USA vyhlašují (měnovou) válku Rusku

Jeff Nielson

23.12.2014 Komentáře Témata: Finance, peníze, Ekonomika, Banksteři, Fašismus 1331 slov

Americký ekonomický terorismus (tj. ekonomický terorismus Jedné banky) dosáhl tento týden nového extrému. Tento zločinný syndikát rozjel to, co lze označit za totální snahu zničit ekonomiku Ruska. Jeho modem operandi je, opět, měnová manipulace. Jaký je nejrychlejší/nejsnazší způsob, jak zničit ekonomiku? Srazit hodnotu její měny co nejblíže k nule. Účinkem takové zmanipulované „devalvace“ je masivní exploze inflace. A účinkem toho je, že budou všichni Rusové učiněni mnohem chudšími.

Ekonomická destrukce způsobená tímto ekonomickým terorismem zasahuje Rusy a ruskou ekonomiku procento po procentu. Každé procento, o které banksteři srazí rubl svoji zločinnou manipulací, činí Rusy a ruskou ekonomiku o 1% chudšími.

U této zločinnosti existuje řada aspektů, které jasně posouvají tento útok do kategorie „nového extrému“. Na začátek: jak rozsahem, tak nestoudnou drzostí tohoto útoku na rubl. Poslední pokles hodnoty rublu přišel, když referenční ruská úroková sazba byla již 10,5%. Zde bude porovnání míry této zločinnosti vysoce názorné.

Spojené státy mají zbankrotovanou ekonomiku. Jsou v permanentní a zhoršující se velké krizi. Jejich vlastní měna, skvělý dolar, je fundamentálně bezcenná, podle tří různých objektivních měřítek. Avšak navzdory tomu, že americká úroková sazba je zamražená na 0% (protože USA si nemohou dovolit platit u svých dluhů legitimní úrok), americký dolar je opět na vrcholu totemu mezi světovými měnami.

Pro ty čtenáře, kteří nechápou vztah mezi úrokovými sazbami a hodnotou měn zemí, je to jednoduchá rovnice. Žijeme v globální ekonomice naplněné oceánem „likvidity“, kdy téměř vše je papírové bohatství světových oligarchů.

Velmi málo z těchto peněz je kdy produktivně investováno; tudíž oligarchové permanentně nahání nejlepší místo, kde zaparkovat své peníze. Čím vyšší úroková sazba nějaké konkrétní země, tím více úroků mohou oligarchové sklidit tím, že konvertují své bohatství do měny této země. Když jsou biliony dolarů (v ekvivalentu) této měny kupovány na globálních trzích, tlačí to hodnotu měny výše – na legitimních trzích.

Dnes je ještě ruská úroková sazba nastavena na 17% a hodnota rublu stále klesá. Úroková sazba (zbankrotovaných) Spojených států je stále zmražena na 0%, ale dolar (stále) roste. Není to jen nesmyslné. Je to nestoudný podvod, na úrovni dříve v historii globální ekonomiky nevídané.

Na základě všech základních ukazatelů obou ekonomik je to americká ekonomika, která by měla prodělávat „měnovou krizi“. A s úrokovou sazbou v ultra extrémní výši je to ruský rubl, který by měl výrazně růst. Současná hodnota těchto měn je nejen pouze „špatná“, je zcela a totálně perverzní – a zcela a naprosto ilegální.

To nás přivádí k druhému aspektu tohoto odporného aktu ekonomického terorismu. Podvodná manipulace světových měn západními bankéři (Jednou bankou) je nyní zcela odhalena. (Údajní) „regulátoři“ téměř každé z velkých západních ekonomik nyní veřejně „vyšetřují“ tyto bankstery přesně za toto zločinné jednání.

Několik z těchto zločinců v kvádru již bylo trestně obviněno z mnohačetné manipulace s měnou. Věčný obhájce banksterů, korporátní média, veřejně předpověděl, že jedna nebo více velkých bank (chapadel Jedné banky) bude trestně stíháno. A dokonce i několik bank samotných varovalo, že budou pravděpodobně trestně stíhány.

Co se stalo? Nic. Opět.

Opět byl tento zločinný syndikát – tito ekonomičtí teroristé – potrestán jen tak, že to nelze popsat ani jako klepnutí přes prsty. Byli „pokutováni“ srandovními částkami, které se ani zdaleka nerovnaly ziskům, které vydělali na svých hromadných zločinech při machinacích se světovými měnami.

Tudíž banksteři jedné banky jsou nyní známí jako ekonomičtí teroristé, se známou metodou provádění svého ekonomického terorismu: manipulací s měnou. Ale jak jejich zločiny proti lidstvu dosahují nových extrémů, nevidíme/neslyšíme nic od tak zvaných „vůdců“ zbytku světa.

