Zeman boduje u západní veřejnosti

19.1.2016 Komentáře Témata: Evropská unie, Invaze kobylek do Evropy 2762 slov

Slovo editora na začátek: Britský deník Mail Online přinesl článek o Zemanovi (překlad následuje). Samotný článek není moc zajímavý, pouze se v něm shrnuje to, co už víte, co Zeman u nás veřejně říká, a co mu sluníčkaři a pražská kavárna nemůže odpustit. Co je zajímavé, jsou ovšem komentáře čtenářů za článkem. Je nad slunce jasné, že britská, evropská a světová veřejnost, pokud má možnost se projevit, smýšlí tak, jako my. Nejsou to naivkové ani hlupáci. Nechal jsem přeložit prvních zhruba sto diskuzních příspěvků. Je to potěšující a povzbuzující čtení.

„Je nemožné integrovat muslimskou komunitu do západní Evropy,“ říká český prezident

  • Český prezident Miloš Zeman, 71 let, je známý výlevy proti imigrantům
  • Řekl, že integrace muslimské komunity je prakticky nemožná
  • Řekl také, že na vině kolínských útoků je umožnění „muslimské kultury“ v Evropě

Prezident České republiky tvrdil, že je „nemožné“, aby se muslimové integrovali do moderní Evropy.

V rozhovoru pro místní televizi prezident Miloš Zeman také řekl, že na vině silvestrovských sexuálních útoků v Kolíně v Německu je „muslimská kultura“.

Zeman je také známý svými plamennými protipřistěhovaleckými komentáři a v minulosti obvinil uprchlíky s „iPhony“ z využívání svých dětí, aby si vynutili získání azylu v EU.

„Zkušenosti západoevropských zemí, které mají ghetta a vyloučené lokality, ukazují, že integrace muslimské komunity je prakticky nemožná,“ řekl Zeman v televizním rozhovoru v neděli.

„Ať si mají svoji kulturu ve svých zemích a neberou ji do Evropy, jinak to skončí jako v Kolíně,“ dodal s odkazem na silvestrovské útoky na ženy v Německu a jinde.

„Integrace je možná u kultur, které jsou podobné, a ony podobnosti mohou být rozličné,“ poukázal na vietnamské a ukrajinské komunity, které byly schopny se integrovat do české společnosti.

Zeman, levičák a první historicky přímo volený prezident České republiky, se opakovaně vyjadřoval proti přílivu imigrantů a přívalu uprchlíků do Evropy.

Tvrdá slova: Zeman, známý svoji protiislámskou rétorikou, také řekl, že na vině strašlivých silvestrovských sexuálních útoků v Kolíně je „muslimská kultura“

Migranti prochází sněhovou bouří přes hranici z Makedonie do Srbska, poblíž vesnice Miratovac, v Srbsku, neděle brzy ráno

Nízké teploty a sněhové bouře nebrání stovkám migrantů pokračovat ve vstupu do Srbska, aby se tam zaregistrovali a pokračovali dále na sever, do západní Evropy

Počátkem měsíce Zeman tvrdil, že příliv je organizován Muslimským bratrstvem, které používá peníze od několika států k jeho financování, ve snaze „postupně ovládnout Evropu“.

Přišlo to po předešlých prohlášeních, ve kterých obvinil uprchlíky a migranty z toho, že riskují životy svých dětí při překračování Středozemního moře, aby je použili k zajištění si práva zůstat v EU.

„Tyto děti slouží jako lidské štíty chlápkům s iPhony, aby se ospravedlnila přistěhovalecká vlna,“ řekl Zeman v rozhovoru pro české noviny v listopadu.

„Ti, kteří se schovávají za děti… si podle mého názoru nezaslouží žádný soucit. Převáží děti v gumových člunech a vědí, že se mohou utopit.

Migranti čekají ve stanu v teple, než opustí registrační tábor po překročení makedonské hranice do Srbska, v srbském Preševo

Migrantský pár čeká na registraci v registračním táboře, po překročení hranice z Makedonie do Srbska, v Preševu

Vloni Zeman označil nárůst počtu uprchlíků za „organizovanou invazi“ a vyzval mladé muže z Iráku a Sýrie, aby se „chopili zbraní“ a bojovali proti Islámskému státu, místo aby utíkali.

