Putin by rád znárodnil Rothschildovu centrální banku

24.3.2015 Komentáře Témata: Finance, peníze, Rusko 1856 slov

Výtah: Prezident Putin je pod silným tlakem zvenčí a zevnitř: západní sankce a záměrný propad ceny ropy. Navzdory snahám Rothschildy ovládané ruské centrální banky (CBR) a použití desítek miliard devizových rezerv se hodnota rublu vůči dolaru letos propadla o 39%. (Slovo „navzdory“ je matoucí. Pokud je ta banka ovládána Rotschildy, tak ten propad je chtěný a připravený. Poznámka editora.)

Putin brzy znárodní CBR a rubl, podle jeho důvěrníka Jevgenije Fjodorova, aby získal peníze na své (zbrojní) projekty.

Podle ústavy patří CBR cizímu státu – londýnské City – a přijímá příkazy od Londýna a Washingtonu. Tato banka může tisknout peníze jen v souladu se svoji hotovostí v cizí měně, což nepostačuje pro Putinovy účely. CBR musí dokonce kupovat (bezcenné) americké dluhopisy za dolary zaplacené za ruskou ropu – čímž se dolary vrací FEDu!

Navíc je Putin pod tlakem Západu, který ho chce svrhnout a nahradit ho prozápadním oligarchou. Ostatně americký velvyslanec v Moskvě, Tefft, to dal jasně najevo: „Vystrnadíme Putina z úřadu a dosadíme jako vůdce vlády našeho člověka (dokonce zmínil jméno oné osoby) a jmenujeme ministry.“

Proto Putin nyní potřebuje silnou armádu, aby zabránil podřízení Ruska USA.

Fjodorov v rozhovoru řekl: k rozkolu mezi ruskou elitou došlo před dvěma měsíci, kdy se část elity rozhodla zůstat s Putinem.

Putin pak učinil rozhodnutí, které určilo následující události. Navíc zde nastoupila logika 1) stavu nouze, a 2) geopolitické války, zatímco jsme pod tlakem. To znamená a) Američané nyní nemohou svůj tlak zmírnit, zatímco b) my máme z tohoto tlaku radost, protože nás nutí do dalšího technologického osvobození: po mnoho let jsme nemohli získat zpět prostředky ze zahraničí, ale americký tlak to dokázal za jeden den. Putin nyní musí nemilosrdně vyčistit 5. kolonu – v „naší centrální bance, na ministerstvu financí a ministerstvu ekonomiky.

Ale především Putin vidí, že Západ silně spekuluje proti rublu.

Abych plán řekl přímo: 1. Rozkol ve vládě, 2. Identifikace páté kolony ve vládě, v podnikání, v médiích, 3. Její vypuzení, 4. Souběžná aktivní pozice na Ukrajině, protože Ukrajina a Ruskou jsou totéž – jak řekl Putin. Těmito slovy definoval svůj postoj a strategii pro Rusko.

Znárodnění ruské centrální banky by bylo prvním signálem a znamenalo by to konečný rozchod s Rothschildovou londýnskou City/britskou říší/britskou (gangsterskou) korunou“ a jejím nástrojem, Spojenými státy. Jejich vztah byl napjatý od doby, kdy se Putin zmocnil akcií Rothschildova/Chodorkovského Jukosu. Proto Putin váhá se znárodněním. Rovněž stále potřebuje souhlas, aby si vynutil svůj plán, silná ruka nestačí. K tomu potřebuje „velkou nouzi“, která údajně hrozí kvůli americké agresi.

* * *

Po návratu ze setkání G20 v Brisbane Putin řekl (Russia Today 18. listopadu 2014): „USA chtějí pokořit Rusko, ale nikomu se to nepodařilo a nikdy nepodaří.“

Zdola se zdá, že tento výrok má mnohem hlubší a existenční rozměr – nejen pro Rusko, ale i pro svět.

Prve jsem citoval Moscow Times, které uvedly, že Putin je pod obrovským vnitřním a vnějším tlakem do té míry, že se musí stát „dalším Stalinem“, aby on a Rusko přežily izolaci Západem a ekonomický útok na Rusko. To znamená konečný (inscenovaný) rozchod s Rothschildem a jeho nástrojem, USA – po jeho prvním schizmatu kvůli Chodorkovskému a konfiskaci akcií Jukosu Putinem.

CBR je Rothschildovým klepetem v Rusku a u Putina.

