Umlčování kritiků

Paul Craig Roberts

29.2.2012 Komentáře Témata: Současné události 1631 slov

V r. 2010 provedla FBI razii v domovech mírových aktivistů v několika státech a zabavila osobní majetek, v rámci toho, co FBI – hlavní organizátor podvodných „teroristických komplotů“ – nazvala vyšetřováním „aktivit týkajících se hmotné podpory terorismu“.

Byla vydána předvolání, aby se protiváleční protestující donutili svědčit před velkými porotami, protože žalobci se chystali postavit své případy na tom, že stavění se proti agresivním válkám Washingtonu představuje poskytování pomoci a povzbuzování teroristů. Účelem razií a předvolání před velkou porotu bylo zmrazit protiválečné hnutí do nečinnosti.

Minulý týden byla provedena razie na poslední dva zbývající kritiku imperialismu Washingtonu/Tel Avivu a byli odstaveni z oficiálních médií. Oblíbený program Judge Napolitana Freedom Watch byl zrušen Fox TV, a Pat Buchanan byl vyhozen MSNBC. Oba protagonisté měli široké publikum a byli ceněni za to, že mluvili upřímně.

Mnoho lidí má podezření, že izraelská lobby použila svého vlivu na zadavatele televizních reklam, aby umlčela kritiky snah vlády vtáhnout Washington do války s Íránem. Bez ohledu na toto máme před sebou fakt, že hlas oficiálních médií je nyní jednotný. Američané slyší jeden hlas, jednu zprávu, a touto zprávou je propaganda. Disent je tolerován jen u takových záležitostí, jestli by ze zdravotního pojištěné placeného zaměstnavatelem měly být placeny antikoncepční přípravky. Ústavní práva byla nahrazena právem na kondomy zdarma.

Západní média démonizují ty, na které Washington ukáže prstem. Valí se lži, aby se ospravedlnila holá agrese Washingtonu: Taliban se spojil s Al-Kejdou, Saddam Hussein má zbraně hromadného ničení, Kaddáfí je terorista, a co hůř, nacpal své jednotky viagrou, aby hromadně znásilňovaly libyjské ženy.

Prezident Obama a členové kongresu, spolu s Tel Avivem, nadále tvrdí, že Írán vyrábí jaderné zbraně, navzdory veřejnému popření této věci americkým ministrem obrany Leonem Panettou a Odhadem národní rozvědky CIA. Podle zpráv řekl šéf Pentagonu Leon Panetta 16. února členům sněmovny, že „Teherán se nerozhodl přistoupit k vývoji jaderných zbraní“ (odkaz). Nicméně ve Washingtonu na faktech nezáleží. Záleží jen na hmatatelných zájmech mocných zájmových skupin.

V tuto chvíli americké ministerstvo pravdy dělí svůj čas mezi lhaní o Íránu a lhaní o Sýrii. Nedávno došlo k několika explozím ve vzdáleném Thajsku, a tyto exploze byly svaleny na Írán. Vloni v říjnu FBI oznámila, že odhalila íránský komplot, v jehož rámci zaplatili prodejci ojetých aut za to, aby najal člena mexického drogového gangu, aby zabil saudského velvyslance v USA. Idiot v Bílém domě veřejně ohlásil, že tomuto neuvěřitelnému komplotu věří, a prohlásil, že má „silné důkazy“, ale nikdy nebyly žádné důkazy předloženy. Účelem oznámení neexistujícího komplotu bylo ospravedlnit Obamovy sankce, které se rovnají embargu – válečnému aktu – proti Íránu za to, že rozvíjí jadernou energetiku.

Jako signatář smlouvy o nešíření má Írán právo na vývoj jaderné energie. Inspektoři IAEA jsou v Íránu permanentně a neoznámili žádné vyčlenění jaderného materiálu pro zbraňový program.

Jinými slovy, podle zpráv Mezinárodní agentury pro atomovou energii, amerického Odhadu národní rozvědky a současného amerického ministra obrany neexistují žádné důkazy, že má Írán atomovky, nebo že na nich děla. Přesto Obama uvalil na Írán nezákonné sankce a nadále Íránu vyhrožuje vojenským útokem, na základě obviňování, které je v rozporu s jakýmikoliv známými důkazy.