Do Evropy dorazil v r. 2015 více než 1 milion migrantů, z nichž většina jsou uprchlíci prchající před válkou a násilnostmi v Afghánistánu, Iráku a Sýrii, a to podle agentury OSN pro uprchlíky.

Ale jen málo uchazečů o azyl se rozhodlo zůstat v převážně sekulární České republice, členu EU a NATO s 10,5 miliony obyvatel, a většina směřuje do bohatšího Německa a dalších západních států EU.

Statistika uveřejněná v loni v červenci ukázala, že pouze 409 lidí požádalo o azyl v této středoevropské zemi, kdy tam žije asi 3,100 uprchlíků.

Diskuse za článkem

john.c, corby, Británie

To mělo být řečeno dříve, teď to může říct každý.

The Silent Minority, Newcastle, Británie

Souhlasím 100% se vším, co říká, ale naši politici jsou příliš vyděšení, aby to připustili. Jde o organizovanou invazi, nebo je to děláno účelově našimi vůdci, z jakéhokoliv, doposud nejasného, důvodu. Ale časem se to stane největší zatím známou konspirační teorií. Islamizace Evropy bez hlasování nebo války.

Santonix, Crewe, Británie

Říká to, co většina normálních lidí při smyslech již ví léta.

Slowday, At the DM, Británie

Merkel je komunistka. Nevhodná. Liberální Němci nyní sklidí bouři. Byli jste někdy v Bavorsku nebo Rakousku? Připravte se na šok. Ich bin aus Deutschland. Vaše angličtina si z nás dělá legraci, protože nemáme smysl pro humor. Brzy uvidíte, čemu se smějeme.

Teliffant, Carmarthen, Britáínie

Oni to zjistili teprve teď?

Evans_48, Surbiton, Británie

Dobře řečeno, pane! Kéž by byl David Cameron upřímnější.

John Senior, Dewsbury, Británie

Má 100% pravdu. Tak prosté to je.

ew12344, Manchester, Británie

100% pravda.

Lullabelle, London, Británie

Neřekl nedopravitelní, řekl prakticky nemožné. A nemýlí se.

mad john, this one,

Některým lidem se nemusí líbit, co říká… ale v tom co říká je kus pravdy… názory lidí se ohledně migrantů mění… ale když se chovají jako v Kolíně, pak co očekávat dále??... přístup lidí se mění, heslo liberální společnosti „obejměme všechny zločince“ selhává, padají nám růžové brýle a začínáme vidět, co se v naší zemi děje… Politikům a humanitářům se to nelíbí… ale děje se to… a bude.

Skylarsmummy211213, Northampton, Británie

Ten chlap mluví rozumně!

theminions, liverpool, Británie

NAPROSTO správně, ale trochu pozdě.

Lancashire Lass, preston, Británie

Východoevropské země mají dlouhou historii konfliktů s těmito lidmi, zbytek Evropy by měl naslouchat, nyní máme hordy, se kterými se střetneme.

Shazz, Weymouth, Británie

Evropa jde náměsíčně do největší katastrofy od druhé světové války.

Rich, All Over The Place,

To, co ji číní více než nemožnou, je, že vlády se podbízejí v uspokojování jakýchkoliv jejich potřeb, což prostě vytváří mikrokultury, místo integrace.

Mitch35, Altrincham, Británie

Naprosto souhlasím a neměli bychom tyto vyhlídky brát pouze na zřetel.

johnrs67, norwich, Británie

Má pravdu, ale nikdo mu nechce věřit, protože pak by se oni mýlili…

Aprilshowers, Leicester

Říká to, co si myslí všichni ostatní.

