EU odhlasovala, že si občané budou financovat výplach mozku ze svého

Finian Cunnigham

Nově vytvořená skupina Evropskou komisí, údajně k tomu, aby čelila „ruské propagandě“, má dostat další veřejné zdroje a finance. Evropští občané budou financovat mechanismus k prosazování jejich ignorance a šíření desinformací.

Tento týden Evropský parlament ve Štrasburku odhlasoval těsnou většinou finanční injekci určenou k rozšíření činnosti mediálních hlídacích psů „odhalujících ruskou propagandu“.

Tato málo známá mediální skupina, skládající se údajně z 11 „diplomatů“, byla zřízena před rokem všemocnou, avšak nikým nevolenou, Evropskou komisí. Tato organizace proto nemá žádný voličský mandát. Potenciálně bude dohlížet na to, jak bude 500 milionů občanů EU schopno v budoucnu získat přístup ke zprávám a veřejným informacím.

Obzvláště evidentní je, že uvedený mediální program EU je motivován extrémní rusofobií a podjatostí. V tandemu s touto skupinou bude pracovat další klika složená ze sedmi členů parlamentu, vedená zuřivě protiruskou polskou poslankyní Annou Fotyga. Tato 57letá členka pravičácké Aliance konzervativců a reformistů v Evropě v rámci Evropského parlamentu pravidelně obviňovala Rusko z „agrese“ na Ukrajině a vůči Evropě obecně.

Samozvaná mediální skupina Fotygy, ovládaná východoevropskými protiruskými zájmy, vyplodila počátkem roku zprávu s názvem „Strategická komunikace EU s ohledem na čelení propagandě“. Ta hystericky obviňuje ruské zpravodajské sítě RT a Sputnik, že jsou to nástroje propagandy Kremlu, s cílem vyvolat rozkol a neshody mezi členskými státy EU.

Zpráva uvádí: „Ruská vláda používá širokou škálu nástrojů, jako mozkové trusty (…), mnohojazyčné televizní stanice (např. Russia Today), pseudo-zpravodajské agentury a multimediální služby (např. Sputnik), sociální média a internetové trolly, aby zpochybňovala demokratické hodnoty, rozdělila Evropu, získala domácí podporu a vytvořila dojem zkrachovalých států ve východních částech EU“.

Byla to převážně tato tendenční „studie“, co utvořilo základ rezoluce Evropského parlamentu tento týden, o rozšíření financování mediálního programu na „odhalování ruské propagandy“.

Kolik dalších peněz bude do tohoto mediálního hlídacího psa nalito není jasné. Ale zcela jistě to bude financováno občany EU, z jejichž daní jdou finanční příspěvky členských vlád do Bruselu.

Zejména hlasování Evropského parlamentu tento týden nebylo zdaleka přesvědčivé. Asi 304 členů parlamentu hlasovalo pro dodatečné finance na „protiruskou propagandu“, zatímco 179 členů hlasovalo proti. Dalších 208 se zdrželo. To naznačuje široké chápání poslanců ohledně funkce a důvěryhodnosti „odhalování ruské propagandy“.

Takže zde máme výsledek, kdy zanedbatelná skupina nevolených byrokratů bez tváře a ideologií poháněných politiků, kteří evidentně touží štvát proti Rusku, je schopna utvářet klíčovou oblast zahraniční politiky pro celý blok EU a dále výrazně zasahovat do práva veřejnosti na svobodný přístup k informacím.

Obvinění týkající se „ruské státem financované propagandy“ bylo spuštěno nedávnými tvrzeními západních vůdců, jako amerického prezidenta Baracka Obamy a německé kancléřky Angely Merkel, že „podvodné zprávy“ podkopávají západní demokracii. Tato tvrzení přišla po měsících zpráv od různých na NATO napojených mozkových trustů tvrdících, že ruské zpravodajské agentury jsou nastrčené organizace s cílem šířit Kremlem posvěcené desinformace.