Jak může k něčemu takovému dojít? Může k tomu dojít proto, že neexistuje žádná Helen Thomas, která byla rovněž odrovnána a odstavena izraelskou lobby, aby se jako členka tiskového sboru Bílého domu prezidenta Obamy zeptala, proč na Írán uvalil sankce rovnající se válce, když jeho vlastní CIA a jeho vlastní ministr obrany, spolu s IAEA, hlásí, že pro sankce neexistuje žádný důvod.

Názor, že USA jsou demokracií, když evidentně nemají žádného svobodného hlídacího psa, je směšný. Ale média se nesmějí. Lžou. Stejně jako vláda, tak pokaždé, když oficiální média otevřou svá ústa, nebo napíšou písmenko, je to lež. Skutečně, jejich korporátní páníčkové platí zaměstnancům zalhaní. To je jejich práce. Řekněte pravdu, a jste historií, jako Buchanan a Napolitano a Helen Thomas.

To, co ministerstvo pravdy nazývá „poklidnými protestujícími zmasakrovanými Assadovou armádou“, jsou ve skutečnosti vzbouřenci vyzbrojovaní a financovaní Washingtonem. Washington rozdmýchává občanskou válku. Washington tvrdí, že jeho záměrem je zachránit utlačované a zneužívané Syřany před Assadem, stejně jako Washington zachránil utlačované a zneužívané Libyjce před Kaddáfím. Dnes je „osvobozená“ Libye skořápka, terorizovaná bojujícími ozbrojenými gangy. Díky Obamovi byla zničena další země.

Zprávy o zvěrstvech spáchaných na syrských civilistech armádou mohou být pravdivé, ale tyto zprávy přichází od vzbouřenců, kteří si přejí západní intervenci, aby byli dosazeni k moci. A navíc jak by se tyto civilní oběti lišily od mrtvých civilistů v Bahrajnu, které dala zabít USA podporovaná bahrajnská vláda, jejíž armáda byla posílena jednotkami ze Saudské Arábie? V západním tisku se o slepotě Washingtonu ohledně zvěrstev spáchaných na civilistech jeho loutkovými státy ani nešpítne.

Jak se syrská zvěrstva, pokud jsou skutečná, liší od zvěrstev Washingtonu v Afghánistánu, Iráku, Pákistánu, Jemenu, Libyi, Somálsku, věznicích Abu Ghraib, Guantanamo, a v tajných věznicích CIA? Proč americké ministerstvo pravdy o těchto masivních, bezprecedentních poručováních lidských práv mlčí?

Vzpomeňte si také na zprávy o srbských zvěrstvech v Kosovu, které Washington a Německo použily pro ospravedlnění bombardování srbských civilistů NATO a USA, včetně čínského konzulátu, bagatelizovaného jen jako další kolaterální škoda. Nyní, o 13 let později, přední německý televizní program odhalil, že fotografie, které vyvolaly kampaň kolem údajných zvěrstev, byly silně chybně interpretovány, a nešlo o fotografie zvěrstev spáchaných Srby, ale o snímky zabitých albánských separatistů zabitých v přestřelce mezi ozbrojenými Albánci a Srby. Srbské oběti ukázány nebyly (odkaz).

Problémem, kterému pravda čelí, je, že západní média nepřetržitě lžou. Ve vzácných případech, kdy jsou lži uvedeny na pravou míru, k tomu vždy dochází dlouho po dané události, a tudíž zločiny umožněné médii již byly spáchány.

Washington poslal na Sýrii svoji loutku, Arabskou ligu, aby Sýrii izolovala, aby se usnadnil útok na Sýrii. Assad přípravám Washingtonu na zničení Sýrie předešel tím, že vyhlásil celonárodní referendum na 26. února, aby se schválila nová ústava, která by mohla zlepšit vyhlídky na vládu i nečlenům strany Ba’ath (Assadova strana).

Člověk by si myslel, že kdyby Washington a ministerstvo pravdy skutečně chtěly v Sýrii demokracii, tak by Washington stál za tímto gestem dobré vůle vládnoucí strany a referendum by podpořil. Ale Washington nechce demokratickou syrskou vládu. Washington chce loutkovou vládu a loutkový stát. Reakcí Washingtonu je, že podlý Assad Washington přechytračil tím, že podnikl kroky k demokracii v Sýrii dříve, než Washington mohl Sýrii zlikvidovat a dosadit tam loutky.