CBR je členem Rothschildovy BIS, centrální banky centrálních bank, v Basileji. Rothschild ovládá CBR prostřednictvím svého FEDu, a mimo jiné CBR znemožňuje tisknout více rublů, než odpovídá objemu deviz. Rusko prodává ropu za dolary. Za dolary Rusko kupuje americké dluhopisy, čímž se dolary vrací americkému FEDu. To je skutečně krádež.

Tím FED drtí ruskou ekonomiku jako ve svěráku – podle ruského ekonoma Nikolaje Starikova.

Forbes 11, října 2014 napsal: Ruská monetární politika byla doposud určována společně FEDem a Lidovou bankou Číny. To znamená, že ruská centrální banka (CBR) nikdy nekontrolovala ani rubl, ani monetární politiku. Všichni věděli, že CBR je může bránit jen do limitu svých devizových rezerv, které jsou konečné.

I přes Fjodorovovy výroky o znárodnění soukromé CBR Putin stále váhá se zásahem do Rothschildovy CBR svírající Rusko.

[]

Russia Today, 5. prosince 2014: Washington a jeho spojenci provádí politiku změny režimu. Michail Fradkov, šéf zahraniční rozvědky (SVR) varoval, že Moskva si je vědoma amerických kroků na odstavení Putina od moci. Rubl ztratil letos zatím 39% své hodnoty vůči dolaru.

Putin je pod silným tlakem Západu a cítí to.

DWN 6. prosince 2014: Vladimir Putin chce podniknout kroky proti spekulantům proti rublu: „Vnější nepřátelé“ se pokusili „srazit Rusko na kolena. Požádali jsme centrální banku, aby podnikla kroky a zajistila, že spekulanti z toho již nebudou moct mít prospěch,“ citovaly Financial Times ruského prezidenta. „Víme, kdo tito lidé jsou.“ Označil celý Západ za autora protiruských akcí. „Tak tomu bylo po staletí.“

Russia Insider 5. prosince 2014: „Ti, které považujeme za své přátele zpoza louže, by rádi nechali Rusko následovat jugoslávský scénář rozpadu. Nefungovalo to. Stejně jako to nefungovalo Hitlerovi, který se rozhodl zničit Rusko a zatlačit nás za Ural. Každý by měl mít na paměti, jak to skončilo.“

„Nikdo nikdy nedosáhne vojenské nadvlády nad Ruskem. Máme moderní a bojeschopnou armádu, impozantní armádu.

Jsme silní, máme vůli a odvahu chránit svoji svobodu. Některé vlády se pokouší vytvořit novou železnou oponu kolem Ruska (Velká šachovnice).“

Podle mého názoru (Russia Insider) jsme svědky velkého „výstupu“. Je bolestivě jasné, že Rusko považuje USA za arogantního násilníka, kterého Rusko může zastavit, a že Rusko považuje režimy u moci v EU za kolonie bez hlasu. Američané jsou příliš arogantní, Evropané příliš bezpáteřní.

Kreml se vzdal veškeré naděje, že dosáhne čehokoliv prostřednictvím přátelského dialogu.

Od této chvíle se bude Rusko spoléhat především na jednostranné akce. A protože Rusové nikdy nevyhrožují, tyto akce vždy přijdou pro západní plutokracii jako šok a překvapení.

Bude to dlouhá válka a skončí teprve, až se jedna ze dvou stran rozpadne a zkolabuje.

Nyní je Rusko na válku připraveno. Rusko tu válku nechce, byla mu vnucena.

CNN Money 3. prosince 2014: Jevgenij Fjodorov, vysoce postavený člen Putinovy strany a předseda Výboru pro ekonomickou politiku ruského parlamentu, obvinil centrální banku ze sabotáže a řekl místním médiím, že je to „institucionální nepřítel země“.

Banka je v důsledku toho nyní vyšetřována státními prokurátory. „Zločinem“ banky je, že nezabránila propadu rublu – navzdory utracení miliard devizových rezerv, když se ho pokoušela podržet.

Západní sankce zchladily investice a způsobily finanční náklady. Krize vedla k útěku kapitálu – očekává se, že ze země letos odejde asi 120 miliard dolarů. Dalších 80 miliard by mohlo odejít v r. 2015.

Rusko dostalo nedávno další velkou ránu kvůli prudkému propadu ceny ropy. Příjmy z ropy a plynu činí téměř polovinu ruského státního rozpočtu. Jak příjmy padají, měna nadále oslabuje. To zvyšuje inflaci, nutí centrální banku zvyšovat úrokové sazby a tím potlačovat aktivity.

