NATO zesiluje válku na Ukrajině po porážce v Sýrii

Finian Cunnigham

30.12.2016 Komentáře Témata: NATO, Ukrajina 1175 slov

Nárůst vojenských útoků v odtržených regionech na východní Ukrajině, které tento týden zahájily kyjevské vládní síly, podporované NATO, není jen pouhá náhoda. Je to reakce vojenské koalice, vedené USA, na události v Sýrii, v jejich hybridní válce proti Rusku.

Ze separatistických, samozvaných republik Doněcka a Luhanska jsou hlášeny stovky případů, kdy vojáci, patřící k Ukrajinským ozbrojeným silám (UAF), neustále porušují příměří. Během posledních pár dnů se několik měst a vesnic ocitlo pod intenzivním ostřelováním dělostřelectvem, raketami a minometnými granáty, což znamená, že došlo k přímému porušení minských dohod.

Tato dohoda, kterou zprostředkovaly Rusko, Německo a Francie během let 2014 a 2015, měla usnadnit politické urovnání mezi kyjevským režimem, podporovaným Západem, který se dostal k moci po státním převratu v únoru 2014, a odtrženými oblastmi Doněcka a Luhanska, které odmítly uznat legitimitu uchvatitelské kyjevské kliky.

Domy, školy a úpravny vody byly odstřelovány v důsledku toho, jak Ukrajinské ozbrojené síly a přidružené skupiny neonacistických milicí přesouvaly těžké zbraně do blízkosti tzv. kontaktních linií. Ze všech náznaků je patrné, že kyjevský režim, podporovaný aliancí NATO, mobilizuje vojenské síly pro obnovení ofenzívy proti převážně etnickým Rusům v regionu Donbas, který tvoří lidové republiky - Doněcká a Luhanská.

Domobrana obou těchto lidových republik dosud útok odrazila, přičemž armáda kyjevského režimu na to údajně doplatila desítkami obětí.

Načasování rozsáhlých útoků na Donbas přichází právě ve chvíli, kdy USA a jejich spojenci v NATO utrpěli strategickou porážku v jejich tajné válce, kterou vedli za účelem změny režimu v Sýrii. Osvobození bitevního pole u města Aleppo syrskou armádou, podporovanou ruskými, íránskými a libanonskými spojenci, k němuž došlo minulý týden, věští konec téměř šestiletého konfliktu v Sýrii.

Přesměrování džihádistických militantních aktivistů z Aleppa, kteří byli tajně podporováni USA a některými mocnostmi NATO, včetně Británie a Francie, signalizuje ukončení plánu na změnu režimu v Sýrii za účelem zbavit vlády prezidenta Bašára al-Assada.

Turecko, jako jeden z členů aliance NATO, sehrálo klíčovou roli v této špinavé válce, vedené Amerikou proti Sýrii, kdy sloužilo jako prostředník pro bojovníky a vyzbrojovalo proxy džihádistické bojovníky, kteří se snažili svrhnout Assada - dlouholetého spojence Ruska i Íránu.

Ale nyní se zdá, že Turecko se začíná s Ruskem a Íránem sbližovat, aby pomohlo ukončit válku v sousední Sýrii.

Tento týden se ministři zahraničí a ministři obrany z Ruska, Íránu a Turecka setkali v Moskvě, aby deklarovali svůj závazek k ukončení syrského konfliktu.

New York Times oznámil: „Rusko, Írán a Turecko, se, kromě USA, sešly k jednání o Sýrii.“ A jízlivě dodal: „Nové uspořádání a neúčast západních mocností u kulatého stolu je téměř zárukou, že prezident Bašár al-Assad bude i nadále vládnout v Sýrii v rámci jakýchkoliv následných dohod.

Jinými slovy, pro Washington a jeho zločinecký podnik k rozvrácení Sýrie to znamená, že „hra je u konce“.

