Sýrie: Další chystaný válečný zločin Západu

Paul Craig Roberts

28.8.2013 Komentáře Témata: Sýrie 2107 slov

Washington a jeho britská a francouzská loutková vláda jsou odhodlány opět ukázat svou zločinnost. Obraz Západu coby krajiny válečných zločinců není propagandistickým obrazem vytvořeným nepřáteli Západu, ale autoportrétem namalovaným samotným Západem.

Britský Independent uvádí, že během minulého týdne se Obama, Cameron a Hollande dohodli na zahájení útoku střelami s plochou dráhou letu na Sýrii do dvou týdnů, navzdory neexistenci jakéhokoliv oprávnění od OSN a navzdory neexistenci jakýchkoliv důkazů u tvrzení Washingtonu, že syrská vláda použila chemické zbraně proti Washingtonem podporovaným „vzbouřencům“, tedy převážně USA podporovaným jednotkám z venčí, snažícím se svrhnout syrskou vládu.

Vskutku, jedním z důvodů takového spěchu začít válku je snaha zabránit fungování inspekce OSN; Washington ví, že její nálezy vyvrátí americká tvrzení a možná z ní dokonce vyplyne, že šlo o útok Washingtonu pod falešnou vlajkou provedený „vzbouřenci“. Ti shromáždili velký počet dětí do jedné oblasti, aby je tam zabili nervovým plynem a Washington mohl svalit vinu na syrskou vládu.

Dalším důvodem spěchu je snaha britského premiéra Camerona začít válku dříve, než mu v tom britský parlament bude moct zabránit. Cameron je rozhodnut krýt Obamový válečné zločiny způsobem, jakým Tony Blair kryl Georgovi W. Bushovi jeho zločiny. Blair byl za to řádně odměněn. Proč by se Cameron staral o životy Syřanů, když na něj po opuštění funkce čeká sumička 50 milionů dolarů?

Syrská vláda, která má čisté svědomí, co se týče útoku chemickými zbraněmi, souhlasila, aby OSN vyslala chemické inspektory za účelem zjištění, jaká látka byla použita a metody jejího dopravení na cíl. Nicméně Washington prohlásil, že je na inspektory OSN „příliš pozdě“ a že Washington akceptuje samoúčelné tvrzení „vzbouřenců“ napojených na Al-Káidu, totiž že to byla syrská vláda, která zaútočila na civilisty chemickými zbraněmi.

V rámci pokusu zabránit chemickým inspektorům OSN, kteří dorazili na místo, aby tam udělali svoji práci, byli tito inspektoři ostřelováni snipery na „vzbouřenci“ ovládaném území a byli nuceni místo opustit, ačkoliv pozdější zpráva RT uvádí, že se inspektoři na místo vrátili, aby tam provedli svoji prověrku.

Zkorumpovaná britská vláda prohlásila, že na Sýrii může být zaútočeno bez souhlasu OSN, stejně jako v případě Srbska a Libye, které byly vojensky napadeny bez souhlasu OSN. Jinými slovy, západní demokracie již vytvořily precedenty porušování mezinárodního práva. „Mezinárodní právo? Žádné zasrané mezinárodní právo nepotřebujeme!“ Západ zná pouze jedno pravidlo: Síla má pravdu. Dokud má Západ moc, má Západ pravdu.

V reakci na zprávu, že USA, Británie a Francie připravují útok na Sýrii, ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov řekl, že takováto jednostranná akce je „závažným porušením mezinárodního práva“, a že nejde pouze o právní porušení, ale také o etické a morální porušení. Lavrov narážel na lži a podvody použité Západem k ospravedlnění svých závažných porušování mezinárodního práva při vojenských útocích na Srbsko, Irák a Libyi, a na to, jak americká vláda používala preventivní kroky k podkopání jakékoliv naděje na mírové řešení v Iráku, Libyi a Sýrii.

A Washington opět zabránil jakýmkoliv nadějím na mírové řešení. Tím, že oznámily chystaný útok, zničily USA jakýkoliv motiv „vzbouřenců“ zúčastnit se mírových rozhovorů se syrskou vládou. Těsně předtím, než měly tyto rozhovory proběhnout, nemají nyní „vzbouřenci“ žádnou motivaci se jich zúčastnit, protože armáda Západu jim přichází na pomoc.

Na své tiskové konferenci Lavrov mluvil o tom, jak vládnoucí strany v USA, Británii a Francii jitří emoce špatně informovaných lidí, kteří, jakmile budou nabuzení, musí být s válkou spokojeni. To je samozřejmě způsob, jakým USA manipulovaly veřejné mínění, aby mohly zaútočit na Afghánistán a Irák. Ale americká veřejnost je válkami, jejichž cíle nebyly nikdy objasněny, unavena a je k vládním ospravedlňováním dalších válek stále více podezřívavá.

