„Charlie Hebdo“ a jeho protigojští spojenci

Wayne Madsen

22.1.2015 Komentáře Témata: Terorismus, Francie 1166 slov

Okamžitě po útocích na francouzské satirické noviny „Charlie Hebdo“ se stalo zjevným, že šéfredaktoři časopisu zabití při útoku na jeho sídlo v Paříži a skupiny jako Femen a Pussy Riot jsou všichni napojeni na kampaň s cílem ostouzet islám a křesťanství. Po tomto teroristickém útoku izraelský premiér Binyamin Netanyahu využil příležitost uctívání památky v Paříži, které se zúčastnila řada světových vůdců, aby pokáral francouzský parlament kvůli tomu, že nedávno uznal nezávislost Palestiny, a vyzval velkou francouzskou židovskou populaci, aby emigrovala do Izraele.

Bylo rovněž oznámeno, že francouzský prezident Francois Hollande výslovně Netanyahua do Paříže nepozval, ale že izraelský premiér se tam přesto objevil, aby mohl insultovat své francouzské hostitele a politizovat vzpomínkovou akci na 17 obětí pro vlastní sobecké politické účely. Netanyahuovo dovádění v Paříži bylo následováno návštěvou francouzského premiéra Manuela Vallse členy Konference prezidentů hlavních židovských amerických organizací, kteří zastupují 50 státních židovských skupin ve Spojených státech, aby vyzvali Francii stáhnout uznání Palestiny bezprostředně po útocích na kanceláře „Charlie Hebdo“ a na židovský obchod Hyper Cacher v Paříži.

Celá aféra „Charlie Hebdo“ obnažila vnitřní fungování novin, které začaly jako levičácká kontra kultura vysmívající se elitě po pařížském jarním povstání v r. 1968. „Charlie“ je narážkou na francouzského prezidenta Charlese de Gaulla, který byl nucen odstoupit v důsledku studentských nepokojů v Paříži roku 1968.

Zavraždění dvou francouzských bratrů alžírského původu, Saida a Cherifa Kouachi, šéfredaktora „Charlie Hebdo“ Stephane Charboinniera, známého čtenářům jako „Charb“, a tří hlavních kreslířů nebylo žádným překvapením pro Henri Roussela, zakladatele časopisu a původního redaktora, jehož literární pseudonym je Delfeil de Ton. V rozhovoru pro „Nouvel Observateur“ Roussel řekl, že Charba varoval před provokováním muslimů opakovanými kresbami proroka Mohameda, z nichž některé jsou bezdůvodně sexuální. Roussel řekl, že jeden ze zabitých kreslířů se bál, že obrázky se vrátí jako bumerang a budou časopis, který utrpěl v r. 2011 žhářský útok, „ohrožovat“. Útok přišel poté, co časopis zveřejnil obrázek Mohameda na titulní stránce. Roussel o obrázku z r. 2011 řekl, že „(Charb) to neměl dělat, ale že to Charb udělal opět o rok později, v září 2012“.

Roussel také obvinil předchůdce Charbonniera, Philippe Vala, z toho, že přeměnil „Charlie Hebdo“ na sionistickou a islamofobní publikaci. Roussel zmínil vyhození dlouhodobého kreslíře „Charlie Hebdo“ Maurice Sine Valem v r. 2009 za to, že nakreslil obrázek zesměšňující sňatek Jeana Sarkozyho s dědičkou židovského řetězce s elektronikou a jeho následnou konverzi na judaismus. Obrázek tvrdil, že syn bývalého francouzského prezidenta Nicolase Sarkozyho se oženil s dědičkou obchodního řetězce Darty proto, aby posílil svoji politickou kariéru. Na obrázku byl text: „Ten hoch do dotáhne daleko“. Val považoval obrázek za „antisemitský“. Sine řekl Val, že „si raději uřízne koule“, než aby se podvolil Valovu požadavku omluvit se židovským skupinám, které byly obrázkem uraženy“. Sine začal vydávat vlastní publikaci „Sine Hebdo“, za peníze, které mu přiřkl francouzský soud za neoprávněné propuštění z „Charlie Hebdo“. „Hebdo“ je francouzské slovo pro týdeník.