Nezdar amerického imperialistického spiklenectví na Středním východě nelze přeceňovat. Po celá desetiletí byli američtí vládci svědky toho, jak jejich Bohem dané výjimečné právo svrhnout jakoukoliv cizí vládu bylo považováno za nezpůsobilé kvůli jejich geopolitickým zájmům. Sýrie byla jednou z cílových zemí na americké černé listině, což se ostatně začalo projevovat již v březnu v roce 2011, kdy USA se svými partnery v NATO a s regionálním klientským režimem rozpoutali peklo pomocí svých zástupců, vyvolávajících teror.

Americké dobyvatelské ambice v této oblasti, bohaté na ropu, se musely potýkat s ohromným úderem, kdy ruský prezident Vladimir Putin nařídil na konci roku 2015 vojenskou operaci, která měla podpořit syrský stát, spolu s Íránem a libanonským hnutím odporu Hizballáh.

I přes masivní propagandistickou kampaň zorganizovanou západními médii a washingtonskými loutkami v Organizaci spojených národů syrská armáda se svými spojenci dosáhla historického vítězství, kdy získala nazpět město Aleppo od džihádistů, podporovaných aliancí NATO.

Není to jen hořká vojenská porážka pro Washington, ale je to i politické a morální vítězství nad západní lží, které hlásaly velké mediální korporace. Tyto korporace neustále prohlašovaly, jaká zvěrstva a zločiny proti lidskosti spáchaly syrské a ruské síly. Nyní se ukázalo, že tato opovážlivá tvrzení byla jen nehorázným výmyslem, protože lidé z Aleppa veřejně slaví osvobození od džihádistů, podporovaných Západem, kteří rozpoutali teror ve velkých částech města na dobu čtyř let.

Zdá se být pozoruhodné, že jen několik dní po osvobození Aleppa byl v tureckém hlavním městě Ankaře brutálně zavražděn ruský velvyslanec Andrej Karlov, kdy ho ozbrojenec střelil do zad právě ve chvíli, když zahajoval kulturní akci. Vražda byla evidentně vykonána s cílem zmařit politická jednání, probíhající mezi Tureckem, Ruskem a Íránem. Kdo by mohl mít prospěch z takového zvěrstva? Samozřejmě, že síly NATO, vedené USA.

Pokud to nebyla vojenská rozvědka NATO, kdo si výslovně objednal zavraždění Karlova, potom můžeme alespoň říci, že Washington se svými západními spojenci zcela jistě vytvořil atmosféru nenávisti a démonizace, která z ruského diplomata udělala „legitimní cíl“.

Další událostí je obnovení útoků kyjevským režimem, podporovaným aliancí NATO, proti etnickému ruskému obyvatelstvu na východní Ukrajině. A opět tento provokativní krok přichází jen několik dní po velkolepém vojenském vítězství Ruska a jeho spojenců proti džihádistickým zástupcům NATO v Aleppu, a možná teď i v celé Sýrii.

Nemylte se, reakcionářská vláda, která se v Kyjevě chopila moci, je náhradou za dlouholeté ofenzivní plány NATO proti Rusku. Odvoláním se na nepodložené „obavy“ z ruské agrese si aliance NATO udělila licenci k tomu, aby mohla navyšovat počet vojáků a raket na hranicích s Ruskem. Washington a jeho evropští lokajové financovali, vyzbrojili a vyškolili kyjevský režim. Tento týden britský ministr obrany Michael Fallon oznámil, že britská armáda bude nadále provádět výcvik kyjevských ozbrojených sil, a zároveň tvrdil, že to je z důvodu odporování ruské agresi. Fallon měl tu drzost vykřikovat tyto nesmysly ve stejném týdnu, kdy se prudce zvýšily útoky na východní Ukrajině.

Na začátku tohoto týdne, kdy se konal summit NATO-Rusko v Bruselu, Američany vedená vojenská aliance měla tu drzost vyzvat Moskvu, aby přiměla „ruské separatisty“ v Donbasu „dodržovat minské příměří“.

Alexander Gruško, ruský zástupce při NATO, údajně na setkání uvedl na pravou míru jistá fakta, kdy upozornil na stovky porušení zákona, spáchané v posledních dnech kyjevským režimem. Taková porušení zákona se dala očekávat, protože vláda, kterou podporuje aliance NATO, poprvé zahájila ofenzivu v tomto regionu už v roce 2014, v jejímž důsledku zahynulo až 10 000 obětí.