Průzkum Reuters/Ipsos zjistil, že „Američané jsou silně proti intervenci do syrské občanské války a věří, že Washington by měl zůstat mimo konflikt, dokonce i když se zprávy o tom, že syrská vláda použila smrtící chemikálie k útoku na civilisty, potvrdí“. Nicméně Obamovi je naprosto ukradené, že jeho válečné štvaní podporuje pouhých 9% veřejnosti. Jak nedávno uvedl bývalý prezident Jimmy Carter, „Amerika nemá funkční demokracii“. Má policejní stát, ve kterém se moc výkonná postavila nad zákon a ústavu.

Tento policejní stát nyní spáchá další válečný zločin nacistického stylu, v nevyprovokované agresi. V Norimberku byli nacisté odsouzeni k smrti za přesně stejné činy, které jsou nyní páchány Obamou, Cameronem a Hollandem. Západ se proto, aby se neoctl na lavici obžalovaných, spoléhá na sílu, ne na právo.

Americká, britská a francouzská vláda nevysvětlily, proč záleží na tom, jestli jsou lidé ve válkách započatých Západem zabíjeni výbušninami vyrobenými z ochuzeného uranu, nebo chemickými látkami, či jakýmikoliv jinými zbraněmi. Od počátku bylo zjevné, že Obama se chystá syrskou vládu napadnout a zaútočit. Obama démonizoval chemické zbraně – aniž by zmínil vlastní jaderné „likvidátory bunkrů“, které mohou USA použít proti Íránu. Pak Obama nakreslil červenou čáru a řekl, že použití chemických zbraní Syřany bude tak velkým zločinem, že Západ bude muset na Sýrii zaútočit. Britské loutky Washingtonu, William Hague a Cameron, toto nesmyslné tvrzení teď zopakovaly. Konečným krokem těchto příprav bylo zinscenování chemického incidentu a svalení viny na syrskou vládu.

Co vlastně Západ chce? To je nevyřčená a nezodpovězená otázka. Je jisté, že americká, britská a francouzská vláda, které nemají problém podporovat různé diktátorské režimy dokud slouží jejich zájmům, nejsou diktaturou vůbec nijak znepokojeny. Onálepkování Assada diktátorem je pouhým prostředkem, jak ho démonizovat v očích špatně informovaných západních mas. Co na tom, že Washington, Británie a Francie podporují řadu diktátorských režimů, jako v Bahrajnu, Saúdské Arábii, a nyní i vojenskou diktaturu v Egyptě, která nemilosrdně vraždí Egypťany bez toho, aby jakákoliv západní vláda cekla o tom, že Egypt „vraždí vlastní lidi“.

Je také jasné, že nadcházející útok Západu na Sýrii nemá absolutně nic společného s přinesením „svobody a demokracie“ do Sýrie, stejně jako svoboda a demokracie neměly nic společného s důvody napadení Iráku a Libye, kdy ani jedna z těchto zemí žádnou „svobodu a demokracii“ nezískala.

Útok Západu na Sýrii nesouvisí s lidskými právy, spravedlností nebo jakoukoliv ušlechtile znějící věcí, kterými Západ zahaluje své zločiny.

Západní média, a přinejmenším všechny americké mediální děvky, se Obamy, Camerona nebo Hollanda nikdy neptají na to, jaké jsou skutečné cíle těchto politiků. Je těžko uvěřitelné, že jsou všichni reportéři tak stupidní či důvěřiví, že opravdu věří, že cílem útoku je přinést do Sýrie „svobodu a demokracii“, či potrestat Assada za údajné použití chemických zbraní proti vražedným kriminálníkům, pokoušejícím se svrhnout syrskou vládu.

Samozřejmě, že na tuto otázku by nebylo, pokud by byla položena, odpovězeno. Ale samotný akt jejího položení by pomohl, aby si veřejnost byla vědoma, že jde o něco jiného, než je patrné na první pohled. Původně bylo výmluvou pro války Washingtonu to, aby byli Američané v bezpečí před teroristy. Nyní se Washington snaží předat Sýrii džihádistickým teroristům tím, že jim pomáhá svrhnout sekulární neteroristickou Assadovu vládu. Jaká agenda stojí za podporou terorismu Washingtonem?

Možná je účelem válek radikalizovat muslimy a tím destabilizovat Rusko a dokonce i Čínu. Rusko má velkou muslimskou populaci a hraničí s muslimskými zeměmi. Dokonce i Čína má určitou muslimskou populaci. Jak tato radikalizace šíří spory do jediných dvou zemí schopných být překážkou světové nadvlády Washingtonu, může se Washington spolehnout, že západní mediální propaganda a velký počet USA financovaných nevládních organizací, vydávajících se „lidsko-právní“ organizace, budou démonizovat ruskou a čínskou vládu kvůli tvrdým opatřením proti „vzbouřencům“.

Další výhodou radikalizace muslimů je, že zanechává bývalé muslimské země v dlouhodobém zmatku nebo občanských válkách, jak je tomu v současné době v Iráku a Libyi, a tím je zlikvidována jakákoliv organizovaná státní moc, která by mohla být překážkou cílům Izraele.

