Tajné agendy Washingtonu

Paul Craig Roberts

14.10.2014 Komentáře Témata: USA 1895 slov

Člověk by si myslel, že nyní dokonce už i Američané pochopili neustálý příliv falešných poplachů, na které Washington bije, aby podvedl lidi a donutil je podpořit své skryté agendy.

Veřejnost zbaštila lež, že Taliban v Afghánistánu jsou teroristé napojení na Al Kajdu. Američané vedli 13 let válku, která obohatila firmu Dicka Cheneyho Halliburton a další soukromé zájmy, jen aby to skončilo dalším neúspěchem Washingtonu.

Veřejnost zbaštila lež, že Saddam Hussein v Iráku má „zbraně hromadného ničení“, které jsou hrozbou pro Ameriku, a že pokud by USA Irák nenapadly, Američané by riskovali „hřibovitý mrak nad americkým městem“. S nástupem ISIS není tato dlouhá válka zjevně ani zdaleka u konce. Miliardy dolarů dalších zisků tečou do kufrů amerického vojensko-bezpečnostního komplexu, jak Washington válčí s těmi, kteří překreslují falešné hranice Středního východu, vytvořené Brity a Francouzy po první světové válce, kdy se Britové a Francouzi zmocnili území bývalé Osmanské říše.

Americká veřejnost zbaštila lež o Kaddáfím v Libyi. Dříve stabilní a prosperující země je nyní v chaosu.

Americká veřejnost zbaštila lež, že Irán má, nebo vyrábí, jaderné zbraně. Pod sankcemi a zlořečen Západem Irán posunul orientaci na východ, a tím odstranil klíčového producenta ropy z vlivu Západu.

Veřejnost zbaštila lež, že Assad v Sýrii použil „chemické zbraně proto vlastním lidem“. Džihádisté, které Washington poslal svrhnout Assada, se ukázali být, podle propagandy Washingtonu, hrozbou pro Ameriku.

Největší hrozbou pro svět je trvání Washingtonu na své hegemonii. Základem tohoto trvání je ideologie hrstky neokonzervativců. Čelíme situaci, ve které si hrstka amerických nekonzervativních psychopatů nárokuje rozhodování o osudu zemí.

Mnozí stále lžím Washingtonu věří, ale stále větší část světa považuje Washington za největší hrozbu míru a životu na Zemi. Tvrzení, že Amerika je „vyjímečná a nepostradatelná“, je používáno k ospravedlnění práva Washingtonu diktovat ostatním zemím.

Oběťmi bombardování Washingtonu jsou pravidelně civilisté, a tato úmrtí vytvoří více rekrutů pro ISIS. Již nyní se objevují výzvy, aby Washington poslal do Iráku „boty na zem“. Jinak je západní civilizace odsouzena k zániku a naše hlavy nám budou uříznuty. Nově vytvořená propaganda „ruské hrozby“ si vyžaduje další výdaje NATO a další vojenské základny na ruských hranicích. „Síly rychlé reakce“ jsou vytvářeny proto, aby reagovaly na neexistující hrozbu ruské invaze do Pobaltí, Polska a Evropy.

Obvykle trvá americké veřejnosti rok, nebo dva, nebo čtyři, než pochopí, že byla podvedena lžemi a propagandou, ale to již spolkla novou sadu lží a propagandy a stále je znepokojena kvůli poslední „hrozbě“. Zdá se, že americká veřejnost není schopna chápat, že stejně jako první, druhá, třetí, čtvrtá a pátá hrozba byly podvodem, tak jím je i šestá hrozba, a bude jím i sedmá, osmá a devátá.

Navíc žádný z těchto amerických vojenských útoků v cizích zemích nevedl k lepší situaci, jak Vladimir Putin upřímně uvádí. Avšak veřejnost a její zástupci v kongresu podporují každé nové vojenské dobrodružství, navzdory historii podvodů a neúspěchů.

Možná, že kdyby se Američané učili skutečnou historii, namísto idealistických báchorek, byli by méně důvěřiví a méně náchylní vůči vládní propagandě. Doporučil jsem Zatajenou historii USA Olivera Stonea a Petera Kuznicka, Historii lidu USA Howarda Zinna, a nyní doporučuji dílo Bratři od Stephena Kinzera, příběh dlouhé vlády Johna Fostera a Allena Dullesových na ministerstvu zahraničí a v CIA a jejich démonizace reformistických vlád, které se jim často podařilo svrhnout. Kinzerova historie komplotů bratří Dullesových při svržení šesti vlád poskytuje vhled do toho, jak Washington funguje dnes.

V r. 1953 bratři Dullesovi svrhli zvolené íránského vůdce Mossadegha a dosadili šáha, čímž otrávili americko-íránské vztahy až dodnes. Američané by i nyní mohli být zataženi do nákladné a bezpředmětné války s Iránem, kvůli tomu, že v r. 1953 bratři Dullesovi vztahy otrávili.