Zde je Obamova reakce na Assadův krok směrem k demokracii: „Je to skutečně dosti směšné – je to výsměchem syrské revoluci,“ sdělil mluvčí Bílého domu Jay Carney reportérům na palubě Air Force jedna.

Obama, neokonzervativci, a Tel Aviv jsou opravdu nasraní. Jestli se Washingtonu a Tel Avivu podaří zjistit, jak přesvědčit Rusko a Čínu a svrhnout Assada, předvedou Washington a Tel Aviv Assada před soud jako válečného zločince za to, že vypsal demokratické referendum.

Assad byl očním lékařem v Anglii, dokud jeho otec nezemřel a nebyl povolán zpět, aby vedl v problémech se zmítající vládu. Washington a Tel Aviv Assada démonizovaly za to, že odmítl být jejich loutkou. Další choulostivou záležitostí je ruská námořní základnu v Tartu. Washington se snaží Rusy z jejich jediné základny ve Středozemí vyhnat, aby ze Středozemního moře udělal americké jezero. Washington, prolezlý vizemi neokonzervativců na světovou říši, chce vlastní mare nostrum.

Pokud by Sovětský svaz ještě existoval, byly by plány Washingtonu ohledně Tartu sebevražedné. Nicméně Rusko je politicky a vojenský slabší, než Sovětský svaz. Washington infiltroval Rusko pomocí NGO, které pracují proti zájmům Ruska, a budou mařit nadcházející volby. Navíc Washingtonem financované „barevné revoluce“ přeměnily bývalé součásti Sovětského svazu na loutkové státy Washingtonu. Washington neočekává, že bez komunistické ideologie Rusko jaderný knoflík zmáčkne. Tudíž Rusko je volně k mání.

Čína je obtížnější problém. Plánem Washingtonu je odstřihnout Čínu od nezávislých zdrojů energie. Čínské ropné investice ve východní Libyi byly důvodem, proč byl Kaddáfí svržen, a ropa je jedním z hlavních důvodů, proč si Washington vybral za cíl Írán. Čína má v Íránu obrovské ropné investice a dostává z Íránu 20% své ropy. Uzavření Íránu, nebo jeho přeměna na loutkový stát Washingtonu, uzavře 20% čínské ekonomiky.

Rusko a Čína se učí pomalu. Nicméně když Washington a jeho loutku v NATO zneužil rezoluci OSN o „bezletové zóně“ v Libyi a tuto rezoluci OSN porušil tím, že z ní udělal ozbrojenou vojenskou agresi proti ozbrojeným silám Libye, které měly plné právo CIA podporovanou vzpouru potlačit, Rusko a Čína konečně pochopily, že Washingtonu nelze věřit.

Tentokrát Rusko a Čína nepadly do pasti Washingtonu. Přípravu Rady bezpečnosti OSN na vojenský útok na Sýrii vetovaly. Nyní se Washington a Tel Aviv (není vždy jasné, kdo je loutka a kdo loutkovodič) musí rozhodnout, jestli zakročit tváří v tvář opozici Ruska a Číny.

Rizika se pro Washington znásobila. Pokud Washington zakročí, pak tím Rusku a Číně vyšle vzkaz, že jsou, po Íránu, další na řadě. A proto Rusko a Čína, dobře vyzbrojené jadernými zbraněmi, si pravděpodobněji dupnou u čáry nakreslené u Íránu silněji. Pokud budou zešílení váleční štváči ve Washingtonu a Tel Avivu, s krví nadopovanou arogancí a nadměrným sebevědomím, opět opozici Ruska a Číny ignorovat, riziko nebezpečné konfrontace vzroste.

Proč se americká média na tato zvýšená rizika neptají? Stojí za to vyhodit svět do vzduchu, jen aby se Íránu zabránilo mít vlastní program jaderné energetiky, nebo dokonce i jadernou zbraň? Myslí si snad Washington, že Čína si není vědoma, že Washington míří na její dodávky energie? Myslí si snad Washington, že Rusko si není vědomo, že je obkličováno nepřátelskými vojenskými základnami?