Nový redaktor „Charlie Hebdo“, Gerard Biard, řekl NBC News, že „Charlie Hebdo“ je „ateistická“ publikace a že náboženství by mělo zůstat mimo politiku. Nicméně na základě odhalení Roussela a Sina se jeví, že „Charlie Hebdo“ není ani zdaleka ateistický, ale že je periodikem, které hanobí islám a křesťanství, zatímco se vyhýbá jakékoliv skutečné kritice judaismu. Tento modus operandi se zrcadlí ve feministickém tlaku skupin Pussy Riot a Femen, kdy posledně zmíněná byla silně zajištěna před svým přestěhováním z Kyjeva do Paříže Jed Sundenem, bohatým americkým sionistou a bývalým vydavatelem „Kyjev Post“. Zatímco obě skupiny se dopustily odporných aktů v ortodoxních a římsko-katolických křesťanských katedrálách a islámských mešitách, nikdy se nedopustily protestů v misogynních židovských ortodoxních a hasidských synagogách. Femen a Pussy Riot nikdy nekritizovaly Izrael, ačkoliv domácí izraelské feministické skupiny odsoudily misogynní judaistické praktiky u Západní zdi Jeruzalému, mimo dalších míst.

Hambaté aktivistky Femen se pokusily ukrást figurínu jezulátka z vánočního betléma v basilice sv. Petra ve Vatikánu, močily na oltář v katolickém kostele La Madeleine v Paříži, masturbovaly krucifixy na náměstí sv. Petra ve Vatikánu, fyzicky napadly římsko-katolické biskupy z Bruselu a Madridu, zvandalizovaly majetek v katedrále Notre Dame v Paříži a uřízly křesťanský kříž v parku v Kyjevě. Femen také uspořádaly protesty v mešitě ve Stockholmu nahoře bez. Pussy Riot provedly obscénní „modlitbu“ v katedrále Krista spasitele v Moskvě. Amina Sboui, tuniská feministka, opustila Femen poté, co řekla, že tato skupina je financována Izraelem. Sara Winter, brazilská organizátorka Femen, později vznesla obvinění, že tato skupina je silně zkorumpovaná a úplatná. Přes svoji byzantskou síť neziskových organizací a nevládních front George Sorose končí nakonec hojné finanční prostředky v kapsách Pussy Riot.

Muslimští protestující ve velkém muslimském městě Marawi na Filipínách jasně viděli spojení mezi „Charlie Hebdo“ a izraelskými zájmy, když pálili plakáty s titulní stránkou „Charlie Hebdo“, na které byla fotografie Netanyahu a titulek „sionistická konspirace“. První vydání „Charlie Hebdo“ po masakru v jeho sídle přineslo obrázek Mohameda, s komentářem „Je suis Charlie“ (Jsem Charlie) a že „vše je odpuštěno“ (Tout est pardonne).

Následky útoku na „Charlie Hebdo“ přinesly také další profesionální oběť z řad korporátních zpravodajských médií, z nikdy neřídnoucích řad, které jsou závislé na izraelské propagandě a diktátu izraelské lobby.

Zpráva dlouhodobého mezinárodního korespondenta CNN Jima Clancyho na Twitteru ohledně zobrazování proroka Mohameda „Charlie Hebdo“ způsobem, jehož cílem bylo vysmívat se těm muslimům, kteří pokřivují jeho učení, vedla k výměně tweetů mezi tímto vysloužilým reportérem a operativcem neokonzervativní a pro-izraelské Nadace na obranu demokracie (FDD) (hm, že by už bylo jasné, co to demokracie je a komu slouží? – p.p.) Když Clancy tvrdil, že operativec je trol z „hasbary“, tedy internetový izraelský propagandista, stal se reportér CNN předmětem kampaně atentátu na osobnost ze strany stejné izraelské lobby ničící kariéry, díky které přišla o kariéru Octavia Nasr a Rick Sanchez ze CNN a téměř stála židli středovýchodního korespondenta CNN Bena Wedemana. Všichni tři tito novináři byli napadeni kvůli svým kritickým názorům na izraelskou politiku. Stejný útočný mechanismus byl použit proti nestorovi tiskového sboru Bílého domu, Helen Thomas, která byla vykopnuta Hearstovými novinami za své názory na ilegální izraelské osady na Západním břehu. Následně přišla o své vysoké postavení v tiskové místnosti Bílého domu.