Nyní je vyvíjen politický tlak na poskytovatele internetu a sociálních médií, jako Google a Facebook, aby zakázali „podvodné zprávy“ na svých sítích. Merkel dokonce tento týden prohlásila, že hodlá přijít se zákony, které budou nutit společnosti poskytující internetové služby „regulovat podvodné zprávy“.

Není jasné, jak daleko tento vývoj zajde. Západní internetové společnosti mohou získat a uplatnit právo na hromadnou cenzuru. Další otázkou je, jaká jsou omezení u označování nějakých informací a zdrojů za „podvodné“.

Západní vůdci, na NATO napojené mozkové trusty, a nyní i členové Evropského parlamentu jsou poháněni politickou atmosférou rusofobie, a stávající líčení ruských zpravodajských kanálů jako RT a Sputnik jako „nelegitimní zdroje“ vytváří půdu pro zákaz ruských médií.

Ve svých zprávách tento týden mediální hlídací pes EU, který bude nyní i „čelit ruské propagandě“, uvedl, že bude používat způsoby „upozorňování uživatelů internetu na podvodné informace“. Podle všeho k nim bude patřit i najímání on-line komentátorů (trollů), kteří budou přidávat zlehčující a pohrdavé komentáře u zpráv považovaných za propagandu Kremlu. Zatím se neobjevily kroky, kdy by bylo po poskytovatelích internetu požadováno, aby mazali obsah. Ale zdá se, že tato totální cenzura je za rohem, vzhledem k neutuchající protiruské atmosféře a tvrzením západních vůdců o tom, že „podvodné zprávy“ nahlodávají demokracii.

Zákeřná povaha těchto probíhajících věcí je ilustrována údajným incidentem, kdy belgické letouny NATO bombardovali minulý měsíc Sýrii. 18. října byla vesnice Hassadjek v Aleppo údajně bombardována, kdy podle místních zdrojů zamřelo šest civilistů.

Několik zpravodajských agentur, včetně Reuters, následně uveřejnilo zprávy, ve kterých ruské ministerstvo obrany obvinilo Belgii z provedení náletů, coby součást USA vedené koalice, která údajně bombarduje Sýrii v rámci boje s džihádistickými teroristickými skupinami.

Ukázalo se, že ruské informace byly skutečné, kdy byly poskytnuty údaje o letech a z radaru, identifikující belgická vojenská letadla. Belgický velvyslanec byl v Moskvě povolán, aby vysvětlil, proč belgická vláda tvrdošíjně popírá, že její letectvo bylo zapojeno do smrtícího útoku.

A znepokojivé je, že právě tyto zprávy o belgickém útoku na venkovské oblasti Aleppa minulý měsíc byly popsány mediálním hlídacím psem EU během hlasování v parlamentu tento týden, aby se získalo pro tuto skupinu více financí, jako příklad „podvodných zpráv“.

To má obrovské zlověstné dopady. Jakákoliv zpráv nebo analýza – bez ohledu na to, jak podložená či faktická – která bude urážet politickou přecitlivělost a pověst vlád EU, tak bude muset být označena za „podvodnou“. A proto bude muset podléhat cenzuře.

A co zprávy o tom, že západní vlády zásobují džihádistické teroristické skupiny zbraněmi? Nebo zprávy o tom, jak západní média jednají ve shodě s teroristickými propagandistickými útvary jako Bílé helmy na vymýšlení obvinění, že Rusko páchá zločiny při osvobozování obléhaného syrského města Aleppo?

Všechny takovéto zprávy lze ověřit a doložit. Ale protože nejsou v souladu s oficiálními tvrzeními Západu ohledně jeho zapojení v Sýrii, lze takovéto „urážlivé“ zprávy prostě smést jako „ruskou propagandu“.

To je odrazem drzé libovůle evropských a amerických úřadů, poskytujících si imunitu před mediální kritikou a přezkumem – prostě tím, že se budou dovolávat subjektivního zpolitizovaného tvrzení, že ruské zprávy jsou „podvodné“ a „propagandistické“.

