Sturmabteilung Mitta Romneyho

Wayne Madsen

8.8.2012 Komentáře Témata: USA 1116 slov

Pravděpodobný republikánský prezidentský kandidát Mitt Romney si postavil jádro svého národně-bezpečnostního a zahraničně-politického poradního týmu z těch nejpravičáčtějších a nejmilitarističtějších členů vlády Bushe-Cheneyho. Mnoha způsoby jestřábí Romneyho poradci představují skutečné Sturmabteilung (SS), či nacistickou odnož Republikánské strany, předvoj, který zajišťuje neokonzervativní dogmatickou disciplínu mezi všemi republikány.

Coby případ regresivní amnézie je řada Romneyho zahraničně-politických poradců uvízlá v minulosti a nadále mluví o nebezpečí představovaném „Sovětským svazem“, který již dvacet let neexistuje. Názorným příkladem je zahraničně-politický Romneyho poradce Richard Williamson, dlouhodobý inventář vlád Reagana, George H. W. Bushe a George W. Bushe, který byl v r. 2008 ještě jmenován zvláštním vyslancem v Súdánu.

Williamson je také členem představenstva Mezinárodního republikánského institutu (IRI), přívěsku Republikánské strany, který je částečně financován z fondů CIA vypraných přes National Endowment for Democracy a Americkou agenturu pro mezinárodní rozvoj (USAID). Williamson je také napojen na „demokratické“ projekty financované hedgefondovým magnátem Georgem Sorosem, konkrétně prostřednictvím Williamsonova působení jako správce Sorosem financovaného Freedom House. Williamson v nedávné kritice politiky Obamovy vlády ve vztahu k Sýrii uvedl, že Sýrie je „strategicky důležitá pro Sovětský svaz“.

Williamsonova stagnace v historické časové deformaci se stává jasnější, když se prozkoumá jeho účast ve Výboru pro současná nebezpečí (CPD). Původní výbor byl výmyslem studené války určeným k šíření propagandy o sovětské a komunistické „hrozbě“ pro Spojené státy. V r. 2004 byl tento výbor opětovně aktivován, po téměř desetileté pauze, ale místo aby se soustředil na komunismus, zaměřil se nový výbor na mezinárodní terorismus. Nicméně nový CPD se nedokázal zbavit protikomunistického batohu ve skříni. Jeden z architektů nového CPD, Peter Hannaford, bývalý Reaganův poradce, řekl, že důvodem pro obnovu CPD bylo, že spolu s dalšími předními neokonzervativci a pro-izraelskými tvůrci politiky, včetně bývalého ředitele CIA Jamese Woolseyho, Franka Gaffneyho, Kennetha Adelmana, rabína Dov Zakheima, Michaela Rubina, Josepha Liebermana, Nadace na obranu demokracie, Clifforda May, zahraničně-politického poradce Johna McCaina v kampani 2008 Randy Scheunemanna (který rovněž úzce spolupracoval na Sorosových revolučních projektech), a Newtem Gingrichem viděli „podobnost mezi sovětskou hrozbou a hrozbou terorismu“.

Hannafordova vlastní minulost poskytuje jeden z mnoha ironických příkladů, kdy čelní sionisté spolupracovali s neonacisty. V době působení jako hlavní lobbyista pro ve Washingtonu sídlící Carmen Group, firmu PR, zastupoval Hannaford zesnulého vůdce rakouské Strany svobodných Joerga Haidera, který kdysi ocenil „metodickou politiku zaměstnanosti“ nacistické vlády Adolfa Hitlera.

Mnoho restaurátorů CPD bylo také členy imperialistického Projektu pro nové americké století (PNAC), který položil politické základy pro katastrofální americkou invazi a okupaci Iráku.

V kontextu neokonů a lidí z PNAC byla náhoda, že Romneyho šovinistický zahraničně-politický a ekonomický dlouhý nudný blábol, vydávaný za knihu, má název „Americké století“. A pro Romneyho a jeho poradce Sovětský svaz a komunistický blok i nadále představují „jasné a přítomné nebezpečí“. Sám Romney mluvil o „Sovětském svazu“ – předtím, než se opravil a řekl Rusko – v kritice Obamovy dohody o snížení počtu jaderných zbraní s Ruskem.