Finnishcitizen, Laukaa, Finsko

Má tak velkou pravdu. Ve Finsku politici a téměř polovina lidí stále všechny uprchlíky vítá a říkají, že my všichni, kdo říkáme, že bychom měli být opatrnější ohledně toho, koho sem pustíme, jsme rasisté. Média se stále pokouší zakrýt pravdu o tom, co se stalo po této invazi, ale pomalu musí začínat říkat pravdu o věcech jako znásilňování a kriminalita a jejich statistikách, protože lidé začínají chápat, co se děje. To je důvod, proč nyní máme skupiny jako Vojáci Odinovi, ale levičáci stále bojují, aby tyto lidi zastavili, i když se nás lidé jako z Odina pokouší udržet v bezpečí. Šílené. Takže říkám: čas odebrat se do České republiky! Máte dobrého prezidenta.

No1984, TotalitarianStateEU, Británie

Souhlasím a byl jsem s jednou ženatý, takže mne neoznačujte za rasistu. Místo toho mi říkejte informovaný.

Captain Larry Dart, Gillchester, Británie

V Británii existují některá města, která dokazují, že tento člověk říká naprostou pravdu. Pokud je tím někdo naštvaný, je mi to ukradené.

Lestergrinch, Buffalo, Spojené státy

Na tom, co řekl, nevidím jedinou věc špatně.

ew12344, Manchester, Británie

Přesně, potřebujeme v Evropě více vůdců, jako on!

RJS050, Hitchin, Británie

Konečně to někdo připouští.

Joolzl, Kent, Británie

Pro tohohle chlápka bych hlasoval!!!

Kill bill, London, Británie

Zeman to trefil, prostě to nefunguje, a to jsem muslim.

ruby, bournemouth

Nemusí nám říkat to, co můžeme vidět na vlastní oči.

Grommy, Solihull, Británie

Trefa. Jen jsem zklamaný, že to řekla východoevropská země, místo západní.

theminions, liverpool, Británie

Posloucháte Dave, nebo máte stále hlavu zasunutou do písku

Radio_Free_UK, wales, Británie

Souhlasím s ním na milion procent.

DailyMailBrain, London, Británie

Vykopněme všechny Poláky, Čechy, a další Východoevropany z Británie – uvidíme, jak se to bude tomuto fanatikovi líbit! Myslím, že po většinu minulého století to byli komunisté nebo fašisté.

wmass, Manchester, Británie

Co kdybychom vykopli vás, místo vás raději vezmu všechny ty, které jste zmínil.

SteveB195, Bradford, Británie

Jacku Rothe a jeho kámoši, posloucháte? Levicový politik říká zjevné poprvé v historii!

Kara Louise, Lars tyndskids mark, Dánsko

Má pravdu.

A P, Letchworth, Británie

Není pochyb, že média a počítačové brigády jeho slova odsuzují. Nicméně média a počítačové brigády žijí na jiné planetě.

AcrossthePond, ex pat, Spojené státy

Říkali nám rasisté, když jsme to řekli před lety, a nenávist zleva proti nám by měla být označována za týrání

PMOS, London, Británie

Mnozí naši vůdci – obzvláště v Británii, Německu a Francii, jsou příliš vyděšení, aby si něco takového mohli myslet, natož to pak říkat nahlas.

Tim, Liverpool, Británie

No, je tak trochu rasita!

lyndseyb, Nottinghamshire, Británie

Přestaňte hrát s touto kartou, muslimové nejsou rasou.

Freedom Fighter58, Westbury, Británie

Uvádí zjevné. Všichni, kdo nesouhlasí, musí být milovníci Guardian, kteří volí labouristy nebo torie.

MrsP, Yorkshire, Británie

Grr, proč zde urážíte voliče Toriů? Řekl bych, že převážná většina z nás s ním souhlasí a říkala tyto věci již léta.

encodetry, Cardff, Británie

Má pravdu.

Dribbler22, Exmouth, Británie

Přesně!

PMOS, London, Británie

Nemohli bychom vyrazit Cameroona a nahradit ho tímto chlápkem?

Anita K, Hull- Humberside

Má 1000% pravdu, vše, co říká, se nyní děje, takže o tom nemůže být sporu. Bohužel bude označen za rasistu.