Kde jsou veřejná odsuzování ekonomického terorismu, který je nyní namířen proti Rusku? Vzhledem k úrokovému diferenciálu mezi Ruskem a USA, který již byl součástí nevyhlášené války proti Rusku po více než rok, neexistuje žádný způsob, jak by mohly tyto dvě měny být v opačných extrémech u oficiálního kurzu – ne, pokud by zůstala aspoň špetka legitimnosti na globálním měnovém „trhu“.

Je nemožné, aby propad hodnoty rublu byl něčím jiným, než (dalším) americkým ekonomickým terorismem. Je nemožné, aby si vůdci zbytku světě nebyli tohoto terorismu vědomi. Opět tanou na mysli slova pastora Martina Niemollera:

Nejdříve přišli pro socialisty a neozval jsem se –
Protože jsem nebyl socialista.
Pak přišli pro odboráře a neozval jsem se –
Protože jsem nebyl odborář.
Pak přišli pro židy a neozval jsem se –
Protože jsem nebyl žid.
Pak přišli pro mne – a nezůstal nikdo, kdo by za mne ztratil slovo.

Jedna banka nyní evidentně přišla pro Rusko. Vždy nařizovala svým slouhům v americké vládě (Čtvrté říši), aby zorganizovali puč na Ukrajině (nejbližší soused Ruska) a rozjeli ekonomickou a mediální/propagandistickou válku proti Rusku; bylo jasné, že tento zločinný syndikát se nyní snaží zničit (aspoň ekonomicky) jednu z nevětších světových mocností.

Nyní tato válka dosáhla klíčového bodu, symbolicky, když nic jiného. Když všechny ostatní země světa neudělají nic, a budou jen sedět a dívat se, jak Jedna banka ničí ruskou ekonomiku, v rámci aktu nestoudně ilegálním, jakož i zcela zlovolném, pak se varování pastora Niemollera opět jednou stane realitou.

Demonstrovalo by to, že zbytek světa není ničím víc, než jen stádem pasivních, impotentních a patetických ovcí – stojících před hrstkou psychopatů s velkými nůžkami.

Je tomu něco přes týden, kdy americký (Republikány ovládaný) kongres schválil rezoluci klestící přímou cestu pro vyhlášení války Rusku (třetí světové války?). Vše, co je třeba, je, aby oblíbená opička Jedné banky (Demokrat) Barack Obama zmáčkl spoušť. Opět vidíme, že americká dvoustranická diktatura funguje jako maňáskový tandem.

Pokud nebude Jedna banka ve své současné kampani snažící se srazit Rusko na kolena prostřednictvím jeho totálního ekonomického zničení úspěšná, pravděpodobně Čtvrtá říše vytvoří záminku pro vyhlášení války – a snaží se o to vojenskými prostředky. Nicméně existuje jedna alternativní interpretace tohoto posledního ekonomického terorismu USA. Dostáváme (zjevný) náznak možné jiné agendy ve formě další propagandy korporátních médií:

Obchodníci sází na to, že dalším krokem Ruska bude prodej zlata

Je to skutečná agenda Jedné banky v novém ekonomickém terorismu, který nyní směruje proti Rusku, že se ho pokouší donutit zbavit se části/většiny/veškerého svého zlata? Existuje několik důvodů, abychom brali tuto alternativní agendu v úvahu, bez ohledu na propagandu z Bloombergu, a řady dalších mediálních chapadel.

Na vrcholu seznamu toho, proč může mít Jedna banka na mysli zlato více, než jakoukoliv jinou geopolitickou agendu, je, že Rusko navyšovalo své zlaté rezervy v posledních měsících jak o závod. Již víme, na základě předešlých akcí (a křečí na trhu drahých kovů) že Jedna banka je hluboce znepokojena téměř naprostým vyčerpáním veškerých zásob zlata (pod její kontrolou).

To nás přivádí k druhému důvodu, proč bychom měli vážně brát v potaz „zlatý motiv“. Je tomu něco přes rok, co jedna banka namířila kampaň ekonomického terorismu proti Indii.

Proč se uchýlila k takovému ekonomickému terorismu? Protože (v té době) Indie dovážela zlato bezprecedentní měrou. Jak realizovala tuto kampaň ekonomického terorismu? Tím, že zaútočila (tj. nelegálně manipulovala) na hodnotu rupie – a způsobila „měnovou krizi“.

