Divergentní dialog

Nelekejme se teroristů, ale bojme se teroru

Ladislav Hinner

22.4.2017 Komentáře Témata: Úvahy 1064 slov

Obrazy a chování, které nám vnucují hromadné sdělovací prostředky se nápadně podobají ritualizovanému náboženskému představení. Na začátku vnesou do veřejného prostoru interpretaci předem připravené reality, aby se ji dále za všech okolností rigidně držely a postupně ji obohacují nikoli vyvracením námitek, ale obchvatem se domáhají veřejného souhlasu, odvolávkou na evropské hodnoty.

Pokud připustíme, že alespoň někteří jen neslouží, ale věří vyřčenému a je jim vlastní nadšení pro plán, odporující argumentovanému většinovému názoru i zájmu, lze to vysvětlit jen jejich touhou po vřazení mezi „elitu“, která ovšem představuje uzavřený svět, hermetický vesmír. Podobně, jak byli členové staré společnosti mentálně vyzbrojení aktem iniciace, také novodobí věrozvěstové přinášejí řešení, sami sebe přesvědčujíc o pochopení hloubky problému, které je odepřeno lidu obecnému. Předkládané mejnstrímové „pravdy“ přijímá sociální část mozku, nikoli logické myšlení a tak jakmile jsou pohlcení sociální skupinou, hystericky se obávají vyloučení. Jejich chování a skupinové myšlení je více závislé na tom, jaký je jim předkládán obraz světa, než na tom, jaký svět skutečně je. Paradoxně v jejich případě platí, že skupiny lidí, rodově i mentálně vzdálení jsou jim bližší, než-li příslušníci vlastního národa, vůči kterému vlivem propagandy ztratili vědomí odpovědnosti. Jejich motivace ovšem nemusí být čistým altruismem, mohou se za nimi skrývat také přízemní pocity dominance spojené s očekáváním naivní vděčnosti a u Západních “vítačů“ také ordinovaný pocit kolektivní viny, kterou hodili i na bedra nejmladších generací. Platí to stejnou měrou o politicích i členech neziskovek, jejichž příslušníci se chovají jako výsadkáři v žoldu, vysazeni v týlu nepřítele. Situaci dobře ilustruje tento rozhovor, i když poněkud divergentní :

Mladá žena: Jsem nadobyčej šťastná, že mohu pomáhat lidem po strastiplné cestě v útěku před hrůzami válek. Nechápu ovšem vaši lhostejnost k utrpení ubohých rodin a hlavně nevinných dětí. Což by vám byl lhostejný také osud vaši rodiny?

Starší muž: Máte pravdu, denně jsme zahlcováni zprávami o utrpení milionů, ale ptám se vás, asi zbytečně, zda máte ráda svoji rodinu?

Ptáte se zbytečně, samozřejmě ji miluji

A upřednostnila byste starost o ně před ostatními lidmi?

To je zajisté mou povinností řádné dcery

Jistě lze rozumět ovšem i tomu, že podobný vztah mají ke svým i ostatní lidé

To je pochopitelně pravda

A myslíte, že se to vztahuje i na širokou rodinu, tetičky , strýčky, atd.

Ano, myslela jsem na všechno příbuzenstvo

Takže je i vašim zájmem zachování rodu

Zajisté

Není pro ně nebezpečím příjezd cizích kmenů, odchovaných nenávistnou kulturou či náboženstvím, málo vzdělaných?

