Islamistická teroristická síť CIA

Wayne Madsen

17.9.2012 Komentáře Témata: Terorismus, Střední východ, USA, Analýza 1311 slov

Ústřední zpravodajská služba slátala dohromady předchůdkyni současné teroristické sítě muslimských džihádistů na konci 70. let, aby ji použila pro boj se sovětskými jednotkami v Afghánistánu. Po následující tři desetiletí CIA pokračovala v udržování vazeb na džihádistické skupiny a používala je jako spojence pro jisté operace, a útočila na ně, kdy si „závazek“ Ameriky „bojovat proti terorismu“ vyžadoval propagandistickou podporu ve světových médiích.

Příkladem obracení korouhvičky CIA, používající mudžahedíny a džihádistické spojence, a pak je prohlašující za „teroristy“ a vypisující odměny na jejich hlavu, je nedávné prohlášení ministryně zahraničí Hitlary Clinton, že síť Haqqani s centrálou v Severním Waziristánu v Pákistánu, je „zahraniční teroristickou organizací“.

Síť Haqqani, vedená Jalaluddinem Haqqani, byla sesmolena CIA a pákistánskou tajnou službou ISI na konci 80. let.

Síť Haqqani je posledním bývalým spojencem CIA, který byl označen za teroristickou skupinu. Haqqanisté jsou posledními v dlouhé řadě tak zvaných teroristických skupin, které byly zorganizovány a financovány CIA, jen aby byly později odkopnuty a označeny za „teroristy“. K těm dalším patří „Al-Káida“, vedená válečným veteránem z Afghánistánu a aktivem CIA Osamou bin Ladenem a vůdcem Hezb-l Islami Gulbuddinem Hekmatyarem. Označením sítě Haqqani coby teroristické organizace, po smrti bin Ladena a označení Hekmatyara za teroristu, se CIA obrátila ke svým starým mudžahedínským spojencům zády. Pouze ti operativci „Al-Káidy“, kteří se připojili k CIA v západem organizovaných ozbrojených vzpourách v Libyi a Sýrii, jsou v pořádku.

Bin Laden a „Al-Káida“ byli pro CIA a jeho spojence v Mossadu příhodnými obětními beránky, aby z nich byli uděláni „logičtí“ pachatelé útoků 9/11 na Spojené státy, jehož 11. výročí je nyní vzpomínáno v celé Americe. Upadnutí Hekmatyara v nemilost u CIA bylo, zdá se, důsledkem jeho pokusu naskočit do pašování opia v Afghánistánu, provozovaného CIA, a do rodinného podniku pěstování a pašování opia afghánského prezidenta Hamida Karzai.

Ve své knize o koketování Ameriky s islámskými teroristy zesnulý korespondent ABC News na Středním východě John Cooley odhaluje povahu zapletení CIA do pašování afghánského opia, a to v Nesvaté války: Afghánistán, Amerika a mezinárodní terorismus. Po inspirování se francouzskou tajnou službou rozjela CIA operaci Komár, program, kterým se pod tlakem pumpoval heroin a hašiš do sověty okupovaného Afghánistánu, aby „navykly“ jednotky Rudé armády na drogy a zdecimoval se jejich bojový potenciál. Když byly zásoby a dodávky drog z Pákistánu vyčerpány, byly drogy do Afghánistánu zasílány ze zásob kolumbijského kokainu a heroinu zabaveného DEA, americkou Celní správou a americkou Pobřežní stráží. CIA používala různé afghánské válečné kmotry a operativce jako bin Laden, Hekmatyar a Haqqani pro pašování drog do Kábulu, Kandaháru a dalších oblastí, kde byly soustředěny sovětské jednotky. Zisky z pašování drog byly rozdělovány mezi afghánské válečné kmotry a zahraniční černé fondy CIA.

O nic menší expert na „Al-Káidu“, zesnulý britský ministr zahraničí Robin Cook, v článku pro noviny Guardian, zveřejněném 8. července 2005, napsal: „Po celá 80. léta byl (bin Laden) vyzbrojován CIA a financován Saudy, aby vedl džihád proti ruské okupaci Afghánistánu. Al Qaida, doslovně „databáze“, byl původně počítačový soubor se jmény tisíců mudžahedínů, kteří byli najati a vycvičeni CIA, aby porazili Rusy.“ Cook, který jako ministr zahraničí měl přístup k většině souborů jemu podřízených dvou agentur – britské tajné službě MI6 a britskému protějšku americké NSA, Sídlo vládní komunikace (GCHQ) – odhalil některé z nejskrytějších tajemství o zapletení západních tajných služeb do přípravy a využití útoků 9/11.