Jedinou věcí, proč je současný ilegální útok na rubl něčím jiným, než jen pouhým déja vu, je zuřivost tohoto ekonomického terorismu. Ilegální útok na indickou rupii byl svoji intenzitou mírnější, a ekonomický terorismus polevil v okamžik, kdy indická vláda kapitulovala před vydíráním Jedné banky – tím, že zavedla téměř embargo na dovoz zlata.

Naopak, i pokud budou banksteři úspěšní a donutí Rusko (jako akt konečného zoufalství) prodat část/většinu svého zlata, nemáme naprosto žádný důvod věřit, že Jedna banka tentokrát u svého ekonomického terorismu poleví. Celá kampaň loutkových vlád fašistického Západu s cílem zničit Rusko není evidentně ničím menším, než existenční hrozbou pro tuto zemi.

Přesto se zdá, že ve zbytku světa panuje přístup „byznys jako obvykle“. Jednotni zůstaneme, rozděleni padneme. Platí to pro nás, jednotlivě, jako lidi. (Nyní) to platí také pro nás kolektivně, jako země.

Fašistická zlovolnost Jedné banky nezná hranic. Naposledy, když vytvořila takovéto crescendo nenávisti a agrese mezi zeměmi, vedlo to ke světové válce. Snad je ještě čas zabránit další hrabivostí poháněné šílenosti.

U.S. Declares (Currency) War On Russia vyšel 17. prosince 2014 na etfdailynews.com. Překlad v ceně 588 Kč Zvědavec.

Známka 1.2 (hodnotilo 313)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

35

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 73 čtenářů částkou 12 198 korun, což je 35 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Účast Ruska na ceremoniálu osvobození koncentračních táborů považována za "nežádoucí".19.04.24 19:08 Německo 0

ICC zvažuje vydání zatykačů pro válečné zločiny na Netanjahua19.04.24 19:00 Neurčeno 0

Írán odhalil polohu všech izraelských jaderných zařízení a je připraven na ně udeřit19.04.24 18:54 Írán 1

Dluh České republiky rekordně narůstá 19.04.24 18:05 Česká republika 0

Apollo 11 – Přistáli Američané na Měsíci?18.04.24 19:58 USA 9

Nové informace o kauze „Ostatkový kříž“18.04.24 18:48 Česká republika 0

Třetina Ukrajinců živoří 18.04.24 10:57 Česká republika 6

Rakušan neříkal pravdu17.04.24 16:43 Česká republika 3

Lidé nebděli, lidé mlčeli, aneb “jak pr.s..t naši vlast“16.04.24 19:44 Česká republika 1

Už i Německu kolabuje rozvodná síť16.04.24 17:39 Německo 2

Kávička s Bidenem nás vyjde pěkně draho16.04.24 15:24 Česká republika 4

Takže je to PRAVDA! FBI konečně vyšetřuje útok na Baltimore Bridge jako kybernetický16.04.24 12:31 USA 2

Euro 7: Rada EU přijala nová pravidla pro emisní limity osobních a nákladních automobilů a dodávek15.04.24 19:02 Evropská unie 3

"Nikdy jsem neslyšela žádné odsouzení ukrajinských úderů proti Rusku": Marie Zacharová se vyjádřila k výzvě Izraele, aby odsoudil íránské údery.15.04.24 18:51 Rusko 1

Neuroložka, která nemlčí. Končí u ní lidé s následky. Stát je ignoruje.15.04.24 06:59 Česká republika 0

Rozpočet USA - 2024: kolaps a následky15.04.24 06:48 USA 0

Írán zaútočil na Izrael14.04.24 05:58 Írán 3

Ceny elektřiny pro obyvatele, včetně daní, přepočteno dle kupní síly13.04.24 10:40 Neurčeno 1

Spoluzakladatel Greenpeace otevřeně: „změna klimatu“ je podvod!12.04.24 21:32 Neurčeno 0

Pandemická „ďábelská“ smlouva, Green Deal v Německu a Gender agenda – Velký rozhovor o aktuálních informacích se Zdeňkem Chytrou.12.04.24 20:12 Evropská unie 1

Měnové kurzy

USD
23,71 Kč
Euro
25,26 Kč
Libra
29,33 Kč
Kanadský dolar
17,24 Kč
Australský dolar
15,22 Kč
Švýcarský frank
26,06 Kč
100 japonských jenů
15,34 Kč
Čínský juan
3,28 Kč
Polský zloty
5,86 Kč
100 maď. forintů
6,41 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,25 Kč
1 unce (31,1g) zlata
56 853,68 Kč
1 unce stříbra
682,25 Kč
Bitcoin
1 522 506,33 Kč

Poslední aktualizace: 19.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 27 751