Slepota Evropské unie tváří v tvář americké vojenské strategii

Thierry Meyssan

13.5.2015 Komentáře Témata: Evropská unie 1901 slov

Představitelé EU se ohledně islamistických útoků v Evropě a migrace lidí prchajících do ní před válkou zcela mýlí. Thierry Meyssan zde ukazuje, že toto vše nejsou náhodné důsledky konfliktu na širším Středním východě a v Africe, ale strategický cíl Spojených států.

Vůdci Evropské unie jsou náhle postaveni před neočekávanou situaci. Na jedné straně jsou útoky či pokusy o útok jedinců nepatřících k nějaké identifikované politické skupině; na druhé je zde příliv uprchlíků přes Středozemní moře, kdy jich před dosažením cíle tisíce umírají.

Bez strategické analýzy jsou tyto dvě události považovány a priori za nesouvisející a zabývají se jimi různé orgány. První oblast je zodpovědností rozvědky, celních orgánů a policie, a druhá spadá do kompetence obrany. Přesto mají společný původ: politickou nestabilitu v Levantu a v Africe.

Evropská unie je zbavena schopnosti porozumět

Pokud by vojenské akademie Evropské unie dělaly v posledních patnácti letech svoji práci, studovaly by americkou doktrínu „velkého bratra“. Skutečně, po mnoho dlouhých let Pentagon uveřejňoval všemožné dokumenty o „teorii chaosu“, vypůjčené od filosofa Leo Strausse. Před pouhými několika měsíci měl představitel, který měl odejít do důchodu před více než 25 lety, Andrew Marshall, rozpočet 10 milionů dolarů ročně na provádění výzkumu v této oblasti (1). Ale žádná vojenská akademie EU tuto doktrínu a její důsledky vážně nestudovala, jak proto, že jde o formu barbarské války, tak proto, že byla navržena mentorem americké židovské elity. A každý ví, že USA-které-nás-zachránily před nacismem nemohou takováto zvěrstva páchat (2).

Kdyby politici Evropské unie trochu cestovali, nejen do Iráku, Sýrie, Libye, Afrického rohu, Nigérie a Mali, ale také na Ukrajinu, viděli by na vlastní oči realizaci této strategické doktríny. Ale oni jen přijíždí a žvaní v budově zelené zóny v Bagdádu, na terase v Tripoli nebo na Majdanském náměstí v Kyjevě. Ignorují zkušenosti lidí a, na žádost svého „velkého bratra“, často uzavírají svá velvyslanectví, aby byli připraveni o oči a uši na místě. A co hůř, podpořili, vždy na příkaz svého „velkého bratra“, embarga, aby žádný podnikatel nemohl na vlastní oči spatřit, co se tam děje.

Chaos není náhoda, je to cíl

V rozporu s tím, co řekl prezident Francois Hollande, není migrace Libyjců výsledkem „nepokračování“ operace „Sjednocený ochránce“, ale je výsledkem, o který se tato operace, ve které jeho země hrála přední roli, snažila. Chaos nezavládl proto, že „libyjští revolucionáři“ nebyli schopni se po „pádu“ Muammara Kaddáfího mezi sebou dohodnout. Byl strategickým cílem Spojených států. A ty uspěly. V Libyi nedošlo k žádné „demokratické revoluci“, ale k odtržení Cyrenaiky. Nikdy nedošlo k uplatnění mandátu OSN „chránit populaci“, ale proběhlo zmasakrování 160,000 Libyjců, z nichž tři čtvrtiny byli civilisté, kteří zemřeli pod bombami Aliance (údaje Mezinárodního červeného kříže).

Vzpomínám si, že než jsem se připojil k vládě Libyjské arabské džamahírie, byl jsem požádán, abych byl svědkem setkání v Tripoli mezi americkou delegací a libyjskými představiteli. Během této dlouhé konverzace šéf americké delegace účastníkům vysvětlil, že Pentagon je připraven zachránit je před jistou smrtí, ale že požaduje, aby vydali svého vůdce. Dodal, že když Kaddáfí zemře, kmenová společnost nepotvrdí nového vůdce nejméně po jednu generaci, takže země bude zachvácena chaosem, který doposud nepoznala. Zmínil jsem tuto konverzaci při mnoha příležitostech a nikdy jsem nepřestal, od zlynčování vůdce v říjnu 2011, předpovídat, to, co se děje dnes.

