Náš svět:

Sorosovo tažení za globální chaos

Caroline B. Glick

6.9.2016 Komentáře Témata: Současné události 1300 slov

První věc, které si na Sorosových dobročinných projektech povšimneme, je jejich megalomanství. Sorosovu úsilí neunikl jediný kout světa. Žádná oblast politiky jím nezůstala nedotčena.

Hlavní americká média ignorovala a nadále ignorují únik tisícovek e-mailů nadace Open Society Foundation miliardáře George Sorose, o nějž se postarala hackerská skupina DCLeaks. Tato nadace je prostředek, jehož prostřednictvím Soros během posledních dvou desítek let nalévá miliardy dolarů do různých neziskových organizací v USA a po celém světě.

Podle získaných dokumentů daroval Soros více než třicet milionů dolarů skupinám, které se angažují ve věci listopadového zvolení Hillary Clintonové prezidentkou, čímž se stal největším jednotlivým sponzorem. Je tedy pravděpodobné, že mediální podpora Clintonové hraje nějakou roli v pokusu těch samých médií zamést Sorosovy maily pod koberec.

Pravděpodobné je však i to, že přinejmenším některým šéfredaktorům zpravodajství nedošlo, proč si únik dokumentů zaslouží mediální pozornost. Většina těchto informací už byla veřejnosti známa. Sorosova mohutná finanční podpora krajně levicových uskupení v USA a po světě je dokumentována už víc než deset let.

Nechápou-li však tito novináři důležitost širšího příběhu jen kvůli tomu, že mnoho podrobností už bylo známo předtím, nevidí pro stromy les. Zpráva o té hromadě dokumentů získané DCLeaks je velmi důležitá, protože odhaluje les Sorosových sítí zajišťujících financování jednotlivých organizací.

První věc, které si na Sorosových dobročinných projektech povšimneme, je jejich megalomanství. Sorosovu úsilí neunikl jediný kout světa. Žádná oblast politiky jím nezůstala nedotčena.

Navenek se zdá, že to obrovské množství skupin a lidí, které Soros podporuje, nemá žádné vzájemné vazby. Koneckonců, co má klimatická změna společného s ilegální imigrací Afričanů do Izraele? Co má hnutí Occupy Wall Street společného s řeckou imigrační politikou? Ale skutečnost je taková, že projekty podporované Sorosem sdílejí ty samé základní znaky.

Všechny fungují tak, aby oslabovaly schopnost státních a místních úřadů v západních demokraciích prosazovat zákony a hodnoty příslušných národů a komunit.

Všechny fungují tak, aby bránily volnému trhu, ať se jedná o trh finanční, ideologický, politický nebo vědecký. Činí tak ve jménu demokracie, lidských práv, ekonomiky, rasové a sexuální spravedlnosti a dalších rádoby ušlechtilých idejí.

Jinými slovy, jejich cílem je rozvracet západní demokracie a znemožňovat vládám udržovat pořádek, případně komunitám udržet si jedinečnou identitu a hodnoty.

Klasickým příkladem těchto snah je hnutí Black Lives Matter, které od Sorosem ovládaných skupin v uplynulém roce inkasovalo 650 000 dolarů. Donedávna se policii jakožto tuzemskému ekvivalentu vojska v USA dostávalo všeobecného uznání. Pak se objevilo hnutí BLM, sociální síla tvrdě zaměřená na zpolitizování této tiché občanské podpory policie.

Ústřední názor BLM je takový, že v USA není policie pozitivní silou, jež umožňuje společnosti fungovat tím, že v ní udržuje zákon a pořádek. Ne, policie je nástroj utlačování černých bílými.

Prosazování zákona v převážně afroamerických komunitách se stalo cílem útoků jako svojí podstatou rasistické jednání.

Agitace hnutí BLM, jíž se klade za vinu podněcování k vraždám policistů v několika amerických městech, vyvolala u řadových členů policejních sborů dvě reakce. Zaprvé jsou policisté demoralizovaní, protože zjišťují, že za snahu o udržení bezpečnosti v jejich městech jim hrozí kriminalizace.

Zadruhé poklesla jejich ochota použít sílu v situacích, které to vyžadují. Strach před žalobou na straně jedné a veřejné odsuzování policistů jako „rasistů“ na straně druhé vede k tomu, že policie dává přednost nečinnosti, i když situace vyžaduje, aby jednala.

Demoralizace a zastrašování policistů velmi pravděpodobně vyvolá strmý nárůst násilné kriminality.

