Éra chimér

Vědci bezcitně vytváří bizarní hybridy lidí a zvířat

Michael Snyder

28.8.2014 Komentáře Témata: Genetické inženýrství 1477 slov

Věděli jste, že vědci vytváří hybridy krávy a člověka, hybridy prasete a člověka a dokonce hybridy myši a člověka? Děje se to každičký den v laboratořích v celém západním světě, ale většina lidí o tom nikdy neslyšela. Takže pili byste mléko od hybrida krávy a člověka, který dává mléko téměř identické s lidským mateřským mlékem? A jak byste se chovali k myši, mající mozek téměř zcela lidský? To jsou typy otázek, se kterými se budeme muset jako společnost začít vypořádávat, protože vědátoři vytváří stále více bizarní hybridy lidí a zvířat. Díky dramatickému pokroku v genetické technologii jsme se dostali do bodu, kdy je doslova možné, aby univerzitní studenti vytvořili ve svých sklepích nové hybridní životní formy. Samozřejmě, že naše zákony s tímto pokrokem nedržely krok, a nyní, kdy byla Pandořina skříňka otevřena, ji bude téměř nemožné zavřít.

Vědci se pokouší ospravedlnit vytváření hybridů lidí a zvířat tím, že nám říkají, že to pomůže „léčit nemoci“ a „skoncovat se světovým hladem“, ale co když vědci objeví, že zkombinování lidské DNA se zvířecí DNA nám poskytne neskutečné nové schopnosti, nebo značně prodlouží dobu dožití? Bude se muset lidstvo opravdu zdržet vydání se touto cestou?

Ve svém předešlém článku s názvem „Transhumanisté: Nadlidské schopnosti a technologie prodlužování života nám umožní stát se bohy“ jsem se zabýval posedlostí, kterou transhumanisté trpí při vylepšování lidí. Pokušení „převzít kontrolu nad vlastní evolucí“ bude zcela určitě pro mnoho vědců příliš velké, aby odolali. A dokonce i kdyby některé země postavily spojování lidí a zvířat zcela mimo zákon, neznamená to, že tak ve světě učiní všichni.

A jakmile se zvířecí DNA dostane do našeho šlechtitelského genomu, jak budeme moct někdy vrátit džina zpět do láhve? Protože se DNA lidské rasy naruší, je snadné si představit budoucnost, kde zůstane jen velmi málo „čistých lidí“.

Žel, většina vědců pracujících v této oblasti projevuje jen malé obavy u těchto typů úvah. Vlastně jeden velmi prominentní americký genetik říká, že bychom se neměli dokonce obávat ani hybridizace, protože věří, že lidé byli původně stejně hybridem prasete a šimpanze…

Lidský druh začal jako hybridní potomstvo kance a opice, tvrdil americký vědec.
S tímto zarážejícím tvrzením přišel Eugene McCarthy, který je také jednou z předních světových autorit u hybridizace zvířat.
Poukazuje na to, že zatímco lidé mají mnoho společných vlastností se šimpanzi, máme také spoustu typických charakteristik, nevyskytujících se u žádných dalších primátů.

Takže pokud jsme sami pouhými hybridními stvořeními, proč bychom se měli děsit vytváření dalších hybridů?

Z jejich pohledu to vše dává dokonalý smysl.

A právě nyní se po celých Spojených státech kultivují extrémně podivní hybridi člověka a zvířete.

Například se podívejte na následující výňatek z článku NBC o tom, co se děje v Nevadě…

Na farmě asi šest mil daleko od tohoto města hráčů dohlíží Jason Chamberlain na stádo asi 50 páchnoucích ovcí, z nichž mnohé mají částečně lidská játra, srdce, mozek a další orgány.
Výzkumník nevadské univerzity v Reno mluví věcně o svých plánech na usmrcení jedné z březích ovcí v blízké laboratoři. Nemůže se dočkat, až prověří účinky lidských buněk, které vstříkl do mozku plodu před dvěma měsíci.
„Je to myš ve velkém měřítku,“ říká Chamberlain krče rameny.

Když se mi nedávno dostal tento článek na stůl, povšiml jsem si, že je téměř deset let starý.

V posledním desetiletí se věci staly mnohem, mnohem podivnějšími.

Například vědátoři nyní vytvořili myš, která má umělé lidské chromozomy „v každé buňce svého těla“…

Vědci vytvořili geneticky vytvořenou myš s umělými lidskými chromozomy v každé buňce jejího těla, jako součást řady studií majících dokázat, že je možné léčit genetické nemoci radikálně novou formou genové terapie.
V jedné nezveřejněné studii výzkumníci vyrobili umělý lidský chromozom v laboratoři z chemických stavebních kamenů, místo aby ho vyňali z existujícího lidského chromozomu, což poukazuje na stále výkonnější technologii v oblasti syntetické biologie.

