Psychiatrické léky spojeny s 90% případů střelby ve školách

Experti: psychiatrické léky pravděpodobnou příčinou Lanzova extrémního násilí

Jerome R. Corsi

27.12.2012 Komentáře Témata: Zdraví, Společnost, USA, Psychofarmaka 1425 slov

Od okamžiku, kdy se v pátek objevily zprávy, že mladík spáchal strašlivý masakr na dětech základní školy, chopili se politici od samosprávy po Bílý dům opětovně starodávného nátlaku na větší kontrolu zbraní. Zatímco zbraně byly společným jmenovatelem masových vražd na školách spáchanými pubescenty, je zde další známý prvek, který je stále více minimalizován.

Asi 90% střeleb ve školách za více než deset let bylo dáno do souvislosti se široce předepisovaným antidepresivem s názvem inhibitor reabsorpce selektivního serotoninu, či SSRI, jak uvedl britský psychiatr dr. David Healy, zakladatel RxISK.org, nezávislé internetové stránky pro výzkum a informování o předpisových léčivech.

[ilustrační foto]

Ačkoliv nebylo s konečnou platností potvrzeno, že léky hrály roli v útoky v Newtown v Connectictu, kde bylo zabito 20 dětí a šest dospělých, média citovala rodinné příslušníky a známé, kteří řekli, že podezřelý Adam Lanza bral předpisové léky na léčbu „neurologické vývojové poruchy“, zřejmě Aspergers.

Healy varoval, že veřejnost musí „počkat, až se zjistí, co Adam Lanza bral, a jestli jeho chování zapadá do vzorce problémů vyvolaných léčbou“.

Nicméně v emailu WND uvedl, že má podezření, že příčinou Lanzova násilného chování byly předepsané psychiatrické léky.

Healy řekl, že zatímco veřejnost čeká, až se dozví o Lanzovi více, lze konstatovat dvě obecné věci.

Zaprvé, „psychotropní drogy prakticky jakékoliv skupiny mohou vyvolat násilí, včetně vraždy“.

„Zadruhé, zastánci léčby tvrdí, že je to nemoc, ne drogy, co způsobuje násilí, a že necháváme obrovský počet lidí neléčených.“

Ale Healey argumentoval, že pokud by tomu tak bylo, „neměli bychom zjišťovat, že silně přes 90% střeleb ve školách souvisí s braním léků“.

Dr. Peter R. Breggin, na Harvardu vzdělaný psychiatr a bývalý konzultant Národního institutu duševního zdraví, WND řekl, že je pravděpodobné, že problémy u Lanzy začaly ve chvíli, „kdy byl rozhozen“ psychiatrickými léčivy.

Breggin trval na tom, že existují drtivé vědecké důkazy za desítky let, dokazující korelaci mezi předpisovými psychiatrickými léky a násilím.

V textu zveřejněném v Ethical Human Sciences and Services, recenzovaném vědeckém časopisu, došel v r. 2003 k závěru, že drogy SSRI mohou být faktorem u sebevražd, násilí a dalších forem extrémně abnormálního chování, jak dokazují případové zprávy, kontrolované klinické testy a epidemiologické studie na dětech a dospělých.

Od 70. let Breggin svědčil přibližně ve 100 soudních procesech, včetně procesu, kde soudce Robert Heinrichs rozhodl, že negativní účinky braní Prozacu přiměly 16letého z kanadského Winnipegu spáchat nevyprovokovanou vraždu.

Breggin se objevil před Výborem pro záležitosti veteránů amerického parlamentu v r. 2010, na podporu své knihy z r. 2008 „Lékové šílenství: Role psychiatrických drog v případech násilí, sebevražd a zločinů“.

Breggin svědčil před kongresem, že výzkum provedený lékařskou vědou demonstruje věcnou souvislost mezi antidepresivy a vyvoláním sebevražd, násilí, mánie a dalších behaviorálních abnormalit.

Varoval kongres před riziky podávání těchto drog silně vyzbrojeným mladým mužům a ženám v armádě.

Oficiální náboženství

Breggin ujišťoval, že oficiální média „ignorují vědecké důkazy spojující psychiatrická léčiva a násilné chování, protože psychiatrie je náboženstvím oficiálních médií, a ta nechtějí vidět nebezpečí psychiatry předepsaných drog“.

Mimo to mají také drogové společnosti neskutečný vliv prostřednictvím reklamy, takže si mohou diktovat,“ řekl.

Věří, že Lanzův případ zapadá do vzorce školních střelců z některých z nejslavnějších incidentů poslední doby, včetně střelby na střední škole Columbine v Coloradu v r. 1999 a masakru na technice ve Virginii v r. 2007.

