Konspirační teorie? Ne, neznám...

6.11.2015 Komentáře Témata: Současné události 2054 slov

Někdy ke konci devadesátých let jsme hráli stolní hru „Monopoly“. Pro ty, kdo nevědí, o co běží, malinko vyjasním: máte hrací pole, žetony, kostku, hrací peníze, kartičky s možným nečekaným výnosem či ztrátou. Ve hře je to jako ve skutečnosti: noviny-podniky-parníky a spousta dalších obchodovatelných věcí. Na začátku hry všichni dostanou stejný balík peněz (to je důležité). A podle toho, jak padne kostka, posunujete ve hře žetony – buď koupíte nějakou výrobnu, anebo když už ji vlastníte, můžete jí zaplatit pohledávky. Pokud vám dojdou peníze, jste nuceni prodávat podnik třeba za polovinu ceny. Na konci hry se všechen majetek soustředí do jedněch rukou! Jeden člověk dostane k dispozici absolutně vše. Shrábne vše, co bylo na začátku rozděleno rovným dílem, a navíc i to, co nepatřilo nikomu.

Celý svět, je podle všeho, ohromné hrací pole „Monopolů“ a nahoře už musí být hráči, kteří hrají nejedno století (a možná tam jsou od samého začátku?). Jakým způsobem se jim daří manipulovat obyvatelstvem země v globálním měřítku? Jedním ze způsobů je tento: abychom přinutili člověka něco dělat, musíme jednat tak, aby z toho měl za prvé potěšení, za druhé aby to uspokojovalo jeho ego, za třetí, aby si myslel, že je to jeho volba, jak zachází se svým životem, popřípadě pro koho hlasuje. Ale jak ho dovést k tomu, že si to vybral sám? Když pomineme páku pýchy (jsi hoden toho nejlepšího, zasloužil sis to, nejsi jako ostatní), je ještě jeden skvělý způsob: vytvořit dva póly, aby se lidé rozdělili a prostřednictvím kontrolovaných médií prosazovat ten který upřednostňujeme.

Vzpomínáte si, o co se vedla válka u Swifta, ve které musel Gulliver zasahovat ve prospěch Liliputu? Pokud jste zapomněli, připomenu vám to. Válka se vedla proto, že se lidé nemohli dohodnout, jestli se mají vajíčka rozbíjet z širšího nebo z užšího konce. A lidé byli připraveni bránit svou pravdu se zbraní v ruce a zabíjet ty, kdo smýšlejí jinak než oni. (Byly tam ještě dvě nepřátelské politické strany. A co zadalo příčinu k vážnému nepřátelství? Stoupenci jedné strany preferovali nízké podpatky a přívrženci druhé vysoké podpatky.)

Obdobu v životě lze nalézt na každém kroku…

Doporučuji shlédnout poučný klip se vzorovou manipulací. Zároveň v něm uvidíte auto, které v létě 1958 obdrželo zlatou medaili na Mezinárodní automobilové výstavě v Bruselu. Moskvič 407 a 423. V srpnu téhož roku Moskvič debutoval v „Rallye Tisíce jezer „ ve Finsku. Hned napoprvé se tehdejšímu SSSR podařilo dostat se na stupně vítězů a obsadit třetí místo.

Klip se, jak se zdá, vysmívá lidské hlouposti. Ale vzpomeňme seriál, který sledovaly miliony lidí: Doutnák. Mezi nimi, samo sebou i výrobci zboží.

Proč nikdo na vedoucích místech nereagoval? Ke konci režimu SSSR na prodejních pultech už téměř nic nebylo, ale všechno šlo „sehnat“. Kdo nezažil tehdejší stagnaci, nechť shlédne film „Blondýnka za rohem“. (Блондинка за углом, dostupný na youtube) Už tehdy se činilo světové zákulisí proti Rusku za pomoci filmového plátna.

Jak se ale staví globální pasti? Vždyť poptávka je naprosto nepředvídatelná. A kdo bude u tak důležitých věcí riskovat a spoléhat na náhodu? Když poptávka není, je třeba ji uměle vytvořit!

Primitivní léčka z let devadesátých: k obchodníku přicházejí dobře oblečení lidé a zdvořile mu nabízejí ochranu. Odpovídá, že nic takového nepotřebuje, nic jej neohrožuje, tak teda děkuji, není třeba. Zvedají se, zanechávají vizitku – kdyby náhodou, obraťte se na nás - a poklidně odcházejí. Za nějaký čas k obchodníkovi vnikají opilí skinheadi s basebalovými pálkami a objasňují mu, že patří do jejich rajónu, a bude jim platit. Vystrašený obchodník nervózně hledá vizitku a volá dané číslo. Ti lidé přijíždějí, s lumpy „zatočí“ a šťastný obchodník spokojeně zaplatí za ochranu. Cítí se plně v bezpečí. Je třeba dodávat, že obě skupiny spolupracují?

