Washington je nejhorším nepřítelem lidstva

Paul Craig Roberts

17.4.2014 Komentáře Témata: USA 1439 slov

Jak je možné, že Washingtonu prochází tvrzení, že země, které vládne, je demokracií a je svobodná? Toto absurdní tvrzení patří k těm nejméně opodstatněným tvrzením v historii.

Není tam naprosto žádná demokracie. Volební hlasování jen maskuje vládu hrstky mocných zájmových skupin. Ve dvou rozhodnutích 21. století (Citizens United a McCutcheon) americký Nejvyšší soud rozhodl, že kupování si americké vlády soukromými zájmovými skupinami je pouhým uplatněním svobody projevu. Tato rozhodnutí umožňuje mocným korporátním a finančním zájmům používat své peníze-moc k dosazování vlád, které slouží jejich zájmům na úkor obecného blaha.

Kontrola soukromých zájmů nad vládou je tak naprostá, že tyto soukromé zájmy mají imunitu a nelze je stíhat za zločiny. Na svém rozlučkovém večírku 27. března žalobce Komise pro cenné papíry James Kidney uvedl, že jeho stíhání Goldman Sachs a dalších „bank příliš velkých na krach“ bylo zablokováno nadřízenými, kteří „byli zaměření na získání vysoce placených míst po odchodu z vládních služeb“. Vedení KCP (SEC), řekl Kidney, „nevěří na trápení spokojených a mocných“. Ve své zprávě o rozlučkovém projevu Kidneyho Eric Zuesse poukazuje na to, že Obamův režim vydal dvě podvodné statistiky, kde uvedl stíhání, které neprobíhalo, aby tak přesvědčil důvěřivou veřejnost, že gauneři z Wall Street jsou trestáni (zde).

Demokracie a svoboda si vyžadují nezávislá a agresivní média, nezávislé a agresivní soudnictví a nezávislý a agresivní kongres. Spojené státy nemají z výše uvedeného nic.

Americká média neustále lžou ve prospěch vlády. Reuters nadále uvádí, podvodně, že Rusko napadlo a anektovalo Krym. Washington Post přišel s evidentně podvodnou historkou, danou do novin Obamovým režimem, že masivní protesty na bývalých ruských územích Ukrajiny jsou „najatý dav“ popíchnutý ruskou vládou.

Dokonce ani loutkoví poskoci Washingtonu v Kyjevě tomu nevěří. Představitelé Washingtonem nastolené vlády v Kyjevě uznali potřebu jisté autonomie pro rusky mluvící regiony a zákona umožňujícího referendum, ale tato realistická reakce na šířící se obavy mezi Ukrajinci byla evidentně Washingtonem a jeho médii presstitutek zamlčena. Americký ministr zahraničí John Kerry je nadále vůči ruskému ministru zahraničí hluchý a nadále požaduje, že „Rusko musí stáhnout své lidi z jihovýchodu“.

To, co se děje, je velmi nebezpečné. Washington špatně vyhodnotil svoji schopnost zmocnit se Ukrajiny. Opozice proti americkému uchvácení je v rusky mluvících oblastech téměř totální. Místní policie a bezpečnostní síly přešly na stranu protestujících. Zkorumpovaný Obamův režim a zaprodaná média lžou, že protesty nejsou upřímné a že jsou pouhým divadlem zorganizovaným „Putinem, který chce obnovit sovětské impérium“. Ruská vláda se nadále pokouší konflikt a nepokoje, které hazardní puč Washingtonu v Kyjevě způsobil, ukončit, bez toho, aby musela opětovně absorbovat bývalá ruská území, jak byla nucena udělat na Krymu. Ale Washington ruskou vládu nadále ignoruje a viní z nepokojů zasahování Ruska, ne Washingtonu. zde Viz také zde.

Ruská vláda ví, že Washington nevěří tomu, co říká, a že systematicky provokuje a usiluje o pokračování a zhoršování problému. Ruská vláda by ráda věděla, jakou agendu Washington realizuje. Je Washington ve své stupiditě a velmocenské nafoukanosti arogantní, že není schopen poznat, že převzetí Ukrajiny přišlo nevhod a zvrtlo se? Nechápe snad Washington, že ruská vláda již nemůže akceptovat násilí proti ruské populaci na Ukrajině, stejně jako nemohla akceptovat násilí proti Rusům v Jižní Osetii? Pokud se Washington nevzpamatuje, bude muset ruská vláda poslat své jednotky, jak je musela poslat do Gruzie (zde).

Protože toto je jasné dokonce i blbovi, tak je snad cílem Washingtonu začít válku? Je to důvod, proč Washington hromadí jednotky NATO na ruských hranicích a posílá raketové křižníky do Černého moře? Washington vystavuje riziku celý svět. Pokud Rusko dojde k závěru, že Washington má v úmyslu dotáhnout ukrajinskou krizi do války, místo ji vyřešit, bude Rusko sedět a čekat, nebo zaútočí první?