Pak jsou tu Sorovy počiny ve prospěch ilegální imigrace. Spojenými státy počínaje a Evropou s Izraelem konče vyvíjí Soros celosvětový tlak, jehož cílem je využívání imigrace k postupnému podkopávání národní identity a demografického složení západních demokracií. Z uniklých e-mailů vyplývá, že jeho uskupení zasahovala do evropských voleb, aby dosáhla zvolení politiků, kteří ve vztahu k imigrantům z arabského světa prosazují politiku otevřených hranic, a rovněž finančně i jinak podporovala novináře, kteří o imigrantech píší příznivě.

Sorosovy skupiny se při umožňování vstupu imigrantů do USA a Evropy činí. Snaží se ovlivňovat výroky nejvyššího soudu USA ve věci ilegální imigrace z Mexika. Pracují s muslimskými s jinými uskupeními tak, aby démonizovaly Američany a Evropany, kteří jsou proti otevřeným hranicím.

I v Izraeli Soros oponuje vládnímu úsilí o ukončení ilegální imigrace z Afriky přes hranici s Egyptem.

V jádru tohoto tlaku za legalizaci neomezené imigrace se skrývá myšlenka, že by státy neměly být schopny chránit svou národní identitu.

Pokud je rasistické, když Řekové brání svoji národní identitu snahou zamezit milionům Syřanů ve vstupu na své území, pak je rasistické, že Řecko – případně Francie, Německo, Maďarsko, Švédsko či Polsko – vůbec existuje.

Souběžně s těmito snahami probíhají i jiné, které jsou pro změnu namířeny proti právu západních demokracií dodržovat dlouhodobě fungující sociální normy. Skupiny podporované Sorosem stojí například za usilovnou snahou nejen o prosazení manželství homosexuálů, ale i o unisex veřejné záchodky.

Podporují nejen právo žen sloužit v bojových jednotkách, ale i snahy přinutit vojáky, aby žili v unisex kasárnách. Jinými slovy, podporují úsilí, jehož cílem je upírat občanům západních demokracií právo udržovat si mezi sebou určitou vzdálenost. Soros zavrhuje jejich nejintimnější hodnoty – jejich sexuální soukromí a identitu.

Co se týče Izraele, pracují Sorosem podporované skupiny na delegitimizaci jednoho každého aspektu izraelské společnosti; všechno má být podle nich rasistické a protiprávní. Ohniskem jeho útoků je palestinská otázka. Soros využívá Palestince, aby mohl o Izraeli tvrdit, že je to rasistický stát. Soros financuje umírněně levicová uskupení, radikálně levicová uskupení, izraelská arabská uskupení a palestinská uskupení. Tyto skupiny cílovému publiku různými, vzájemně se doplňujícími způsoby sdělují, že Izrael nemá právo se bránit a prosazovat dodržování svých zákonů ne-židovskými občany.

V USA Soros podpořil různá uskupení od BLM po J Street tak, aby začalo být společensky a politicky akceptovatelné být proti Izraeli.

Tento nápor Sorosových snah, ať se jedná o Ferguson, Berlín nebo Jeruzalém, má nakonec vést k totálnímu zmatku a chaosu, jelikož místní úřady, paralyzované skupinami, které Soros podporuje, přestanou být schopny zajišťovat bezpečnost společnosti a dokonce i srozumitelně obhájit fakt, že si tu bezpečnost zasluhuje.

Kampaň Donalda Trumpa je v mnoha směrech přímou reakcí ne na Clintonovou, ale na samotného Sorose.

Svým požadavkem na vztyčení pohraniční zdi, podporou odchodu Británie z EU, podporou Izraele, podporou dočasného zákazu muslimské imigrace a podporou zásahů policie proti BLM Trump vystupuje jako přímý odpůrce Sorosových multimiliardových aktivit.

DCLeaks se podařilo odhalit nesmírný rozsah Sorosem financovaného levičáckého tažení proti samotným základům liberálních demokracií. Ta hnutí za „přímou demokracii“, která Soros podporuje, nejsou nic menšího než volání po vládě ulice.

Je třeba, aby národy Západu pochopily společné základy všech Sorosových činů. Musejí si také uvědomit, že jediná reakce na tyto předem promyšlené podvratné operace spočívá v tom, že se lidé Západu postaví za svá národní práva a za právo jednotlivých občanů na bezpečnost. Musejí stát za národními institucemi, které tuto bezpečnost zaručují v souladu s právním řádem, a udržovat a bránit své národní hodnoty a tradice.