Bratři Dullesovi svrhli oblíbeného guatemalského prezidenta Arbenze, protože reforma jeho země ohrožovala zájmy klienta právnické firmy bratří Dullesových Sullivan & Cromwell, United Fruit Company. Tito bratři rozjeli neskutečnou desinformační kampaň, líčící Arbenze jako nebezpečného komunistu, který je hrozbou pro západní civilizaci. Bratři najali diktátory, jako Somozu z Nikaragui a Batistu z Kuby, proti Arbenzovi. CIA zorganizovala nálety a invazní jednotky. Ale nic by se nemohlo stát, dokud nebyla Arbenzova silná podpora ze strany lidí Guatemaly otřesena. Bratři to zařídili přes kardinála Spellmana, který naverboval arcibiskupa Rosella y Arellano. „Pastýřský list byl přečten 9. dubna 1954 ve všech guatemalských kostelích.“

Coby mistrovské dílo propagandy tento pastýřský list líčil Arbenze jako nebezpečného komunistu, který je nepřítelem všech Guatemalců. Podvodná rádiová vysílání vytvořila falešnou realitu vítězství bojovníků za svobodu a porážky armády. Arbes požádal OSN, aby vyslala vyšetřovatele, ale Washington tomu zabránil. Američtí novináři, s výjimkou Jamese Restona, lži podporovali. Washington vyhrožoval a koupil si vysoké velitele guatemalské armády, kteří donutili Arbenze k odstoupení. Jako Arbenzův nástupce byl dosazen CIA zvolený a dobře placený „osvoboditel“, plk. Castillo Armas.

Podobné operace jsme nyní byli svědky na Ukrajině.

Prezident Eisenhower děkoval CIA za odvrácení „komunistického předmostí na naši polokouli“ a ministr zahraničí John Foster Dulles vystoupil s projevem v celostátní televizi a rádiu, ve kterém prohlásil, že události v Guatemale „odhalují ďábelský záměr Kremlu“. A to navzdory nespornému faktu, že jedinou vnější mocí operující v Guatemale byli bratři Dullesovi.

Ve skutečnosti se stalo to, že demokratická a reformistická vláda byla svržena kvůli tomu, že United Fruit Company zaplatila kompenzaci za znárodnění její ladem ležící půdy v ceně uvedené touto společností v daňových přiznáních. Přední americká právnická firma, či možná přesněji americký tvůrce zahraniční politiky – Sullivan & Cromwell neměla v úmyslu umožnit, aby demokratická vláda zvítězila nad zájmy klienta této právnické firmy, obzvlášť když hlavní partneři firmy ovládali jako otevřenou, tak tajnou americkou zahraniční politiku. Dva bratři, jejichž rodinní příslušníci investovali do United Fruit Company, prostě uplatnili zdroje CIA, ministerstva zahraničí a amerických médií, aby ochránili své soukromé zájmy. Mimořádná důvěřivost Američanů, zkorumpovaná americká média a indoktrinovaný a nekompetentní kongres bratrům Dullesovým umožnily, aby při svržení demokracie uspěli.

Mějte na paměti, že k tomuto použití americké vlády ve jménu soukromých zájmů došlo před 60 lety, dlouho před zkorumpovanými režimy Clintona, George W. Bushe a Obamy. A není pochyb, že i v dřívějších časech.

Další zamýšlenou obětí bratří Dullesových byl Ho Chi Minh. Ho, nacionalistický vůdce, požádal o americkou pomoc při osvobození Vietnamu od francouzské koloniální vlády. Ale John Foster Dulles, licoměrný antikomunista, mylně považoval Ho za komunistickou hrozbu, která chce vnutit dominovou teorii západním neviňátkům. Nacionalismus a anti-kolonialismus, prohlásil Foster, jsou pouhou zástěrkou komunistického rozvracečství.

Paul Kattenburg, styčný důstojník ministerstva zahraničí pro Vietnam, navrhl, že místo války by USA měly dát Ho 500 milionů dolarů na rekonstrukci jako pomoc, aby obnovil zemi z války a špatné vlády Francouzů, což by Ho zbavilo závislosti na ruské a čínské podpoře, a tím i vlivu. Ho žádal Washington několikrát, ale démonská nepružnost bratří Dullesových zabránila jakékoliv rozumné reakci. Místo toho vypukla kolem „komunistické hrozby“ hysterie a bratři Dullesovi dostali Spojené státy do dlouhého, nákladného fiaska, známého jako vietnamská válka. Kattenburg později napsal, že bylo pro USA sebevražedné „vyříznout si oči a uši, vykastrovat svoji analytickou schopnost, odstřihnout se od pravdy kvůli slepé podjatosti“. Bohužel pro Američany a svět je vykastrovaná analytická schopnost tou nejsilnější stránkou Washingtonu.

Dalšími cíli bratří Dullesových byli prezident Sukarno v Indonésii, premiér Patrice Lumumba v Kongu a Fidel Castro. Komplot proti Castrovi byl tak katastrofálním fiaskem, že stál Allena Dullese jeho místo. Prezident Kennedy ztratil důvěru v agenturu a řekl svému bratru Bobymu, že po jeho znovuzvolení rozbije CIA na tisíce kousků. Když prezident Kennedy vyhodil Allena Dullese, CIA hrozbu pochopila a udeřila první.