„Teorie chaosu“

Když v r. 2003 začal americký tisk probírat „teorii chaosu“, Bílý dům reagoval zmínkou o „konstruktivním chaosu“ a tvrdil, že ten zničí struktury útlaku, takže život pak bude moct pokračovat svobodně. Ale nikdy do té doby tento výraz Leo Strauss, ani Pentagon, nepoužili. Podle nich měl být chaos takový, že nic nebude možné organizovat, vyjma vůle tvůrce Nového řádu, Spojených států (3).

Princip této strategické doktríny lze shrnout takto: nejjednodušším způsobem, jak plundrovat přírodní zdroje nějaké země po dlouhou dobu, není ji okupovat, ale zničit stát. Žádný stát, žádná armáda. Žádný nepřítel, žádné riziko porážky. Takže strategickým cílem americké armády a aliance, kterou vedou – NATO, je pouze zničení států. Co se stane s lidmi není problémem Washingtonu.

Tento projekt je pro Evropany, kteří byli od anglické občanské války monstrem Thomasem Hobbesem přesvědčeni, že je nezbytné vzdát se jistých svobod, či dokonce akceptovat diktátorský stát, raději než být zatažen do chaosu, nepochopitelný.

Evropská unie popírá svoji spoluvinu na amerických zločinech

Války v Afghánistánu a Iráku již stály život čtyř milionů lidí (4). Byly Radou bezpečnosti předkládány jako nezbytné reakce „v sebeobraně“, ale nyní se uznává, že byly naplánovány před 11. zářím, v mnohem širším kontextu „přetváření Velkého Středního východu“, a že důvody uváděné k jejímu zahájení byly pouhými propagandistickými výmysly.

Je běžné uznávat genocidu spáchanou evropským kolonialismem, ale jen pár lidí připustí tyto čtyři miliony, navzdory vědeckým studiím, které to dokládají. Protože jen naši rodiče byli „zlí“, ale my jsme „dobří“ a nemůžeme být pachateli těchto hrůz.

Je běžné dělat si legraci z nebohých Němců, kteří věřili svému nacistickému vůdci až do konce, a až po své porážce se dozvěděli o zločinech spáchaných jejich jménem. Ale my děláme přesně totéž. Nadále věříme svému „velkému bratrovi“ a nechceme vidět zločiny, do kterých nás zapletl. Jistě, naše děti se nám budou smát…

Omyly v interpretaci Evropské unie

– Žádný západní vůdce, naprosto žádný, se neodvážil veřejně uvést, že uprchlíci z Iráku, Sýrie, Libye, Afrického rohu, Nigérie a Mali neutíkají před diktaturou, ale před chaosem, do kterého jsme záměrně, i když nevědomě, jejich země zatáhli.

– Žádný západní vůdce, naprosto žádný, se neodvážil veřejně uvést, že „islamistické“ útoky zasahující Evropu nejsou rozšířením válek na „širším Středním východě“, ale jsou podporovány těmi, kteří rovněž podporovali chaos v regionu. Dáváme přednost tomu nadále si myslet, že „islamisté“ jsou proti židům a křesťanům, zatímco převážná většina jejich obětí nejsou ani židé, ani křesťané, ale muslimové. Se sebejistotou je obviňujeme z prosazování „války civilizací“, přičemž tento koncept byl vytvořen americkou Radou pro národní bezpečnost a zůstává jejich kultuře cizí (5).

– Žádný západní vůdce, naprosto žádný, se neodvážil veřejně uvést, že dalším krokem bude „islamizace“ sítí distribuce drog na základě modelu nikaragujských Contras a prodeje drog v Kalifornii komunitě černochů, za pomoci a na příkazy CIA (6). Rozhodli jsme se ignorovat, že rodina Karzaiho převzala distribuci afghánského heroinu od kosovské mafie a předala ji Daesh (7).

Spojené státy nikdy nechtěly, aby se Ukrajina připojila k unii

Vojenské akademie Evropské unie nestudovaly „teorii chaosu“ proto, že jim to bylo zakázáno. Těch pár učitelů a výzkumníků, kteří si na toto pole troufli, bylo tvrdě potrestáno, zatímco tisk pomlouval jako „konspirační teoretiky“ autory zajímající se o tuto problematiku.

