Centrální banky a války Pentagonu

10.12.2013 Komentáře Témata: USA, Ekonomika, Zlato 1226 slov

Všichni víme, že „je něco špatně“, ale stále se vezeme v tom samém zkorumpovaném „vlaku snadno nabytých peněz“, protože funguje pro mnoho mocných lidí. Zvažte vzájemně provázanou spoluvinu, která je součástí následujícího:

Irák a další války:

Předešlé vlády přišly s „důkazy“, že Irák má zbraně hromadného ničení, a pak tvrdily, že je nezbytné napadnout Irák, rozdělit ropné kontrakty mezi americké a britské ropné společnosti, spustit program kontraktů „bez výběrového řízení“ pro politicky napojené americké vojenské kontraktory, silně navýšit státní dluh a vytvořit obrovské zisky pro vybrané společnosti a odvětví. Tyto zisky plynuly zpět finanční elitě, ochotným kongresmanům, dalším lidem ve vládě a mnoha americkým pracovníkům.

Ačkoliv je nyní všeobecně známo, že Irák žádné zbraně hromadného ničení a prostředky, jak tyto neexistující zbraně odpálit proti Spojeným státům, neměl, měla z irácké války finanční prospěch spousta napojených lidí a podnikatelů. Vzájemně provázaná spoluvina fungovala při vyvolání války a profitování na ní dobře.

Účetnictví Pentagonu:

Asi před 12 lety ministr obrany Donald Rumsfeld odhalil, že v účetnictví Pentagonu „chybí“ 2,3 bilionu dolarů.

„Řada dobře informovaných pozorovatelů připustila, že „účetnictví Pentagonu je falšované“ a že v podstatě probíhá obří ututlávání. Docházelo a dochází k plýtvání a rozkrádání ve skutečně dech beroucím měřítku.“

Znám ze zkušenosti, že špatné nebo podvodné účetnictví je umožněno, podporováno či aktivně vytvářeno vedením. Můžeme bezpečně předpokládat, že mnoho vysoce inteligentních lidí, kteří v Pentagonu pracují, mohlo přesně a transparentně své operace řídit, pokud by to chtěli. Tudíž podvody a rozkrádání existují proto, že vedení to chce – mnoho lidí z toho má prospěch, zatímco zodpovědnost není ani požadována, ani není pro lidi ve vedení prospěšná. Elita, kongres, vláda a vojenští kontraktoři jsou spolupachateli vypracovávání tohoto systému, takže z toho mají prospěch všechny zúčastněné strany a náklady platí ostatní, existuje minimální zodpovědnost a vyplácí se nezbytné odstupné. Vzájemně provázaná spoluvina funguje dobře pro lidi v Pentagonu, kteří spravují finance, a pro lidi, kteří tyto peníze dostávají.

Státní dluh:

Kongres neschválil za pět let ani jeden rozpočet a probíhalo deficitní financování po desítky let. Rozdíl mezi příjmy a výdaji se vypůjčuje s vědomím, že tyto dluhy nebudou nikdy splaceny – pouze „převedeny dále“. Finanční a politická elita z toho má prospěch, vláda vyplácí obrovské částky za vojenské kontrakty, zdravotní péči, předpisové léky, penzijní programy, platby sociálního pojištění, nezaměstnanost, pomoc státům, a mohl bych pokračovat dlouho. To vysvětluje, jak je možné, že americká vláda dluží oficiálně přes 17 bilionů dolarů a nashromáždila dalších 100-200 bilionů dolarů v závazcích, které přislíbila, ale nejsou finančně zajištěny. Protože většina Američanů má z jednoho nebo více těchto vládních redistribučních programů prospěch, je většina Američanů spolupachatelem tohoto obřího vypůjčování, utrácení a pyramidové hry. Protože z toho má prospěch tolik lidí, jen málo jedinců nebo firem chce, aby se tento proces změnil. Samozřejmě, že mnoho lidí mluví o vyrovnání rozpočtu, snížení výdajů a fiskální zodpovědnosti, ale jsou to jen řeči. Protože kongres nebyl schopen za pět let schválit rozpočet a musí si půjčovat každoročně zhruba 1 bilion dolarů, je zodpovědnost a snižování rozpočtu v blízké budoucnosti v nedohlednu. Vzájemně provázaná spoluvina vládne, zatímco se vezeme v obřím vládním vlaku snadno nabytých peněz.

