Rusko ospravedlněno kapitulacemi teroristů v Sýrii

Finian Cunnigham

9.1.2016 Komentáře Témata: Sýrie, Rusko 1125 slov

Zatímco se Syřané shromažďují ve svém hlavním městě Damašku na oslavy, panuje pocit, že nový rok přinese mír – což je poprvé za posledních pět let, kdy byla takováto naděje v této zemi pociťována.

Vojenský zásah Ruska na pomoc svému arabskému spojenci na konci září byl klíčovou událostí roku. Po třech měsících ruských vzdušných operací na podporu Syrské arabské armády proti pestré škále zahraničím podporovaných žoldáků panuje nezpochybnitelný pocit, že „páteř teroristů byla zlomena“, jak nedávno řekl ruský prezident Vladimir Putin.

Minulý týden bylo v celé Sýrii zavedeno několik příměří, kdy byli ozbrojenci evakuováni z měst, která drželi při ozbrojeném obsazení. Civilní obyvatelé v těchto místech byli prakticky rukojmími sloužícími ozbrojencům jako lidské štíty, což bránilo syrské armádě v postupu. Západní média, jako americkou vládou vlastněný Hlas Ameriky, obrací realitu naruby a tvrdí, že její žoldáci byli v obležení syrské armády, zatímco ve skutečnosti tito žoldáci drželi civilisty jako rukojmí, jak tomu bylo i dříve při obléhání Homs, které bylo nakonec také dobyto.

S příchodem ruského letectva – které provedlo za tři měsíce přes 5,000 náletů – se vše dramatický změnilo a syrské armádě to umožnilo zlikvidovat základny ozbrojenců a zásobovací trasy pašování ropy a zbraní v severní Sýrii podél turecké hranice. Tím byli ozbrojenci zatlačeni dále do vnitrozemí, kde se jejich situace díky zhoršení situace u zásobovacích tras zhoršila. Proto jsou nyní ochotni akceptovat příměří a evakuační dohody – pod záštitou OSN a Mezinárodního výboru Červeného kříže.

Tisíce protivládních ozbrojenců jsou odváženy autobusy z míst kolem Damašku, včetně Zabadani, al Qadam, Hajar al Aswad a Yarmouk.

Nálet, provedený údajně ruskými silami, zabil velitele ozbrojenecké skupiny Jaish al-Islam Zahrana Alloushe na damašském předměstí Východní Ghouta a uštědřil zničující ránu morálce samozvaných džihádistů. Alloush byl údajně zabit spolu s několika dalšími veliteli. Tento nálet lze vyložit jako „vše je ztraceno“.

Zajímavé je, jak o tom všem informují západní zpravodajská média. Jejich reportáž o příměří a evakuacích se snaží minimalizovat kontext tohoto vývoje. Zpráva BBC je typická, s titulkem „Evakuace syrských bojovníků ze Zabadani 'probíhá'

Toto britské státní médium vypráví o stovkách „bojovníků“, kteří jsou přemisťováni z města Zabadani, jako by vývoj byl náhlým dárkem Santa Clause. BBC však neuvádí, že toto příměří, stejně jako několik dalších kolem Damašku, je důsledkem ruské strategické vojenské intervence v Sýrii, která uštědřila zdrcující ránu sítím ozbrojenců. Západní média se místo toho zaobírala tvrzeními amerického ministerstva zahraničí, že ruské vojenské operace buď podporují „Assadův režim“, nebo údajně zasahují „umírněné vzbouřence“ a civilisty.

Tato falešná západní báchorka, či prozaičtěji „propaganda“, pak vytváří hádanky, když dochází k široce rozšířeným příměřím a evakuacím. Tento očividně pozitivní vývoj signalizuje konec konfliktu díky ruskému vojenskému zásahu, který je západními médii neuznáván a necháván bez vysvětlení, protože neguje všechny předešlé pejorativní báchorky o Rusku a Assadově vládě.