Člověk by si myslel, že německá kancléřka, britský premiér a francouzský prezident nebezpečí situace uvidí. Možná, že ho vidí. Nicméně je velký rozdíl mezi pomocí, kterou poskytuje zemím Rusko, a pomocí poskytovanou Washingtonem. Rusko poskytuje finanční pomoc vládám; Washington dává pytle peněz jedincům ve vládě s vědomím, že tito jedinci budou s největší pravděpodobností jednat ve vlastním zájmu, místo v zájmu své země. Proto když Washington tlačí tuto krizi do války, evropští politici mlčí. Pokud válka nebude, jediným důvodem toho bude, že Putin přijde s řešením, které Washington nemůže odmítnout, jak to učinil u Sýrie a Íránu.

Je paradoxem, že je Putin vykreslován jako zloduch, zatímco Washington předstírá, že je přeborníkem „svobody a demokracie“. V 21. století nadobyl Washington veškeré znaky diktatury: ilegální a protiústavní popravy občanů bez řádného procesu; ilegální a protiústavní věznění občanů na dobu neomezenou, bez řádného procesu; ilegální a protiústavní mučení; ilegální a protiústavní převozy do věznic v zahraničí; ilegální a protiústavní šmírování; a ilegální a protiústavní války. Výkonná složka rozhodla, že se před právem nebo ústavou nezodpovídá. Nezodpovídající se vláda je diktaturou.

Unaven tím, že je šmírován a je mu lháno, přišel senátní Výbor pro rozvědku s důkladným vyšetřování mučících programů CIA. Toto vyšetřování, než bylo dokončeno, trvalo čtyři roky. Výbor zjistil, jednoznačně, že CIA lhala o rozsahu mučení a únosů, že vězni neprodělávali nějakou mírnou formu „pokročilého vyslýchání“, ale že byli vystavováni brutálnímu a nelidskému mučení, že CIA, v rozporu se svými tvrzeními, nezískala svými závažnými zločiny proti lidskosti ani jednu užitečnou informaci. Prodejné prostitutky v amerických médiích pomáhaly CIA v nepřesném líčení účinnosti a mírnosti gestapáckých praktik CIA. Během celého vyšetřování CIA ilegálně šmírovala osazenstvo senátu provádějící vyšetřování.

Uvidí někdy veřejnost tuto zprávu mimo částí, které unikly? Ne, pokud tomu CIA a Obama mohou zabránit. Prezident „změna“ Obama rozhodl, že je na CIA, aby rozhodla, kolik z vyšetřování senátního Výboru pro rozvědku bude zveřejněno. Jinými slovy, dokud někdo nenechá uniknout celou zprávu, americká veřejnost ji nikdy neuvidí. Avšak „máme svobodu a demokracii“.

Samotný senátní Výbor pro rozvědku má pravomoc celou zprávu odtajnit a uvolnit ji. Výbor by tak měl učinit okamžitě, než budou členové výboru zastrašováni, bude jim vyhrožováno a budou nuceni věřit, že ohrožují „národní bezpečnost“ a poskytují tím oněm postiženým osobám základ pro žaloby.

Americká vláda je nejzkorumpovanější vládou na Zemi. Neexistuje žádné nezávislé soudnictví nebo média, a kongres se podřídil neoprávněným zásahům výkonné složky moci. Podívejme se na soudnictví. Michael Ratner z Centra pro ústavní práva zastupoval otce amerického občana, který byl, jak Obama řekl, zavražděn americkou vládou na základě podezření, že je napojen na terorismus. Když Ratner požádal federální soudy, aby zablokovaly ilegální a protiústavní popravy amerických občanů, bez řádného procesu, federální soudce, který měl případ na starosti, rozhodl, že otec syna, který byl zavražděn, není v pozici, aby předložil případ jménem svého syna.

Poté, co bylo prezidentem „jsem ve vraždění lidí dobrý“ Obamou zmařeno několik životů, Ratner zastupoval příbuzné Obamou zavražděných obětí v žalobách o náhradu škod. Podle amerických zákonů to bylo jasné jako den, odškodnění bylo oprávněné. Ale federální soudce rozhodl, že „vládě musí být věřeno“ (zde).

Jestli má někdo právo nebo ne je zcela na rozhodnutí vlády. Berňák zastává v této záležitosti zcela jiný postoj. IRS může dětem zabavit přeplatky zaplacených daní kvůli dluhu jejich rodičů (zde).

Takže v Americe „svobody a demokracie“ jsou děti zodpovědné, pokud si berňák „myslí“ – není potřeba žádného důkazu – že vypsal rodičům příliš velký šek se sociálními dávkami, ale otec nemá žádné právní oprávnění přednést žalobu, aby americké vádě zabránil v mimoprávním zavraždění jeho syna .