Mezitím byl tento týden vůdci EU uvítán v Bruselu ukrajinský prezident, který varoval: „Evropská unie se nachází pod nebezpečným útokem Ruska.“

Evropská média a vlastní mediální hlídací psi EU evidentně nic netuší o tom, že Porošenkovy únavné výpady jsou zářným příkladem „podvodných zpráv“. Blíží se dystopická budoucnost, ve které občané EU budou povinni financovat nevolené hlídače médií, kteří je připraví o kritické zprávy a informace, zatímco budou občany zaplavovat tou nejvytříbenější protiruskou propagandou.

Výsledkem je, že občané EU jsou postupně nuceni platit si za výplach vlastního mozku.

Není divu, že stále více občanů se odcizuje oligarchické vládě EU. Ta jedná jako diktatura, kterou je třeba rozbít.

EU Votes For Citizens To Fund Their Own Brainwashing vyšel 27. listopadu 2016 na ICH. Překlad v ceně 500 Kč Zvědavec.

Známka 1.0 (hodnotilo 101)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

44

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 92 čtenářů částkou 15 531 korun, což je 44 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Byl na koberečku u CIA a teď je s ním konec. Černochová mlčí25.04.24 18:54 Česká republika 0

Mrazy ve velkém poškodily úrodu ovoce24.04.24 21:16 Česká republika 5

Česká republika směřuje do války24.04.24 20:47 Česká republika 0

Dalších několik čínských bank přestalo přijímat platby z Ruska24.04.24 20:41 Čína 0

Více než 100 000 ukrajinských vojáků již dezertovalo24.04.24 19:39 Ukrajina 0

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet.24.04.24 06:56 Česká republika 3

Po dezinformátorovi Zítkovi pátrá policie23.04.24 19:31 Česká republika 0

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil Sunak23.04.24 19:23 Británie 0

Polský prezident Andrzej Duda je pro umístění jaderných zbraní NATO v Polsku. 23.04.24 19:10 Polsko 0

Totalitní opatření za covidu byla záměrně cílená proti lidem. Věděli přesně, co dělají!23.04.24 19:02 Evropská unie 2

Velká policejní akce měření rychlosti - šikana nebo prevence?22.04.24 21:13 Česká republika 1

České zbrojovky jedou na plné obrátky 22.04.24 20:55 Česká republika 2

V Gaze byl objeven masový hrob s těly bez hlavy a kůže a odstraněných orgánů.21.04.24 19:56 Palestina 0

Špatné zprávy přináší Ladislav Vrábel (neověřeno)21.04.24 19:20 Česká republika 6

Evropa začala nakupovat více ruského plynu21.04.24 18:44 Evropská unie 0

Fentanyl se začíná rozmáhat i u nás. Drogu horší než heroin lze sehnat na inzerát.20.04.24 06:03 Česká republika 1

Účast Ruska na ceremoniálu osvobození koncentračních táborů považována za "nežádoucí".19.04.24 19:08 Německo 1

ICC zvažuje vydání zatykačů pro válečné zločiny na Netanjahua19.04.24 19:00 Neurčeno 0

Írán odhalil polohu všech izraelských jaderných zařízení a je připraven na ně udeřit19.04.24 18:54 Írán 1

Dluh České republiky rekordně narůstá 19.04.24 18:05 Česká republika 0

Měnové kurzy

USD
23,44 Kč
Euro
25,15 Kč
Libra
29,32 Kč
Kanadský dolar
17,16 Kč
Australský dolar
15,27 Kč
Švýcarský frank
25,69 Kč
100 japonských jenů
15,06 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,82 Kč
100 maď. forintů
6,40 Kč
Ukrajinská hřivna
0,59 Kč
100 rublů
25,40 Kč
1 unce (31,1g) zlata
54 683,67 Kč
1 unce stříbra
641,76 Kč
Bitcoin
1 516 112,38 Kč

Poslední aktualizace: 25.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 11 753