Přesně takový předpojatý názorový chumel z vás dělá nenávistného xenofoba, který baží egoisticky pouze po svých požitcích a upírá základní práva ubohým

Obávám se, že jakmile se zde usadí, budou se domáhat stejných práv , ale nebudou ctít naše povinnosti

Přitakávala bych jim a pomáhala v integraci, která bude zdlouhavá a nelze čekat nekonfliktní zapojení do našeho života. I my musíme akceptovat jejich potřeby a kulturní odlišnosti, takže naše vážná práce v neziskovkách teprve začne

Nepovažujete za ohrožení našeho způsobu života rozdílný náhled muslimů na vaše pohlaví, vždyť ve vašem proudu jsou feministky, které stírají jakýkoli rozdíl mezi pohlavími, další propagují třetí pohlaví a asi mají i vizi o beztvaré lidské hmotě, kterou uhněte kdokoli mocný do požadovaného tvaru

Přistěhovalci právě tuto vaši představu rozbijí. Jsou nadání vírou, které u nás vymizela, proto jsou silní a jednotní, mohou nám být příkladem, naučme se to a nebojme se teroru, tím nás ohrožují jen vyšinutí jedinci

Znovu vám dám za pravdu, z Evropy se vytratila spiritualita, pocit sounáležitosti, vlastenectví a tím i schopnost obrany rodu a stali jsme se tak paradoxně nejohroženějším druhem. Dokonce se domnívám, že naše budoucnost není ohrožena ani tolik teroristickými činy, na ty si opravdu (jak řeklo kníže) můžeme zvyknout jako na dopravní nehody. Muslimové se ovšem budou plíživě prosazovat postupným odsudkem našich životních (často dekadentních) zvyklostí, pravidel a zákonů, což je pomalý, ale mnohem nebezpečnější průnik. Rigidním pojetím Koránu, soudržností a vytvářením společenství uvnitř státu, využíváním demokracie a prostřednictvím voleb si budou vynucovat změny, hrubě narušující náš život a odkazující nás do středověku.

Nemohu přijmout váš defétismus, proti němu kladu náš optimistický humanismus, pravda a láska musí zvítězit nad nenávistí

Ano, neutuchající pseudohumanismus soroščat vystřídal po tisíciletích šavlovu lásku a znovu budeme nastavovat k druhé a dalším fackám svá líce. Vždyť vy ženy a židé obecně, jste muslimy zvláště ohroženi , proč valná část zrovna těchto je zanícenými podporovateli migrace?

Nejsem židovka, ale právě proto si cením jejich odhodlání dostát humanitním zásadám, jejichž nositeli jsou po celé věky

Asi vyslyšeli výzvu Barbary Lerner Spectre a část z nich se obětavě ujala vůdčí role, bez které by prý Evropa nepřežila. A za oponou se směje pořád stejný člověk...

(Konec fiktivního rozhovoru)

Evropské národy žily vždy pospolu a tím je sjednocoval způsob života, intelektuální i mravní zvyky, vzešlé z ideálů antické a židokřesťanské tradice a zpětně jej společnost vynucovala na neposlušných svou mocí. Podle Lyotarda je Západ civilizace, která se dnes ptá po své civilizační podstatě, jenže pro Evropu bylo zatím typické, že dokázala periodicky krize překonávat. Znamená to, že není jako ostatní kulturou uzavřenou, jednou provždy vykrystalizovanou (Ortega y Gasset). Ortegův názor slouží elitě pro vysvětlení příznivého přijetí migrantů, ale zamlčela jeho dovětek, že její sláva a síla spočívá v tom, že je neustále odhodlána jít za to, čím byla, jít za sebe samu. Při dobré vůli i toto tvrzení sice lze považovat za projev evropského sebevědomí a schopnosti vstřebat cokoli cizího, ale právě toto není záměrem organizátorů migrace, kteří potřebuji změnu demografickou ve všech parametrech, především narušení vlastního (kmenového) povědomí a tudíž i zřeknutí se svébytnosti. Jsme oslabeni absenci spirituality, přemírou intelektualismu, který dokáže nejen podněcovat, ale také všechno relativizovat, proto nebývá rozhodující dějinnou silou své doby.

