Proč Rusko nespěchá s uznáním Novoruska

8.7.2014 Komentáře Témata: Rusko, Ukrajina 1360 slov

Co čeká Moskva od Doněcka a Luganksa? Proč neuznává jejich nezávislost? Proč nevyšle vojska? Vždyť Putin jasně řekl, že Rusko zasáhne a bude bránit Rusy na Ukrajině, pokud budou vystaveni genocidě.

Podívejme se na stávající ukrajinské záležitosti názorně, z velké dálky. Představme si situaci: sedí v hospodě dvě party, popíjí a jí. Na obou stranách jsou normální inteligentní rozumní lidé. Člen jedné party přistoupí k členu druhé party a zeptá se:

- Mohu si zatančit s vaší dívkou?

- Můžete.

Tančí, během tance ji šeptá do ouška různé nechutnosti, zve ji ke svému stolu, pokouší se ji osahávat. Ale zatím je vše víceméně slušné (na hospodu).

Za pět minut přijde znovu:

- Mohu si opět zatančit s vaší dívkou?

- Ne.

- Proč?

- Nechce… Ani já nechci. Již sis zatančil, odejdi.

- Proč si tak nevrlý? Půjdeme ven a popovídáme si?

-Jdeme…

Odejdou na ulici.

- Tak co si mi chtěl říct?

- Proč tě mrzí, že si s ní zatančím?

- Je to moje dívka a nechci, abys s ní tančil.

- Ale možná se ji líbím víc. Půjdeme se jí zeptat (klade ruce na krk oponenta).

- Dej ty ruce pryč (sundává si ruce z krku).

- Proč tak reaguješ frajere? Vždyť s tebou mluvím normálně (opětovně mu dává ruce na krk).

- Řekl jsem dej ty ruce pryč (bouchá ho do prsou).

Začíná rvačka. Na ulici vyjdou obě party a snaží se je roztrhnout. Během rvačky někdo do někoho zaryje. Slovo dá slovo a rvačka se stane hromadnou… Blýskne se nůž… Někdo je zraněn… Střelba… Krev… Mrtvoly.

Zpravidla tyto případy začínají kvůli prkotině, ale končí tragicky. A pokud by někdo z rozumných lidí věděl od začátku, čím se to skončí, tak za dostatečné inteligence by situaci zarazil hned na začátku. Připusťme, že by onen frajer dal tanečníkovi přes stůl facku a pak by dostal také svůj díl a nařídil by partě soupeře, aby se do toho nepletla. A nikdo by se do toho nemíchal a hromadná rvačka, a mrtvoly, by se nekonala.

Ale inteligence v tu chvíli takto „neadekvátně“ zareagovat nedovolila. Ani následnému obvinění ze strany rozumných lidí by se nedalo vyhnout…

Takže pokud by se nyní Janukovič z Ruska přesunul strojem času do Kyjeva října 2013, co myslíte, rozehnal by Majdan vodními děly a gumovými projektily? Předpokládám, že i za jeho beztvarého charakteru by bez zaváhání takový rozkaz dal.

Takže se vrátíme k Ukrajině.

Od počátku, při analyzování situace v r. 2013, bylo jasné, že na Majdanu působí dvě hlavní síly – USA a Evropská unie zastoupená Německem. Přičemž Německo bylo poněkud skrytým, ale zainteresovanějším hráčem, neboť v případě podpisu dohody Ukrajiny s EU by získalo přímo veškeré ekonomické výhody. USA získaly sice vzdálenou, ale již viditelnou perspektivu vstupu Ukrajiny do NATO, což znamená posun amerického raketového systému k hranicím Ruska. A zde je třeba pochopit, že zkrácení doby letu jaderných raket na Moskvu na 12 minut je smyčkou na krku Ruska, která může být kdykoliv tvrdě zatažena. Amerika systematicky a bezpodmínečně jde za tímto cílem od okamžiku rozpuštění varšavského bloku. Ale o tom se nesmělo mluvit, ani v Rusku (inteligentní fáze konfliktu). Proto se všechny rozhovory točily kolem přičlenění či nepřičlenění Ukrajiny k EU (chce dívka tančit, nebo nechce).