Adama Lanza má s mnoha mladými muži, kteří byli střelci, společného to, že to byli outsideři žijící ve stínu, kteří se potýkají s hanbou, ponížením a izolací,“ vysvětlil Breggin.

Označuje psychiatrické diagnózy za „bezcenné“.

Víme přesně, kdo jsou,“ řekl. „Jsou nazývání extrémními „vědátory“. Ani jeden z nich se neobjevil s blízkým přítelem. Jsou odcizeni od svých rodin, a byli zapleteni do psychiatrie.“

Breggin trvá na tom, že místo psychiatrické léčby děti tohoto typu potřebují „větší dosah, větší socializaci, více péče, více zapojení“.

Naše školy, naše rodiny a naše komunity si musí být vědomi dětí, které jsou stáhnuté do sebe a násilné, ne proto, že se stanou násilnými – násilným se stane někdo z nich sotva – ale protože jsou to skutečně raněné děti,“ řekl.

Můžeme je označovat za zlé, můžeme je označovat za duševně nemocné, ale vzorec je skutečně velmi jasný,“ pokračoval Breggin. „Jsou vysoce inteligentní a velmi stažení do sebe a všechny jsou zapletené do psychiatrie, takže tvrzení, že psychiatrie činí nějaké dobro, je opravdu absurdní.

U mnoha školních střeleb provedených mladistvými jsou soudní dokumenty zapečetěné a rozsah použití chemikálií je veřejnosti neznámý.

Ale v řadě velmi sledovaných případů byla tato souvislost uvedena:

  • Kip Kinkel přestával s Prozacem a byl mu předepsán Ritalin, když zavraždil svoji matku a otčíma, a pak postřelil 22 spolužáků, dva zabil, v r. 1998.
  • Christopher Pittman přestával s Luvoxem a Paxilem, když zabil své prarodiče, kteří ho měli v péči, v r. 2001.
  • Elizabeth Bush, která střílela na spolužáky ve Williamsportu v Pennsylváni v r. 2001, a jednoho zranila, byla na Prozacu.
  • Jason Hoffam užíval Effexor a Celexa, když zahájil palbu na svoji střední školu v El Cajon v Kalifornii, a zranil pět lidí.
  • Shawn Cooper z Notus v Idaho byl na antidepresivech, když střílel z pistole na studenty a zaměstnance.
  • T. J. Solomon, na antidepresivech, na své střední škole v Conyers v Georgii zranil šest lidí.
  • Eric Harris bral Luvox, když se spolužákem Dylanem Kleboldem zabil 12 studentů a učitele a zranil 24 dalších lidí, než obrátil svoji zbraň proti sobě, na střední škole Columbine v Coloradu.
  • Na technice ve Virginii v r. 2007, kde bylo zavražděno 32 lidí, úřady zjistily, že „předpisová léčiva související s léčbou psychologických problémů byla nalezena mezi věcmi, které ovlivnily pana Cho“, uvedly New York Times.

„Násilí a další potenciálně zločinné chování způsobené předpisovými léky jsou nejlépe střeženým tajemstvím medicíny,“ uvedl Healy v prohlášení minulý měsíc. „Nikdy předtím nebylo v oblasti medicíny a práva pozorováno tolik události s tak mnoho utajovanými údaji a tak málo účelově zaměřenými znaleckými posudky.“

V posledních šesti letech Healy napsal dva bestsellery analyzující míru, do které farmaceutický průmysl ovlivnil lékaře, aby předepisovali antidepresiva pacientům s psychiatrickými problémy: „Nechte je jíst Prozac: Nezdravý vztah mezi farmaceutickým průmyslem a depresí“ v r. 2006, a „Pharmageddon“ v r. 2012.

Nedávno Healyho RxISK.org přidala na internetovou stránku kolonku „násilí“, umožňující uživatelům vkládat názvy předpisových léků, aby zjistili vedlejší účinky zaznamenané ve více než 4 milionech zprávách o negativních účincích léků podaných u FDA od r. 2004.

Byl Lanza na lécích?

textu pro Slate.com v pondělí Emily Willingham urgentně varovala před démonizací Aspergerova syndromu, či autismu obecně, coby příčiny Lanzova násilí. A podobně v článku New York Magazine s názvem „Asperger je falešnou stopou pro vysvětlení masakru v Newtown“ Adam Martin napsal: „Jak se národ chystá pochopit, jak mohl páteční masakr proběhnout, někteří se správně obávají, že vysoce funkční forma autismu se stane nespravedlivě stigmatizovanou.“

Nicméně důvěryhodné zdroje nestáhly zveřejněná tvrzení, že Lanza byl v době střelby na předpisových psychiatrických lécích.

V „60 minutách“ na CBS v neděli Mark a Louise Tambasciovi, přátelé střelcovy matky, Nancy Lanza, řekli, že Adam Lanza dostal léky na Aspergera.