Norfolk Turkey, Norwich, Británie

Jsem toho názoru, že má naprostou pravdu.

geemac, london

Je těžké s ním nesouhlasit, pokud nejste levičácký pohůnek. Na různých kulturách není nic špatného, ve skutečnosti obohacují svět a činí cestování dobrodružstvím. Pokud smícháte všechny barvy a kultury, stejně jako když smícháte barvy na paletě, dostanete odporný hnus. Také lidé se budou cítit odcizeně, pokud budou jejich kultury rozředěny, pozměněny nebo zesměšňovány, jen aby se usmířili ostatní. To povede jen k odporu a konfliktu. Existuje odpověď, učiňte země, ze kterých utíkají, bezpečnými. OSN by k tomu mělo přistoupit.

Jay, Wales

Referendum se blíží, použijte svůj hlas moudře! Je to nejen šance začít napravovat to, čemu se naši politici vyhýbali! Bude to pro jednou ve vašich rukách, všichni levičáci a BBC budou dělat, co mohou, aby nás oblbovali a poučovali, ale podívejte se, co si musíme nechat líbit, a pak hlasujte!

grant gilmour, Edinburgh, Británie

Až donedávna jsem si myslel, že EU lze napravit, ale s miliony ekonomických běženců si to již nemyslím.

Englishbob, BIRMINGHAM, Británie

káže přesvědčeným…

Alexander, Gwent, Británie

Má naprostou pravdu.

Liz, Guildford, Británie

KONEČNĚ, politik, který nemluví nesmysly! Merkelová, posloucháš? Pochybuji.

The Silent majority, Devon, Británie

Nic se nezmění, dokud nedojde k velkým sociálním nepokojům. Bohužel, Evropu čekají zlé časy.

grant gilmour, Edinburgh, Británie

bohužel se to bude muset stát, aby došlo k nějaké změně, zašli jsme příliš daleko.

downey, Manchester, Británie

Dobře to řekl!

DailyMailBrain, London, Británie

Možná bychom měli vykopnout Čechy z Manchesteru a vás také – protože jasně nectíte britské hodnoty

youvegottalaugh, Northampton, Británie

Dávejte pozor na další žádost, která mu bude chtít zakázat návštěvu Británie.

expat, CZ, Česká republika

Dalším důvodem, proč sem nepřijíždí, je, že sociální dávky jsou mnohem méně štědré, než v Británii nebo Německu

geordie60, stukenbrock

Správně, zákazat mu vstup do Británie, kvůli šíření pravdy??

Selecta, London, Británie

Správně. Vidím totéž v celém západním světě.

Icouldbesobadforyou, London, Británie

Myslel jsem, že při čtení jeho komentářů puknu vzteky, ale mluví rozumně. Cítím, že existují někteří muži, kteří používají děti k získání sympatií Západu.

PMOS, London, Británie

Má pravdu.

Victor Mildrew, Leeds, Británie

Mohl říct právě něco velmi trefného.

DD, Kindle Ville, Británie

Hlas rozumu. Ignorujete ho k naší vlastní škodě.

TheSensibleObserver, Far Away, Spojené státy

Mýlí se?

AC, London, Británie

Ne. Ale je tak obtížné přimět masmédia a další státní instituce to připustit, obzvláště když zakrývají důkazy zločinů, které by podkopaly iluzi, kterou protlačují.

PJ, xxx, Británie

Ne. Má naprostou pravdu.

HumbertoES, Benidorm, Španělsko

Zeman mi nějak nezní česky. Mám podezření, že jeho předci přišli z jihovýchodní části Středomoří.

cyggy, Walsall, Británie

Proč na tom u všech svatých záleží. Říká to, co si myslí většina. Angela Merkel a EU jsou u všech těchto problémů na vině.

Kill bill, London, Británie

Jak se mýlíte, je lepší nekomentovat, když neznáte problematiku.

JoJolondon, London, Británie

Vše fungovalo, když jsme byli všichni na správných místech... Již nefunguje, protože exististuje příliš mnoho rozporů s tím, v co věříte!

Andy Salter, Bournemouth, Británie

Měl byste to říct domorodým Američanům a Australanům.

durhamcounty, Hartlepool, Británie

Proč s tím nemůže zbytek politické elity souhlasit.

