Podvod zvaný TTIP

Za záchranu dolaru máme položit na stůl své zbývající peníze a obětovat zdraví

Václav Danda

25.9.2014 Komentáře Témata: Evropská unie, USA, TAFTA, TTIP, TTP, NAFTA 1238 slov

Elity Evropské unie a Spojených států se dohodly, že ještě letos uzavřou „smlouvu století“, která v podstatě vytvoří jednotný euroamerický prostor. Transatlantické obchodní a investiční partnerství (TTIP) je gigantická obchodní dohoda, která učiní další významný krok na cestě k Novému světovému řádu (NWO) a dramatickým způsobem dokončí okleštění suverenity jednotlivých evropských zemí. Smlouva je totiž „výstřelem z Aurory“ pro vytváření nadnárodních „supercelků“ a na ně navázaných obřích korporací.

Jednotlivé státy se v okamžiku jejího schválení stanou hříčkou v rukou nadnárodních průmyslových a obchodních obrů a budou moci být vysávány kromě jiného i prostřednictvím arbitrážních komisí. Ty zasedají neveřejně a jsou v podstatě prodlouženými pažemi mezinárodních zájmových skupin. Státům tak budou moci být udělovány astronomické pokuty v miliardách dolarů, pokud se plně nepodřídí „majitelům klíčů“ Nového světového řádu (NWO) – znemožní-li například vysávání svých zemí a drancování jejich surovinových zdrojů.

Právě z těchto důvodů je vše týkající se smlouvy v režimu přísného utajení a pro veřejnost a zákonodárce jsou uvolňovány pouze relativně neškodné pasáže, týkající se technických norem a pod., nad kterými už se začíná nesměle diskutovat i v médiích hlavního proudu. Tím se však má odvést pozornost od podstaty celé gigantické operace, která je dalším podstatným krokem k vytvoření „světové vlády“ nad propojenými nadnárodními „superstáty“ typu EU.

Bitva vrcholí

Že jde již opravdu do tuhého ukazuje také stále ostřejší tón oddaných bojovníků za zájmy Spojených států v Evropě i u nás. Třeba Ondřej Houska, zpravodaj (veřejnoprávního!) Českého rozhlasu v Bruselu, uveřejnil v dnešních Bakalových Hospodářských novinách článek s příznačným titulkem Zachraňme obchodní smlouvu s USA. Kromě jiného s obavami píše:

„Co je dnes hlavním nebezpečím pro Evropu? Když se podíváte na veřejnou debatu třeba v Německu a na činnost různých aktivistů po celém kontinentu, získáte dojem, že to nejsou islamističtí radikálové v Iráku a Sýrii nebo ruská politika. Jako by tím hlavním rizikem byla chystaná smlouva o zóně volného obchodu mezi zeměmi Evropské unie a Spojenými státy (TTIP). (...)
Hysterickým hrozbám, že evropský trh zaplaví kuřata prohnaná chlorem a geneticky modifikované potraviny, bychom se mohli smát, kdyby neměly stále větší vliv. Ukazuje se, jak snadné je hrát na dvě osvědčené noty: kritiku byznysu, hlavně toho velkého, a antiamerikanismus. (...)
Europoslankyně za hnutí ANO Dita Charanzová (má to ale ten „nepolitik“ Babiš v Bruselu obstarané!, pozn. V.D.), která měla dříve na českém velvyslanectví při unii na starosti obchodní politiku, to říká jasně: „Nezažila jsem transparentnější vyjednávání." Pokud ale odpůrci chtějí dostávat důvěrné vyjednávací pozice předem, pak je evidentní, že jim nejde o transparentnost, ale o to, aby dohodu za každou cenu pohřbili. TTIP má totiž nejen ekonomické, ale i politické a strategické souvislosti, a to si její protiamericky naladění odpůrci dobře uvědomují.“

Chybička se vloudila

Lze k tomuto „patafyzickému“ argumentování amerického lobbisty z Českého rozhlasu něco dodat? Snad jen, že pánové Babiš a Bakala nemají ještě média tak zmáknutá, jak si myslí. Občas se vloudí chybička. Dokonce i do veřejnoprávní ČT, což je skoro skandál. Ale jak známo výjimka potvrzuje pravidlo: O víkendu, v pořadu ČT 2 Nedej se!, který se této kauze věnoval, totiž překvapivě kriticky hovořili mnozí naši ekonomové i někteří politici. Mezi nimi „zlobivý“ europoslanec Jan Keller, kterého za jeho odmítnutí hlasovat pro asociační dohodu EU - Ukrajina už napadají i jeho věrní příznivci z Práva a z Lidového domu.