Bývalý důstojní francouzské vojenské rozvědky Pierre-Henri Bunel, který sledoval sítě islamistických teroristů na Balkáně a objevil jejich původ v CIA, řekl, že „Al-Káida“ nebyla pouhou databází, ale intranetem, který CIA používala pro povolávání mudžahedínských rezerv pro specifické teroristické akce, v mnohém podobných těm, které bylo možné pozorovat v posledních letech v rámci dálkově odpalovaných bombových útoků na civilisty v Damašku, Bejrútu, Bagdádu, v různých libyjských a pákistánských městech, v Adenu a na dalších místech, všechny provedené „Al-Káidou“ nebo jejími odnožemi.

Opakuje prohlášení Cooka Bunel, absolvent elitní francouzské vojenské akademie St. Cyr, napsal:

„Pravdou je, že žádná islámská armáda nebo teroristická skupina zvaná Al-Káida neexistuje. A jakýkoliv informovaný člen tajné služby to ví. Ale je tu propagandistická kampaň, aby veřejnost uvěřila v přítomnost daného subjektu, představujícího „zlo“, jen aby se „televizní divák“ přinutil akceptovat sjednocené mezinárodní vedení pro válku proti terorismu. Zemí stojící za touto propagandou jsou Spojené státy a lobbyisté za americkou válku proti terorismu mají zájem jen na vydělání peněz.“

Bunel velmi podrobně popsal, jak „Al-Káida“ fungovala. Odhalil, že „intranet“ Al-Káida byl vytvořen pod záštitou Organizace islámské konference (OIC), která sídlí v Jeddah v Saudské Arábii. Uživatelé, včetně vlád členských států OIC a jejich velvyslanectví na celém světě, mohli do databáze vstupovat „po telefonu“, v moderním jazyku intranetu.

Major pákistánské armády Bunelovi řekl, že databáze „Al-Káida“ byla „rozdělena do dvou částí, informačního souboru, kde bylo možné vybrat účastníky setkání a poslat jim potřebné informace, a souboru rozhodnutí, kde byla uložena rozhodnutí učiněná během předešlých setkání. V arabštině se tyto soubory nazývaly Q-eidat il-Maaloomaat a Q-eidat i-Taaleemaat. Tyto dva soubory byly uchovány v jednom souboru nazvaném v arabštině Q-eidat ilmu’ti’aat, což je přesný překlad anglického slova databáze. Ale Arabové běžně používali zkrácené slovo Al Qaida, což je arabsky „základna“.

K zemím používajícím intranet Al Qaida k provádění teroristických operací, patřila i Saudská Arábie. A intranet „Al-Káida“ byl v provozu dost dlouho před 9/11. Bunel uvedl: „když byl Osama bin Laden americkým agentem v Afghánistánu, byl intranet Al Qaida dobrým komunikačním systémem používajícím kódovaných nebo tajných zpráv.“

Cook zemřel náhle na infarkt měsíc poté, co napsal článek do Guardian. Bunel byl obviněn, usvědčen a uvězněn na základě pochybného tvrzení, že prováděl špionáž pro Srbsko.

Dnes je OIC přední hlavní silou poskytující podporu „Al-Káidě“ a spojenou s ozbrojenci bojujícími proti vládě Bashara al Assada v Sýrii. Je pravděpodobné, že intranet „Al Qaida“ pracuje na plné obrátky a posílá kódované zprávy mezi Jeddah, Riyadhem, Doha, Abu Dhabi a polními jednotkami „Al-Káidy“ v Sýrii a na turecké straně syrské hranice. OIC ukončila členství Sýrie v této organizaci a jediným důvodem pro takové rozhodnutí bylo, aby se Sýrie odstřihla od intranetu „Al Qaida“ OIC a spojení s ozbrojenci v Sýrii a tajnými terminály CIA v Langley ve Virginii.

Hekmatyar a Haqqani jsou prodlouženou rukou ISI, a když byly jejich služby potřeba, většinou Spojenými státy, sloužili zájmům CIA. Nyní se CIA pokouší přepsat nedávnou historii jižní Asie a zlikvidovat všechny ozbrojence a guerilly a jejich organizace, které dělaly pro CIA. Bin Laden byl obviněn z provedení 9/11, Hekmatyar z vražd amerických vojáků v Afghánistánu jménem Talibanu a „Al-Káidy“, a nyní síť Haqqani, stále prodloužená ruka ISI, z útoku na americké cíle v Afghánistánu a Pákistánu.