Warren Nutter, můj předseda při disertaci Ph.D., později náměstek ministra obrany pro záležitosti mezinárodní bezpečnosti, učil své studenty, že aby si americká vláda udržela důvěru lidí, což si demokracie vyžaduje, musí být vládní politika potvrzováním našich principů a musí být lidem otevřeně sdělována. Skryté agendy, jako agendy bratří Dullesových a Clintona, Bushe a Obamy, se musí spoléhat na utajování a manipulaci, což budí nedůvěru lidí. Pokud mají Američané příliš vymytý mozek, aby si toho povšimli, tak mnoho lidí v zahraničí nikoliv.

Tajné agendy americké vlády stály Američany a mnoho lidí ve světě neskutečně mnoho. V podstatě bratři Dullesovi vytvořili studenou válku, svými tajnými agendami a antikomunistickou hysterií. Tajné agendy stály Američany dlouhé, nákladné a zbytečné války ve Vietnamu a na Středním východě. Tajné agendy CIA a armády s cílem změnit režim na Kubě byly zablokovány prezidentem Johnem F. Kennedym a vedlo to k zavraždění prezidenta, který by, i přes své chyby, ukončil studenou válku o dvacet let dříve, než se příležitosti chopil Ronald Reagan.

Tajné agendy převažovaly tak dlouho, že samotní Američané jsou nyní prohnilí. Jak se říká, „ryba smrdí od hlavy“. Smrad ve Washingtonu nyní prostupuje celou zemí.

Washington’s Secret Agendas vyšel 29. září 2014 na Strategic Culture Foundation. Překlad v ceně 640 Kč Zvědavec.

Známka 1.0 (hodnotilo 175)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

35

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 73 čtenářů částkou 12 198 korun, což je 35 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Účast Ruska na ceremoniálu osvobození koncentračních táborů považována za "nežádoucí".19.04.24 19:08 Německo 0

ICC zvažuje vydání zatykačů pro válečné zločiny na Netanjahua19.04.24 19:00 Neurčeno 0

Írán odhalil polohu všech izraelských jaderných zařízení a je připraven na ně udeřit19.04.24 18:54 Írán 1

Dluh České republiky rekordně narůstá 19.04.24 18:05 Česká republika 0

Apollo 11 – Přistáli Američané na Měsíci?18.04.24 19:58 USA 9

Nové informace o kauze „Ostatkový kříž“18.04.24 18:48 Česká republika 0

Třetina Ukrajinců živoří 18.04.24 10:57 Česká republika 6

Rakušan neříkal pravdu17.04.24 16:43 Česká republika 3

Lidé nebděli, lidé mlčeli, aneb “jak pr.s..t naši vlast“16.04.24 19:44 Česká republika 1

Už i Německu kolabuje rozvodná síť16.04.24 17:39 Německo 2

Kávička s Bidenem nás vyjde pěkně draho16.04.24 15:24 Česká republika 4

Takže je to PRAVDA! FBI konečně vyšetřuje útok na Baltimore Bridge jako kybernetický16.04.24 12:31 USA 2

Euro 7: Rada EU přijala nová pravidla pro emisní limity osobních a nákladních automobilů a dodávek15.04.24 19:02 Evropská unie 3

"Nikdy jsem neslyšela žádné odsouzení ukrajinských úderů proti Rusku": Marie Zacharová se vyjádřila k výzvě Izraele, aby odsoudil íránské údery.15.04.24 18:51 Rusko 1

Neuroložka, která nemlčí. Končí u ní lidé s následky. Stát je ignoruje.15.04.24 06:59 Česká republika 0

Rozpočet USA - 2024: kolaps a následky15.04.24 06:48 USA 0

Írán zaútočil na Izrael14.04.24 05:58 Írán 3

Ceny elektřiny pro obyvatele, včetně daní, přepočteno dle kupní síly13.04.24 10:40 Neurčeno 1

Spoluzakladatel Greenpeace otevřeně: „změna klimatu“ je podvod!12.04.24 21:32 Neurčeno 0

Pandemická „ďábelská“ smlouva, Green Deal v Německu a Gender agenda – Velký rozhovor o aktuálních informacích se Zdeňkem Chytrou.12.04.24 20:12 Evropská unie 1

Měnové kurzy

USD
23,71 Kč
Euro
25,26 Kč
Libra
29,33 Kč
Kanadský dolar
17,24 Kč
Australský dolar
15,22 Kč
Švýcarský frank
26,06 Kč
100 japonských jenů
15,34 Kč
Čínský juan
3,28 Kč
Polský zloty
5,86 Kč
100 maď. forintů
6,41 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,25 Kč
1 unce (31,1g) zlata
56 853,68 Kč
1 unce stříbra
682,25 Kč
Bitcoin
1 522 506,33 Kč

Poslední aktualizace: 19.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 14 046