A výzkumníci univerzity ve Wisconsinu našli způsob, jak přenášet buňky z lidských embryí do mozku myši. Když tyto buňky z lidských embryí začaly růst a vyvíjet se, učinily myš skutečně výrazně chytřejší

Avšak podobné experimenty pokračují. Jen v minulých několika měsících vědci z univerzity ve Wisconsinu a univerzity v Rochestru uveřejnili údaje o svých lidsko-zvířecích neurálních chimérách. U wisconsinské studie výzkumníci vstříkli myším imunotoxin, aby zničil část jejich mozku – hippocampus – který souvisí s učením, pamětí a prostorovou orientací. Pak výzkumníci nahradili tyto poškozené buňky buňkami vzatými s lidských embryí. Buňky se množily a laboratorní chiméry obnovily svoji schopnost proplouvat vodním bludištěm.
U rochesterské studie výzkumníci implantovali novorozeným myším vznikající lidské gliové buňky, které pomáhají podporovat a živit neurony v mozku. O šest měsíců později byly lidské části vyňaty z myších ekvivalentů a zvířata měla posílenou schopnost řešit jednoduchá bludiště a podmíněné pokyny. Tyto protokoly jsou možná v konfliktu s proti-hybridizačními zákony, a možná by měly vyvolat jisté otázky. Tyto chimérické myši možná nejsou lidskými, či dokonce skutečnými lidmi, ale jsou zcela jistě dalším krokem na cestě k Algernonu. Nemusí trvat dlouho a budeme čelit poněkud kostrbaté bioetice: jaká práva by měla být přiznána myším s lidským mozkem?

Takže jak bychom měli říkat myším, které mají lidský mozek a jsou z velké části lidské?

A v jakém okamžiku by se náš vztah s takovými stvořeními zásadně změnil?

Kdy se naučí mluvit?

Vědci na celé planetě bezhlavě vytváří tyto chiméry bez toho, aby se opravdu zamysleli nad dopady.

V Číně vědci vložili geny do DNA embryí dojnic.

Nyní existují stovky hybridů krávy a člověka, které dávají mléko prakticky identické s lidským mateřským mlékem.

Koupili byste si takové mléko, pokud by se objevilo ve vašem obchoďáku? Vědci, kteří tyto krávy „navrhli“, říkají, že právě to je cílem.

Ale samozřejmě, že je to jen špička ledovce. Velmi dobrý Slateův článek se podrobně zabýval jistými dalšími experimenty s hybridy člověka a zvířete, které probíhaly na celé planetě…

Ne před tak dlouhou dobou vložili čínští vědci geny pro lidské mléčné proteiny do genomu myší a vytvořili stáda koz dávajících humanizované lidské mléko. Mezitím výzkumníci univerzity v Michiganu získali metodu pro vkládání lidského análního svěrače do myší, jako prostředek pro nalezení lepší léčby fekální inkontinence, a lékaři vytváří zvířata s humanizovaným imunitním systémem sloužící jako objekty ve výzkumu nových vakcín HIV.

A Discovery News zdokumentovaly ještě bizarnější hybridy lidí a zvířat, které vědátoři vyvinuli…

- Králičí vajíčka s lidskými buňkami

- Prasata s lidskou krví

- Ovce s lidskými játry

- Kravská vajíčka s lidskými buňkami

- Hybridní proteiny kočka-člověk

Jak se technologie dále rozvíjí, budou možnosti nekonečné.

Jeden profesor z Harvardu dokonce chce vytvořit hybrida neandrtálce a člověka. Říká, že potřebuje jen „odvážnou lidskou samici“, která by dítě odnosila…

Profesor George Church z harvardské lékařské fakulty věří, že může zrekonstruovat DNA neandrtálce a tento druh, který vyhynul před 33,000 lety, vzkřísit.
Jeho plán připomíná Jurský park, ale zatímco filmoví dinosauři byli vytvořeni v laboratoři, ambiciózní plány profesora Churche si vyžadují lidského dobrovolníka.
Řekl, že jeho analýza genetického kódu neandrtálce, za použití vzorků z kostí, je dostatečně kompletní, aby bylo možné zrekonstruovat jeho DNA.
Řekl: „Nyní potřebuji odvážnou lidskou samici.“
„Závisí to na zatracené spoustě věcí, ale myslím, že to lze udělat.“

Nevím jak vy, ale mě to zní jako opravdu, opravdu špatný nápad.