Ale Fjodorov toho má více: Wiki Spooks 3. září 2014: Cituje neúprosnou pózu a akce Západu, které dosáhly fáze, kde ti v Kremlu a dalších státních institucích, kteří odmítají projevit patřičnou národní loajalitu, budou muset být vedoucích pozic zbaveni – alternativou je kapitulace do rukou Západu.

„Naše centrální banka, ministerstvo financí, ministerstvo hospodářství nás vedou cestou ke zničení ruské ekonomiky, protože vykonávají příkazy Washingtonu a Londýna.

Musíme se vrátit ke klasické ekonomice, ke znárodnění rublu. Přestat s praxí devizových rezerv; provádět urychlenou de-offshorizaci, jak tomu říká Putin. To znamená zmrazit aktiva těch, kteří je nechtějí vrátit ze zahraničí zpět. Což znamená všechny velké zahraničím vlastněné podniky v Rusku.

Další otázkou je, kdy dostane Putin revoluční pravomoc k čistce. Tuto pravomoc nemá. Nebylo by to ústavní. Mluvíme o činu přímo odporujícímu ústavě. Myslím, že to bude legalizováno nějakým zákonem, který bude schválen Dumou, a poskytne mu zvláštní pravomoci. Či proběhne referendum, ve kterém mu lidé tyto pravomoci dají. Musí se to udělat.

Uznáváme, že čistka začne. Její součástí není vyhazování lidí.

Nemáme v úmyslu odstranit Alekseje Simanovského (vlevo, první místopředseda centrální banky) z centrální banky. Jsme si jistí, že bude vyhnán klacky, když závažně poškodí zájmy nejen populace.

Americký velvyslanec v Rusku John Tefft řekl jasně: „Vyženeme Putina a jmenujeme vůdcem vlády a ministry naše lidi (dokonce ho i jmenoval).“ To byl scénář v Kyjevě.

Nicméně tato technologie byla odražena; před dvěma měsíci došlo k rozkolu mezi elitou, kdy se část elity rozhodla zůstat s Putinem.

Putin shromáždil poslance v Jaltě a každému se podíval do očí, aby se ujistil, že nedostanou strach. A takto technologicky posílen Putinovo rozhodnutí předurčuje následné události. Dále musí začít platit logika 1) stavu nouze, či 2) geopolitické války, zatímco jsme pod tlakem.

To znamená a) Američané nyní nemohou v tlaku polevit, zatímco b) my máme z tohoto tlaku radost, protože technologicky nás to nutí k národnímu osvobození: po mnoho let jsme nebyli schopni dosáhnout de-offshorizace, ale americký tlak to dokázal za jeden den.

Dále se Američané pokusili prolomit situaci použitím incidentu s Boeingem – ale neuspěli. Naopak, národní cesta začala posilovat. V tu chvíli bylo jasné všem, že: 1. Buď pojede Putin do Haagu, kde Američané provedou působivý proces vedoucí ke zničení Ruska a vyhlazení ruské populace; nebo se vytvoří systém 2. Odporu vůči faktické zahraniční invazi. Dynamika nyní začala, což tlačí Putina tímto směrem – 1) čistka; 2) vytvoření národní ekonomiky; 3) industrializace.

O to jde u centrální banky, která nedovolí, aby ruskému podnikateli byly půjčeny peníze. Jakmile budou centrální banka a rubl znárodněny, tento podnikatel dostane jakékoliv množství peněz. Podle ústavy funguje centrální banka jako zahraniční agent (Federálních rezerv, londýnské City).

[]

Putinovo zednářské vševidoucí oko Lucifera v kombinaci s protikřesťanským znamením 666. Co se týká toho, kdo Putin skutečně je, viz blog Johna Scarletta, 9. února 2007, 13:57. Více o tom, kdo Putin je, zde.

Dejme si to na papír: 1. Rozkol ve vládě; 2. Identifikace páté kolony ve vládě, v byznysu, v médiích; 3. Čistka; 4. Souběžně aktivní postoj u Ukrajiny, protože Ukrajina a Rusko jsou totéž – jak řekl Putin. Těmito slovy definoval svůj postoj a strategii Ruska.

