Feministický časopis požaduje, aby bílé ženy chodily na potrat, aby se tím vyřešil problém rasismu

6.7.2017 Komentáře Témata: Feminismus, Rasismus 1131 slov

Feministický časopis vyzývá bílé ženy, aby vyřešily historický problém rasismu a bílou nadvládu tím, že přeruší těhotenství u všech svých dětí.

V článku nazvaném „Beyond Pro-Choice: The Solution to White Supremacy is White Abortion“, spisovatelka Nicole Valentine obviňuje „bílé rodiny“ za to, že stojí v cestě „progresivní společnosti“ tím, že „iniciují svůj parazitizmus“ a využívají „plnou nadvládu nad zotročeným a utlačovaným lidem“. (Článek je přeložen níže.)

„Bílí jsou od narození včleněni se smyslem pro obvyklou bílou identitu a tato identita je udržuje, aby replikovali bílou rodinnou jednotku, čímž podporují cyklus bílé nadvlády v Americe. To je důvod, proč musí být bílá rodinná jednotka zničena,“ píše Valentine.

„Bílé ženy: je čas na to, abyste udělali svou roli! Vaše bílé děti posilují bílou rasistickou společnost, ze které těžíte. Pokud prohlašujete, že jste progresivní a přesto dobrovolně rodíte bílé děti podle vašeho výběru, jste pokrytci. Bílé ženy by měly být povzbuzovány k tomu, aby šly na potrat bílých dětí a využily svého volného času a prostředků k tomu, aby pomohly barevným ženám, které nemají jinou možnost něž vychovávat své děti,“ dodává Valentine.

Valentine také požaduje, aby bílé ženy také adoptovaly černé děti, „které ztratily rodiče kvůli destruktivní bílé rasistické společnosti, kterou jsme umožnily a povzbudily.“

Tento časopis, který se sám označuje za „oddaný propagaci rozmanitosti a multikulturních hodnot“, je nabitý dalšími příběhy, které hraničí s tím, že by byly satirické, včetně článků „Women can’t be rapists“, „Childhood toys are racist!“ a „It’s time to talk about Whitesplaining”.

Na těchto webových stránkách v sekci „O nás“ také obviňují „radikální pravici“ z toho, že je „zodpovědná za několik zločinů z nenávisti a z teroristických útoků“. Pisatelé jsou většinou „současní a minulí studenti“.

Její argumenty, že bílé ženy musí chodit na více potratů, protože „barevné ženy často nemají stejné výsady, aby si zvolily ukončení těhotenství, stejně jako bílé ženy“, jsou úplný nesmysl, protože potraty černých dětí jsou prováděny třikrát více, než u bílých děti.

Článek dostal stovky negativních komentářů, přičemž respondenti poukazovali na okázalý rasistický tón tohoto díla.

„Někdy si myslím, že zde musí probíhat nějaká soutěž, v níž vyhraje cenu autor toho nejradikálnějšího, nejšílenějšího, nejzvrácenějšího článku,” napsal Steve Biddle.

„Pokud tohle není podněcování ke genocidě, pak nevím, co to je. Pokud změníte termín „bílá“ na něco jiného, vypadá to přesně tak, a nezáleží na tom, jak to myslíte,“ poznamenal Victor Crainic.

Článek vyšel na almanach.cz, který jej přebral z Svobodných novin.

Posun vpřed za možnost volby: Řešením bílé nadřazenosti jsou potraty bílých

Nicole Valentine

V pokrokové společnosti jsou to často bílé rodiny, které stojí v cestě rovnosti a spravedlnosti. Systémová bílá nadřazenost závisí především na jednotce bílé rodiny. Když bílí dobyvatelé násilně pronikali mezi domorodce, rovnostářské domoviny amerických domorodců, rychle se ve své bílé společnosti množili a zahájili svůj parazitismus tím, že zřídili plantáže, vedené bílými otci, s podřízenými bílými matkami a bílými dětmi, ovládajícími zotročené a utlačované barevné, kteří byli nuceni tato mikro-království vydržovat.