Navíc západní média jsou povinna mlčet o přesně identitě „bojovníků“, kteří jsou evakuováni. Jak již bylo poznamenáno, ozbrojenci jsou popisováni západními médii upravenými výrazy „bojovníci“ či „vzbouřenci“. Ale informovanější regionální a místní zdroje, jako libanonský Al Manar, identifikují brigády jako Islámský stát a frontu al-Nusra, nepojené na Al-Kajdu. To jsou teroristické skupiny, které byly jako takové definovány i Washingtonem a Evropskou unií. Takže západní média musí, z nutnosti, cenzurovat a neříkat pravdu a proto chrlí polopravdy a úskočné lži.

Jaish al-Islam (Armáda islámu), jejíž velitel byl zabit, je rovněž integrována do teroristické sítě Al-Kajda. Jaish al-Islam je financována a vyzbrojována Saúdskou Arábií a Katarem, a slouží jako kanál pro zbraně americké CIA předávané pak známějším teroristickým uskupením. Obzvláště Hlas Ameriky mluvil o teroristickém vůdci Zahranu Alloushi za použití eufemistického čistého výrazu „vůdce vzbouřenců“.

Rusy uspíšená příměří a ukončení obléhání demonstrují, že západní část Sýrie, od Daraa na jihu, přes Damašek po pobřeží Středozemního moře na severu kolem Aleppa a Latakie, je zamořena teroristickými oddíly IS a al-Nusry a bezpočtem jejich odnoží.

Západní média opakovaně obviňovala Rusko z provádění náletů na „umírněné vzbouřence“ a ne na oddíly IS, které jsou, jak tvrdí, koncentrovány na východě Sýrie. Je pravda, že IS má silné pozice ve východních městech Raqqa a Deir Ezzor, odkud jsou vedeny operace s pašováním ropy.

Rusko své nálety na pašerácké trasy IS ve východní Sýrii vystupňovalo, s devastujícími důsledky. Ale součástí vzdušných operací je také odstřižení zásobovacích tras zbraní na severozápadě, které zásobují teroristy v celém západním křídle, včetně kolem Damašku.

Kapitulace různých žoldáckých oddílů a zrušení obléhání kolem Damašku je ospravedlněním ruské vojenské taktiky; a je to také příběhem o skutečné povaze celého konfliktu v Sýrii.

Západní ponětí „umírněných vzbouřenců“ a „extremistů“ je odhalováno jako nesmysl, kterým je. A tak západní média jsou nucena vynechávat jakýkoliv smysluplný kontext ve svém informování o nedávných událostech v Sýrii.

Riad Haddad, syrský velvyslanec v Rusku, mluvil čistou pravdu, když nedávno řekl: „Nacházíme se na bodu zvratu v operacích syrské armády proti teroristům – především co se týká přechodu z obrany do útoku… díky účinné práci ruského letectva v Sýrii.“ Ale velvyslancovy komentáře byly zřídka, pokud vůbec, uváděny v západních médiích. Jednoduše proto, že tato slova ospravedlňují ruskou vojenskou intervenci a jeho obecnou politiku vůči Sýrii.

V západních médiích rovněž chybí či je bagatelizováno to, kam jsou po těchto příměřích v celé Sýrii kapitulující žoldáci evakuováni. Nejsou odváženi na další místa v Sýrii. To ukazuje, že žádná lidová podpora těchto ozbrojenců neexistuje. Navzdory obsažnému informování západními médii, že syrský konflikt je jakousi „občanskou válkou“ vedenou mezi despotickým režimem a lidovým pro-demokratickým povstáním, fakt, že kapitulující ozbrojenci nemají v Sýrii kam jít, jasně ukazuje, že tito ozbrojenci nemají lidovou základnu.

Jinými slovy, jde o zahraničím podporovanou válku proti Sýrii; tajnou agresivní válku proti suverénní zemi, za použití loutkových teroristických armád.

Takže kam jsou zbytky teroristů posílány? Podle několika zpráv je extremistům poskytován volný průchod do Turecka, kde dostanou náhradu a útočiště od prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana – a není pochyb, že je to dotováno Evropskou unií, z její pomoci Ankaře ve výši 3,5 miliardy dolarů, aby se „postarala o uprchlíky“.

