Bioterorismus a nový světový řád (I)

Igor Ignačenko

25.9.2012 Komentáře Témata: Zdraví, Terorismus 1301 slov

Vypuknutí obskurní a rychle se šířící nemoci – plicního syndromu způsobeného hantavirem – bylo oznámeno v americkém Yosemitském národním parku. Dodnes není známá žádná specifická léčba hantaviru, tři lidé jsou již mrtví a asi u 8,000 návštěvníků se předpokládá, že ho během pobytu v chatkách parku v červnu-srpnu hytili. Podle USA Today a dalších zdrojů je jím v současné chvíli ohroženo asi 22,000 turistů, včetně 2,500 cizích státních příslušníků ze 40 zemí, kteří navštívili Yosemitský národní park v létě. O této nemoci je známo, že má původ u hlodavců a údajně může být předávána z člověka na člověka.

Americké zdravotnické orgány odhadují úmrtnost v důsledku hantaviru na 36%, což je značně více, než 2-3% u španělské chřipky na počátku 20. století a je to okrajově srovnatelné z 30-60% úmrtností u moru za neexistence lékařské léčby… V důsledku dlouhé inkubační doby – dva až čtyři týdny po expozici – má hantavirus tendenci unikat včasné diagnóze, kdy počáteční známky nemoci jsou většinou podobné chřipce, a není k dispozici žádná specificky cílová vakcína.

Může se zdát divným, že správa parku po zprávách o úmrtích z 1. září území ani neuzavřela, ani nepřišla s varováními, aby upozornila potenciální návštěvníky. V podstatě v tuto chvíli je park otevřený a pohybují se v něm tisíce poutníků. V takovém kontextu vyvstávají otázky, jako odkud by mohli pocházet infikovaní hlodavci, jestli existovala nějaká možnost, že hantavirus unikl z tajných laboratoří amerických ozbrojených sil, a jestli lze načasování vypuknutí nemoci – krátce před americkými prezidentskými volbami – přisoudit pouhé náhodě.

Zatímco původ většiny virů může být těžko vystopovatelný, pár jich je, podle důvěryhodných svědectví, vyrobených člověkem. „Epidemie“, americký katastrofický film z r. 1995 s Dustinem Hoffmanem, byl založen na fiktivním příběhu, kdy se smrtící virus, původně objevený v zámoří, objeví později v USA, kde, jak se ukáže, existují plány pro jeho použití v biologické válce. Americká armáda dá město do karantény a nakonec ho má v plánu vybombardovat, aby zbrojní plány zakryla. Pak se zjistí, že virus do země přinesla opice, ilegálně koupená v Africe, a film se začíná blížit ke šťastnému konci.

Ve skutečnosti použily USA biologické zbraně poprvé v r. 1763, když se britští důstojníci obléhaní ve Fort Pitt pokusili nakazit indiány neštovicemi tak, že dali zástupcům kmene Delaware dvě deky a kapesník neštovicemi nakaženého vězně „na důkaz úcty k nim“, poté, co Delawarové slíbili, že obnoví své přátelství. V důsledku toho zachvátila Ohio epidemie, která zabila spoustu nic netušících indiánů.

USA začaly s vážným výzkumem biologických zbraní v r. 1943 v Dugway Proving Ground v Utahu. V r. 1945, po porážce Kwantungské armády, se USA zmocnily generála Shiro Ishii a jeho neslavně známé jednotky 731, výzkumného zařízení biologických a chemických zbraní, kde byly smrtící vynálezy testovány na sovětských válečných zajatcích a dalších jedincích, poblíž Harbin. Tomuto válečnému zločinci bylo tudíž umožněno se ukrýt před spravedlností a trestem, který si zasloužil. Později se stalo klíčovým centrem, kde Pentagon vylaďoval své schopnosti na poli biologických zbraní, zařízení Fort Detrick, nacházející se v Marylandu, které provozuje Lékařské velitelství americké armády. A Shiro Ishii přispěl k jeho vytvoření významným způsobem.