Our World: Soros’s campaign of global chaos vyšel 22. srpna 2016 na Jerusalem Post. Překlad v ceně 446 Kč Zvědavec.

Poznámka editora

Je legrace, jak v Izraeli nadávají na svého soukmenovce. A mají pravdu. Soros je ovšem jen úderná pěst a vykonavatel vůle Hlavního Satana, který je - jaká náhoda - také jejich soukmenovec. Divím se, že Izraelci ještě nepochopili, že když na to přijde, budou obětováni bez mrknutí oka. Jako už byli obětováni jednou v minulém století. Jenže tenkrát to byla dlouhodobá strategie, bylo třeba vyrobit a kultivovat pocit viny v ne-soukmenovcích. A díky tomu Izraelci těžili dlouhé roky z privilegovaného postavení, které kolem nich Hlavní Satan nechal postavit. A mlčeli, to se jim hodilo. Nepochybuji o tom, že i dnes jsou činy Velkého Satana vedeny dlouhodobou strategií. A ta strategie je čitelná. A vůbec se mi nelíbí to, co vidím. Možná budeme brzy s Izraelci na stejné lodi.

Známka 1.2 (hodnotilo 91)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Články s podobnou tématikou

Káva pro Zvědavce

33

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 66 čtenářů částkou 11 638 korun, což je 33 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Apollo 11 – Přistáli Američané na Měsíci?18.04.24 19:58 USA 2

Nové informace o kauze „Ostatkový kříž“18.04.24 18:48 Česká republika 0

Třetina Ukrajinců živoří 18.04.24 10:57 Česká republika 6

Rakušan neříkal pravdu17.04.24 16:43 Česká republika 2

Lidé nebděli, lidé mlčeli, aneb “jak pr.s..t naši vlast“16.04.24 19:44 Česká republika 1

Už i Německu kolabuje rozvodná síť16.04.24 17:39 Německo 2

Kávička s Bidenem nás vyjde pěkně draho16.04.24 15:24 Česká republika 4

Takže je to PRAVDA! FBI konečně vyšetřuje útok na Baltimore Bridge jako kybernetický16.04.24 12:31 USA 2

Euro 7: Rada EU přijala nová pravidla pro emisní limity osobních a nákladních automobilů a dodávek15.04.24 19:02 Evropská unie 3

"Nikdy jsem neslyšela žádné odsouzení ukrajinských úderů proti Rusku": Marie Zacharová se vyjádřila k výzvě Izraele, aby odsoudil íránské údery.15.04.24 18:51 Rusko 1

Neuroložka, která nemlčí. Končí u ní lidé s následky. Stát je ignoruje.15.04.24 06:59 Česká republika 0

Rozpočet USA - 2024: kolaps a následky15.04.24 06:48 USA 0

Írán zaútočil na Izrael14.04.24 05:58 Írán 3

Ceny elektřiny pro obyvatele, včetně daní, přepočteno dle kupní síly13.04.24 10:40 Neurčeno 1

Spoluzakladatel Greenpeace otevřeně: „změna klimatu“ je podvod!12.04.24 21:32 Neurčeno 0

Pandemická „ďábelská“ smlouva, Green Deal v Německu a Gender agenda – Velký rozhovor o aktuálních informacích se Zdeňkem Chytrou.12.04.24 20:12 Evropská unie 1

Jaderný poplach v Polsku po zásahu ruské hypersonické rakety Kh-47 Kinzhal12.04.24 19:14 Ukrajina 0

Vysokoškolská pedagožka vyškolila Fialu12.04.24 06:31 Česká republika 1

Politico - v rámci EU nakupuje Francie nejvíce LNG z Ruska11.04.24 18:21 Francie 0

Šialený migračný pakt zmení Európu na Afriku. Hrozba aj pre Slovensko!11.04.24 17:56 Slovensko 3

Měnové kurzy

USD
23,74 Kč
Euro
25,28 Kč
Libra
29,53 Kč
Kanadský dolar
17,24 Kč
Australský dolar
15,24 Kč
Švýcarský frank
26,03 Kč
100 japonských jenů
15,36 Kč
Čínský juan
3,28 Kč
Polský zloty
5,83 Kč
100 maď. forintů
6,41 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,22 Kč
1 unce (31,1g) zlata
56 542,60 Kč
1 unce stříbra
671,01 Kč
Bitcoin
1 499 268,76 Kč

Poslední aktualizace: 18.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 13 397