Znečištěná Amerika

Člověkem vytvořené GMO biologické hrozby, nemoci rostlin, bakteriologické války

Paul Craig Roberts

27.2.2013 Komentáře Témata: Genetické inženýrství, USA 1272 slov

Ve Spojených státech je vše znečištěno.

Demokracie je znečištěna zvláštními zájmy a zkorumpovanými politiky.
Zodpovědnost je znečištěna výjimkami ze zákonů a ústavy pro výkonnou moc a zvláštními právními privilegii pro korporace, jako když Nejvyšší soud udělil korporacím právo kupovat si americké volby.
Ústava je znečištěna pokřivenými právními interpretacemi Bushova a Obamova režimu, které přeměnily ústavní zákazy na práva výkonné moci, transformovaly právo z ochranného štítu lidí na zbraň v rukou vlády.

Voda je znečištěná jedovatými odpady, průsaky chemických hnojiv s následnými rudými vlnami a zónami smrti, kyselými odpady z těžby s následnými řasami jako prymnesium parvum, jedovatými chemikáliemi používanými při frakování a metanem, který frakování uvolňuje do studní a zvodní, kdy jsou pak vlastníci domů poblíž frakovacích operací varováni, aby si při sprchování otvírali okna.

Úrodnost půdy je narušena a úroda si vyžaduje obrovská množství chemických hnojiv. Půda je znečištěna nekonečnou řadou jedovatých látek, a nyní i glyfosátem, hlavní složkou herbicidu Roundup firmy Monsanto, kterým jsou postřikovány GM plodiny. Glyfosát se nyní objevuje ve studních, potocích a v dešti.

Vzduch je znečištěn různými látkami a existuje spousta velkých měst, kde jsou dny, kdy mladí, staří a lidé trpící astmatem jsou varováni, aby zůstávali v uzavřených prostorách.

Všechny tyto náklady jsou náklady hozenými korporacemi, které sklidily zisky díky tomu, že nemusely tyto náklady brát v úvahu, na společnost a obyčejné lidi. To je způsob, jakým funguje neregulovaný kapitalismus.

Samotná naše strava je znečištěna antibiotiky, růstovými hormony, pesticidy a glyfosátem.

Glyfosát může být dnes nejnebezpečnější věcí. Někteří vědci věří, že glyfosát má potenciál vyhladit hlavní zrniny, a nyní, kdy Obamův ministr zemědělství, Thomas Vilsack, schválil geneticky upravenou Roundup Ready vojtěšku, může se stát udržitelný chov mléčných a masných zvířat nemožným.

Vojtěška je hlavním krmivem mléčného a masného skotu. Geneticky upravená vojtěška může být pro zkrmování nebezpečná, a zvířecí produkty, jako mléko a maso, by se mohly stát nebezpečnými pro lidskou spotřebu.

17. ledna 2011 dr. Don Huber vylíčil nebezpečí představované schválením Roundup Ready vojtěšky v dopise ministru zemědělství Vilsackovi. Huber požadoval, aby toto schválení bylo odloženo, dokud rizika nevyhodnotí nezávislý výzkum. Vilsack dopis ignoroval a vyhověl přání Monsanto ohledně monopolních zisků, které pochází z kontroly dodávek osiva v USA a ve světě touto firmou, tím, že schválil Roundup Ready vojtěšku.

Kdo je Don Huber a proč je jeho dopis důležitý?

Huber je emeritní profesor univerzity Purdue. Byl rostlinným patologem a půdním mikrobiologem půl století. Měl mezinárodní pověst coby přední autorita. V americké armádě vyhodnocoval přírodní a člověkem vytvořené biologické hrozby, jako biologickou válku a výskyt nemocí, a do výslužby odešel v hodnosti plukovníka. Pro USDA koordinuje Výbor pro nenadálé nemoci a patogeny. Jinými slovy, je ve svém vědeckém oboru na výši.