Řekl by někdo v osmdesátých letech, že se bude v obchodech prodávat obyčejná voda a budou ji kupovat stovky lidí? Zasmáli bychom se tomu. A teď je to velmi výdělečný byznys. Jak se to mohlo stát? Někdo otrávil vodu? Ne, stačilo jen rozhlásit v médiích, že ta voda, kterou doposud všichni pili, je zdravotně závadná. Jestli je skutečně závadná, anebo si to lidé o ní myslí – to vyjde na stejno, je to tak?

Předkládám ještě jeden fakt, nad kterým stojí za to vážně se zamyslet:

Za dob Veliké Rusi měla každá rodina svého lékaře. A každý doktor měl několik desítek takových rodin, o které se staral. Každá rodina doktorovi platila, dokud byli všichni zdrávi. Jestliže kdokoliv z nich onemocněl, přestali platit, a začali platit až tehdy, když nemocného vyléčil.

Bylo by něco takového možné dnes? Ovšemže ne. A proč?

Že by za to mohl „efekt kobry“?

„Efekt kobry“ je idiomatický výraz, používaný v případě, kdy opatření, přijaté pro řešení problému, tento problém nejen neřeší, ale naopak často vede přímo k opačnému výsledku.

Termín „efekt kobry“ vznikl v dobách koloniálního panství Velké Británie v Indii. Angličané zjistili, že se rozmnožilo příliš mnoho kober. Aby se hadů zbavili, guvernér vypsal odměnu za každou kobří hlavu. Z počátku hadů ubylo. Jenže Indové rychle pochopili, že jde o získání odměny a začali kobry chovat a rozmnožovat. Nakonec, když byla odměna guvernérem zrušena, vypustili teď už pro ně bezcenné kobry na svobodu. Ve výsledku hadů neubylo, ale přibylo.

Co vy na to? Tento druh efektu můžete vidět všude, a zvláště v činnosti velkých korporací. Jestli poptávka klesá, anebo chybí, je třeba ji vytvořit!

Copak současná medicína může mít zájem na tom, aby byli všichni zdraví? Nesmysl! Nikdo nezabíjí slepičku, která snáší zlatá vejce. To je důvod spousty neustále přibývajících nových léků. Medicína přináší větší zisky než obchod se zbraněmi a narkotiky. A vytvoření poptávky po medikamentech a lékařských službách není ponecháno náhodě – fast foody, chuťovky, omezení pohybu připoutáním k počítačům a jiným technickým vychytávkám, nikotin, alkohol, drogy … pokračujte sami.

Je možno tomu vzdorovat? Jistě, jednoduše! Starejte se o své zdraví sami. Podivíte se, jak rychle se dostaví výsledky. Spousta lidí se už nad tím zamyslela. Proč ne všichni? Protože čím zjevnější je léčka, tím méně jsme schopni věřit, že to léčka je. Nic se neskrývá, vše je zjevné, proto jen málokdo zpozorní. (Jestli chceš něco schovat, polož to na viditelné místo. ?)

Film „Vrtěti psem“ přímo zobrazuje metody loutkovodičů. A proč takový film vznikl? Proč to dopustili? Je to prosté. Jestliže někdo chce vyjevit fakta o jejich činnosti, řeknou: „jo, jo, to už jsme viděli, věříte moc filmům, vraťte se do reality“.

Globální past energetiky.

Tady máte bajku z historie:

Svého času proběhla tajná schůzka Tesly s bankéřem a finančníkem J. P. Morganem. Morgan chtěl vytvořit nejsilnější energeticky reaktor na světě, aby hodil rukavici energetickému byznysu Edisona.

Morgan financoval přípravy tohoto reaktoru daleko na severu. Skupina vědců a konstruktérů v čele s Teslou začaly tento reaktor sestrojovat. Teslovým záměrem bylo poskytnout lidstvu čistou volnou energii vysoké kvality. Zdarma. O tom s Morganem nemluvil, protože předem věděl, jaká by byla jeho reakce. Navíc, Tesla chtěl tímto projektem dokázat svou schopnost takovou energii poskytnout. Jenže v jeho skupině byli nasazeni špióni, jež celý plán Morganovi donesli. Morgan financování zastavil a projekt uzavřel. Tajná světová vláda, která vlastní všechny banky světa, nemá zájem na bezplatné energii pro lidstvo. A tak máme elektroměry a za energii pěkně platíme.

Připusťme, že to jsou báchorky. Jenže zamysleme se: představme si chvilku, že bezplatná neohraničená energie existuje, a je dostupná. Co potom? Krach všech energetických, ropných, plynových společností. Naprostá přeměna světového hospodářství! Popusťte uzdu své fantazii, co by bylo a jak. A teď si představte, že jste vládce světa. Připustíte takové vynálezy? Co nám k tomuto tématu poví internet?