Stejně jako v případě syrské války Washington a jeho spojenci z řad NATO podporovali a podněcovali prostřednictvím západních zpravodajských (sic) médií hru se sémantikou a klamnými představami, a urážku prosté inteligence. NATO vede na Ukrajině skrytou válku, právě takovou, jako v Sýrii, kde bylo nejméně 400 000 lidí zabito, a kvůli níž se Evropa potýká s největší uprchlickou krizí od konce druhé světové války, včetně hrozby teroristických útoků, jaké jsme mohli např. zaznamenat tento týden ve Francii a Německu.

Washington a jeho západní podřízení však nestydatě obviňují Rusko z hybridní války a agrese. Reakce na porážku v Sýrii formou stupňování konfliktů na Ukrajině nám ukazuje, že to je právě aliance NATO, vedená Spojenými státy, která je skutečným viníkem hybridní války a agrese.

NATO Ramps Up Ukraine War After Defeat in Syria vyšel 21. prosince na ICH. Překlad v ceně 445 Kč Zvědavec.

Známka 1.1 (hodnotilo 128)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

42

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 87 čtenářů částkou 14 686 korun, což je 42 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Mrazy ve velkém poškodily úrodu ovoce24.04.24 21:16 Česká republika 1

Česká republika směřuje do války24.04.24 20:47 Česká republika 0

Dalších několik čínských bank přestalo přijímat platby z Ruska24.04.24 20:41 Čína 0

Více než 100 000 ukrajinských vojáků již dezertovalo24.04.24 19:39 Ukrajina 0

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet.24.04.24 06:56 Česká republika 3

Po dezinformátorovi Zítkovi pátrá policie23.04.24 19:31 Česká republika 0

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil Sunak23.04.24 19:23 Británie 0

Polský prezident Andrzej Duda je pro umístění jaderných zbraní NATO v Polsku. 23.04.24 19:10 Polsko 0

Totalitní opatření za covidu byla záměrně cílená proti lidem. Věděli přesně, co dělají!23.04.24 19:02 Evropská unie 2

Velká policejní akce měření rychlosti - šikana nebo prevence?22.04.24 21:13 Česká republika 1

České zbrojovky jedou na plné obrátky 22.04.24 20:55 Česká republika 2

V Gaze byl objeven masový hrob s těly bez hlavy a kůže a odstraněných orgánů.21.04.24 19:56 Palestina 0

Špatné zprávy přináší Ladislav Vrábel (neověřeno)21.04.24 19:20 Česká republika 6

Evropa začala nakupovat více ruského plynu21.04.24 18:44 Evropská unie 0

Fentanyl se začíná rozmáhat i u nás. Drogu horší než heroin lze sehnat na inzerát.20.04.24 06:03 Česká republika 1

Účast Ruska na ceremoniálu osvobození koncentračních táborů považována za "nežádoucí".19.04.24 19:08 Německo 1

ICC zvažuje vydání zatykačů pro válečné zločiny na Netanjahua19.04.24 19:00 Neurčeno 0

Írán odhalil polohu všech izraelských jaderných zařízení a je připraven na ně udeřit19.04.24 18:54 Írán 1

Dluh České republiky rekordně narůstá 19.04.24 18:05 Česká republika 0

Apollo 11 – Přistáli Američané na Měsíci?18.04.24 19:58 USA 11

Měnové kurzy

USD
23,60 Kč
Euro
25,24 Kč
Libra
29,39 Kč
Kanadský dolar
17,22 Kč
Australský dolar
15,33 Kč
Švýcarský frank
25,80 Kč
100 japonských jenů
15,20 Kč
Čínský juan
3,26 Kč
Polský zloty
5,83 Kč
100 maď. forintů
6,41 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,33 Kč
1 unce (31,1g) zlata
54 764,37 Kč
1 unce stříbra
642,69 Kč
Bitcoin
1 512 547,00 Kč

Poslední aktualizace: 24.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 13 224