Vazby spojující Washington s čečenskými teroristy

Wayne Madsen

27.4.2013 Komentáře Témata: Terorismus, USA, Analýza, CIA 1307 slov

Projít si seznam hlavních amerických podporovatelů čečenského odštěpeneckého hnutí, které lze z velké míry stěží rozeznat od čečenských teroristů financovaných americkými spojenci Saúdskou Arábií a Katarem, znamená připomenout si některé z nejznámějších amerických hráčů z dob studené války.

Vrší se důkazy, že obviněný mrtvý bombový atentátník z bostonského maratonu Tamerlan Carnajev, údajně zabitý během přestřelky s policí ve Watertown v Massachusetts 19. dubna, se stal „zradikalizovaným“ muslimem, když se účastnil tajného programu CIA, realizovaného přes Gruzii, určeného k destabilizaci ruského severního Kavkazu… Konečným cílem kampaně CIA bylo, aby muslimští obyvatelé regionu vyhlásili nezávislost na Moskvě a přiklonili se k USA a wahhabistickým muslimským vládám Saudské Arábie a Kataru.

Západní korporátní média zcela ignorovala důležitou událost, o které informovala Izvjestija v Moskvě: že Tamerlan Carnajev navštěvoval seminář Kavkazského fondu Gruzie, skupiny navázané na neokonzervativní mozkový trust Jamestown Foundation, v lednu až červenci 2012. Americká média informovala, že během tohoto šestiměsíčního období byl Carnajev radikalizován dagestánským radikálním imámem „Abu Dudžanem“, zabitým v boji s ruskými bezpečnostními silami v r. 2012. Carnajev také v r. 2011 navštívil Dagestán.

Nicméně v dokumentech, které unikly z gruzínského ministerstva vnitra, kontrarozvědné sekce, byl Carnajev v Tbilisi, kde se účastnil „seminářů“ organizovaných Kavkazským fondem, založeným během gruzínsko-jihoosetinské války v r. 2008, války, která začala, když gruzínské jednotky napadly pro-ruskou republiku Jižní Osetie během olympijských her v Pekingu. Gruzie byla podporována vojensky a zpravodajsky Spojenými státy a Izraelem, a součástí americké podpory byli poradci amerických zvláštních jednotek na území Gruzie. Gruzínské dokumenty rozvědky uvádí, že Carnajev se účastnil seminářů Jamestown Foundation v Tbilisi.

Jamestown Foundation je součástí neokonzervativní sítě, která se po studené válce přeorientovala z proti-sovětského a proti-komunistického postoje na postoj, který je proti-ruský a „pro-demokratický“. Tato síť se skládá nejen z Jamestown a Kavkazského fondu, ale také z dalších skupin financovaných Americkou agenturou pro mezinárodní rozvoj (USAID) a Institutem otevřené společnosti (OSI) George Sorose.

Gruzie se stala uzlem pro americkou pomoc ruské opozici, pokoušející se sesadit prezidenta Vladimira Putina a jeho stoupence. V březnu (2010) Gruzie financovala, spolu se CIA, Sorosem a britskou MI-6, konferenci pod názvem „Skryté národy, trvalé zločiny: Čerkesové a lidé severního Kavkazu mezi minulostí a budoucností“. Gruzie a její spojenci CIA, Soros a britská rozvědka, rozdávají peníze a poskytují další podporu odtržení etnických menšin v Rusku, včetně Čerkesů, Čečenců, Ingušetinců, Balkarů, Kabardinců, Abaků, Tatarů, Talyšů a Kymyků“.

Konference v Tbilisi 21. března 2010 byla organizována Jamestown Foundation a Mezinárodní školou kavkazských studií státní univerzity Ilia v Gruzii. Pokud dokumenty gruzínské kontrarozvědky uvádí, že Tamerlan Carnajev se účastnil konferencí Jamestown v Tbilisi v r. 2011, je možné, že ruská FSB ho sledovala při jeho účasti na semináři Jamestown o Skrytých národech v březnu 2010? V každém případě se o rok později FSB rozhodla kontaktovat FBI a informovat ji o Carnajevových teroristických vazbách.