Tom152, Tyne and Wear, Británie

Má naprostou pravdu, ale jako obvykle je ignorován levicovými liberály za to, že řekl, co si myslí.

JoJolondon, London, Británie

Má pravdu!

Kiri101, Taipei, Taiwan

Má pravdu.

RBF, Lytham

100% pravda.

nearlysixty, Wrexham, Británie

Tento člověk má tak velkou pravdu. Proč neposlouchá více lidí?

Hanty, London, Británie

Trefil to, jakýkoliv náboženský fundamentalista bude mít problém.

Bruce Fletcher, London

Čím více toho od tohoto člověka slyším, tím více se mi líbí!

EF, London

Na jeho komentářích není nic kontroverzního; má naprostou pravdu.

SDG, Chippenham

Je nemožné integrovat starší, měně chápající generace, do moderní společnosti.

Cobblecat, Emerald City, Británie

Nikdo nevyřkl pravdivější slova.

fairbank, Luton, Británie

Politik, který říká, jak to je… tak vzácné!!

The Man who Can, Plankton, Británie

Naprosto souhlasím! Ti zde se již neintegrují, takže proč by měli ti noví?

RonC, Blackburn

Má pravdu.

Don Canard, Northern hemisphere, Británie

Prezident Zeman udeřil hřebíček na hlavičku. Kdokoliv pochybuje o jeho slovech by si měl objednat třídenní zájezd do Marseille. Jedno z nejhezčích měst ve Francii je nyní k nepoznání. Tři sta až čtyři sta tisíc Severoafričanů ho změnilo navždy.

Scot Free, England, Kanada

Ti, kteří si nepřejí se někdy integrovat, se nikdy integrovat nebudou.

Scot Free, England, Kanada

A má naprostou pravdu.

shankytee, Liverpool

Má nechtít se integrovat něco společného s tímto?

me the gooner, gooner ills, Británie

Žil jsem v České republice šest let a netrpí tam pitomce a budou bojovat za to, aby byli jejich lidé na prvním místě. Skvělá země a jejich prezident mluví smysluplně. Kéž bych tam stále byl.

J. R. Hartley, Fly Fishing, Kanada

Konečně máme někoho, kdo to skutečně chápe.

FairMinded, Ubiquity,

Země bývalého komunistického bloku jsou, zdá se, jedinými, které chápou realitu. Vidí věci takovými, jakými jsou, ne jakými si je představují.

null,

Tento chlápek říká pravdu, kterou naši politici ignorují.

Aztec, Under-a-Rock, Finsko

„Zeman, 71letý levičák…“ To je poprvé, kdy jsem slyšel levičáka říkat podobné věci. To by mne zajímalo, jaké jsou české pravicové strany.

AndyLeeds, Leeds

No, říká jen to, co si myslíme my všichni.

Stevefromcumbria, Workington, Británie

Něco na tom je.

Paulb, Cheshire, Británie

Je prakticky nemožné dosáhnout úplné integrace jakékoliv skupiny oddané „bohu“, a ne své rodině, spoluobčanům a životnímu stylu své země.

Klaxon, Nottingham, Británie

Kéž bych mohl odklikat tento komentář zeleně 10,000krát.

xcountmeinx, Derbyshire, Británie

Proš jsou naši politici a poslanci tak SLEPÍ? Oni se NECHTĚJÍ integrovat!!

hrh - York, York, Británie

dobře řečeno, naprosto trefné. Jaká škoda, že více politiků neříká pravdu, jako on.

eric davison, dundee

Nepochopil to, řekl prakticky nemožné, místo naprosto nemožné.

Essexman777, Westcliff-on-Sea, Británie

Když se podíváme na integraci v Británii, má tento muž 100% pravdu.

ME, Wiltshire, Británie

Je to o počtech, několik tisíc, ale ne miliony, to dá selský rozum.

Block, London, Británie

Celkem správně! Tento chlápek říká pravdu. Proč nehledají útočiště v Saúdské Arábii, UAE. Kuvajtu, Íránu nebo Bahrajnu? Kultura a náboženství těchto zemí jsou stejné, jaké mají uprchlíci. Kdy se probereme?