Americká milostná aféra s islamistickými radikálními teroristy začala již za dnů Zbigniew Brzezinského, poradce pro národní bezpečnost prezidenta Jimmy Cartera, a dokonce ještě dříve, když novinář-agent CIA Archibald Roosvelt, vnuk amerického arciimperialisty vydávajícího se za pokrokáře Theodora Roosevelta, zosnoval plán, jak srazit sověty na kolena tím, že se poštvou anti-komunističtí islamisté proti sovětům na místech jako Egypt, kde CIA podporovala pokus Muslimského bratrstva zavraždit egyptského pan-arabského socialistu Gamala Abdela Nassera. Archibaldův bratranec, Kermit Roosevelt, vedl v r. 1953 puč CIA, který svrhl íránského premiéra Mohammeda Mossadeqa a dosadil k moci nenáviděného šáha. Obě rozhodnutí byla monumentální katastrofou pro americkou zahraniční politiku v muslimském světě.

Bin Laden, Hekmatyar a Haqqani – všichni kdysi spojenci CIA – se stali v hantýrce CIA „problémem“. A stejně jako všechny „problémy“ CIA je čekal stejný konečný osud – likvidace za extrémní podjatosti.

The CIA’s Islamist Terrorist Network vyšel 12. září na Strategic Culture Foundation. Překlad Zvědavec.
Známka 1.2 (hodnotilo 61)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

44

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 92 čtenářů částkou 15 531 korun, což je 44 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Podivné okolnosti vypnutí jádra v Německu 26.04.24 06:03 Německo 1

LGBT ideologie se má stát součástí dějepisu26.04.24 01:03 Česká republika 0

Byl na koberečku u CIA a teď je s ním konec. Černochová mlčí25.04.24 18:54 Česká republika 0

Mrazy ve velkém poškodily úrodu ovoce24.04.24 21:16 Česká republika 6

Česká republika směřuje do války24.04.24 20:47 Česká republika 0

Dalších několik čínských bank přestalo přijímat platby z Ruska24.04.24 20:41 Čína 0

Více než 100 000 ukrajinských vojáků již dezertovalo24.04.24 19:39 Ukrajina 0

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet.24.04.24 06:56 Česká republika 3

Po dezinformátorovi Zítkovi pátrá policie23.04.24 19:31 Česká republika 0

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil Sunak23.04.24 19:23 Británie 0

Polský prezident Andrzej Duda je pro umístění jaderných zbraní NATO v Polsku. 23.04.24 19:10 Polsko 0

Totalitní opatření za covidu byla záměrně cílená proti lidem. Věděli přesně, co dělají!23.04.24 19:02 Evropská unie 2

Velká policejní akce měření rychlosti - šikana nebo prevence?22.04.24 21:13 Česká republika 1

České zbrojovky jedou na plné obrátky 22.04.24 20:55 Česká republika 2

V Gaze byl objeven masový hrob s těly bez hlavy a kůže a odstraněných orgánů.21.04.24 19:56 Palestina 0

Špatné zprávy přináší Ladislav Vrábel (neověřeno)21.04.24 19:20 Česká republika 6

Evropa začala nakupovat více ruského plynu21.04.24 18:44 Evropská unie 0

Fentanyl se začíná rozmáhat i u nás. Drogu horší než heroin lze sehnat na inzerát.20.04.24 06:03 Česká republika 1

Účast Ruska na ceremoniálu osvobození koncentračních táborů považována za "nežádoucí".19.04.24 19:08 Německo 1

ICC zvažuje vydání zatykačů pro válečné zločiny na Netanjahua19.04.24 19:00 Neurčeno 0

Měnové kurzy

USD
23,44 Kč
Euro
25,15 Kč
Libra
29,32 Kč
Kanadský dolar
17,16 Kč
Australský dolar
15,27 Kč
Švýcarský frank
25,69 Kč
100 japonských jenů
15,06 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,82 Kč
100 maď. forintů
6,40 Kč
Ukrajinská hřivna
0,59 Kč
100 rublů
25,40 Kč
1 unce (31,1g) zlata
54 683,67 Kč
1 unce stříbra
641,76 Kč
Bitcoin
1 516 112,38 Kč

Poslední aktualizace: 25.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 10 292