Není překvapením, že fascinace Ameriky bílou rodinnou jednotkou šla ruku v ruce s historickým šířením nadřazenosti bílých. Po Baconově vzpouře si tito bílí mikro-králové mysleli, že je nezbytné rozšířit definici bílé rodiny, aby se do ní začlenila celá bíla společnost, a tím se přiměla pracující třída bojovat mezi sebou na základě rasového rozdělení. Bílým byl od narození vštěpován smysl pro společnou bílou identitu, a tato identita je přiměla rozmnožovat jednotku bílé rodiny, a tím pokračovat v cyklu bílé nadvlády v Americe. To je důvod, proč musí být bílá rodina zničena.

V r. 1973 Nejvyšší soud, skládající se pouze z mužů, z nichž bylo osm bělochů, rozhodl, že ukončení těhotenství je ústavní až do třetího trimestru. Po desítky let pokrokáři toto rozhodnutí oslavovali jako vítězství ve věci práv žen. Nicméně je čas tento problematický názor zpochybnit.

Především je klíčovým pochopit, že rozhodnutí o „ústavnosti“ potratů posiluje nadřazenost bílých. Není jiného výkladu. Ústava byla napsána a podepsána bílými muži, pro bílé muže. Otroctví bylo ústavní. „Právo“ terorizovat občany prostřednictvím nošení zbraní je ústavní. Tak zvaný „řádný proces“, ve kterém bílí soudci omlouvají vraždění nevinných černochů, je ústavní proces. Být ústavní nečiní něco pokrokovým či přirozeně hodnotným. Ve skutečnosti je ústavnost často synonymem „prospěšnosti výhradně pro bílou rasu“.

Zadruhé, názor „volby“ u potratu je z podstaty nadřazený. Barevné ženy často nemají stejné privilegium ukončit těhotenství, jaké mají bílé ženy. Ze sociálních, náboženských, ekonomických a etických důvodů se mohou barevné ženy setkávat s překážkami na cestě k tělesné autonomii, kterým bílé ženy nikdy nejsou nuceny čelit, v důsledku privilegia, že se narodily v bílé nadřazené společnosti, která se neustále stará o jejich potřeby. Za současných okolností prostě barevné ženy nemají co se týká jejich těla absolutní volbu. Je čas přestat předstírat, že jsou si s běloškami rovny, když bylo dokázáno, že etablované systémy bílé nadřazenosti nezacházejí se všemi ženami stejně. Protože nadřazenost bílých zabraňuje barevným ženám v jejich svobodné volbě, musíme srovnat hřiště jinými prostředky.

Bílé ženy: je čas, abyste něco udělaly i vy! Vaše bílé děti posilují nadřazenou společnost bílých, ze které máte prospěch. Pokud tvrdíte, že jste pokrokové, a přesto ochotně rodíte bílé děti dle své vlastní volby, jste pokrytecké. Bělošky by měly být vybízeny k potratu svých bílých dětí a k používání takto uvolněného času a zdrojů k pomáhání barevným ženám, které nemají jinou volbu, než své děti vychovávat. Barevné ženy potřebují finanční a humanitární zdroje. Protože tato bílá nadřazenecká společnost nadále uvězňuje černé otce, jsou barevné ženy nuceny vychovávat příští generaci Američanů sami. Bílé ženy: místo abyste věnovaly svůj čas a energii bílým dětem, které posílí svízelnou situace barevných žen, co kdybyste se ptali barevných žen, jakým způsobem jim můžete pomoct v jejich osvobození se? Co takhle adoptovat barevné děti, které přišly o své rodiče kvůli destruktivní bílé nadřazenecké společnosti, kterou jste umožnily a podporovaly?