Kvantitativní uvolňování a stoupání akciového a dluhopisového trhu:

I letmý pohled na tržní ceny posledních pěti let ukáže, že kvantitativní uvolňování bylo obrovsky prospěšné pro akciový a dluhopisový trh a že velká část těchto peněz „vytvořených z čistého luftu“ Fedem končí na těchto trzích. Takže akciový a dluhopisový trh se vznášely, zatímco „lidi z ulice“ a dolních 90% (těch, kteří mají v akciích a dluhopisech jen nepatrnou část svého čistého bohatství) získali na kvantitativním uvolňování jen málo nebo vůbec. Nicméně většina z nás chápe, že americká vláda nemůže omezovat své výdaje jen na příjmy, které vybere, a že kvantitativní uvolňování výrazně prospívá finanční a politické elitě. Vzájemně provázaná spoluvina diktuje, aby kvantitativní uvolňování pokračovalo co nejdéle, ačkoliv „tištění peněz“ a znehodnocování měny nikdy v historii úspěšně nefungovalo.

Centrální banky a stlačování ceny zlata:

Centrální banky (Bank of England, Federální rezervy, ECB) prodaly nebo „zapůjčily“ zlato na trhu, prostřednictvím na zlato se specializujících bank, aby se srazila cena zlata a posílil názor, že libra, dolar a euro posilují. Protože pravidla centrálního bankovnictví jim umožňují tvrdit, že zlato je stále jejich aktivem, ačkoliv je fyzicky pryč, může tento proces fungovat, dokud centrální banky nepřestanou být ochotny či schopny prodat nebo „zapůjčit“ další zlato. Číňané, Indové a Rusové nakupovali zlato přímo od na zlato specializovaných bank, nebo si ho nechali dodat u kontraktů futures, posílali zlato do Švýcarska, kde bylo přetaveno na kilogramové pruty a pak bylo přesunuto do zemí východu. Obrovské množství zlata opustilo Západ, kde je podhodnoceno, a nyní je uloženo na Východě, kde je oceňováno lépe.

Během posledních několika let Číňané navýšili značně svoji držbu zlata za příznivé ceny, zatímco se zbavili části svých znehodnocujících se dolarů. Západní centrální banky nadále prosazují iluzi, že jejich nekryté dluhové peníze mají nějakou hodnotu, zatímco tvrdí, že zlato je bublina, že zlato a zlatý standard jsou barbarský přežitek, a umožňují, aby papírové peníze přežily o trochu déle. Vzájemně provázaná spoluvina u půjčování zlata a stlačován ceny zlata v současné době prospívá jak zemím Východu, tak Západu.

Shrnutí:

Pentagon nemůže dohledat biliony dolarů. Protože existuje jen malá motivace podvádění, plýtvání a falšování účetnictví zarazit, a protože existuje silná motivace, aby to pokračovalo, očekávejte, že úplatkářství, korupce, černé rozpočty a vyplácení odstupného bude pokračovat. Vzájemně provázaná spoluvina funguje obzvláště dobře v Pentagonu.

Americká vláda snížit výdaje nechce a má omezenou možnost navýšit příjmy. Očekávejte, že politika vypůjčování si a utrácení bude panovat, dokud nedojde k „resetu“, a pak očekávejte krizi a spoustu projevů důležitých politiků, kteří si právě povšimli toho, co bylo zjevné již desítky let. Vzájemně provázaná spoluvina funguje dobře u plateb členům kongresu, projevů v kampani za znovuzvolení, zvyšování moci pro moc výkonnou a, samozřejmě, u obrovských zisků odvětví, která mají z deficitního financování největší prospěch, jako vojenští kontraktoři, bankovnictví, zdravotní péče, farmaceutické firmy a další.

Stlačování ceny zlata prospívá západním vládám a centrálním bankám, zatímco Číňané a Rusové mají prospěch z nakupování cenného zlata za stále více se znehodnocující dolary. Očekávejte, že stlačování ceny zlata bude pokračovat, dokud západu zlato, které lze roztavit a poslat na východ, nedojde. Nicméně poptávka po fyzickém zlatě je celkem velká, zatímco nabídka je omezená. Očekávejte, že zlato se bude prodávat v několika příštích letech za mnohem více.