Mr LJ, Leicester, Británie

Bude se teď muset schovávat?

Kingie, Bristol, Británie

Pokud je svoboda projevu zrušena, pak můžeme být hloupí a mlčící vedeni jako ovce na jatka – George Washington

don, carshalton

Imigranti v 40. a 50. letech m. s. chodili po stovkách a byli vděční, že jsou bráni na bezpečné místo. Těchto lidí jsou miliony a jsou nevděční, a dokonce jsou proti zemím, které je berou. Tyto dva případy nejsou porovnatelné.

John Gee, London, Británie

Vsaďte se, že na BBC o tom neuslyšíte.

danieljames73, Bradford

Ach drahý Miloši, dávej si pozor! Nemůžeš říkat takovéto pravdy!

Des Pair, Littlehampton, Británie

Naprosto přesné a od Camerona se nám dostává čeho… „příliš mnoho bílých tváří v Británii“ a chci více „muslimů ve vládě a britské armádě“… to mluví samo za sebe.

John Gee, London, Británie

Můžeme vyměnit Cameroona za pana Zemana?

Známka 1.1 (hodnotilo 137)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

39

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 80 čtenářů částkou 13 586 korun, což je 39 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Po dezinformátorovi Zítkovi pátrá policie23.04.24 19:31 Česká republika 0

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil Sunak23.04.24 19:23 Británie 0

Polský prezident Andrzej Duda je pro umístění jaderných zbraní NATO v Polsku. 23.04.24 19:10 Polsko 0

Totalitní opatření za covidu byla záměrně cílená proti lidem. Věděli přesně, co dělají!23.04.24 19:02 Evropská unie 1

Velká policejní akce měření rychlosti - šikana nebo prevence?22.04.24 21:13 Česká republika 0

České zbrojovky jedou na plné obrátky 22.04.24 20:55 Česká republika 0

V Gaze byl objeven masový hrob s těly bez hlavy a kůže a odstraněných orgánů.21.04.24 19:56 Palestina 0

Špatné zprávy přináší Ladislav Vrábel (neověřeno)21.04.24 19:20 Česká republika 6

Evropa začala nakupovat více ruského plynu21.04.24 18:44 Evropská unie 0

Fentanyl se začíná rozmáhat i u nás. Drogu horší než heroin lze sehnat na inzerát.20.04.24 06:03 Česká republika 1

Účast Ruska na ceremoniálu osvobození koncentračních táborů považována za "nežádoucí".19.04.24 19:08 Německo 1

ICC zvažuje vydání zatykačů pro válečné zločiny na Netanjahua19.04.24 19:00 Neurčeno 0

Írán odhalil polohu všech izraelských jaderných zařízení a je připraven na ně udeřit19.04.24 18:54 Írán 1

Dluh České republiky rekordně narůstá 19.04.24 18:05 Česká republika 0

Apollo 11 – Přistáli Američané na Měsíci?18.04.24 19:58 USA 11

Nové informace o kauze „Ostatkový kříž“18.04.24 18:48 Česká republika 0

Třetina Ukrajinců živoří 18.04.24 10:57 Česká republika 6

Rakušan neříkal pravdu17.04.24 16:43 Česká republika 3

Lidé nebděli, lidé mlčeli, aneb “jak pr.s..t naši vlast“16.04.24 19:44 Česká republika 1

Už i Německu kolabuje rozvodná síť16.04.24 17:39 Německo 2

Měnové kurzy

USD
23,57 Kč
Euro
25,23 Kč
Libra
29,35 Kč
Kanadský dolar
17,25 Kč
Australský dolar
15,29 Kč
Švýcarský frank
25,86 Kč
100 japonských jenů
15,23 Kč
Čínský juan
3,25 Kč
Polský zloty
5,85 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,59 Kč
100 rublů
25,27 Kč
1 unce (31,1g) zlata
54 773,88 Kč
1 unce stříbra
644,42 Kč
Bitcoin
1 574 483,38 Kč

Poslední aktualizace: 23.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 16 081