Větší mapa

Americká armáda a CIA uzavřely v květnu 1952 tajnou dohodu, zavazující Pentagon ke sdílení informací a zkušeností s biologickými zbraněmi s touto zpravodajskou agenturou, a tu k pomáhání zvyšovat a testovat jejich potenciál. Z dokumentů americké armády, které nakonec spatřily světlo světa, se stalo jasným, že v únoru 1956 americké tajné služby a Divize zvláštních operací (SOD) se sídlem ve Fort Detrick rozjely experiment pod kódovým označením „operace Velké město“, s cílem studovat dopad biologických zbraní ve skutečných městských podmínkách. Američané byli vystaveni škodlivým látkám, aniž by byli informováni o tom, co se děje.

V r. 1955 provedla CIA tajný bakteriologický experiment na Floridě, kde rozšiřovala bakterie černého kašle z nádob maskovaných jako ruksaky a kufry, kdy výsledkem byla plnohodnotná epidemie. V letech 1964-1965 byl v Chicagu, San Franciscu a Washingtonu v silně lidnatých místech, jako konečné autobusů a letiště, z řad arzenálu biologických zbraní vypouštěn bacillus subtilis, s cílem zjistit vzory šíření nemoci na území USA. Podobné experimenty, za použití neštovic, byly provedeny později, ale informace o nich se dostali na světlo v důsledku vyšetřování kongresu v r. 1975. V 70. letech se rozsah výzkumu biologických zbraní v USA rozšířil a jeho součástí se stala laboratoř námořnictva v Oaklandu, zařízení Breeze Chemical Corp. v Pennsylvánii a laboratoř Pentagonu poblíž Baltimore.

Od 50. let probíhala velká část experimentů Fort Detrick na lidech v Jižní Africe, v zařízení pro chemický výzkum a vývoj v Louis Trichard. To se běžně se objevovalo jako epicentrum epidemií cholery, tyfu, dětské obrny a dýmějového moru. Testování na lidech probíhalo také v koncentračním táboře Oshakati na severu Namibie, kde jihoafrická armáda vystavovala vězně virům. Americká armáda údajně použila biologické zbraně proti severokorejským jednotkám a čínským dobrovolníkům v korejské válce, ale příležitostně byli zasaženi i její vojáci – jen hantavirem bylo za tři roky konfliktu zabito asi 3,000 amerických vojáků.

Americký ministr obrany a firemní ředitel Robert Strange McNamara je považován za hlavního ideologa stojícího za americkými programy biologických zbraní, kdy jeho heslem bylo, že Země není schopna uživit rychle rostoucí populaci. Profesor kalifornské univerzity Antony Cyril Sutton ve své knize „Tajná vláda Ameriky: Zasvěcení do řádu Skull and Bones“ tvrdil, že AIDS byl vytvořen v laboratořích americké armády, v rámci programu, finančně podporovaného americkým kongresem, s cílem realizovat sen fanatické elity o likvidaci velké části globální populace. Podle Suttona bylo vytvoření viru zodpovědného za AIDS schváleno osobně McNamarou. McNamara v říjnu 1970 řekl, že jedinými dvěma možnostmi, jak zabránit, aby globální populace dosáhla počtu 10 miliard, je snížit porodnost, nebo zvýšit úmrtnost. V tomto světle je vysvětlitelné, proč Afrika a Haiti, dva ekonomicky chudé regiony, byly epidemií AIDS zasaženy jako první.

V červenci 1969 dr. Donald MacArthur, vysoce postavený správce biologického výzkumu ministerstva obrany, řekl skupině amerických kongresmanů, že „do 5 až 10 let bude možné vytvořit syntetický biologický agens, který vyřadí lidský imunitní systém“. Záznam ze slyšení byl zveřejněn na konci 80. let a přinesl šokující odhalení ohledně vývoje umělých patogenů v tajných laboratořích.