Romneyho poradce pro obrannou politiku, bývalý tajemník pro námořnictvo John Lehman, varoval, že Obamova vláda nečiní dost, aby zastavila „sovětské“ pronikání do Arktidy.

Ale možná nejšílenějším členem Romneyho zahraničně-politického týmu je bývalý (a nepotvrzený) americký velvyslanec v OSN John Bolton. Bolton, fanatický islamofob, si dokázal znepřátelit téměř každou delegaci v OSN, vyjma izraelské. Než byl jmenován velvyslancem v OSN, Bolton skandálně řekl: „Budova sekretariátu v New Yorku má 38 pater… Pokud by přišla o deset pater, nebyl by v tom žádný rozdíl.“ Demokraté v americkém senátu dokázali Boltonovo jmenování zablokovat, ale prezident Bush ho dosadil jako velvyslance v rámci „pokoutního jmenování“, když senát nezasedal.

Jedním z hlavních Romneyho vojenských a rozvědných poradců je bývalý generální ředitel NSA a CIA Michael Hayden, který ve Spojených státech protlačil elektronické šmírování a masivní domácí špionáž bez vydaného povolení, prováděnou americkými tajnými službami. Hayden dělal kariéru za studené války. Jako agenta tajné služby amerického letectva pověřeného elektronickou válkou a odposlechy byly Haydenovy různé rozkazy zodpovědné především za odposlech vojenské komunikace sovětů a komunistických zemí, jakož i komunikace diplomatické, vládní a komerční, včetně tehdejší Bulharské lidové republiky, kdy byl Hayden přiřazen ke Zvláštní sběrné jednotce NSA na americkém velvyslanectví v Sofii. Když působil v Severní Koreji a Guamu, byl Hayden zodpovědný za zachycování komunikace nejen Severní Koreje a Číny, ale i amerických spojenců, včetně Japonska, Taiwanu, Jižní Koreje a Filipín.

Objevily se zprávy, že byl pověřen řízením výzvědného direktorátu amerického Evropského velitelství během války v Bosně. Hayden seděl na informacích, které mohly zabránit masakru muslimů bosenskými Srby ve Srebrenici. Nebylo by to poprvé, kdy Hayden seděl na klíčových informacích, aby potěšil své pány. Haydenova NSA zachytila dvě zprávy – „Zápas má začít“ a „zítra je hodina nula“ – v předvečer útoků 11. září 2001, ale nepřeložil je z arabštiny včas, aby zabránil nejhoršímu teroristickému útoku na americké půdě v historii. Haydenovo vysvětlení neobstojí, když je dobře známo, že NSA měla schopnost překládat v reálném čase, a tudíž nemusela čekat na překlady do 10. září 2001.

Vzhledem ke složení jeho zahraničně-politického a vojenského týmu by Romney vrátil ručičky hodin v čase a znovu by bojoval studenou válku, kde by se Irán, Venezuela, Kuba a Nikaragua připojily k „sovětskému bloku“, což by ospravedlnilo masivní americké vyzbrojování po celém světě – dokonce větší, než nařídila Obamova vláda. Romney slibuje zvýšit sílu amerických ozbrojených sil o 100,000 mužů a postavit více lodí pro americké námořnictvo. Romney prakticky vyhrožoval započetím války proti Iránu. Romneyho mluvčím pro zahraniční politiku je Dan Senor, hlásná trouba provizorní vlády americké koalice v Bagdádu a známý pro-izraelský jestřáb. Byly to právě informace vzaté ze Senorova rasistického výtvoru „Začínající země“, knihy oslavující ekonomickou politiku Izraele, kterými Romney rozzuřil Palestince, když publiku v Izraeli řekl, že kvůli tomu, že jsou Arabové oproti židům kulturně podřadní, jsou Palestinci chudí, v porovnání s ekonomickým úspěchem, kterému se těší izraelští židé. Romneyho komentáře přišly poté, co se dva izraelští židé zapálili a zemřeli na protest proti izraelské ekonomické politice, která upřednostňuje bohatou elitu před pracující třídou země a penzisty.