Zájmům koho slouží nekonečné mnohabilionové války Washingtonu? Zcela určitě ne zájmům 50 milionů Američanů nemajících přístup ke zdravotní péči, ani 1,500,000 amerických dětí, které jsou bez domova, žijí v autech, v sešlých motelech, stanových městech a kanalizaci pod Las Vegas, zatímco obrovské množství veřejných zdrojů se používá pro nouzové vyplácení bank a je plýtváno ve válkách o nadvládu (odkaz).

USA nemají žádná nezávislá tisková a televizní média. Mají presstitutky, které jsou placeny za lži, které vytrubují. Americká vláda svými nemorálními aktivitami a cíli získala statut nezkorumpovanější vlády v lidské historii. Avšak Obama mluví, jako by byl Washington ukázkou lidské morálky.

Americká vláda nezastupuje Američany. Zastupuje pár zvláštních zájmů a cizí mocnost. Američtí občané se prostě nepočítají, a zcela určitě se nepočítají Afghánci, Iráčané, Libyjci, Somálci, Jemenci a Pákistánci. Washington považuje pravdu, spravedlnost a soucit za směšné hodnoty. Peníze, moc, nadvláda, jen toto se ve Washingtonu, městě na kopci, světle národů, vzoru světa počítá.

Silencing The Critics vyšel 20. února na Global Research. Překlad Zvědavec.
Známka 1.1 (hodnotilo 152)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

39

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 80 čtenářů částkou 13 586 korun, což je 39 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Po dezinformátorovi Zítkovi pátrá policie23.04.24 19:31 Česká republika 0

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil Sunak23.04.24 19:23 Británie 0

Polský prezident Andrzej Duda je pro umístění jaderných zbraní NATO v Polsku. 23.04.24 19:10 Polsko 0

Totalitní opatření za covidu byla záměrně cílená proti lidem. Věděli přesně, co dělají!23.04.24 19:02 Evropská unie 0

Velká policejní akce měření rychlosti - šikana nebo prevence?22.04.24 21:13 Česká republika 0

České zbrojovky jedou na plné obrátky 22.04.24 20:55 Česká republika 0

V Gaze byl objeven masový hrob s těly bez hlavy a kůže a odstraněných orgánů.21.04.24 19:56 Palestina 0

Špatné zprávy přináší Ladislav Vrábel (neověřeno)21.04.24 19:20 Česká republika 6

Evropa začala nakupovat více ruského plynu21.04.24 18:44 Evropská unie 0

Fentanyl se začíná rozmáhat i u nás. Drogu horší než heroin lze sehnat na inzerát.20.04.24 06:03 Česká republika 1

Účast Ruska na ceremoniálu osvobození koncentračních táborů považována za "nežádoucí".19.04.24 19:08 Německo 1

ICC zvažuje vydání zatykačů pro válečné zločiny na Netanjahua19.04.24 19:00 Neurčeno 0

Írán odhalil polohu všech izraelských jaderných zařízení a je připraven na ně udeřit19.04.24 18:54 Írán 1

Dluh České republiky rekordně narůstá 19.04.24 18:05 Česká republika 0

Apollo 11 – Přistáli Američané na Měsíci?18.04.24 19:58 USA 10

Nové informace o kauze „Ostatkový kříž“18.04.24 18:48 Česká republika 0

Třetina Ukrajinců živoří 18.04.24 10:57 Česká republika 6

Rakušan neříkal pravdu17.04.24 16:43 Česká republika 3

Lidé nebděli, lidé mlčeli, aneb “jak pr.s..t naši vlast“16.04.24 19:44 Česká republika 1

Už i Německu kolabuje rozvodná síť16.04.24 17:39 Německo 2

Měnové kurzy

USD
23,57 Kč
Euro
25,23 Kč
Libra
29,35 Kč
Kanadský dolar
17,25 Kč
Australský dolar
15,29 Kč
Švýcarský frank
25,86 Kč
100 japonských jenů
15,23 Kč
Čínský juan
3,25 Kč
Polský zloty
5,85 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,59 Kč
100 rublů
25,27 Kč
1 unce (31,1g) zlata
54 773,88 Kč
1 unce stříbra
644,42 Kč
Bitcoin
1 574 483,38 Kč

Poslední aktualizace: 23.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 12 400