Koncept proklučení světové populace za pomoci smrtících virů je v řadách „globální elity“ stále populární. Občas její příslušníci opakovaně přicházejí s výroky v tom smyslu, že na Zemi by mělo přežít jen asi 500 milionů lidí, což naznačuje, co čeká nepodařený zbytek. Není pochyb, že tato politika se zhmotní ve formě ozbrojených konfliktů, hladomorů a epidemií. Dvě skupiny výzkumníků – jedna vedená Ronem Fouchierem v Amsterdamu, a druhá Yoshihiro Kawaoka na univerzitě Madison ve Wisconsinu – syntetizovaly druhy virů ptačí chřipky, schopné přenášení kapénkami. Odpovídající experimenty byly provedeny na hlodavcích a tyto skupiny zaslaly dokumenty do časopisů Science a Nature, ale americká Národně-bezpečnostní rada pro biologickou bezpečnost časopisy a autory požádala, aby se zdrželi zveřejňování tohoto výzkumu. Šéf Rady Paul Keim řekl médiím, že potenciál viru H5N1 je příliš děsivý, aby byla zjištění odvysílána, uvádí Reuters.

Keim varuje, že smrtelnost viru je asi o 50% vyšší, než v případě španělské chřipky, která si v letech 1918-1919 vyžádala 40 milionů životů. Rada dále zdůrazňuje nebezpečí, že by se teroristé mohli pokusit získat přístup k těmto dvěma výše uvedeným modifikacím viru ptačí chřipky. Normálně je vytvoření vakcíny doprovázeno kultivací viru jako biologické zbraně, ale Keim v tomto kontextu žádnou vakcínu nezmínil, pravděpodobně proto, že léčba nemá být dostupná obyčejným lidem.

Pokračování

Bioterrorism and the New World Order (I) vyšel 19. září na Strategic Culture Foundation. Překlad Zvědavec.
Známka 1.2 (hodnotilo 81)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

42

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 87 čtenářů částkou 14 686 korun, což je 42 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Mrazy ve velkém poškodily úrodu ovoce24.04.24 21:16 Česká republika 0

Česká republika směřuje do války24.04.24 20:47 Česká republika 0

Dalších několik čínských bank přestalo přijímat platby z Ruska24.04.24 20:41 Čína 0

Více než 100 000 ukrajinských vojáků již dezertovalo24.04.24 19:39 Ukrajina 0

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet.24.04.24 06:56 Česká republika 3

Po dezinformátorovi Zítkovi pátrá policie23.04.24 19:31 Česká republika 0

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil Sunak23.04.24 19:23 Británie 0

Polský prezident Andrzej Duda je pro umístění jaderných zbraní NATO v Polsku. 23.04.24 19:10 Polsko 0

Totalitní opatření za covidu byla záměrně cílená proti lidem. Věděli přesně, co dělají!23.04.24 19:02 Evropská unie 2

Velká policejní akce měření rychlosti - šikana nebo prevence?22.04.24 21:13 Česká republika 1

České zbrojovky jedou na plné obrátky 22.04.24 20:55 Česká republika 2

V Gaze byl objeven masový hrob s těly bez hlavy a kůže a odstraněných orgánů.21.04.24 19:56 Palestina 0

Špatné zprávy přináší Ladislav Vrábel (neověřeno)21.04.24 19:20 Česká republika 6

Evropa začala nakupovat více ruského plynu21.04.24 18:44 Evropská unie 0

Fentanyl se začíná rozmáhat i u nás. Drogu horší než heroin lze sehnat na inzerát.20.04.24 06:03 Česká republika 1

Účast Ruska na ceremoniálu osvobození koncentračních táborů považována za "nežádoucí".19.04.24 19:08 Německo 1

ICC zvažuje vydání zatykačů pro válečné zločiny na Netanjahua19.04.24 19:00 Neurčeno 0

Írán odhalil polohu všech izraelských jaderných zařízení a je připraven na ně udeřit19.04.24 18:54 Írán 1

Dluh České republiky rekordně narůstá 19.04.24 18:05 Česká republika 0

Apollo 11 – Přistáli Američané na Měsíci?18.04.24 19:58 USA 11

Měnové kurzy

USD
23,60 Kč
Euro
25,24 Kč
Libra
29,39 Kč
Kanadský dolar
17,22 Kč
Australský dolar
15,33 Kč
Švýcarský frank
25,80 Kč
100 japonských jenů
15,20 Kč
Čínský juan
3,26 Kč
Polský zloty
5,83 Kč
100 maď. forintů
6,41 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,33 Kč
1 unce (31,1g) zlata
54 764,37 Kč
1 unce stříbra
642,69 Kč
Bitcoin
1 512 547,00 Kč

Poslední aktualizace: 24.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 13 406