Romneyho otec, michiganský guvernér George P. Romney, republikánský prezidentský kandidát z r. 1968, řekl: „Když jsem se vrátil z Vietnamu, měl jsem za sebou největší výplach mozku, který může člověk dostat.“ Romney, při oznamování své opozice vůči neúspěšné americké vojenské intervenci ve Vietnamu, tvrdil, že poté, co si prostudoval situaci sám, pochopil, že byl sveden propagandisty Pentagonu během své nedávné cesty do Jižního Vietnamu. Dnes jeho syn, Mitt, to, že mu byl vymyt mozek tlupou profesionálních propagandistů, kteří slouží zájmům Pentagonu a Izraele, nevidí.

Mitt Romney’s Sturmabteilung vyšel 4. srpna na Strategic Culture Foundation. Překlad Zvědavec.
Známka 1.3 (hodnotilo 62)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

32

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 64 čtenářů částkou 11 338 korun, což je 32 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Rakušan neříkal pravdu17.04.24 16:43 Česká republika 0

Lidé nebděli, lidé mlčeli, aneb “jak pr.s..t naši vlast“16.04.24 19:44 Česká republika 0

Už i Německu kolabuje rozvodná síť16.04.24 17:39 Německo 2

Kávička s Bidenem nás vyjde pěkně draho16.04.24 15:24 Česká republika 3

Takže je to PRAVDA! FBI konečně vyšetřuje útok na Baltimore Bridge jako kybernetický16.04.24 12:31 USA 2

Euro 7: Rada EU přijala nová pravidla pro emisní limity osobních a nákladních automobilů a dodávek15.04.24 19:02 Evropská unie 3

"Nikdy jsem neslyšela žádné odsouzení ukrajinských úderů proti Rusku": Marie Zacharová se vyjádřila k výzvě Izraele, aby odsoudil íránské údery.15.04.24 18:51 Rusko 1

Neuroložka, která nemlčí. Končí u ní lidé s následky. Stát je ignoruje.15.04.24 06:59 Česká republika 0

Rozpočet USA - 2024: kolaps a následky15.04.24 06:48 USA 0

Írán zaútočil na Izrael14.04.24 05:58 Írán 3

Ceny elektřiny pro obyvatele, včetně daní, přepočteno dle kupní síly13.04.24 10:40 Neurčeno 1

Spoluzakladatel Greenpeace otevřeně: „změna klimatu“ je podvod!12.04.24 21:32 Neurčeno 0

Pandemická „ďábelská“ smlouva, Green Deal v Německu a Gender agenda – Velký rozhovor o aktuálních informacích se Zdeňkem Chytrou.12.04.24 20:12 Evropská unie 1

Jaderný poplach v Polsku po zásahu ruské hypersonické rakety Kh-47 Kinzhal12.04.24 19:14 Ukrajina 0

Vysokoškolská pedagožka vyškolila Fialu12.04.24 06:31 Česká republika 1

Politico - v rámci EU nakupuje Francie nejvíce LNG z Ruska11.04.24 18:21 Francie 0

Šialený migračný pakt zmení Európu na Afriku. Hrozba aj pre Slovensko!11.04.24 17:56 Slovensko 3

Výběr peněz z účtu = problém 11.04.24 14:25 Česká republika 3

Tolik podniků v Německu ještě nezkrachovalo11.04.24 06:13 Německo 0

Louisiana se stala prvním státem USA, který odmítl předat moc WHO-WEF10.04.24 20:12 USA 3

Měnové kurzy

USD
23,66 Kč
Euro
25,25 Kč
Libra
29,47 Kč
Kanadský dolar
17,18 Kč
Australský dolar
15,23 Kč
Švýcarský frank
25,99 Kč
100 japonských jenů
15,33 Kč
Čínský juan
3,27 Kč
Polský zloty
5,82 Kč
100 maď. forintů
6,43 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,11 Kč
1 unce (31,1g) zlata
56 174,48 Kč
1 unce stříbra
671,05 Kč
Bitcoin
1 454 471,39 Kč

Poslední aktualizace: 17.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 11 713