I když se většina pořadu věnovala spíše technickým parametrům smlouvy, přesto stojí za to se na něj podívat. Zejména mlžení státních úředníků je přímo ukázkové. Autoři samozřejmě nemohli opominout základní fakt, že evropské normy mají daleko přísnější standardy kladené na kvalitu výrobků než USA. Například 70% amerických potravin obsahuje geneticky modifikované potraviny (GMO).

Navíc 40% amerických potravin obsahuje chemikálie, které narušují lidský hormonální systém. Více než 90% hovězího masa v USA je vyprodukováno pomocí růstových hormonů, které mohou způsobovat rakovinu. Americký trh je totiž zaplaven GMO a jinými rizikovými potravinami, které do nás konečně potřebují Američané nacpat. A současně tak zacpat díry ve svém hroutícím se hospodářství.

Navzdory statisícům podpisů

TTIP tomu všemu otevře dveře dokořán. Všichni dotazovaní odborníci se rovněž shodli na tom, že největším rizikem jsou arbitrážní soudy a neúměrné zvýšení vlivu nadnárodních korporací. Zmíněný Jan Keller k tomu poznamenal, že právě tyto otázky jsou ve smlouvě řešeny tajnými dodatky, ke kterým nemají přístup ani europoslanci.

Připojil se tak k mnohým odpůrcům smlouvy z různých evropských států, kteří se stále hlasitěji ptají, proč – je-li tato smlouva pro Brusel a Washington tak velevýznamná – se vše děje v utajení a v přítmí bruselských katakomb? Najdou se dokonce takoví „kverulanti“, kteří požadují okamžité zastavení jednání o smlouvě a předložení všech dokumentů s ní spojených veřejnosti k posouzení.

V uplynulých měsících v tomto směru nejaktivněji vystupovala iniciativa STOP TTIP. Aktivisté shromáždili statisíce podpisů z mnoha zemí Evropy pro požadavek zastavení jednání o smlouvě. V polovině července požádali organizátoři petice o zaregistrování svých požadavků a vypsání referenda. Nyní se z úst Evropské komise dozvěděli, že jejich požadavky nebudou brány v úvahu, neboť smlouva dosud nebyla uzavřena. Kdo četl román Hlava XII, ví, na čem je.

Jan Keller k tomu s mrazivou ironií poznamenal: „Když si budete stěžovat, že někdo připravuje Třetí světovou válku, příslušný úřad vás upozorní, že válka ještě nezačala. Dokud nevybuchnou první jaderné nálože, je vaše stížnost naprosto bezpředmětná. Teprve po řádném odmoření terénu si můžete jít stěžovat do trosek toho úřadu, pod který jste náleželi.

Malý problém

Opravdu to není legrace a jde do tuhého. Vzpomeňme na zkušenosti z přípravy smlouvy o Severoamerické unii NAFTA. Nezávislým kritickým americkým novinářům bylo nezakrytě vyhrožováno, iniciátory protestních akcí sledovala policie i tajné služby a někteří z nich byli i fyzicky napadeni. Nezabránili jejímu přijetí. Neměli šanci.

Smlouvu mezi USA, Kanadou a Mexikem, kterou vznikla Severoamerická unie, totiž „podpořil“ hlavní opěrný sloup Bilderbergu a zakladatel Trilaterální komise David Rockefeller. TTIP je další fází při spojení těchto „megacelků“ s Asií. Jistý problém způsobilo však založení volného uskupení zemí BRICS a zvláště pak Putinovo Rusko, které zjevně nebylo ochotno stát se součástí těchto dohod o světovládě.

Také proto byla mimo jiné vyvolána ukrajinská krize, jejíž další fází má být pokus o změnu postoje Ruské federace – odstraněním Vladimíra Putina. Při pohledu na katastrofální selhání zamýšlených protiputinovských víkendových demonstrací v Moskvě a v dalších velkých městech by se zdálo, že je to plán dopředu odsouzený ke krachu.