Ministr zahraničí John Kerry žhaví dráty a uplácí a vyhrožuje, aby zajistil přijetí chystaných válečných zločinů Washingtonu v Sýrii, když už ne přímou podporu.

Washington zatahuje svět k jaderné válce blíže, než kdy byl po většinu nebezpečných období studené války. Až bude Washington hotov se Sýrií, je dalším cílem Írán. Rusko a Čína již nebudou schopny si namlouvat, že existuje nějaký systém mezinárodního práva či zdrženlivost u zločinnosti Západu. Západní agrese již obě země nutí rozvíjet vlastní strategické jaderné síly a omezovat Západem financované nevládní organizace, které se vydávají za „lidsko-právní organizace“, ale ve skutečnosti je to pátá kolona, kterou může Washington použít ke zničení legitimity ruské a čínské vlády.

Rusko a Čína byly při jednání se Spojenými státy extrémně lehkomyslné. Ruská politická opozice je v podstatě financována Washingtonem. Dokonce i čínská vláda je podkopávána. Když západní společnost otevře v Číně firmu, vytvoří čínské vedení, do kterého jsou posazeni příbuzní místních politických mocných. Tato vedení vytváří kanál pro platby, které ovlivňují rozhodování a loajalitu místních a regionálních členů strany (např. případ Bo Xilai – p.p.). USA pronikly na čínské univerzity a zasáhly intelektuální postoje. Rockefellerova univerzita je aktivní v Číně, stejně jako Rockefellerovy dobročinné organizace. Je vytvářen disent, který je směrován proti čínské vládě. Požadavky „liberalizace“ mohou vzkřísit regionální a etnické spory a podkopat soudržnost vlády státu.

Jakmile Rusko a Čína pochopí, že jsou destabilizovány americkou pátou kolonou, diplomaticky izolované a vojensky přečíslené, stanou se jaderné zbraně jedinou zárukou jejich suverenity. To značí, že jaderná válka skoncuje s lidstvem dávno předtím, než lidstvo podlehne globálnímu oteplování nebo rostoucím státním dluhům.

Syria: Another Western War Crime In The Making vyšel 26. srpna na rinf.com. Překlad Zvědavec.

Známka 1.2 (hodnotilo 211)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

53

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc březen přispělo 95 čtenářů částkou 18 536 korun, což je 53 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Harabin měl vyzvat své voliče, aby ve druhém kole podpořili národního kandidáta28.03.24 19:22 Slovensko 0

Armáda plánuje nákup 76 moderních Leopardů 2A828.03.24 18:45 Česká republika 0

Drony útočí na ruské rafinerie28.03.24 17:22 Rusko 0

Prohlášení Dr. Füllmicha z vězení: „Jejich domeček z karet se hroutí“ (video)27.03.24 19:41 Německo 2

Generál Flynn vznáší otázky ohledně zasažení mostu v Baltimoru (video)27.03.24 18:37 USA 0

Farmáři přitvrdili 27.03.24 12:30 Belgie 1

Nejcennější část korunovačních klenotů v Německu! »Zaprodali naši zemi,« kritizuje Národní proud26.03.24 19:16 Česká republika 4

Cenzurní legislativy DSA a EMFA prošly. Česká vláda v obou případech poslušně souhlasila.26.03.24 19:03 Evropská unie 0

Puškov vyzval k ostražitosti vůči WHO26.03.24 18:46 Rusko 0

STK pro pacienty26.03.24 13:24 Česká republika 0

Nájemní teroristé, kteří zaútočili na Crocus, jednali velmi neprofesionálně.26.03.24 08:15 Rusko 5

Americké zdravotnické úřady v tichosti odebraly Američanům právo na informovaný souhlas, které bylo kodifikováno v Norimberském kodexu26.03.24 08:04 USA 0

Útok spáchali islamisté, prohlásil Putin25.03.24 21:47 Rusko 0

Ruský plyn v ČR - fakta25.03.24 10:06 Česká republika 0

Korčok s příznivci na náměstí, Pellegrini nahrál video24.03.24 21:56 Slovensko 1

Bombardování části Prahy 25. března 1945 24.03.24 19:51 Česká republika 0

Policie bude nabírat do svých řad cizince24.03.24 15:35 Česká republika 4

Naštvaní Češi z Václaváku Fialu „nezaujali“.24.03.24 06:31 Česká republika 1

Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 40 lidí 22.03.24 21:05 Rusko 8

V Anglii zemřelo téměř 7 krát víc očkovaných proti covidu, než neočkovaných. Oficiální data.22.03.24 16:41 Británie 9

Měnové kurzy

USD
23,45 Kč
Euro
25,30 Kč
Libra
29,60 Kč
Kanadský dolar
17,31 Kč
Australský dolar
15,28 Kč
Švýcarský frank
26,00 Kč
100 japonských jenů
15,49 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,87 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,33 Kč
1 unce (31,1g) zlata
52 102,56 Kč
1 unce stříbra
583,51 Kč
Bitcoin
1 662 657,11 Kč

Poslední aktualizace: 28.3.2024 22:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 14 828