Osudy mnohých talentovaných objevitelů končily tragicky.

Vynálezce vakuového triodového zesilovače Floydu Smithovi nejednou vyhrožovali smrtí telefonicky, i osobně.

Roku 1954 „skočil z okna“ ve třináctém podlaží geniální vynálezce AM a FM radiových vln, laureát Nobelovy ceny, Edwin Armstrong.

14. května 2004 našli ubodaného vědce, předsedu soukromého Amerického fondu, zabývajícího se chladnou termojadernou syntézou.

Dva pokusy o vraždu přežil Lev Maximov, vynálezce nové, uran-thoriové technologie.

Výčet pokusů o vraždu, vražd vynálezců a odkupů jejich objevů s cílem zavřít je do trezoru je dlouhý.

Dobrá, můžeme předpokládat, že někdo se vyškrábal na špici a řídí globální události. Jaké závěry můžeme udělat z toho, co vidíme přímo před očima?

Když už je puzzle správně složeno, můžeme jasně vidět záměr a jeho naplňování.

Předpokládejme, že je nutné jednat tak, aby USA předaly svou vedoucí roli na zeměkouli Rusku. Jak to udělat, aby to doprovázelo co nejméně těžkostí, a aby svět nezahynul v jaderné válce? Mnozí předpokládali, že k přímému jadernému střetu mezi Ruskem a USA nedojde. Bude zajímavé vidět, jak se podaří zdolat USA bez jaderného střetu. Mějme na paměti, že události se tvoří dříve, než je proběhnou přípravné fáze, a pak už vidíme v televizi konečný obraz světa.

Jde o geniální mnohostrannou, zpravidla víceúčelovou hru cynických loutkovodičů, kteří hrají s národy jako s kuželkami. Zamysleme se, proč byl vůbec zřízen IS? Loutkovodiči přece chtějí na všem vydělat a konec konců, všechny akce jsou pouze byznys projekty. Jak se jednou peníze investují, musí přinést zisk, ne? Je nutné provést přípravné práce, opatřit zbraně, najít a vyškolit lidi. To vše vyžadovalo start – marketing a PR. (public relations). Když se v TV ukáže, jak řežou hlavy, vyvolá to ve všech divácích žádoucí odezvu – celý svět je pobouřen. Loutkovodiči si mnou ruce.

Hackeři z „Kyberberkutu“ vystavili na veřejnost video, jaké našli u jednoho spolupracovníka aparátu amerického senátora. Mluvíme o „trestu smrti“ člověka z rukou bojovníka Islámského státu. Ve skutečnosti nikdo nezemře a sám snímek je pořízen ve studiu. Usvědčující záběry ukázali ruské televizní kanály.

Podle tvrzení „Kyberberkutu“ poskytnuté video našli v elektronickém zařízení jednoho ze spolupracovníků aparátu amerického senátora Johna McCaina.

Ničení památek světové historie – a výdělek (kolik vzácností bylo rozprodáno sběratelům?) - a opět nevyhnutelné formování světového smýšlení. A konečně všichni mají jasno – zosobnění celosvětového zla je IS a je nezbytné ho zničit.

Přitom nebudeme roztrubovat, že IS aktivně obchoduje s ropou, která se vydává za břidlicovou ropu USA. Infrastruktura, logistika, tu přece zařizovali zcela konkrétní lidé, a ne nějací bioroboti, že?

Vždy vznikají pokusy o zobecnění. Pokusme se rozložit skládačku IS na jednotlivé složeniny. Ve vedení musí být lidé dostatečně informovaní, kteří znají celý záměr. Jejich podřízení musejí být profesionálové, schopni nejrůznějších podlostí. No a konečně masy, dav: podvedení, tupí, ideologičtí fanatici, místní: dav, jak má být.

To, že Rusko bude IS bombardovat, bylo dost dopředu známo všem účastníkům operace. USA musely co nejdříve dostat pro ně hodnotné účastníky ze zóny úderu a uchovat je pro své budoucí plány. Jenže jak to provést? Jak je nenápadně dostat do Evropy s jejím vízovým režimem, Schengenem a otisky prstů? Ano, uhádli jste: zařídit nekontrolovatelný proud imigrantů. (O tom, že tento proud byl vypuštěn uměle a řízeně, doufám pochyby nemáte.)

Opět – máme tu víceúčelovost – tito „běženci“ ještě vybuchnou, coby lidská časovaná bomba, zatím je opusťme.