Díky Republikánské federalistické společnosti a republikánským soudcům dokázala Federalistická společnost jmenovat do federálních křesel soudců své lidi, takže federální soudnictví funguje jako ochránce diktatury výkonné složky moci. Ať výkonná složka tvrdí a dělá cokoliv, je to přípustné, obzvláště pokud se výkonná složka začne zaklínat „národní bezpečností“.

V dnešní Americe výkonná složka tvrdí, že „národní bezpečnost“ je umenšena, pokud výkonná složka nemůže operovat ilegálně a protiústavně a pokud se občané nejsou ochotni vzdát všech ústavních práv, aby mohli být učiněni bezpečnými v totálním policejním státu, který šmíruje a dokumentuje každý aspekt jejich života.

Dokonce i Úřad zodpovědnosti vlády (GAO) byl vykleštěn. V r. 2013 Úřad zodpovědnosti vlády řekl TSA, aby zrušila svůj program sledování chování, protože je to plýtváním peněz a nefunguje. Takže co TSA udělala? No, samozřejmě, rozšířila neúčinné vnikání do soukromí cestujících.

To je dnešní Amerika. Přesto však Washington neustále poskakuje a vykřikuje něco o „svobodě a demokracii“, dokonce i v situaci, kdy překonává i ty největší diktatury v lidské historii.

Pouze důvěřiví Američané očekávají, že vůdci a elita, nebo hlasování, něco s institucionalizací diktatury udělají. Elitu zajímají pouze peníze. Dokud systém produkuje více bohatství pro elitu, elitu nezajímá diktatura nebo to, co se děje nám ostatním.

Washington Is Humanity’s Worst Enemy vyšel 13. dubna 2014 na paulcraigroberts.org. Překlad v ceně 662 Kč Zvědavec.

Známka 1.2 (hodnotilo 265)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

53

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc březen přispělo 95 čtenářů částkou 18 536 korun, což je 53 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

V Rusku se zatýká za internetové diskuse schvalující terorismus - to samé se dělo u nás před 4 měsíci29.03.24 06:23 Rusko 0

Harabin měl vyzvat své voliče, aby ve druhém kole podpořili národního kandidáta28.03.24 19:22 Slovensko 0

Armáda plánuje nákup 76 moderních Leopardů 2A828.03.24 18:45 Česká republika 0

Drony útočí na ruské rafinerie28.03.24 17:22 Rusko 0

Prohlášení Dr. Füllmicha z vězení: „Jejich domeček z karet se hroutí“ (video)27.03.24 19:41 Německo 2

Generál Flynn vznáší otázky ohledně zasažení mostu v Baltimoru (video)27.03.24 18:37 USA 0

Farmáři přitvrdili 27.03.24 12:30 Belgie 1

Nejcennější část korunovačních klenotů v Německu! »Zaprodali naši zemi,« kritizuje Národní proud26.03.24 19:16 Česká republika 4

Cenzurní legislativy DSA a EMFA prošly. Česká vláda v obou případech poslušně souhlasila.26.03.24 19:03 Evropská unie 0

Puškov vyzval k ostražitosti vůči WHO26.03.24 18:46 Rusko 0

STK pro pacienty26.03.24 13:24 Česká republika 0

Nájemní teroristé, kteří zaútočili na Crocus, jednali velmi neprofesionálně.26.03.24 08:15 Rusko 5

Americké zdravotnické úřady v tichosti odebraly Američanům právo na informovaný souhlas, které bylo kodifikováno v Norimberském kodexu26.03.24 08:04 USA 0

Útok spáchali islamisté, prohlásil Putin25.03.24 21:47 Rusko 0

Ruský plyn v ČR - fakta25.03.24 10:06 Česká republika 0

Korčok s příznivci na náměstí, Pellegrini nahrál video24.03.24 21:56 Slovensko 1

Bombardování části Prahy 25. března 1945 24.03.24 19:51 Česká republika 0

Policie bude nabírat do svých řad cizince24.03.24 15:35 Česká republika 4

Naštvaní Češi z Václaváku Fialu „nezaujali“.24.03.24 06:31 Česká republika 1

Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 40 lidí 22.03.24 21:05 Rusko 8

Měnové kurzy

USD
23,45 Kč
Euro
25,30 Kč
Libra
29,60 Kč
Kanadský dolar
17,31 Kč
Australský dolar
15,28 Kč
Švýcarský frank
26,00 Kč
100 japonských jenů
15,49 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,87 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,33 Kč
1 unce (31,1g) zlata
52 102,56 Kč
1 unce stříbra
583,51 Kč
Bitcoin
1 662 657,11 Kč

Poslední aktualizace: 28.3.2024 22:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 21 039