Vzájemně provázaná spoluvina vytváří do určité míry stabilitu, protože pomáhá udržet status quo, což je velmi důležité pro elitu. Vzájemně provázaná spoluvina zajišťuje, že zodpovědnost, dohled a etické praktiky jsou nízkými prioritami, zatímco úplatky a kontrakty bez výběrových řízení si drží svoji důležitou roli ve vládních operacích. Vzájemně provázaná spoluvina zajišťuje, že nedojde k větším změnám, dokud k nim nebudeme donuceni.

Položte si otázky:

  • Jste připraveni na reset našeho finančního a sociálního systému?
  • Číňané vyměňují stále více znehodnocující se dolary za stále cennější zlato a stříbro. Udělali byste totéž?
  • Může vláda utrácet více, než kolik vybere – do nekonečna?
  • Znehodnocování měny v minulosti nikdy nefungovalo. Bude tomu tentokrát u Japonska, Evropy a Spojených států jinak?
  • Budou Wall Street, kongres, vojenští kontraktoři a farmaceutický průmysl lobbovat za to, co je dobré pro vás, nebo pro ně?

Central Banks and Pentagon Wars vyšel 4. prosince 2013 na blacklistednews.com. Překlad v ceně 504 Kč Zvědavec.

Známka 1.1 (hodnotilo 117)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

42

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 87 čtenářů částkou 14 686 korun, což je 42 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Mrazy ve velkém poškodily úrodu ovoce24.04.24 21:16 Česká republika 3

Česká republika směřuje do války24.04.24 20:47 Česká republika 0

Dalších několik čínských bank přestalo přijímat platby z Ruska24.04.24 20:41 Čína 0

Více než 100 000 ukrajinských vojáků již dezertovalo24.04.24 19:39 Ukrajina 0

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet.24.04.24 06:56 Česká republika 3

Po dezinformátorovi Zítkovi pátrá policie23.04.24 19:31 Česká republika 0

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil Sunak23.04.24 19:23 Británie 0

Polský prezident Andrzej Duda je pro umístění jaderných zbraní NATO v Polsku. 23.04.24 19:10 Polsko 0

Totalitní opatření za covidu byla záměrně cílená proti lidem. Věděli přesně, co dělají!23.04.24 19:02 Evropská unie 2

Velká policejní akce měření rychlosti - šikana nebo prevence?22.04.24 21:13 Česká republika 1

České zbrojovky jedou na plné obrátky 22.04.24 20:55 Česká republika 2

V Gaze byl objeven masový hrob s těly bez hlavy a kůže a odstraněných orgánů.21.04.24 19:56 Palestina 0

Špatné zprávy přináší Ladislav Vrábel (neověřeno)21.04.24 19:20 Česká republika 6

Evropa začala nakupovat více ruského plynu21.04.24 18:44 Evropská unie 0

Fentanyl se začíná rozmáhat i u nás. Drogu horší než heroin lze sehnat na inzerát.20.04.24 06:03 Česká republika 1

Účast Ruska na ceremoniálu osvobození koncentračních táborů považována za "nežádoucí".19.04.24 19:08 Německo 1

ICC zvažuje vydání zatykačů pro válečné zločiny na Netanjahua19.04.24 19:00 Neurčeno 0

Írán odhalil polohu všech izraelských jaderných zařízení a je připraven na ně udeřit19.04.24 18:54 Írán 1

Dluh České republiky rekordně narůstá 19.04.24 18:05 Česká republika 0

Apollo 11 – Přistáli Američané na Měsíci?18.04.24 19:58 USA 11

Měnové kurzy

USD
23,60 Kč
Euro
25,24 Kč
Libra
29,39 Kč
Kanadský dolar
17,22 Kč
Australský dolar
15,33 Kč
Švýcarský frank
25,80 Kč
100 japonských jenů
15,20 Kč
Čínský juan
3,26 Kč
Polský zloty
5,83 Kč
100 maď. forintů
6,41 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,33 Kč
1 unce (31,1g) zlata
54 764,37 Kč
1 unce stříbra
642,69 Kč
Bitcoin
1 512 547,00 Kč

Poslední aktualizace: 24.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 12 371