A právě nyní americká federální vláda zvažuje plán, který by vědcům umožnil vytvořit děti, pocházející z genetického materiálu tří rodičů…

Nová technologie zaměřená na odstraňování genetických nemocí u novorozenců by kombinovala DNA tří lidí, místo dvou, aby se vytvořilo dítě, což potenciálně překresluje hranice výroby dětí.
Proces funguje tak, že se nahradí potenciálně odchylná DNA v neoplodněných vajíčkách slibné matky geny bez nemocí od dárce. Američtí regulátoři dnes začnou zvažovat, jestli je tato procedura, používaná doposud jen u opic, dostatečně bezpečná, aby byla otestována na lidech.
Protože tento proces by změnil pouze malou, specifickou část genetického kódu, vědci říkají, že toto dítě by si z velké části uchovalo fyzické charakteristiky rodičů. Přesto však DNA od všech tří – matky, otce a dárce – zůstane v dítěti po celý život, což vede k otázce ohledně dlouhodobých účinků na tuto generaci, a potenciálně na další. Etici se obávají, že umožnění genové manipulace před narozením může jednoho dne vést k dětem vyráběným na zakázku.

Mnoho vědců věří, že tento druh technologie „změní svět“.

Mohou mít větší pravdu, než si kdy dokázali představit.

Když se začneme vrtat v lidské DNA, mohli bychom otevřít dveře, o kterých jsme nikdy nevěděli, že vůbec existují.

Pokud se nepoučíme z historie, jsme odsouzení ji opakovat. Snad vědci na celém světě nebezpečí těchto typů experimentů pochopí dříve, než bude příliš pozdě.

The Era Of Chimeras: Scientists Fearlessly Create Bizarre Human/Animal Hybrids vyšel 19. května 2014 na investmentwatchblog.com. Překlad v ceně 601 Kč Zvědavec.

Známka 1.4 (hodnotilo 90)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

35

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 73 čtenářů částkou 12 198 korun, což je 35 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Účast Ruska na ceremoniálu osvobození koncentračních táborů považována za "nežádoucí".19.04.24 19:08 Německo 0

ICC zvažuje vydání zatykačů pro válečné zločiny na Netanjahua19.04.24 19:00 Neurčeno 0

Írán odhalil polohu všech izraelských jaderných zařízení a je připraven na ně udeřit19.04.24 18:54 Írán 1

Dluh České republiky rekordně narůstá 19.04.24 18:05 Česká republika 0

Apollo 11 – Přistáli Američané na Měsíci?18.04.24 19:58 USA 7

Nové informace o kauze „Ostatkový kříž“18.04.24 18:48 Česká republika 0

Třetina Ukrajinců živoří 18.04.24 10:57 Česká republika 6

Rakušan neříkal pravdu17.04.24 16:43 Česká republika 3

Lidé nebděli, lidé mlčeli, aneb “jak pr.s..t naši vlast“16.04.24 19:44 Česká republika 1

Už i Německu kolabuje rozvodná síť16.04.24 17:39 Německo 2

Kávička s Bidenem nás vyjde pěkně draho16.04.24 15:24 Česká republika 4

Takže je to PRAVDA! FBI konečně vyšetřuje útok na Baltimore Bridge jako kybernetický16.04.24 12:31 USA 2

Euro 7: Rada EU přijala nová pravidla pro emisní limity osobních a nákladních automobilů a dodávek15.04.24 19:02 Evropská unie 3

"Nikdy jsem neslyšela žádné odsouzení ukrajinských úderů proti Rusku": Marie Zacharová se vyjádřila k výzvě Izraele, aby odsoudil íránské údery.15.04.24 18:51 Rusko 1

Neuroložka, která nemlčí. Končí u ní lidé s následky. Stát je ignoruje.15.04.24 06:59 Česká republika 0

Rozpočet USA - 2024: kolaps a následky15.04.24 06:48 USA 0

Írán zaútočil na Izrael14.04.24 05:58 Írán 3

Ceny elektřiny pro obyvatele, včetně daní, přepočteno dle kupní síly13.04.24 10:40 Neurčeno 1

Spoluzakladatel Greenpeace otevřeně: „změna klimatu“ je podvod!12.04.24 21:32 Neurčeno 0

Pandemická „ďábelská“ smlouva, Green Deal v Německu a Gender agenda – Velký rozhovor o aktuálních informacích se Zdeňkem Chytrou.12.04.24 20:12 Evropská unie 1

Měnové kurzy

USD
23,71 Kč
Euro
25,26 Kč
Libra
29,33 Kč
Kanadský dolar
17,24 Kč
Australský dolar
15,22 Kč
Švýcarský frank
26,06 Kč
100 japonských jenů
15,34 Kč
Čínský juan
3,28 Kč
Polský zloty
5,86 Kč
100 maď. forintů
6,41 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,25 Kč
1 unce (31,1g) zlata
56 853,68 Kč
1 unce stříbra
682,25 Kč
Bitcoin
1 522 506,33 Kč

Poslední aktualizace: 19.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 17 000