Je jen málo pochyb, že to, co pánové Roussel a Sine nazvali sionistickými redaktory „Charlie Hebdo“ a tuláky, courami a děvkami Femen a Pussy Riot, pracuje ruku v ruce na napadání a zesměšňování dvou ze tří abrahamských tradičních náboženství: křesťanství a islámu. Mezitím třetí, judaismus, schovává své „proti-gojimství“ za takové fasády, jako „Charlie Hebdo“ a Femen a další skupiny, zatímco hlásá o důležitosti svobody projevu.

«Charlie Hebdo» and its Anti-Gentile Allies vyšel 20. ledna 2015 na Strategic Culture Foundation. Překlad v ceně 478 Kč Zvědavec.

Poznámka editora

Mimochodem, copak se stalo s osmnáctiletým Hamyd Mouradem, údajným třetím spolupachatelem útoku? Naposledy jsme o něm četli, že se vzdal policii a od té doby se vody nad ním zavřely. Pročpak?

Známka 1.2 (hodnotilo 151)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Články s podobnou tématikou

Káva pro Zvědavce

53

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc březen přispělo 95 čtenářů částkou 18 536 korun, což je 53 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

V Rusku se zatýká za internetové diskuse schvalující terorismus - to samé se dělo u nás před 4 měsíci29.03.24 06:23 Rusko 0

Harabin měl vyzvat své voliče, aby ve druhém kole podpořili národního kandidáta28.03.24 19:22 Slovensko 0

Armáda plánuje nákup 76 moderních Leopardů 2A828.03.24 18:45 Česká republika 0

Drony útočí na ruské rafinerie28.03.24 17:22 Rusko 0

Prohlášení Dr. Füllmicha z vězení: „Jejich domeček z karet se hroutí“ (video)27.03.24 19:41 Německo 2

Generál Flynn vznáší otázky ohledně zasažení mostu v Baltimoru (video)27.03.24 18:37 USA 0

Farmáři přitvrdili 27.03.24 12:30 Belgie 1

Nejcennější část korunovačních klenotů v Německu! »Zaprodali naši zemi,« kritizuje Národní proud26.03.24 19:16 Česká republika 4

Cenzurní legislativy DSA a EMFA prošly. Česká vláda v obou případech poslušně souhlasila.26.03.24 19:03 Evropská unie 0

Puškov vyzval k ostražitosti vůči WHO26.03.24 18:46 Rusko 0

STK pro pacienty26.03.24 13:24 Česká republika 0

Nájemní teroristé, kteří zaútočili na Crocus, jednali velmi neprofesionálně.26.03.24 08:15 Rusko 5

Americké zdravotnické úřady v tichosti odebraly Američanům právo na informovaný souhlas, které bylo kodifikováno v Norimberském kodexu26.03.24 08:04 USA 0

Útok spáchali islamisté, prohlásil Putin25.03.24 21:47 Rusko 0

Ruský plyn v ČR - fakta25.03.24 10:06 Česká republika 0

Korčok s příznivci na náměstí, Pellegrini nahrál video24.03.24 21:56 Slovensko 1

Bombardování části Prahy 25. března 1945 24.03.24 19:51 Česká republika 0

Policie bude nabírat do svých řad cizince24.03.24 15:35 Česká republika 4

Naštvaní Češi z Václaváku Fialu „nezaujali“.24.03.24 06:31 Česká republika 1

Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 40 lidí 22.03.24 21:05 Rusko 8

Měnové kurzy

USD
23,45 Kč
Euro
25,30 Kč
Libra
29,60 Kč
Kanadský dolar
17,31 Kč
Australský dolar
15,28 Kč
Švýcarský frank
26,00 Kč
100 japonských jenů
15,49 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,87 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,33 Kč
1 unce (31,1g) zlata
52 102,56 Kč
1 unce stříbra
583,51 Kč
Bitcoin
1 662 657,11 Kč

Poslední aktualizace: 28.3.2024 22:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 18 991