První ruský dotaz na FBI přišel prostřednictvím kanceláře právního atašé FBI na americkém velvyslanectví v Moskvě v březnu 2011. FBI trvalo do června 2011, než došla k závěru, že Tamerlan nepředstavuje žádnou teroristickou hrozbu, ale přidala jeho jméno do Komunikačního systému finančního vynucování, či TECS, který monitoruje finanční informace, jako bankovní účty v zahraničí a elektronické převody. V září 2011 ruské úřady, opět, informovaly USA o svém podezření ohledně Tamerlana. Toto druhé upozornění šlo na CIA. V září 2011 si byly ruské bezpečnostní agentury velmi dobře vědomi, že seminář o Skrytých národech konaný o rok dříve byl CIA organizovanou záležitostí, která byla podporována gruzínskou vládou Michajla Saakašviliho, a že se konala a byla plánována podobná setkání, včetně setkání, kterého se zúčastnil Tamerlan Carnajev, v Tbilisi v lednu 2012.

V jistý okamžik, po prvním ruském upozornění, a buď před, nebo po druhém, zadala CIA Tamerlanovo jméno do seznamu teroristů TIDE, databáze obsahující více než 750,000 položek, která je provozována Národním protiteroristickým střediskem v McLean ve Virginii.

Jamestown Foundation je dlouholetou krycí organizací CIA, kdy jejím spoluzakladatelem byl v r. 1984 i ředitel CIA William Casey. Tato organizace byla používána k zaměstnávání vysoce postavených přeběhlíků ze sovětského bloku, včetně sovětského náměstka generálního tajemníka OSN Arkadije Ševčenka a rumunského představitele rozvědky Iona Pacepa. Ruský vnitřní Federální bezpečnostní úřad (FSB) a zahraniční rozvědka SVR Jamestown dlouho podezřívaly z napomáhání vyvolávání vzpour v Čečensku, Ingušetii a v dalších republikách severního Kavkazu. Tbiliská konference 21. března o severním Kavkazu, konající se pár dní před bombovými atentáty na vlaky v Moskvě, očividně podezření FSB a SVR posílila.

Členy představenstva Jamestown jsou i jedinci z dob studené války jako Marcia Carlucci; žena Franka Carlucciho, bývalého vedoucího pracovníka CIA, ministra obrany a předsedy Carlyle Group (Frank Carlucci byl také jedním z těch, kteří požadovali, aby americká vláda umožnila bývalému „ministru zahraničí“ Čečenské republiky, Ilyasu Achmadovi, obviněnému Rusy z teroristických vazeb, poskytnutí politického azylu v USA poté, co to vetovala Bezpečnost otčiny a ministerstvo spravedlnosti); vydavatel antikomunistických knih a časopisu Alfred Regnery; a náměstkyně ministra obrany Caspara Weinbergera pro veřejné záležitosti Kathleen Troia „KT“ McFarland. V představenstvu je také bývalý guvernér Oklahomy Frank Keating, který byl guvernérem v době bombového atentátu na federální budovu Murrah v r. 1995.

S Jamestown spolupracuje, a to nejen při jejích informačních operací na severním a jižním Kavkaze, ale také při moldavských, běloruských, ujgurských a uzbeckých záležitostech, také všudypřítomný Institut otevřené společnosti George Sorose, další kódové označení americké rozvědky a globálních bankovních zájmů. Sorosův Projekt centrální Euroasie organizoval řadu diskusí a seminářů, spolu s Jamestown.

Ruské bezpečnostní složky ve své první komunikaci s FBI uvedly, že Tamerlan Carnajev se od r. 2010 drasticky změnil. K této změně došlo po konferenci o Skrytých národech v Tbilisi. Americká podpora odtržení Čečenska a severního Kavkazu je důsledkem veřejného prohlášení prezidentského kandidáta Johna McCaina v dubnu 2008, že „poté, co Rusko ilegálně uznalo nezávislost Jižní Osetie a Abcházie, měly by západní země uvažovat o nezávislosti severního Kavkazu a Čečenska“.

Poté, co se v r. 2009 stal prezidentem, Barack Obama McCainův návrh přijal a schválil podporu severokavkazských secesionistů a teroristů CIA, za peníze vyprané prostřednictvím USAID, National Endowment for Democracy, Sorosova Institutu otevřené společnosti, Freedom House a Jamestown Foundation. V lednu 2012 Obama jmenoval Sorosova aktivistu a neokonzervativce Michaela McFaula z pravičáckého Hooverova institutu univerzity Stanford americkým velvyslancem v Moskvě. McFaul okamžitě dveře velvyslanectví otevřel dokořán pro různé ruské disidenty, včetně secesionistů ze severního Kavkazu, z nichž některé ruská FSB podezírala z vazeb na islámské teroristy.