Občan Bruselu má pravdu

Ale nepodceňujme soudruhy z Bilderbergu a Trilaterální komise. Projekt „Otevřené Rusko“ – společně s hlavní postavou zamýšleného puče Michailem Chodorkovským – připravují její různí významní a vlivní členové po celém světě. Včetně třeba našeho pražskou kavárnou milovaného „majdanského revolucionáře“ Karla Schwarzenberga. Jejich pěstovaný „nový Jelcin“ – Chodorkovskyj se právě dnes vyjádřil, že je připraven stát se ruským prezidentem. A s „knížetem“ se opakovaně scházejí a připravují mediální projekty na podporu tohoto plánu. Zní to směšně? Ne, opravdu to myslí vážně.

TTIP má totiž řadu rovin. Jak správně pochopil pan Houska, momentálně občan Bruselu (za naše peníze, daně zvané „rozhlasové poplatky“): „TTIP má totiž nejen ekonomické, ale i politické a strategické souvislosti, a to si její protiamericky naladění odpůrci dobře uvědomují.

Pokud tím míní, že je „protiamerické“ zachovat si naději na vlastní suverénní stát, nezlikvidovat také v Evropě geneticky neupravené plodiny, necpat do lidí šílené chemikálie ještě více než dosud a z peněženek občanů evropských zemí zachránit Davidu Rockefellerovi a spol. hroutící se dolar – pak má zřejmě pravdu. Ale my, kteří na (nejen jeho) bruselský „sladký život“ vyděláváme, bychom si ty ekonomické, ale i politické a strategické souvislosti měli konečně naléhavě uvědomit také. A především nemlčet.

Článek vyšel 23. září 2014 na ProtiProud, odkud jej přebírám.

Známka 1.2 (hodnotilo 173)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

50

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc březen přispělo 87 čtenářů částkou 17 614 korun, což je 50 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Prohlášení Dr. Füllmicha z vězení: „Jejich domeček z karet se hroutí“ (video)27.03.24 19:41 Německo 2

Generál Flynn vznáší otázky ohledně zasažení mostu v Baltimoru (video)27.03.24 18:37 USA 0

Farmáři přitvrdili 27.03.24 12:30 Belgie 1

Nejcennější část korunovačních klenotů v Německu! »Zaprodali naši zemi,« kritizuje Národní proud26.03.24 19:16 Česká republika 4

Cenzurní legislativy DSA a EMFA prošly. Česká vláda v obou případech poslušně souhlasila.26.03.24 19:03 Evropská unie 0

Puškov vyzval k ostražitosti vůči WHO26.03.24 18:46 Rusko 0

STK pro pacienty26.03.24 13:24 Česká republika 0

Nájemní teroristé, kteří zaútočili na Crocus, jednali velmi neprofesionálně.26.03.24 08:15 Rusko 5

Americké zdravotnické úřady v tichosti odebraly Američanům právo na informovaný souhlas, které bylo kodifikováno v Norimberském kodexu26.03.24 08:04 USA 0

Útok spáchali islamisté, prohlásil Putin25.03.24 21:47 Rusko 0

Ruský plyn v ČR - fakta25.03.24 10:06 Česká republika 0

Korčok s příznivci na náměstí, Pellegrini nahrál video24.03.24 21:56 Slovensko 1

Bombardování části Prahy 25. března 1945 24.03.24 19:51 Česká republika 0

Policie bude nabírat do svých řad cizince24.03.24 15:35 Česká republika 4

Naštvaní Češi z Václaváku Fialu „nezaujali“.24.03.24 06:31 Česká republika 1

Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 40 lidí 22.03.24 21:05 Rusko 8

V Anglii zemřelo téměř 7 krát víc očkovaných proti covidu, než neočkovaných. Oficiální data.22.03.24 16:41 Británie 9

Někdo umírá na frontě, ostatní se pakují na válce22.03.24 10:06 Ukrajina 3

K žalobě proti Ursule von der Leyenové se přidaly i tři členské země21.03.24 21:32 Evropská unie 0

Česká ekonomika je stále hluboko pod ekonomickou úrovní před pandemií21.03.24 16:23 Česká republika 0

Měnové kurzy

USD
23,39 Kč
Euro
25,33 Kč
Libra
29,56 Kč
Kanadský dolar
17,24 Kč
Australský dolar
15,28 Kč
Švýcarský frank
25,85 Kč
100 japonských jenů
15,46 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,87 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,30 Kč
1 unce (31,1g) zlata
51 300,61 Kč
1 unce stříbra
575,87 Kč
Bitcoin
1 606 378,33 Kč

Poslední aktualizace: 27.3.2024 22:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 17 235