlavním agresorem není a nikdy nebyla Severní Korea, ale Spojené státy.

Avšak dosud se nikdy žádnému národu na této krásné planetě nikdy nepodařilo zavést režim sankcí vůči USA prostřednictvím nejdůležitějšího orgánu pro budování míru a bezpečnosti, kterým je OSN. - Proč se to nikdy nepodařilo? - Protože se všichni obávají amerických odvetných opatření. Avšak Rusko, Čína a Šanghajská organizace pro spolupráci (SCO), která již zahrnuje polovinu světové populace a ovládá jednu třetinu ekonomické produkce na světě - a je zjevně v procesu úplného oddělení od hegemonie dolaru - by se už neměly bát amerických odvetných opatření - nebo snad ano?

Je neuvěřitelné, jak si svět, takový svaz národů, nechal zcela vymýt mozek, když akceptoval téměř bez výjimek a pochybností zvěrstva, páchaná Washingtonem, zločiny na lidskosti, nevybíravé zabíjení desítek miliónů lidí po celém světě, nejhorší zneužívání lidských práv, které naše moderní historie kdy poznala, aniž by mrkl okem. Zároveň je tento „pevný“ svaz národů připraven udusit Severní Koreu, malý statečný stát, který pouze testuje svou schopnost sebeobrany, neboť chce čelit neustálým nezákonným výhrůžkám ze strany největšího světového agresora, Spojených států amerických.

North Korea: Killer Sanctions Imposed By The UN Security Council vyšel 11. srpna 2017 na ICH. Překlad v ceně 511 Kč Zvědavec.

Známka 1.5 (hodnotilo 131)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

53

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc březen přispělo 95 čtenářů částkou 18 536 korun, což je 53 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Drony útočí na ruské rafinerie28.03.24 17:22 Rusko 0

Prohlášení Dr. Füllmicha z vězení: „Jejich domeček z karet se hroutí“ (video)27.03.24 19:41 Německo 2

Generál Flynn vznáší otázky ohledně zasažení mostu v Baltimoru (video)27.03.24 18:37 USA 0

Farmáři přitvrdili 27.03.24 12:30 Belgie 1

Nejcennější část korunovačních klenotů v Německu! »Zaprodali naši zemi,« kritizuje Národní proud26.03.24 19:16 Česká republika 4

Cenzurní legislativy DSA a EMFA prošly. Česká vláda v obou případech poslušně souhlasila.26.03.24 19:03 Evropská unie 0

Puškov vyzval k ostražitosti vůči WHO26.03.24 18:46 Rusko 0

STK pro pacienty26.03.24 13:24 Česká republika 0

Nájemní teroristé, kteří zaútočili na Crocus, jednali velmi neprofesionálně.26.03.24 08:15 Rusko 5

Americké zdravotnické úřady v tichosti odebraly Američanům právo na informovaný souhlas, které bylo kodifikováno v Norimberském kodexu26.03.24 08:04 USA 0

Útok spáchali islamisté, prohlásil Putin25.03.24 21:47 Rusko 0

Ruský plyn v ČR - fakta25.03.24 10:06 Česká republika 0

Korčok s příznivci na náměstí, Pellegrini nahrál video24.03.24 21:56 Slovensko 1

Bombardování části Prahy 25. března 1945 24.03.24 19:51 Česká republika 0

Policie bude nabírat do svých řad cizince24.03.24 15:35 Česká republika 4

Naštvaní Češi z Václaváku Fialu „nezaujali“.24.03.24 06:31 Česká republika 1

Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 40 lidí 22.03.24 21:05 Rusko 8

V Anglii zemřelo téměř 7 krát víc očkovaných proti covidu, než neočkovaných. Oficiální data.22.03.24 16:41 Británie 9

Někdo umírá na frontě, ostatní se pakují na válce22.03.24 10:06 Ukrajina 3

K žalobě proti Ursule von der Leyenové se přidaly i tři členské země21.03.24 21:32 Evropská unie 0

Měnové kurzy

USD
23,45 Kč
Euro
25,30 Kč
Libra
29,60 Kč
Kanadský dolar
17,31 Kč
Australský dolar
15,28 Kč
Švýcarský frank
26,00 Kč
100 japonských jenů
15,49 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,87 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,33 Kč
1 unce (31,1g) zlata
52 102,56 Kč
1 unce stříbra
583,51 Kč
Bitcoin
1 662 657,11 Kč

Poslední aktualizace: 28.3.2024 22:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 10 690