Jestli byl Tamerlan Carnajev aktivem CIA vždy a účastnil se operace „pod falešnou vlajkou“ v Bostonu a stal se nic netušícím „hejlem“ v komplotu CIA, stejně jako se „zběh“ amerického námořnictva do Sovětského svazu Lee Harvey Oswald stal „hejlem“ v atentátu na prezidenta Kennedyho, nebo jestli byl skutečně zradikalizovaný v rámci pokusu infiltrovat se jeho prostřednictvím do vedení Kavkazského emirátu, kdy se rozhodl přeběhnout a provést teroristický útok proti Spojeným státům, to se asi nikdy nedozvíme. Pokud je pravdou to posledně uvedené, tak je Carnajev v mnohém jako Osama bin Laden, tedy kdysi bojovníkem CIA v poli v Afghánistánu, který se údajně rozhodl vést džihád proti Spojeným státům. Pokud byl Carnajev „hejlem“ jako Oswald, tak by to mohlo vysvětlovat zápalné zařízení v knihovně Johna F. Kennedyho v Bostonu, deset minut po výbuchu dvou bomb na bostonském maratonu. Poté, co bostonská policie uvedla, že požár byl způsoben výbuchem, tak bostonští hasiči přešli do módu ututlávání a pokusili se tvrdit, že požár mohl být způsoben tak, že někdo odhodil cigaretu na hořlavý materiál.

The Ties That Bind Washington to Chechen Terrorists vyšel 26. dubna na Strategic Culture Foundation. Překlad Zvědavec.

Známka 1.2 (hodnotilo 89)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

35

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 73 čtenářů částkou 12 198 korun, což je 35 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Apollo 11 – Přistáli Američané na Měsíci?18.04.24 19:58 USA 4

Nové informace o kauze „Ostatkový kříž“18.04.24 18:48 Česká republika 0

Třetina Ukrajinců živoří 18.04.24 10:57 Česká republika 6

Rakušan neříkal pravdu17.04.24 16:43 Česká republika 3

Lidé nebděli, lidé mlčeli, aneb “jak pr.s..t naši vlast“16.04.24 19:44 Česká republika 1

Už i Německu kolabuje rozvodná síť16.04.24 17:39 Německo 2

Kávička s Bidenem nás vyjde pěkně draho16.04.24 15:24 Česká republika 4

Takže je to PRAVDA! FBI konečně vyšetřuje útok na Baltimore Bridge jako kybernetický16.04.24 12:31 USA 2

Euro 7: Rada EU přijala nová pravidla pro emisní limity osobních a nákladních automobilů a dodávek15.04.24 19:02 Evropská unie 3

"Nikdy jsem neslyšela žádné odsouzení ukrajinských úderů proti Rusku": Marie Zacharová se vyjádřila k výzvě Izraele, aby odsoudil íránské údery.15.04.24 18:51 Rusko 1

Neuroložka, která nemlčí. Končí u ní lidé s následky. Stát je ignoruje.15.04.24 06:59 Česká republika 0

Rozpočet USA - 2024: kolaps a následky15.04.24 06:48 USA 0

Írán zaútočil na Izrael14.04.24 05:58 Írán 3

Ceny elektřiny pro obyvatele, včetně daní, přepočteno dle kupní síly13.04.24 10:40 Neurčeno 1

Spoluzakladatel Greenpeace otevřeně: „změna klimatu“ je podvod!12.04.24 21:32 Neurčeno 0

Pandemická „ďábelská“ smlouva, Green Deal v Německu a Gender agenda – Velký rozhovor o aktuálních informacích se Zdeňkem Chytrou.12.04.24 20:12 Evropská unie 1

Jaderný poplach v Polsku po zásahu ruské hypersonické rakety Kh-47 Kinzhal12.04.24 19:14 Ukrajina 0

Vysokoškolská pedagožka vyškolila Fialu12.04.24 06:31 Česká republika 1

Politico - v rámci EU nakupuje Francie nejvíce LNG z Ruska11.04.24 18:21 Francie 0

Šialený migračný pakt zmení Európu na Afriku. Hrozba aj pre Slovensko!11.04.24 17:56 Slovensko 3

Měnové kurzy

USD
23,74 Kč
Euro
25,28 Kč
Libra
29,53 Kč
Kanadský dolar
17,24 Kč
Australský dolar
15,24 Kč
Švýcarský frank
26,03 Kč
100 japonských jenů
15,36 Kč
Čínský juan
3,28 Kč
Polský zloty
5,83 Kč
100 maď. forintů
6,41 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,22 Kč
1 unce (31,1g) zlata
56 542,60 Kč
1 unce stříbra
671,01 Kč
Bitcoin
1 499 268,76 Kč

Poslední aktualizace: 18.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 12 176