Vraťme se k Sýrii. Rusko úspěšně likviduje IS, veřejně kompromituje USA, celý svět je toho plný. Všichni, kdo zažili Sovětský svaz, potvrdí, že u nikoho nikdy nevznikla pochybnost, že je velikou supervelmocí. Za poslední tři desítky let ovšem vyrostla generace, která na sobě nikdy nepocítila tuto moc. A právě pro ně je nutné vidět tento příkladný výprask Spojeným státům, aby pochopili, že Rusko je nová supervelmoc. Přičemž jsou tím ovlivněni obyvatelé všech zemí světa.

Po zničení IS Ruskem se jedním z následných jevů může přihodit prozření zbídačelé Ukrajiny. (A nejen Ukrajiny!) Pro miliony obalamutěných Ukrajinců se Rusko může stát autem, přikrytým plachtou z výše uvedeného klipu. A když jim „Bůh“ Vladimír Vladimirovič navrhne za přijatelných podmínek sdružit se s Ruskem – proč ne? Vždyť jednoznačně připomínají „brejlovce“ z anekdoty:

„Poflakují se výrostci po dvoře a přidá se k nim nový, obrýlený, a zjevně slaboučký. Hned na něj najedou, jak se sluší, místní autority: - Hej, čtyřoký, chceš po tlamě? Nový říká: - A kdo si troufne, kdo je tu nejsilnější?

Předstoupí zdravý silný klučina a říká: - Já. – Jak se jmenuješ?, ptá se nový. – Vasja.

Brejlovec jde k němu, obejme ho kolem ramen a obrací se na ostatní: - A kdo si troufne na mě a Vasju?

A tímto optimistickým tónem bych dnes rád skončil.

Конспирология? Не, не слышал... vyšel 4. listopadu 2015 na politikus.ru. Překlad LS - děkuji.

Známka 1.3 (hodnotilo 157)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

25

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 54 čtenářů částkou 8 763 korun, což je 25 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Už i Německu kolabuje rozvodná síť16.04.24 17:39 Německo 0

Kávička s Bidenem nás vyjde pěkně draho16.04.24 15:24 Česká republika 1

Takže je to PRAVDA! FBI konečně vyšetřuje útok na Baltimore Bridge jako kybernetický16.04.24 12:31 USA 1

Euro 7: Rada EU přijala nová pravidla pro emisní limity osobních a nákladních automobilů a dodávek15.04.24 19:02 Evropská unie 3

"Nikdy jsem neslyšela žádné odsouzení ukrajinských úderů proti Rusku": Marie Zacharová se vyjádřila k výzvě Izraele, aby odsoudil íránské údery.15.04.24 18:51 Rusko 1

Neuroložka, která nemlčí. Končí u ní lidé s následky. Stát je ignoruje.15.04.24 06:59 Česká republika 0

Rozpočet USA - 2024: kolaps a následky15.04.24 06:48 USA 0

Írán zaútočil na Izrael14.04.24 05:58 Írán 3

Ceny elektřiny pro obyvatele, včetně daní, přepočteno dle kupní síly13.04.24 10:40 Neurčeno 1

Spoluzakladatel Greenpeace otevřeně: „změna klimatu“ je podvod!12.04.24 21:32 Neurčeno 0

Pandemická „ďábelská“ smlouva, Green Deal v Německu a Gender agenda – Velký rozhovor o aktuálních informacích se Zdeňkem Chytrou.12.04.24 20:12 Evropská unie 1

Jaderný poplach v Polsku po zásahu ruské hypersonické rakety Kh-47 Kinzhal12.04.24 19:14 Ukrajina 0

Vysokoškolská pedagožka vyškolila Fialu12.04.24 06:31 Česká republika 1

Politico - v rámci EU nakupuje Francie nejvíce LNG z Ruska11.04.24 18:21 Francie 0

Šialený migračný pakt zmení Európu na Afriku. Hrozba aj pre Slovensko!11.04.24 17:56 Slovensko 3

Výběr peněz z účtu = problém 11.04.24 14:25 Česká republika 3

Tolik podniků v Německu ještě nezkrachovalo11.04.24 06:13 Německo 0

Louisiana se stala prvním státem USA, který odmítl předat moc WHO-WEF10.04.24 20:12 USA 3

Zelené plány - vypínání plynu10.04.24 13:05 Německo 3

Pekarová moc utrácí, zlobí se Kverulant i ANO10.04.24 07:46 Česká republika 1

Měnové kurzy

USD
23,82 Kč
Euro
25,31 Kč
Libra
29,64 Kč
Kanadský dolar
17,27 Kč
Australský dolar
15,34 Kč
Švýcarský frank
26,10 Kč
100 japonských jenů
15,45 Kč
Čínský juan
3,29 Kč
Polský zloty
5,88 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,48 Kč
1 unce (31,1g) zlata
56 599,02 Kč
1 unce stříbra
685,52 Kč
Bitcoin
1 505 323,24 Kč

Poslední aktualizace: 15.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 16 837