V důsledku provedení ozbrojeného puče na Ukrajině v únoru 2014 bylo Rusko nuceno na situaci reagovat. Přičleněním Krymu Moskva nafackovala „tanečníkovi“ přímo u stolu. Ale dále již inteligence nedovolila nechat si dát ránu a pak zranit celou partu. Místo toho následovalo inteligentní vysvětlení: „Sám si o to řekl, vždyť vidíte, že je to ožrala.“

Jako odpověď z druhé strany stolu zaznělo: „Co to děláš, barbare! Vždyť se jen slušně zeptal a ty jsi neměl právo tak jednat. A vůbec to není ožrala.“

Typickou „chybou inteligenta“ byl předpoklad, že USA, když uvidí odpor, nebudou tlačit situaci do otevřeného a nekompromisního střetu (aby nedošlo k úrazu). Nicméně nafackovaný, když se vzpamatoval, začal místo omluvy popichovat celou „inteligentní“ partu za neustálého slibování pomsty…

Po otřepání se z březnového šoku donutily USA k tvrdému obratu celou Evropskou unii a začaly s útočením na Rusko, kdy je hlavním cílem vyprovokovat začátek velké rvačky. Pak už se Rusko bude jevit jako „barbar tropící výtržnosti v restauraci“.

* * *

Vyslání vojsk do Novoruska je pro Moskvu, na rozdíl od Krymu, nevýhodné, a zde je důvod. Krym je téma samo o sobě. Tam je ruská námořní základna, která má obrovský geostrategický význam. Vzniklá hrozba její ztráty a vzniku americké základny na jejím místě byla dostatečnou podmínkou pro započetí aktivních akcí. Navíc je Krym poloostrovem a jeho vojenské ovládnutí v počáteční etapě znamená zablokování perekopské šíje, což je snadno proveditelné. No a nakonec budou brzy předvedeny Ukrajině, která za 23 let nedokázala tento požehnaný region rozvinout, i ekonomické perspektivy ovládnutí Krymu. A proto je přičlenění Krymu samostatným strategickým úkolem, pro jehož dosažení byly nanejvýš dovedně využity aktuální taktické podmínky.

A nyní si něco řekneme o hlavním strategickém cíli Ruska na Ukrajině. Ten se stále více dostává do popředí a stále otevřeněji se stává předmětem mezinárodních prohlášení (inteligentnost ustupuje do pozadí a věci se začínají nazývat pravými jmény). Všimněte si, že rozhovory o Krymu (o první ráně do brady) již téměř nikdo nevede, a dostaly se do pozadí stejně, jako rozhovory o dohodě s EU (co chce dívka). Stává se zjevným, že skutečným cílem „tanečníka“ bylo urazit partu u sousedního stolu, a ne si zatančit s dívkou.

Rusko rozpad Ukrajiny nepotřebuje. Rusko potřebuje loajálního, jednotného, stabilního a ekonomicky rozvinutého souseda, bez členství v nějakém bloku, který zaručeně neumístí na svém území americký raketový systém! A dále stojí před Moskvou otázka: jak tento úkol řešit takticky?

Varianta č. 1 – vyslat vojska. Ale kam je vyslat? Na území Doněcké a Luganské republiky? A co dál? A dál se mírotvorná vojska NATO objeví na zbývajícím území Ukrajiny a dojde k jejímu rozdělení, jak kdysi došlo u Německa. V centrální a západní části zůstane pro-americká vláda. Je to pro Rusko výhodné? Řeší to problém NATO a raketového systému? Samozřejmě, že ne.

Varianta č. 2 – hromadný a bleskový vstup vojsk na celé území Ukrajiny, faktická okupace země. NATO se v tomto případě sotva pohne, protože pak by šlo už o válku s Ruskem, a ne pouze o vyslání mírotvorných vojsk. Navíc Ukrajina ani není členem aliance. Moskva bude kontrolovat situaci, ale získá pak v Ukrajině „loajálního, jednotného, stabilního atd.“ souseda? Jistě, že ne. Získá obrovské nestabilní rozvrácené území s nejistým statutem, na kterém začne partyzánsko-teroristická válka. A k tomu všemu přijde ještě železná opona ze strany západu.

Zůstává varianta č. 3 – juntu musí svrhnout samotná Ukrajina a vyhlásit věčné přátelství s Ruskem, a Rusko ji bude pomáhat, jak to činilo již dříve. Proto musí na samotné Ukrajině začít národně-osvobozenecká válka. Proto se musí samotní Ukrajinci chopit zbraní a říct hlasité „ne!“ juntě a jejím loutkovodičům. A přesně toto chápou samotní loutkovodiči a bojí se toho. Právě proto probíhají v zemi trestné operace. Právě proto byli upáleni lidé v Oděse. Právě proto dostal Porošenko příkaz rychle a tvrdě potlačit vzpouru východu.