Můžete si přečíst na internetu, co Huber ministru zemědělství řekl. Krátce, výsledkem mnoha let vysévání Roundup Ready GM kukuřice a sóji je pokles nutriční hodnoty, vznik nových nemocí rostlin, majících za následek široce rozšířený kolaps úrody a závažné reprodukční problémy dobytka, kdy některá stáda mají tak velkou míru spontánních potratů, že je příliš vysoká pro rentabilní podnikání.

Glyfosát je silný biocid. Poškozuje užitečné půdní organismy, mění přirozenou rovnováhu v půdě a snižuje odolnost rostlin vůči nemocem, čímž dává vzniku nemocím, které devastují úrodu kukuřice, sóji a pšenice, a dává vzniknout novým patogenům spojovaným s předčasným stárnutím zvířat a neplodností. Tento vývoj, sdělil Huber ministru zemědělství, „ohrožuje ekonomickou životaschopnost jak plodin, tak chovatelů zvířat“. Skutečnými se jeví důkazy, že geneticky upravené plodiny ztratily svoji genetickou odolnost vůči nemocem, které dříve nikdy hrozby nepředstavovaly.

Existují důkazy, že nový patogen souvisí s nárůstem lidské neplodnosti, a že má pravděpodobně negativní účinky na lidské zdraví, o kterých stále nejsme informováni. Stejně jako fluorid i glyfosát by mohl vstoupit do naší stravy řadou způsobů. Například nálepka na lahvičce s vitaminem D uvádí “další přísady: sójový olej, kukuřičný olej“.

Monsanto Huberova tvrzení popírá a dostává se jí v jejím postoji podpory od zemědělských osvětových organizací univerzit států Iowa a Ohio. Nicméně otázkou je, jestli jsou to nezávisle financované organizace či jestli jsou podporovány korporacemi, a vždy existuje jistá profesionální rivalita, obzvláště u financování, které přichází především od agrobyznysu.

Osvětová organizace univerzity Purdue byla obezřetnější. Na jednu stranu připouští, že existují důkazy podporující Huberova tvrzení: „Tvrzení, že herbicidy, jako glyfosát, mohou činit rostliny náchylnějšími k nemocem, není zcela neopodstatněné. Výzkum ukázal, že rostliny postřikované glyfosátem nebo dalšími herbicidy jsou náchylnější k mnoha biologickým a fyziologickým poruchám a nemocem (Babiker a kol., 2011; Descalzo a kol., 1996; Johal a Rahe, 1984; Larson a kol., 2006; Means a Kramer, 2007; Sanogo a kol., 2000; Smiley a kol., 1992). … Ačkoliv některý výzkum ukázal, že dochází k nárůstu závažnosti nemocí rostlin v přítomnosti glyfosátu, neznamená to nutně, že je zde dopad na výnosy.“

Na druhou stranu tato organizace Purdue trvá na svém doporučení „používat glyfosát při kontrole plevele rozvážně“. Nicméně jedním z Huberových poukazů je, že u plevele vzniká odolnost vůči Roundupu. Jeho používání překročilo „rozvážnou“ míru a jak se glyfosát hromadí v půdě, jeho negativní účinky rostou.

Apel zaslaný EPA 26 univerzitními entomology popisuje omezení, která agrobyznys přivodil u schopnosti nezávislých vědců provádět objektivní výzkum. Tento apel, ve kterém se vědci báli uvést svá jména kvůli hrozícímu zrušení financování, je zahrnut jako položka číslo jedna v níže uvedených bibliografických odkazech. Zde je výtah:

„Jména vědců byla ve veřejném rejstříku zatajena kvůli tomu, že prakticky my všichni potřebujeme při provádění našeho výzkumu určitou spolupráci tohoto odvětví. Výrok: dohody o technologiích a správě vyžadované při nákupu geneticky upravených osiv výslovně výzkum zakazují. Tyto dohody brání veřejným vědcům vykonávat jejich roli ve jménu veřejného blaha, dokud není výzkum schválen společnostmi. V důsledku omezeného přístupu nelze legálně provádět žádný skutečně nezávislý výzkum mnoha klíčových otázek týkajících se technologií, jejich projevů, dopadů jejich řízení, IRM a interakce s biologií hmyzu. Následně jsou pak údaje Vědeckého poradního výboru EPA pro veřejnost nadměrně omezovány.“