Opět, je to další obžalobou státního terorismu členského státu NATO Turecka, kterému EU nyní věnuje zvláštní pozornost ohledně přistoupení k bloku.

Rusko je v Sýrii nejen ospravedlněno. Západní vlády, jejich média a jejich regionální loutkové režimy jsou na zemi v Sýrii vyháněni jako bandité.

Pokud OSN organizovaný mírový proces, který má začít v New Yorku, u ukončení konfliktu v Sýrii uspěje, bude to z velké části díky ruské vojenské operaci, která vyhladila teroristické bojůvky pracující z pověření západních zločinných institucí s cílem změnit režim v této zemi.

Russia Vindicated by Terrorist Surrenders in Syria vyšel 31. prosince 2015 na Strategic Culture Foundation. Překlad v ceně 498 Kč Zvědavec.

Známka 1.2 (hodnotilo 248)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

24

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 52 čtenářů částkou 8 540 korun, což je 24 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Takže je to PRAVDA! FBI konečně vyšetřuje útok na Baltimore Bridge jako kybernetický16.04.24 12:31 USA 1

Euro 7: Rada EU přijala nová pravidla pro emisní limity osobních a nákladních automobilů a dodávek15.04.24 19:02 Evropská unie 2

"Nikdy jsem neslyšela žádné odsouzení ukrajinských úderů proti Rusku": Marie Zacharová se vyjádřila k výzvě Izraele, aby odsoudil íránské údery.15.04.24 18:51 Rusko 1

Neuroložka, která nemlčí. Končí u ní lidé s následky. Stát je ignoruje.15.04.24 06:59 Česká republika 0

Rozpočet USA - 2024: kolaps a následky15.04.24 06:48 USA 0

Írán zaútočil na Izrael14.04.24 05:58 Írán 3

Ceny elektřiny pro obyvatele, včetně daní, přepočteno dle kupní síly13.04.24 10:40 Neurčeno 1

Spoluzakladatel Greenpeace otevřeně: „změna klimatu“ je podvod!12.04.24 21:32 Neurčeno 0

Pandemická „ďábelská“ smlouva, Green Deal v Německu a Gender agenda – Velký rozhovor o aktuálních informacích se Zdeňkem Chytrou.12.04.24 20:12 Evropská unie 1

Jaderný poplach v Polsku po zásahu ruské hypersonické rakety Kh-47 Kinzhal12.04.24 19:14 Ukrajina 0

Vysokoškolská pedagožka vyškolila Fialu12.04.24 06:31 Česká republika 1

Politico - v rámci EU nakupuje Francie nejvíce LNG z Ruska11.04.24 18:21 Francie 0

Šialený migračný pakt zmení Európu na Afriku. Hrozba aj pre Slovensko!11.04.24 17:56 Slovensko 3

Výběr peněz z účtu = problém 11.04.24 14:25 Česká republika 3

Tolik podniků v Německu ještě nezkrachovalo11.04.24 06:13 Německo 0

Louisiana se stala prvním státem USA, který odmítl předat moc WHO-WEF10.04.24 20:12 USA 3

Zelené plány - vypínání plynu10.04.24 13:05 Německo 3

Pekarová moc utrácí, zlobí se Kverulant i ANO10.04.24 07:46 Česká republika 1

V Německu explodoval počet násilných činů u mladých cizinců10.04.24 07:36 Německo 2

Nastražte uši! Mluví k vám vaše děti! Budoucnost očima mladých. Báječné ohlasy na Českou republiku09.04.24 10:21 Rusko 0

Měnové kurzy

USD
23,82 Kč
Euro
25,31 Kč
Libra
29,64 Kč
Kanadský dolar
17,27 Kč
Australský dolar
15,34 Kč
Švýcarský frank
26,10 Kč
100 japonských jenů
15,45 Kč
Čínský juan
3,29 Kč
Polský zloty
5,88 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,48 Kč
1 unce (31,1g) zlata
56 599,02 Kč
1 unce stříbra
685,52 Kč
Bitcoin
1 505 323,24 Kč

Poslední aktualizace: 15.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 15 315