Samozřejmě, že nejlepší volbou je konat preventivně, aby se zajistilo, že neexistuje riziko, že se bílé děti narodí. Ale za situace, ve které je plození a ukončování těhotenství možné, je nejlepším využít vašeho práva volby a nechat si provést potrat, abyste pomohly barevným ženám.

Je čas posunout se dále za „možnost volby“ a začít se zaměřovat na potřeby barevných žen. Je čas, aby bělošky přestaly brát ohled jen na své pohodlí a ambice, když si volí vychovávat děti. Vstoupili jsme do věku „vstříc budoucnosti“, ve kterém bude bílá nadřazenost rozdrcena a děti všech barev budou moct svobodně žít v otevřené a přívětivé společnosti. Být „vstřícný budoucnosti“ je dalším krokem v osvobození žen. Bílé ženy, splňte svůj úkol: skoncujte s bílou nadřazeností.

Původní článek naleznete zde: Beyond Pro-Choice: The Solution to White Supremacy is White Abortion.

Překlad v ceně 308 Kč Zvědavec.

Známka 1.6 (hodnotilo 54)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

53

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc březen přispělo 95 čtenářů částkou 18 536 korun, což je 53 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Harabin měl vyzvat své voliče, aby ve druhém kole podpořili národního kandidáta28.03.24 19:22 Slovensko 0

Armáda plánuje nákup 76 moderních Leopardů 2A828.03.24 18:45 Česká republika 0

Drony útočí na ruské rafinerie28.03.24 17:22 Rusko 0

Prohlášení Dr. Füllmicha z vězení: „Jejich domeček z karet se hroutí“ (video)27.03.24 19:41 Německo 2

Generál Flynn vznáší otázky ohledně zasažení mostu v Baltimoru (video)27.03.24 18:37 USA 0

Farmáři přitvrdili 27.03.24 12:30 Belgie 1

Nejcennější část korunovačních klenotů v Německu! »Zaprodali naši zemi,« kritizuje Národní proud26.03.24 19:16 Česká republika 4

Cenzurní legislativy DSA a EMFA prošly. Česká vláda v obou případech poslušně souhlasila.26.03.24 19:03 Evropská unie 0

Puškov vyzval k ostražitosti vůči WHO26.03.24 18:46 Rusko 0

STK pro pacienty26.03.24 13:24 Česká republika 0

Nájemní teroristé, kteří zaútočili na Crocus, jednali velmi neprofesionálně.26.03.24 08:15 Rusko 5

Americké zdravotnické úřady v tichosti odebraly Američanům právo na informovaný souhlas, které bylo kodifikováno v Norimberském kodexu26.03.24 08:04 USA 0

Útok spáchali islamisté, prohlásil Putin25.03.24 21:47 Rusko 0

Ruský plyn v ČR - fakta25.03.24 10:06 Česká republika 0

Korčok s příznivci na náměstí, Pellegrini nahrál video24.03.24 21:56 Slovensko 1

Bombardování části Prahy 25. března 1945 24.03.24 19:51 Česká republika 0

Policie bude nabírat do svých řad cizince24.03.24 15:35 Česká republika 4

Naštvaní Češi z Václaváku Fialu „nezaujali“.24.03.24 06:31 Česká republika 1

Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 40 lidí 22.03.24 21:05 Rusko 8

V Anglii zemřelo téměř 7 krát víc očkovaných proti covidu, než neočkovaných. Oficiální data.22.03.24 16:41 Británie 9

Měnové kurzy

USD
23,45 Kč
Euro
25,30 Kč
Libra
29,60 Kč
Kanadský dolar
17,31 Kč
Australský dolar
15,28 Kč
Švýcarský frank
26,00 Kč
100 japonských jenů
15,49 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,87 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,33 Kč
1 unce (31,1g) zlata
52 102,56 Kč
1 unce stříbra
583,51 Kč
Bitcoin
1 662 657,11 Kč

Poslední aktualizace: 28.3.2024 22:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 12 244