Monsanto není jen dostatečně mocnou, aby zabránila jakémukoliv jinému výzkumu, než tomu, který si kupuje svými penězi a financováním, ale také vloni uspěla pomocí peněz a propagandy zablokovat zákon o označování GM produktů v Kalifornii. Poradil bych vám být opatrní na to, co jíte, protože vás to může učinit neplodnými, jenže vy ani nemůžete ani zjistit, co jíte.

Žijete v Americe, kde je „svoboda a demokracie“ a „zodpovědná“ vláda a „zodpovědné“ korporace. Nemusíte se bát. Vláda a zodpovědné korporace se o vás dobře starají. Obzvláště Obama, Vilsack a Monsanto.

Krátká bibliografie:

Polluted America: GMO Manmade Biological Threats, Plant Diseases, Germ Warfare vyšel 26. února na Global Research. Překlad Zvědavec.
Známka 1.1 (hodnotilo 72)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

53

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc březen přispělo 95 čtenářů částkou 18 536 korun, což je 53 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Harabin měl vyzvat své voliče, aby ve druhém kole podpořili národního kandidáta28.03.24 19:22 Slovensko 0

Armáda plánuje nákup 76 moderních Leopardů 2A828.03.24 18:45 Česká republika 0

Drony útočí na ruské rafinerie28.03.24 17:22 Rusko 0

Prohlášení Dr. Füllmicha z vězení: „Jejich domeček z karet se hroutí“ (video)27.03.24 19:41 Německo 2

Generál Flynn vznáší otázky ohledně zasažení mostu v Baltimoru (video)27.03.24 18:37 USA 0

Farmáři přitvrdili 27.03.24 12:30 Belgie 1

Nejcennější část korunovačních klenotů v Německu! »Zaprodali naši zemi,« kritizuje Národní proud26.03.24 19:16 Česká republika 4

Cenzurní legislativy DSA a EMFA prošly. Česká vláda v obou případech poslušně souhlasila.26.03.24 19:03 Evropská unie 0

Puškov vyzval k ostražitosti vůči WHO26.03.24 18:46 Rusko 0

STK pro pacienty26.03.24 13:24 Česká republika 0

Nájemní teroristé, kteří zaútočili na Crocus, jednali velmi neprofesionálně.26.03.24 08:15 Rusko 5

Americké zdravotnické úřady v tichosti odebraly Američanům právo na informovaný souhlas, které bylo kodifikováno v Norimberském kodexu26.03.24 08:04 USA 0

Útok spáchali islamisté, prohlásil Putin25.03.24 21:47 Rusko 0

Ruský plyn v ČR - fakta25.03.24 10:06 Česká republika 0

Korčok s příznivci na náměstí, Pellegrini nahrál video24.03.24 21:56 Slovensko 1

Bombardování části Prahy 25. března 1945 24.03.24 19:51 Česká republika 0

Policie bude nabírat do svých řad cizince24.03.24 15:35 Česká republika 4

Naštvaní Češi z Václaváku Fialu „nezaujali“.24.03.24 06:31 Česká republika 1

Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 40 lidí 22.03.24 21:05 Rusko 8

V Anglii zemřelo téměř 7 krát víc očkovaných proti covidu, než neočkovaných. Oficiální data.22.03.24 16:41 Británie 9

Měnové kurzy

USD
23,45 Kč
Euro
25,30 Kč
Libra
29,60 Kč
Kanadský dolar
17,31 Kč
Australský dolar
15,28 Kč
Švýcarský frank
26,00 Kč
100 japonských jenů
15,49 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,87 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,33 Kč
1 unce (31,1g) zlata
52 102,56 Kč
1 unce stříbra
583,51 Kč
Bitcoin
1 662 657,11 Kč

Poslední aktualizace: 28.3.2024 22:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 11 183