Politici Evropské unie věřili, že události na náměstí Majdan byly spontánní a že demonstranti chtěli opustit autoritářskou ruskou orbitu a vstoupit do ráje EU. Žasli nad uveřejněnou konverzací náměstkyně ministra zahraničí Victorie Nuland, která zmiňovala své tajné řízení událostí a řekla, že jejím cílem je poslat „fuck EU“ (sic) (8). Pak již nechápali nic z toho, co se dělo.

Pokud by ve svých zemích umožnili svobodný výzkum, pochopili by, že zasahováním na Ukrajině tím, že se zorganizovala „změna režimu“, si Spojené státy zajistily, že Evropská unie zůstane v jejich službách. Velký strach ve Washingtonu, od projevu Vladimira Putina na mnichovské konferenci o bezpečnosti v r. 2007, panoval z toho, že Německo by mohlo pochopit, kde leží jeho zájmy: ne ve Washingtonu, ale v Moskvě (9). Postupným ničením ukrajinského státu Spojené státy odstřihávají hlavní komunikační kanál mezi Evropskou unií a Ruskem. Můžete se dívat na sled událostí z jakéhokoliv úhlu a žádné jiné vysvětlení nenajdete. Washington nechce, aby se Ukrajina připojila k EU, jak dokázala poznámka paní Nuland. Jediným účelem toho všeho je přeměnit toto území na nebezpečné teritorium.

Americké vojenské plánování

Čelíme zde dvěma problémům, které se vyvíjí velmi rychle: Útoky „islamistů“ teprve začaly. Migrace se ve Středomoří ztrojnásobila za jediný rok.

Je-li má analýza správná, budeme v příštích deseti letech svědky útoků „islamistů“ souvisejících se širším Středním východem, paralelně s „útoky nacistů“ souvisejících s Ukrajinou. Pak zjistíme, že Al-Kajda a ukrajinští nacisté byli spojeni od svého společného sjezdu v Těrnopoli (Ukrajina) v r. 2007. Ve skutečnosti se jejich prarodiče znali již od druhé světové války. Nacisté pak byli naverbováni sovětskými muslimy pro boj proti Moskvě (byl to program Gerharda von Mende na Ostministerium). Na konci války byly obě strany přebrány CIA (program Franka Wisnera Amcomlib) pro provádění sabotáží v SSSR.

Migrace ve Středomoří, která je v tuto chvíli pouze humanitární záležitostí (200,000 v r. 2014) bude nadále růst, aby se stala závažným ekonomickým problémem. Nedávné rozhodnutí EU potápět lodě pašeráků v Libyi nebude sloužit snížení migrace, ale k ospravedlnění nových vojenských operací s cílem udržet chaos v Libyi (a nikoliv ho vyřešit).

Ale to způsobí velké problémy v Evropské unii, která se dnes zdá být ostrovem míru. Pro Washington není klíčovou otázkou zničení tohoto trhu, ale zajistit, že EU nebude nikdy konkurenceschopnou, a omezit její rozvoj.

V r. 1991 prezident Bush pověřil žáka Leo Strausse, Paula Wolfowitze (tehdy veřejnosti neznámého), aby vyvinul strategii pro post-sovětskou éru. „Wolfowitzova doktrína“ vysvětlila, že zajištění americké nadvlády ve světě si vyžaduje zkrocení Evropské unie (10). V r. 2008, během finanční krize ve Spojených státech, prezidentka Ekonomické rady Bílého domu, historička Christina Rohmer, vysvětlila, že jediným způsobem, jak nouzově vyplatit banky, je uzavřít daňové ráje ve třetích zemích a způsobit zmatek v Evropě, aby kapitál proudil zpět do Spojených států. Nakonec nyní Washington navrhuje spojení NAFTA a Evropské unie, dolaru a euro, a degradaci členských států EU na úroveň Mexika (11).

Bohužel ani lidé v Evropské unii, ani jejich vůdci si nejsou vědomi toho, co pro ně prezident Barack Obama připravuje.