Předstíráme zájem o tzv. tradiční evropské hodnoty, které ani nemáme vůli bránit. Švédové v pseudopravdivém zanícení vítají i vracející se bojovníky Islámského státu, a pokoušejí se jim nasadit sociální terapii. Policie není schopná bránit ani sebe, natož domácí občany, ale zdá se, že ty z domácích, kteří nejsou přímo konfrontování s konfliktní skutečností, problém k vlastní škodě nijak neznepokojuje. Mejnstrímová média zatemňuji činy přišelců a vyskytují se i absurdní návrhy na řešení nesnází rozdáváním náramku (zatím jen ženám), s textem (v kolika jazycích?) „neznásilňovat“ a doufají, že všichni návštěvníci vzdělávacích kurzů budou náruživými čtenáři.

Inkluze ve školách je přípravou na Schulzem dodaný nezvládnutelný počet nezvládnutelných a druhotným, neméně důležitým účelem, je dosažení finálního stavu rovnocenné vzdělanostní úrovně. To teprve bude první krok k naplnění zmiňované vize beztvaré lidské hmoty.

Znovu připomínám Heideggrovu „přípravu připravenosti“, později bude pozdě.

Známka 1.5 (hodnotilo 57)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

44

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 92 čtenářů částkou 15 531 korun, což je 44 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Podivné okolnosti vypnutí jádra v Německu 26.04.24 06:03 Německo 1

LGBT ideologie se má stát součástí dějepisu26.04.24 01:03 Česká republika 0

Byl na koberečku u CIA a teď je s ním konec. Černochová mlčí25.04.24 18:54 Česká republika 0

Mrazy ve velkém poškodily úrodu ovoce24.04.24 21:16 Česká republika 6

Česká republika směřuje do války24.04.24 20:47 Česká republika 0

Dalších několik čínských bank přestalo přijímat platby z Ruska24.04.24 20:41 Čína 0

Více než 100 000 ukrajinských vojáků již dezertovalo24.04.24 19:39 Ukrajina 0

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet.24.04.24 06:56 Česká republika 3

Po dezinformátorovi Zítkovi pátrá policie23.04.24 19:31 Česká republika 0

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil Sunak23.04.24 19:23 Británie 0

Polský prezident Andrzej Duda je pro umístění jaderných zbraní NATO v Polsku. 23.04.24 19:10 Polsko 0

Totalitní opatření za covidu byla záměrně cílená proti lidem. Věděli přesně, co dělají!23.04.24 19:02 Evropská unie 2

Velká policejní akce měření rychlosti - šikana nebo prevence?22.04.24 21:13 Česká republika 1

České zbrojovky jedou na plné obrátky 22.04.24 20:55 Česká republika 2

V Gaze byl objeven masový hrob s těly bez hlavy a kůže a odstraněných orgánů.21.04.24 19:56 Palestina 0

Špatné zprávy přináší Ladislav Vrábel (neověřeno)21.04.24 19:20 Česká republika 6

Evropa začala nakupovat více ruského plynu21.04.24 18:44 Evropská unie 0

Fentanyl se začíná rozmáhat i u nás. Drogu horší než heroin lze sehnat na inzerát.20.04.24 06:03 Česká republika 1

Účast Ruska na ceremoniálu osvobození koncentračních táborů považována za "nežádoucí".19.04.24 19:08 Německo 1

ICC zvažuje vydání zatykačů pro válečné zločiny na Netanjahua19.04.24 19:00 Neurčeno 0

Měnové kurzy

USD
23,44 Kč
Euro
25,15 Kč
Libra
29,32 Kč
Kanadský dolar
17,16 Kč
Australský dolar
15,27 Kč
Švýcarský frank
25,69 Kč
100 japonských jenů
15,06 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,82 Kč
100 maď. forintů
6,40 Kč
Ukrajinská hřivna
0,59 Kč
100 rublů
25,40 Kč
1 unce (31,1g) zlata
54 683,67 Kč
1 unce stříbra
641,76 Kč
Bitcoin
1 516 112,38 Kč

Poslední aktualizace: 25.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 7 166