Právě proto Rusko nepřijme Novorusko do svého svazku a neuzná jeho nezávislý statut. Ale právě proto bude tajně pomáhat jeho národně-osvobozeneckému boji – proces osvobození musí probíhat z Ukrajiny.

Po přijetí ekonomického balíčku dohody mezi EU a Ukrajinou již za několik měsíců pocítí všechny „rozkoše“ evropské integrace a pak se počet naštvaných v zemi prudce zvýší a vlnu národní vzpoury již nebude možné zastavit. Ale do tohoto okamžiku musí neuznané Novorusko vydržet. Musí se držet, jako známka nové, svobodné a nezávislé Ukrajiny, pod jejímž vedením následně povstanou noví naštvaní v Oděse, Kyjevě, Dněpropetrovsku a v dalších ukrajinských městech.

Tato vlna začne nabírat na síle na rozhraní léta a podzimu. Ale to konečně chápou i loutkovodiči junty, a proto mohou, po konečném zešílení, začít již otevřený teror a genocidu ruského národa na Ukrajině, za použití zbraní hromadného ničení proti poklidným občanům. A tehdy nebude mít Rusko na výběr, než otevřeně zasáhnout.

Почему Россия не спешит признавать Новороссию vyšel 4. července 2014 na politikus.ru. Překlad v ceně 547 Kč Zvědavec.

Známka 1.3 (hodnotilo 386)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

50

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc březen přispělo 87 čtenářů částkou 17 614 korun, což je 50 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Prohlášení Dr. Füllmicha z vězení: „Jejich domeček z karet se hroutí“ (video)27.03.24 19:41 Německo 2

Generál Flynn vznáší otázky ohledně zasažení mostu v Baltimoru (video)27.03.24 18:37 USA 0

Farmáři přitvrdili 27.03.24 12:30 Belgie 1

Nejcennější část korunovačních klenotů v Německu! »Zaprodali naši zemi,« kritizuje Národní proud26.03.24 19:16 Česká republika 4

Cenzurní legislativy DSA a EMFA prošly. Česká vláda v obou případech poslušně souhlasila.26.03.24 19:03 Evropská unie 0

Puškov vyzval k ostražitosti vůči WHO26.03.24 18:46 Rusko 0

STK pro pacienty26.03.24 13:24 Česká republika 0

Nájemní teroristé, kteří zaútočili na Crocus, jednali velmi neprofesionálně.26.03.24 08:15 Rusko 5

Americké zdravotnické úřady v tichosti odebraly Američanům právo na informovaný souhlas, které bylo kodifikováno v Norimberském kodexu26.03.24 08:04 USA 0

Útok spáchali islamisté, prohlásil Putin25.03.24 21:47 Rusko 0

Ruský plyn v ČR - fakta25.03.24 10:06 Česká republika 0

Korčok s příznivci na náměstí, Pellegrini nahrál video24.03.24 21:56 Slovensko 1

Bombardování části Prahy 25. března 1945 24.03.24 19:51 Česká republika 0

Policie bude nabírat do svých řad cizince24.03.24 15:35 Česká republika 4

Naštvaní Češi z Václaváku Fialu „nezaujali“.24.03.24 06:31 Česká republika 1

Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 40 lidí 22.03.24 21:05 Rusko 8

V Anglii zemřelo téměř 7 krát víc očkovaných proti covidu, než neočkovaných. Oficiální data.22.03.24 16:41 Británie 9

Někdo umírá na frontě, ostatní se pakují na válce22.03.24 10:06 Ukrajina 3

K žalobě proti Ursule von der Leyenové se přidaly i tři členské země21.03.24 21:32 Evropská unie 0

Česká ekonomika je stále hluboko pod ekonomickou úrovní před pandemií21.03.24 16:23 Česká republika 0

Měnové kurzy

USD
23,39 Kč
Euro
25,33 Kč
Libra
29,56 Kč
Kanadský dolar
17,24 Kč
Australský dolar
15,28 Kč
Švýcarský frank
25,85 Kč
100 japonských jenů
15,46 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,87 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,30 Kč
1 unce (31,1g) zlata
51 300,61 Kč
1 unce stříbra
575,87 Kč
Bitcoin
1 606 378,33 Kč

Poslední aktualizace: 27.3.2024 22:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 28 715