Vše to začne jistým mechanismem, jako znárodnění centrální banky, kvůli nezbytnosti, které nemusí být příliš vzdálené – mohlo by k němu dojít již tuto zimu, protože Američané jednají s děsivou silou. Američané nikoho nezachrání. Potřebují jen oligarchy, zatímco Rusko je pro ně problém, který hodlají vyřešit rozpuštěním státu. Pak vytvoří naprosto brutální, nejen koloniální, ale zotročený svět.

Kdo jsou lidé páté kolony? Zdokumentujeme to, nebojte se. Seznam bude, bude-li potřeba. Za stávajícího systému bude každý nový ministr k národním-státním projektům nepřátelský.

Poznámka editora

Je to psáno těžkým jazykem, jde o překlad překladu. To za prvé. Za druhé, je to zbytečně rozvláčné, informace se opakují, obsah by se dal shrnout do jednoho odstavce:

Putin by chtěl, aby ruská centrální banka podléhala státu, problém je v tom, že nemá pravomoc banku znárodnit, proto uvažuje o změně zákona. Současně se musí vypořádat s pátou kolonou v bance. Zatím váhá. Zda to udělá, není jisté. Článek je stár 3,5 měsíce a pořád nic. Takže zřejmě zůstává jen u přání.

Známka 1.5 (hodnotilo 127)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

33

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 66 čtenářů částkou 11 638 korun, což je 33 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Apollo 11 – Přistáli Američané na Měsíci?18.04.24 19:58 USA 2

Nové informace o kauze „Ostatkový kříž“18.04.24 18:48 Česká republika 0

Třetina Ukrajinců živoří 18.04.24 10:57 Česká republika 5

Rakušan neříkal pravdu17.04.24 16:43 Česká republika 2

Lidé nebděli, lidé mlčeli, aneb “jak pr.s..t naši vlast“16.04.24 19:44 Česká republika 1

Už i Německu kolabuje rozvodná síť16.04.24 17:39 Německo 2

Kávička s Bidenem nás vyjde pěkně draho16.04.24 15:24 Česká republika 4

Takže je to PRAVDA! FBI konečně vyšetřuje útok na Baltimore Bridge jako kybernetický16.04.24 12:31 USA 2

Euro 7: Rada EU přijala nová pravidla pro emisní limity osobních a nákladních automobilů a dodávek15.04.24 19:02 Evropská unie 3

"Nikdy jsem neslyšela žádné odsouzení ukrajinských úderů proti Rusku": Marie Zacharová se vyjádřila k výzvě Izraele, aby odsoudil íránské údery.15.04.24 18:51 Rusko 1

Neuroložka, která nemlčí. Končí u ní lidé s následky. Stát je ignoruje.15.04.24 06:59 Česká republika 0

Rozpočet USA - 2024: kolaps a následky15.04.24 06:48 USA 0

Írán zaútočil na Izrael14.04.24 05:58 Írán 3

Ceny elektřiny pro obyvatele, včetně daní, přepočteno dle kupní síly13.04.24 10:40 Neurčeno 1

Spoluzakladatel Greenpeace otevřeně: „změna klimatu“ je podvod!12.04.24 21:32 Neurčeno 0

Pandemická „ďábelská“ smlouva, Green Deal v Německu a Gender agenda – Velký rozhovor o aktuálních informacích se Zdeňkem Chytrou.12.04.24 20:12 Evropská unie 1

Jaderný poplach v Polsku po zásahu ruské hypersonické rakety Kh-47 Kinzhal12.04.24 19:14 Ukrajina 0

Vysokoškolská pedagožka vyškolila Fialu12.04.24 06:31 Česká republika 1

Politico - v rámci EU nakupuje Francie nejvíce LNG z Ruska11.04.24 18:21 Francie 0

Šialený migračný pakt zmení Európu na Afriku. Hrozba aj pre Slovensko!11.04.24 17:56 Slovensko 3

Měnové kurzy

USD
23,74 Kč
Euro
25,28 Kč
Libra
29,53 Kč
Kanadský dolar
17,24 Kč
Australský dolar
15,24 Kč
Švýcarský frank
26,03 Kč
100 japonských jenů
15,36 Kč
Čínský juan
3,28 Kč
Polský zloty
5,83 Kč
100 maď. forintů
6,41 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,22 Kč
1 unce (31,1g) zlata
56 542,60 Kč
1 unce stříbra
671,01 Kč
Bitcoin
1 499 268,76 Kč

Poslední aktualizace: 18.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 19 851