Poznámky

  1. After 42 years of service, Andy Marshall leaves the Pentagon”, Translation Pete Kimberley, Voltaire Network, 24 January 2015.
  2. Selective Intelligence”, Seymour Hersch, The New Yorker, May 12, 2003.
  3. Stumbling World Order and Its Impacts”, by Imad Fawzi Shueibi, Voltaire Network, 5 April 2015.
  4. Western wars have killed four million Muslims since 1990”, by Nafeez Mosaddeq Ahmed, Middle East Eye (UK), Voltaire Network, 11 April 2015.
  5. The "Clash of Civilizations"”, by Thierry Meyssan, Voltaire Network, 4 June 2004.
  6. Dark Alliance, The CIA, the Contras and the crack cocaine explosion, Gary Webb, foreword by Maxime Waters, Seven Stories Press, 1999.
  7. Karzai family hands over heroin trafficking to Islamic State”, Voltaire Network, 1 December 2014.
  8. What about apologizing to Ukraine, Mrs. Nuland?”, by Andrey Fomin, Oriental Review (Russia), Voltaire Network, 7 February 2014.
  9. The unipolar governance is illegal and immoral”, by Vladimir Putin, Voltaire Network, 11 February 2007.
  10. Le document est toujours classifié, mais son contenu a été révélé dans « US Strategy Plan Calls For Insuring No Rivals Develop » par Patrick E. Tyler, New York Times du 8 mars 1992. Le quotidien publie également de larges extraits en page 14 : « Excerpts from Pentagon’s Plan : "Prevent the Re-Emergence of a New Rival" ». Des informations supplémentaires sont apportées dans « Keeping the US First, Pentagon Would preclude a Rival Superpower » par Barton Gellman, The Washington Post du 11 mars 1992.
  11. The attack on the Euro and the dismantling of the European Union”, by Jean-Claude Paye, Translation Evan Jones, Voltaire Network, 23 July 2010.

The Blindness of the European Union in the Face of US Military Strategy vyšel 10. května 2015 na voltairenet.org. Překlad v ceně 798 Kč Zvědavec.

Známka 1.1 (hodnotilo 214)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

53

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc březen přispělo 95 čtenářů částkou 18 536 korun, což je 53 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Harabin měl vyzvat své voliče, aby ve druhém kole podpořili národního kandidáta28.03.24 19:22 Slovensko 0

Armáda plánuje nákup 76 moderních Leopardů 2A828.03.24 18:45 Česká republika 0

Drony útočí na ruské rafinerie28.03.24 17:22 Rusko 0

Prohlášení Dr. Füllmicha z vězení: „Jejich domeček z karet se hroutí“ (video)27.03.24 19:41 Německo 2

Generál Flynn vznáší otázky ohledně zasažení mostu v Baltimoru (video)27.03.24 18:37 USA 0

Farmáři přitvrdili 27.03.24 12:30 Belgie 1

Nejcennější část korunovačních klenotů v Německu! »Zaprodali naši zemi,« kritizuje Národní proud26.03.24 19:16 Česká republika 4

Cenzurní legislativy DSA a EMFA prošly. Česká vláda v obou případech poslušně souhlasila.26.03.24 19:03 Evropská unie 0

Puškov vyzval k ostražitosti vůči WHO26.03.24 18:46 Rusko 0

STK pro pacienty26.03.24 13:24 Česká republika 0

Nájemní teroristé, kteří zaútočili na Crocus, jednali velmi neprofesionálně.26.03.24 08:15 Rusko 5

Americké zdravotnické úřady v tichosti odebraly Američanům právo na informovaný souhlas, které bylo kodifikováno v Norimberském kodexu26.03.24 08:04 USA 0

Útok spáchali islamisté, prohlásil Putin25.03.24 21:47 Rusko 0

Ruský plyn v ČR - fakta25.03.24 10:06 Česká republika 0

Korčok s příznivci na náměstí, Pellegrini nahrál video24.03.24 21:56 Slovensko 1

Bombardování části Prahy 25. března 1945 24.03.24 19:51 Česká republika 0

Policie bude nabírat do svých řad cizince24.03.24 15:35 Česká republika 4

Naštvaní Češi z Václaváku Fialu „nezaujali“.24.03.24 06:31 Česká republika 1

Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 40 lidí 22.03.24 21:05 Rusko 8

V Anglii zemřelo téměř 7 krát víc očkovaných proti covidu, než neočkovaných. Oficiální data.22.03.24 16:41 Británie 9

Měnové kurzy

USD
23,45 Kč
Euro
25,30 Kč
Libra
29,60 Kč
Kanadský dolar
17,31 Kč
Australský dolar
15,28 Kč
Švýcarský frank
26,00 Kč
100 japonských jenů
15,49 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,87 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,33 Kč
1 unce (31,1g) zlata
52 102,56 Kč
1 unce stříbra
583,51 Kč
Bitcoin
1 662 657,11 Kč

Poslední aktualizace: 28.3.2024 22:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 17 401