Vím, že (Adam Lanza) bral léky a to všechno, ale ona ho učila doma, protože se někdy nedokázal vypořádat s hodinami ve škole,“ řekla Louise Tambasco reportérovi CBS Scottu Pelleymu. „Takže prostě učila Adama doma. A to byl její život.“

Její komentář následoval po to, co Mark Tambascio Scottu Pelleymu vysvětlil, že „přátelé nám řekli, že (Aspergerův syndrom) řídil Lanzův život“.

Navíc Washington Post přes víkend oznámil, že jeden nejmenovaný bývalý soused Nancy a Adama Lanzových v Newtown v Connecticutu si vzpomněl, že Adam byl „skutečně divoké dítě“, které „bylo na lécích“.

Příběh začal být zmatený, když nyní zdiskreditovaný zdroj, který tvrdil, že je Lanzův „strýček Jonathan“, několika publikacím, včetně Sun v Británii, řekl, že Adam byl léčen nějakou silnou antipsychotickou drogou Fanapt.

Pozdější zprávy uvedly, že se nenašli žádní příbuzní, kteří by „strýčka Jonathana“ znali.

A nezávisle na tom policisté našli důkazy, že Lanza hrál reálně znázorňující násilné video hry, oznámil v neděli Hartford Courant.

Express v Británii v pondělí uvedl, že Lanza byl „nezdravě posedlý násilnými video hrami“ a že jeho oblíbenou video hrou byla „šokujícím způsobem násilná“ fantasy válečná hra s názvem Válečníci dynastie, která ho zřejmě „inspirovala k realizaci jeho nejtemnějších myšlenek“.

Psych meds linked to 90% of school shootings vyšel 18. prosince na WND Education. Překlad Zvědavec.

Známka 1.5 (hodnotilo 61)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

44

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 92 čtenářů částkou 15 531 korun, což je 44 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

LGBT ideologie se má stát součástí dějepisu26.04.24 01:03 Česká republika 0

Byl na koberečku u CIA a teď je s ním konec. Černochová mlčí25.04.24 18:54 Česká republika 0

Mrazy ve velkém poškodily úrodu ovoce24.04.24 21:16 Česká republika 5

Česká republika směřuje do války24.04.24 20:47 Česká republika 0

Dalších několik čínských bank přestalo přijímat platby z Ruska24.04.24 20:41 Čína 0

Více než 100 000 ukrajinských vojáků již dezertovalo24.04.24 19:39 Ukrajina 0

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet.24.04.24 06:56 Česká republika 3

Po dezinformátorovi Zítkovi pátrá policie23.04.24 19:31 Česká republika 0

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil Sunak23.04.24 19:23 Británie 0

Polský prezident Andrzej Duda je pro umístění jaderných zbraní NATO v Polsku. 23.04.24 19:10 Polsko 0

Totalitní opatření za covidu byla záměrně cílená proti lidem. Věděli přesně, co dělají!23.04.24 19:02 Evropská unie 2

Velká policejní akce měření rychlosti - šikana nebo prevence?22.04.24 21:13 Česká republika 1

České zbrojovky jedou na plné obrátky 22.04.24 20:55 Česká republika 2

V Gaze byl objeven masový hrob s těly bez hlavy a kůže a odstraněných orgánů.21.04.24 19:56 Palestina 0

Špatné zprávy přináší Ladislav Vrábel (neověřeno)21.04.24 19:20 Česká republika 6

Evropa začala nakupovat více ruského plynu21.04.24 18:44 Evropská unie 0

Fentanyl se začíná rozmáhat i u nás. Drogu horší než heroin lze sehnat na inzerát.20.04.24 06:03 Česká republika 1

Účast Ruska na ceremoniálu osvobození koncentračních táborů považována za "nežádoucí".19.04.24 19:08 Německo 1

ICC zvažuje vydání zatykačů pro válečné zločiny na Netanjahua19.04.24 19:00 Neurčeno 0

Írán odhalil polohu všech izraelských jaderných zařízení a je připraven na ně udeřit19.04.24 18:54 Írán 1

Měnové kurzy

USD
23,44 Kč
Euro
25,15 Kč
Libra
29,32 Kč
Kanadský dolar
17,16 Kč
Australský dolar
15,27 Kč
Švýcarský frank
25,69 Kč
100 japonských jenů
15,06 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,82 Kč
100 maď. forintů
6,40 Kč
Ukrajinská hřivna
0,59 Kč
100 rublů
25,40 Kč
1 unce (31,1g) zlata
54 683,67 Kč
1 unce stříbra
641,76 Kč
Bitcoin
1 516 112,38 Kč

Poslední aktualizace: 25.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 15 688